Theo Maas

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Updates

Alpe d’Huzes, ik kom er aan!

Opgeven is geen optie, ook dit jaar ga ik er weer voor om mee te doen aan Alpe d’Huzes. Samen sterk tegen kanker, samen zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker.

Afgelopen jaar heb ik zelf ook moeten knokken tegen een chronische ziekte die me erg ontregelde. Gelukkig niet levensbedreigend wat bij kanker natuurlijk wel vaak zo is. Vechten voor herstel, elke dag weer. Voor mij was mijn fiets mijn beste medicijn. Om sterker te worden, om mijn gedachten te verzetten, om dóór te trappen, dóór te zetten.

En dat blijf ik doen, niet alleen voor mezelf maar vooral ook voor iedereen die kanker heeft of krijgt. Die ook moet strijden, elke dag maar weer. Want opgeven is geen optie, niet voor hen, niet voor mij en daarom doen we het met en voor elkaar.

Mijn eerste kilometers van dit jaar zitten er op. Door weer en wind want dat maakt je sterk. Met een enkele val, maar wie de ballen heeft om te vallen, pakt ook de kans om te leren opstaan.

Opgeven is geen optie, op weg naar 6 juni, naar Alpe d’Huzes, naar de top. Dichter bij de hemel kom ik niet...

Ik kijk er naar uit, sterker nog, ik verlang er naar. Om samen met al die anderen, samen met al die vrijwilligers, samen met al die supporters, samen sterk te staan, er voor te gaan, elkaar te versterken, te omarmen, te troosten, samen te delen. En vooral, om samen die ziekte eronder te krijgen.

En wil je me sponsoren, graag!! https://goo.gl/weUMut
Van de eerste die mij sponsort verdubbel ikzelf het bedrag!

En, heb je ideeën hoe je mij kunt helpen om zoveel mogelijk geld binnen te halen, laat maar weten, verras me, help me. Samen kunnen we zoveel meer bereiken.

#ad6, #kwf #opgevenisgeenoptie #yeshetregent #lovemybike #fietsennondeju #hoezokoud

Dichterbij elkaar, dichterbij de dag, dichterbij mezelf...

Mijn tweede maand op weg naar Alpe d’Huzes heeft me weer dichterbij gebracht. Dichterbij dè dag zelf, en ook dichterbij de realiteit van mensen met kanker en hun naasten. En ook dichterbij mezelf. 

Ontmoetingen, hoe mooi kunnen ze zijn als er ruimte is voor het echte gesprek. Geen opsmuk, de rauwe realiteit zoals het leven is. Niet zelden een leven mèt kanker.

Zoals een goede vriendin die haar broer afgelopen week heeft verloren aan kanker. Weinig kans op herstel was al snel de boodschap die haar broer kreeg. En vanaf het eerste foute bericht duurde het nog geen jaar. Eerlijk gezegd weet ik niet wat voor soort kanker hij had. Wel dat hij nog midden in het leven stond, enorm actief was in het verenigingsleven en voor vele mensen klaar stond. Zo maar, in korte tijd weg, voorbij, een grote leegte in gezin, familie en gemeenschap achterlatend. 

Maar ook een mooi verhaal van een fijne kennis van me. Vroeger zong zij in een theaterkoor, ik was de pianist. We spreken elkaar echt niet vaak maar als we elkaar treffen is het er altijd. Het gesprek, de openheid, de wederzijdse belangstelling. Zo’n twee jaar terug werd ze verrast. Onaangenaam verrast door een tumor in haar hoofd. Een spannende tijd volgde. Een operatie volgde en een lang herstel was nodig. Gisteren trof ik haar weer. En opgewekt als ze was vertelde ze over haar jaarlijkse controle die ze net weer had gehad. Hoe spannend het toch weer was en hoe opgelucht ze was dat ze nog steeds ‘schoon’ was. 

Maar ze vertelde ook dat het niet altijd makkelijk was om opnieuw vertrouwen te krijgen in haar eigen lichaam en gezondheid. Om niet bij het eerste kuchje te denken dat het wel weer eens echt mis zou kunnen zijn. Ze genoot zichtbaar weer van het leven, vertelde trots over haar zoon en durfde weer een toekomst voor zich te zien. 

Het zijn ontmoetingen, mooi en hoopvol, verdrietig en confronterend, verhalen en het leven delend, luisterend en lerend, inspirerend en motiverend. Motiverend om ervoor te gaan om ook de komende maand weer door te gaan met de voorbereiding op die mooie dag op 6 juni. Om die alp weer te bedwingen, niet één, niet twéé, niet drie, maar dit jaar vier keer. Om mensen met kanker maar zeker ook hun naasten meer kans op een levenswaardige toekomst sámen te geven. 

 

Samen werkt beter, zeker als je het niet alleen kunt!!!

Tjongejonge, wat is er de afgelopen weken veel gebeurd! Irene van den Boer, een jonge energieke meid heeft besloten om een actie op te zetten om mijn inzet voor Alpe d'Huzes te ondersteunen. En bij goede vrienden van mij en mijn partner sloeg het noodlot toe; hun zoon blijkt lympheklierkanker te hebben. 

 

Wéér iemand...
Wat een schokkend bericht is dat dan toch elke keer weer. Samengepakt in één enkel appberichtje: "onze zoon heeft kanker", deze week onderzoeken, volgende week starten met chemo"... Je schrikt je kapot, je vloekt een keer, je voelt de tranen in je ogen komen, je voelt de spanning, onzekerheid, verdriet, ongeloof.
Een paar dagen later ga je even koffie drinken, even laten weten dat je er voor hen wilt zijn. Voor steun, een schouder, even luisteren, even praten, even afleiden, meeleven en meebewegen op de golven van emoties. Even dat ongemakkelijke als je elkaar ziet. Zal ik? En dan toch maar, die omhelzing, even elkaar vasthouden. Laten vóelen dat je er voor hen wilt zijn. Tjongejonge, daarmee krijgt 6 juni weer een extra lading. Wéér iemand die ik in mijn rugzak, gedachten én hart mee naar boven zal nemen. Wéér meer motivatie om het gewoon te doen. 

 

Irene helpt te overwinnen
En daar tegenover die prachtige actie van Irene. Die om mij te sponsoren prachtig flitsende hartjes gaat verkopen. Om daarmee geld in te zamelen om mij en daarmee Alpe d'Huzes te sponsoren. Het raakte me natuurlijk dat juist zij dat wil doen. Ik ben er trots op en superblij mee. Ook Irene helpt mij enorm om gemotiveerd te blijven in mijn trainingen, om nóg wat dieper te gaan. Irene overwint zelf ook veel hindernissen en heeft er ook nog de nodige te gaan. Juist van haar leer ik om door te gaan daar waar je denkt dat je tegen je grenzen aan loopt.

Samen gaan we ervoor...
Samen met Irene, samen met zoveel anderen, en samen met ál die anderen op 6 juni; deelnemers, vrijwilligers, aanmoedigers, familie vrienden en kennissen van mensen met kanker, aanmoedigers, troosters, motivators, stimuleerders, opbeurders... Samen gaan we het doen! Op 6 juni gaan we bergen verzetten, bergen overwinnen, bergen geld binnen halen. En op termijn? Steeds minder mensen met kanker, steeds méér mensen met betere overlevingskansen. Of we het halen? Ik weet het niet en ik weet ook niet wanneer. Maar het is mijn en ieders inzet méér dan waard. Samen gaan we ervoor. Want, opgeven is geen optie. Voor mij niet, voor Irene niet, voor de zoon van onze vrienden niet. We gaan ervoor!

Moederdag, vanzelfsprekend totdat...

Ik heb ze allemaal voorbij zien komen, al die berichtjes op social media over moederdag. Van ‘jij bent de liefste en onmisbaar’, tot ‘flauwekul aan die commerciële flauwekul doe ik niet mee’. Maar een heel ander berichtje raakte me extra vandaag; ‘mam, zonder jou had ik het nooit gered...’. 

  

Zoals zoveel dingen die vanzelfsprekend in het leven aanwezig zijn is dat voor velen van ons ook met gezondheid. Je bent je er amper van bewust tot het moment waarop die vanzelfsprekendheid met een knal onderuit gehaald wordt. 

 

Hoe ben je moeder als je kind zo ziek is. 

Kanker is zo’n knal die de vanzelfsprekendheid aan diggelen schiet. Bijvoorbeeld voor moeders van wie een van de kinderen kanker krijgt. Hoe voelt dán zo’n moederdag, hoeveel mag je er nog meemaken met dat ene kind. Hoe ben je überhaupt dan moeder, hoe troost je, steun je, zorg je, geef je hoop en vertrouwen. Hoe verberg je je eigen onzekerheid en angst. Terwijl je ook zelf overeind moet zien te blijven. Want je kind heeft je nodig, meer dan ooit. Maar ook moeilijker dan ooit. 

 

Kinderen zijn onmisbaar voor moeders

Ik heb vandaag gedacht aan al die moeders die daarmee te maken krijgen. Ik wens ze allemaal heel veel sterkte toe. En kracht, steun, aandacht en begrip vanuit hun eigen persoonlijke omgeving. Want natuurlijk, moeders zijn eigenlijk onmisbaar. Maar nog minder dan dan moeders voor kinderen onmisbaar zijn, zijn kinderen voor moeders onmisbaar. 

 

Nog vele moederdagen samen

En op 6 juni, over zo’n 23 dagen fiets ik voor Alpe d’Huzes en het KWF, vier kier naar de top. En ik hoop dat jij mij sponsort. Zodat ik, samen met al die andere deelnemers zoveel mogelijk geld ophaal. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat steeds méér kinderen met kanker, sámen met moeders een steeds betere kans hebben op nog vele moederdagen samen. 

 

Vaders...

En vaders, wees gerust, ik heb ook aan jullie gedacht. En wens jullie niets anders toe dan wat ik ook moeders toewens. 

 

Thank you to my Sponsors

10

Petra van der Sande

15

Eveline Bloemen

Hey Theo, Vorig jaar heb jij een bandje met mijn naam mee naar boven genomen. Het gaat inmiddels heel goed met mij. Ik ben klaar met alle behandelingen en alles lijkt in orde. Heel veel sterkte en succes gewenst voor dit jaar. Geweldig dat je dit weer doet. Groetjes, Eveline Bloemen

56

Gerty Van den Heuvel

Lieve Theo, ook onze Rens "gaat" met jou de berg op, iets waarvoor wij je heel dankbaar voor zijn. In ons hart gaan we met je mee, liefs Gerty en Erik

10

Anonymous

Heel veel succes Theo!

10

Marie-Louise Beeren

Donatie van Marie-Louise Beeren, via hartjesactie van Irene

10

Nancy van Bussel

Donatie van Nancy van Bussel. Dankjewel Nancy en Nina voor de supermooie Alpe d’Huez sokken!!

4

Rylana van Montfort

Ik zal aan je denken, fantastisch dat je dit doet!

26

Marcel Lammers

Theo zet hem op.

56

Ennie Van den Boer

Succes Theo! En wij gaan meedenken om een mooie actie op te zetten👍🏻

12

Mireille de Beer-Durant

Donatie van Mireille de Beer-Durant, via hartjesactie van Irene

5

Loes Maas

Donatie van Loes Maas via hartjesactie van Irene

10

Monique Hanssen

Via Irene haar hartjes actie. Succes

26

Theo Maas

Eerder heb ik aangegeven dat ik de eerste donatie zelf zou verdubbelen. Dankjewel lieve dochter Anne, ik ben er trots op dat ik juist jouw bijdrage mag verdubbelen! En inderdaad, ik kan het.

2

Mario Smits

Donatie van Mario Smits via hartjesactie van Irene

26

Anonymous

Je kunt het!!!

5

Irene van de Ven

Donatie contant van Irene van de Ven. Dankjewel Irene, superblij mee!

26

theo van leeuwen

wederom super dat je dit doet

15

D.Blok

💪

26

Frans Bell

Dag Theo, mooi initiatief. Ik hoop dat je je doel zowel fysiek als financieel haalt. Veel succes. Groet, Frans

5

Joanna Pozna?ska-Luczak

Donatie contant van Joanna Poznańska-Luczak. Dankjewel Joanna!

10

Karin Wolters

26

Anja en Bas Smulders - van Dijck

Heel veel succes! Knap dat je er weer voor gaat!

26

Jeanne van Hek

Heel bijzonder dat je dit doet!

50

Angeline Nagel

Go for it!! Maak er een mooie week van samen met Jolanda xx

50

Hans en jansie Feijen

Zet um op Theo 🚴‍♂️💪💪

15

Anne Maas

van Anne Maas, via hartjesactie van Irene

26

Rian Verberne

Fietsen, afzien én vooral ... genieten! Veel succes Theo, 4x op naar de top!

26

Clemens Dijcks

Theo, veel succes en dat je veel beklimmingen mag halen.

5

Fleur Wolters

10

Mariëlle&Guus Laeven

Beste Theo, Wij vinden het TOP dat jij ook dit jaar weer gaat deelnemen aan Alpe d'HuZes, om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Je ben zelf fysiek ook van ver moeten komen, maar gelukkig zo goed hersteld dat je deze uitdaging aan kunt gaan. Dit jaar 4x die berg omhoog TOP. wij wensen je veel succes, maar bovenal veel sportief plezier. Mariëlle&Guus.

Show more