search

Actuele informatie

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Inhoud ‘Actuele informatie’

ACTUELE INFORMATIE

Tijdens de koersweek voorzien we je van actuele informatie via verschillende kanalen:

Alpe d’HuZes live op televisie

Alpe d’HuZes is op donderdag (1 juni, de koersdag) van 8.00 tot 17.00 uur rechtstreeks te volgen via de regionale omroepen RTV Utrecht, L1, Omroep Brabant, NH, Omroep Gelderland, Omroep West, Omroep Zeeland, Omroep Flevoland, RTV Drenthe en RTV Oost. De uitzending is in het hele land ook te volgen via het digitale themakanaal NPO Nieuws, ook online.

Alle regionale omroepen kun je in heel Nederland ook vinden via digitale televisie. Op die manier kun je dus ook in bijvoorbeeld Rotterdam of Groningen gewoon Alpe d’HuZes live volgen. Sommige regionale omroepen hanteren een afwijkende uitzendtijd. Check daarvoor hun websites.

Livestream via Omroep Brabant

Omroep Brabant zal Alpe d’HuZes op donderdag van 8.00 tot 17.00 uur live streamen via internet: www.omroepbrabant.nl

Radio Alpe d’HuZes op FM 107.6

Ook dit jaar heeft Alpe d’HuZes weer een eigen lokale radiozender in de lucht met bekende presentatoren zoals Bert Kranenbarg en Marco Verhoef. Radio Alpe d’HuZes FM 107.6 brengt tijdens de koersweek de laatste nieuwtjes van de organisatie en gesprekken met deelnemers. Verder de leukste muziek en natuurlijk liveverslagen van de deelnemersbijeenkomsten en de koersdagen. Radio Alpe d’HuZes FM 107.6 kun je vinden in de foyer van het Palais des Sports en op woensdag en donderdag op het finishplein. Vul wanneer je daar bent dan ook meteen je favoriete zes platen in op de speciale briefjes, en jouw lievelingsmuziek wordt gedraaid op de radio. Aanmoedigingen en het aanvragen van verzoekplaten voor deelnemers kan (ook vanuit Nederland) via rtv@alpe-dhuzes.nl.

Via www.opgevenisgeenoptie.nl kan ook in Nederland worden meegeluisterd met de uitzendingen vanuit Frankrijk.

NPO Radio 5

Bert Kranenbarg en Henkjan Smits zullen namens NPO Radio 5 rechtstreeks verslag doen van Alpe d’HuZes. Woensdag van 16.00 tot 18.00 uur en donderdag van 16.00 tot 20.00 uur komen de uitzendingen live vanaf het finishplein. Deze programma’s zullen ook worden uitgezonden op Radio Alpe d’HuZes FM 107.6.

Dagelijkse informatie in het Palais des Sports

Dagelijks is er een gezamenlijk avondprogramma in het Palais des Sports dat op woensdagavond integraal wordt uitgezonden in de tent bij het startplein. Deze avonden staan in het teken van het thema ‘Ontmoeten en Verbinden’. Hier krijg je onder andere actuele informatie over de koers en is er iedere avond een ander thema.

Op zondag wordt het evenement geopend, op maandag vertellen we je waar het geld naartoe gaat en wordt de Bas Mulder Award uitgereikt aan een aantal jonge onderzoekers.
Op dinsdagavond worden Alpe d’HuZessers en de bewoners van Bourg d’Oisans uitgenodigd voor een Frans-Nederlandse avond (kosten 12,50 euro). De supermarkt Casino, lokale ondernemers en de gemeente Bourg d’Oisans verzorgen een gezellige avond om de onderlinge samenwerking te vieren. Vanaf 18.30 uur ben je welkom in het centrum van Bourg d’Oisans.
Tijdens deze avond organiseren we samen met de middenstand van Bourg d'Oisans een barbecue. Tijdens deze avond zijn er diverse live-optredens.
De woensdagavond staat in het teken van saamhorigheid en bezinning. Deze avond wordt muzikaal omlijst door Maarten Peters. Vrijdag kijken we terug op de koers en maken we er met z'n allen een feestelijke avond van bij het Palais des Sports.

Op maandag en woensdag wordt tijdens het avondprogramma een Alpe d’HuZes-journaal vertoond. Op vrijdag is er een mooie samenvatting.

Wanneer

  • zondag: 19.30-20.30 uur
  • maandag: 19.30-20.30 uur
  • dinsdag: vanaf 18.30 uur Frans-Nederlandse barbecue-avond in het centrum van Bourg d’Oisans
  • woensdag: 19.30-20.30 uur, aansluitend aansteken kaarsen
  • vrijdag: 19.30-0.00 uur

Aanvullende informatie barbecue op dinsdagavond
De kosten voor de barbecue bedragen 12,50 euro per persoon. De opbrengst komt geheel ten goede aan Alpe d’HuZes.
Als je vooraf in Nederland geen tickets hebt besteld, kun je deze ook kopen bij het Office de Tourisme in zowel Alpe d’Huez als Bourg d’Oisans, of bij de servicebalie catering in de tent op het finishplein bij het Palais des Sports.

Tijdens deze avond krijg je een drinkbeker uitgereikt. Deze speciale uitvoering van de zogenaamde eco-beker gebruik je de hele avond en kun je na afloop als souvenir mee naar huis nemen.

Live-info via www.opgevenisgeenoptie.nl

De website bevat gedurende de koersweek alle live-informatie over Alpe d’HuZes. Een aanrader voor alle thuisblijvers, maar ook voor de mensen in Frankrijk die internettoegang hebben.
Wat staat er zoal op de site:

  • actuele informatie over de koersweek;
  • impressiefoto’s;
  • livetijden van de deelnemers;
  • livebeelden;
  • alles wat er verder over Alpe d’HuZes wordt geschreven op internet.

Online magazine: Alpe d’HuZes Vandaag

Voor het derde jaar wordt ons eigen online magazine Alpe d’HuZes Vandaag uitgebracht. Het magazine verschijnt tijdens de koersweek elke dag. Het eerste online nummer is er op maandag, en daarna iedere dag tot en met zaterdag.

Hoe krijg je Alpe d’HuZes Vandaag te zien? Elke dag wordt via Twitter, Facebook en de website de link naar het online magazine verspreid. Klik op de link en je krijgt gratis het magazine op je desktop, tablet of telefoon.

In Alpe d’HuZes Vandaag staan heel veel foto’s, korte nieuwtjes, leuke achtergrondverhalen en vooral veel interviews met (oud-)deelnemers. Het magazine is crossmediaal, dus je krijgt er direct YouTube-filmpjes, fotoseries en meer informatie bij.

Tv-schermen

In de tenten op het start- en finishplein en in de foyer van het Palais des Sports zijn de deel­nemers­bij­een­komsten live te volgen. Op donderdag is de koersdag van 8.00 tot 20.00 uur live te volgen via de tv-schermen.

Virtueel videobezoek

In het Palais des Sports wordt in de kleine bioscoopzaal een videoruimte ingericht die rechtstreeks verbinding maakt met een computer of tablet in Nederland. Via deze live-videoverbinding kunnen de thuisblijvers in contact komen met jou als deelnemer of team. Een ideale mogelijkheid om je ervaringen te delen met je sponsor, schoolklas, broer, schoondochter of bijvoorbeeld buurman. Gewoon even bijpraten en het thuisfront de sfeer laten proeven.

Om hier gebruik van te maken reserveer je vooraf, online, je eigen ‘tijdslot’ via https://www.alpehuzes.nl/home.
Vooraf heeft het thuisfront de mogelijkheid om de verbinding en software te testen. Zowel jij, als deelnemer of team in Frankrijk, als het thuisfront kan een tijd reserveren.

Vanaf maandag is de videoruimte operationeel en kunnen de livebeelden uitgewisseld worden tussen Nederland en Frankrijk.

Fotografie

De hele week zijn fotografen van Alpe d’HuZes aanwezig; ze zijn herkenbaar aan hun paarse shirts, al dan niet met gele hesjes. Zij maken voor de organisatie foto’s voor de website, de persuitingen en onze so­ciale­me­dia­ka­nalen. Maar vooral ook voor jou als deelnemer of vrijwilliger.
De beschikbare foto’s zijn tijdens de koersweek vrijwel live te bekijken op de website van Alpe d’HuZes via opgevenisgeenoptie.nl/beeld/fotos. Al het fotomateriaal is na de koersweek daar te bekijken en gratis te downloaden.

Groepsfoto van alle deelnemers in koerskleding

Op dinsdag om 16.00 uur wordt de groepsfoto gemaakt van alle deelnemers in koerskleding. Verzamelplaats is bij de ingang van het Palais des Sports in Alpe d’Huez vanaf 15.45 uur. Volg de instructies van de fotografen in de paarse shirts op, zodat we in een korte tijd een mooie foto krijgen van alle deelnemers. Let op dat je tijdig aanwezig bent, zodat de foto om 16.00 uur gemaakt kan worden!

Foto’s van deelnemende teams en individuele deelnemers

Voorafgaand aan en na afloop van de groepsfoto bieden de fotografen van Alpe d’HuZes aan alle individuele deelnemers en deelnemende teams de mogelijkheid om een foto te laten maken. Belangrijk hier is dat de deelnemers in Alpe d’HuZes-kleding moeten zijn. Naast de deelnemers mogen ook de supporters en sponsoren mee op de foto.

TijdLocatie
14.30-15.45
en
16.15-17.00
In de omgeving van het Palais des Sports.
De exacte locatie wordt bekend gemaakt bij het Palais des Sports.

Bekendmaking van het bedrag op donderdag

Terwijl de laatste deelnemers finishen op de Alpe d’Huez wordt om 19.50 uur het (voorlopige) eindbedrag bekendgemaakt. Deze bekendmaking is live te volgen via de Facebookpagina van Alpe d’HuZes.

Pers/media

Aangezien het niet toegestaan is om met gemotoriseerd vervoer op het parcours te komen tijdens de koersdag, stellen wij aanwezige pers in de gelegenheid om gebruik te maken van vervoer door de organisatie. Dit vervoer, hoofdzakelijk per motor, is uiteraard beperkt en gaat op volgorde van aanmelding.
Wordt jouw team gevolgd door officiële media en willen die gebruikmaken van faciliteiten, laat ze dan mailen met pers@alpe-dhuzes.nl. Alleen vooraf aangemelde media kunnen wij vervoer en werkruimte garanderen. Voor de pers geldt dat zij tegen betaling gebruik kunnen maken van de door Alpe d’HuZes ter beschikking gestelde internetverbinding in het Palais des Sports.

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors