Yoni Stap

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes 2019

De Alpe staat symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen. Door de berg te beklimmen voelen we hoe het is om stuk te gaan, maar toch elke keer weer door te gaan. Opgeven is geen optie.

In januari 2010 is er bij mijn vader darmkanker geconstateerd. Na een lijdensweg van anderhalf jaar heeft hij in juni 2011 zijn strijd moeten staken en is hij op vijftig jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van deze ziekte.

Ik heb daardoor als zestien jarige jongen van veel te dichtbij meegemaakt hoeveel leed en verdriet kanker aanricht. Het heeft mijn kijk op het leven ingrijpend veranderd en ik heb pas jaren later het gevoel gehad dat ik weer grip had op mijn leven. 

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Wat begon als een verloren weddenschap is uitgegroeid tot een hobby waar ik al mijn energie in kwijt kan: toewerken naar een doel, eruit halen wat erin zit, en alles geven op het moment suprême.

En toen wees een goede vriend mij op Alpe d'HuZes. Na even te hebben getwijfeld of dit wel iets voor mij was, dacht ik aan de mensen in mijn omgeving die as we speak de strijd tegen kanker voeren, en terugdenkend aan al het leed dat deze ziekte heeft veroorzaakt bij mijn vader, familie, vrienden, en helaas bij veel meer mensen kon ik niet anders dan mij inschrijven.

Op de eerste donderdag van juni 2019 zal ik dan ook met alles wat ik in mij heb hardlopend de Alpe d'Huez beklimmen, mentaal gesterkt door wat ik heb ervaren de afgelopen jaren.

Maar voor het zover is zal ik mij volledig inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek naar kanker:

• Voor alle mensen waarbij deze ziekte op welke wijze dan ook te dichtbij is gekomen,
• Voor alle families, gezinnen, en vrienden die deze ziekte te goed kennen,
• Voor alle mensen die op dit moment de strijd tegen kanker voeren,
• Voor alle mensen die deze ziekte hebben overwonnen,
• Voor alle mensen voor wie deze ziekte helaas te veel was,

Voor papa.

My Updates

Update #1 - Een veelbelovende start

Toen ik mij begin dit jaar inschreef om mee te doen met Alpe D'huZes was ik er niet geheel gerust op of ik het streefbedrag wel op tijd binnen zou hebben. Ik wist überhaupt niet hoe ik het mensen zou vertellen en al helemaal niet hoe ze zouden reageren.

Maar dankzij een flink aantal donaties van familie, vrienden, kennissen, en niet te vergeten mijn werkgever, heb ik binnen twee weken mijn initiële streefbedrag van €2500 binnen weten te halen.

De steunbetuigingen, gesprekken, en reacties tot nu toe maken dit nu al tot een hele bijzondere ervaring en hebben mij op een positieve manier aan het denken gezet: Ik ben vanzelfsprekend ontzettend blij met het bedrag dat er nu staat, maar ik ben niet van plan om het hierbij te laten. Aangezien het mijn streven is zoveel mogelijk geld op te halen, en er nog meer dan genoeg tijd is om meer donateurs te werven, heb ik besloten om mijn streefbedrag naar boven bij te stellen!

Bedankt iedereen die mij nu tot nu toe financieel, of op een ander manier heeft gesteund. De komende periode zal ik mij vol energie inzetten om mijn nieuwe doel te halen. 💪🏾

Update #2 - Loop met maten

Over precies 112 dagen is het zover: hardlopend de Alpe D'Huez op. Een afstand van bijna veertien kilometer. Een helling van gemiddeld 10%. Twee keer.

Is dit wel realistisch? Heb ik nog genoeg tijd? Kan ik hier überhaupt voor trainen? Wat betekent het voor mijn planning? Het betekent in ieder geval dat ik flink aan de bak moet de komende maanden. Tegelijkertijd besef ik mij maar al te goed dat ik verre van een ervaren loper ben en ik met een (beginners)blessure nog verder van huis ben.

De motivatie om alleen een duurloop of snelle 10km te lopen is bij mij soms erg ver te zoeken. Gelukkig hoef ik niet alles alleen te doen. In tegendeel zelfs. Mijn hardloopkring is, naast de groep waar ik afgelopen maanden wekelijks mee loop, flink uitgebreid. Van collega's die mij voor werk komen ophalen en zelfs met mij mee fietsen, tot vrienden die een avond in de kroeg overslaan om de volgende ochtend met mij vol energie te kunnen lopen. Mede dankzij deze mensen zie ik de komende periode met een flinke dosis optimisme tegemoet.

Als er iemand is die dit leest en het leuk vindt om een keer samen te lopen, laat het vooral even weten want zoals de mensen met wie ik tot nu toe heb gelopen weten: alleen lopen is aan mij niet besteed. 🤷🏾‍♂️

Bedankt voor de sportieve steun tot nu toe en tot de volgende update 💪🏾

Thank you to my Sponsors

25

Michel Brink

Zet m op! 💪🏻

50

Jordi de Jongh

26

Tsnatee Elisa

We zijn super trots op je Yoni!!!

20

Thomas Kuilman

Zet hem op Yoni!

250

JasjeDasje

Yoni, een van de oprichters van JasjeDasje. Wat een fantastisch idee om te lopen voor Alpe d'HuZes. JasjeDasje is trots op je ! 8-))

25

Muller Aafjes

Go Yoni 🏃🏼‍♂️👍🏾

56

Rogier van der Kruis

hoi, super veel succes met het hardlopen. vergeet niet voor wie je het doet maar vergeet ook niet te genieten .

50

Kyona & Felicia

Yoni, wij zijn ongelooflijk trots op de prestatie die jij gaat leveren! Uiteraard steunen wij jou goede doel. Zet hem op kanjer!!

21

Jacco Schumacher

Heel veel succes Yoni! Zet 'm op!

100

Danny Schotanus

Bijzonder mooi dat je dit gaat doen. Heel veel succes!

206

Anonymous

15

Nicole Somsen

Heel veel succes Yoni!

30

Miriam Elisa

Een heel mooi gebaar die heel inspanning van jou vergt. Ontvang van je tante een steuntje in de rug Yoni!

16

Bibian Ogier

Donatie van Team Tour d'Amis voor rondje bier van Yoni :-)

26

Barbara en Anne Margreet Brinkmann-van der Horst

Geweldige prestatie, Yoni!

26

Rozemarijn

Succes!

21

Bea Ekelschot

Geweldig initiatief Yoni. Succes met de training,

750

Jouw Omgeving

50

Jaco Bovenschen

Mooi dat je dit doet Yoni!

26

Robin Van Stigt

Een donatie van jouw personal coach tijdens de derde klim van Alpe d’HUZes 2019. Groet, Robin van Stigt, team BMD Advies

30

Tom Oostewechel

66

Kim Hullegie

💪🏻 Heel veel succes!!

300

Bosque Flooring bv

Succes!

30

Rik Dekker

Ontzettend mooi dat je dit doet, Yoni! 👍

10

Pascal van Houten

Succes!!!

5

thijs

Yoni, maat van het eerste uur, wat ben ik trots op jou dat je dit doet. Wat een prachtig eerbetoon aan je vader. Ik zal naast je staan als je het monster beklimt!

25

Mariska Deerenberg

Succes Yoni !

206

Guido L Van Hagen

100

Anonymous

Hoi Yoni, Wat een mooi initiatief en wat goed dat je daar aan meedoet. Ik draag daar graag, al is het maar financieel, mijn steentje aan bij. Heel veel succes!!

30

Judith Bakker

Super dat je dit doet Yoni. Wat een bijzondere Maliebaan sessions vanmiddag. Ik wens je heel veel succes en heb er alle vertrouwen in dat je het gaat halen.

250

Wouter Mol

We hebben elkaar eigenlijk pas echt leren kennen in de jaren na het overlijden van je vader. Ik vergeet het dan ook wel eens, maar toch zijn er door de jaren heen momenten waarop ik eraan herinnerd word hoeveel impact het verlies nog altijd op je heeft. Dit is zo een moment, en wellicht wel een van de grootste. Gaaf dat je samen met Danny de uitdaging aan gaat en heel veel succes met de aanloop naar, en de klim zelf. Hier alvast een bijdrage in de vorm van een donatie namens mijn ouders, Elien en ikzelf.

21

Kim

Zet 'm op!

50

Sara

Let’s go Yoni! Al die meters die je al hebt afgelegd.. Volgende week de eindsprint maar de berg heb je al overwonnen. Heel veel bewondering en respect voor je. En nu zo snel mogelijk naar die top 🔥💪

21

Sjors en Merel

Een mooi gebaar Yoni. Onze steun heb je.

20

Jo-Anne Chong-Elisa

Yoni, top hoor, veel succes dushi.

148

Rob Delpeut

Je komt inmiddels dichter bij het streefbedrag. Reden om mijn eerdere toezegging (1 Euro per dag voorbereiding) maar gelijk in te lossen. Mijn bijdrage om je zekerheid te geven dat het geld er gaat komen. HET GAAT GEBEUREN en de beleving is nu al prachtig....

25

Carrolyn en chris Van der Hoeven

Succes yoni, je bent een topper!!

26

Frans Visser

Zet 'm op Yoni! 👍

150

Richard Stap

100

Henkjan Super

100

Medgar Elisa

Yoni ik ben ontzettend trots op je!!!

26

Roos Grosman

Maak er straks samen een mooie dag van!

21

Dave Eimers

Bloed, zweet & tranen!

15

Mieke Koops

Heel veel succes en voldoening. Hartelijke groet, Roel en Mieke Koops

125

Anonymous

Veel succes jongen!

5

Bob Van den Hoven

150

Sharine Delpeut-Elisa

Toen je mij vertelde dat je van plan was om mee te gaan doen met de Alpe 'dHuZes dacht ik gelijk; "wat een mooi gebaar". Ik zag jouw emotie en ook dat je vastbesloten bent. Daarom natuurlijk mijn steun en startdonatie. Rob en ik zullen erbij zijn en je ook steunen waar we dat kunnen. SUCCES en veel liefs.... Mams

50

Rina en Pieter Bunschoten

Wat een mooi gebaar, respect! en veel succes

50

Jeroen en fam

Wat een prachtige manier om je vader te eren en die vreselijke ziekte een klap toe te dienen. Je bent een strijder!

26

Chris Eimers-Mouw

Beter laat dan nooit. Je bent een klasbak hoor 💪🏻💪🏻💪🏻

100

Monique Slooten-Stap

Heel veel succes!

26

Mieke Heesink

26

Bea Ekelschot

Geweldig Yoni, ik heb bewondering voor je. Beschouw deze extra donatie maar als een knuffel.👍👍👍👍

50

Armin Elisa

Two thumbs up Yoni! Ik overleefde kanker maar voel me geen overwinnaar want ik heb ook van dichtbij gezien hoeveel pijn en verdriet kanker kan veroorzaken. Mijn morele steun heb je Yoni!

20

Adriana Matsufuji

Succes, Yoni!

30

Ingmar van Hulzen

Yoni, vind het enorm mooi gebaar en hoop voor je dat dit wat meer rust gaat bieden. Ik zal voor duimen op het moment suprême!!

500

Anonymous

Succes!!! 💪💪💪 Ik ben nu al trots op je :)

100

Anonymous

56

Marydith Statia

Hi Yoni, Top dat je dit doe. Liefs en Gr. Van Rien en ik👍🏽👍🏽💐

100

Mark en Dorinne

Geweldig dat je dit nu doet. Wij steunen je graag. Veel succes met voorbereiden.

36

Anonymous

Zet hem op topper. Jij weet waarom.

50

Jo en Wil Hogeslag

Heel veel succes gewenst!!

25

Anonymous

Wat heb je je gevoel prachtig opgeschreven, Yoni. Ik wens je veel succes met de voorbereiding. Respect!

31

Rob Delpeut

Prachtig dat je dit gaat doen.... Voor elke dag dat je in voorbereiding bent 1 Euro... Dit is voor de maand Januari.... Respect en HEEL VEEL SUCCES.... Brasa Rob

Show more