search

Actuele informatie

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
4015042
Gedoneerd

ACTUELE INFORMATIE

Tijdens de koersweek voorzien we je van actuele informatie via verschillende kanalen:

Radio Alpe d’HuZes op 107.6 FM

Ook dit jaar heeft Alpe d’HuZes weer een eigen lokale radiozender in de lucht met bekende presentatoren zoals Bert kranenbarg, Thomas van Vliet en Marco Verhoef. Radio Alpe d’HuZes 107.6 FM brengt tijdens de koersweek dagelijks tussen 9.00 en 19.30 uur de laatste nieuwtjes van de organisatie en gesprekken met deelnemers. Verder de leukste muziek en natuurlijk liveverslagen van de deelnemersbijeenkomsten en de koersdagen. De uitzendingen worden gemaakt in samenwerking met een aantal lokale omroepen. Stem dus af op Radio Alpe d’HuZes 107.6.

Via een livestream op www.opgevenisgeenoptie.nl kan ook in Nederland worden meegeluisterd met de uitzendingen vanuit Frankrijk.

Dagelijkse informatie in het Palais des Sports

Dagelijks is er een gezamenlijk avondprogramma in het Palais des Sports dat integraal wordt uitgezonden in de tent bij het startplein. Deze avonden staan in het teken van het thema ‘1 doel, 1 strijd’. Hier krijg je onder andere actuele informatie over de koers en is er iedere avond een ander thema. Op zondag wordt het evenement geopend, op maandag vertellen we je waar het geld naartoe gaat en wordt de Bas Mulder Award uitgereikt aan een aantal jonge onderzoekers.
Op dinsdagavond worden Alpe d’HuZessers en de bewoners van Bourg d’Oisans uitgenodigd voor een Frans-Nederlandse barbecue (kosten 11,50 euro). De supermarkt Casino, lokale ondernemers, de gemeente Bourg d’Oisans en Alpe d’HuZes verzorgen een gezellige avond om de onderlinge samenwerking te vieren. Vanaf 18.30 uur ben je welkom in het centrum van Bourg d’Oisans. De barbecue wordt muzikaal omlijst met optredens van Franse schoolkinderen, Silly Putty, Pater Moeskroen, Maarten Peters en Margriet Eshuijs. De avond wordt ook opgeluisterd met een mountainbikedemonstratie.
De woensdagavond staat in het teken van saamhorigheid en bezinning. Deze avond wordt muzikaal omlijst door Maarten Peters en Margriet Eshuijs. Vrijdag kijken we terug op de koers en maken we er met z’n allen een feestelijke avond van in het Palais des Sports.

Op maandag en woensdag wordt tijdens het avondprogramma een Alpe d’HuZesjournaal vertoond. Op vrijdag is er een mooie samenvatting.

Wanneer

  • zondag: 19.30-20.30 uur;
  • maandag: 19.30-20.30 uur;
  • dinsdag: vanaf 18.30 uur Frans-Nederlandse avond in het centrum van Bourg d’Oisans
  • woensdag: 19.30-20.30 uur aansluitend aansteken kaarsen;
  • vrijdag: 19.30-0.00 uur.

Aanvullende informatie barbecue dinsdagavond
De kosten voor de barbecue bedragen 11,50 euro per persoon. De opbrengst komt geheel ten goede aan Alpe d’HuZes. Als je vooraf in Nederland geen tickets hebt besteld, kun je deze ook kopen bij het Office de Tourisme in zowel Alpe d’Huez als Bourg d’Oisans.

Live-info via www.opgevenisgeenoptie.nl

De website bevat gedurende de koersweek alle live-informatie over Alpe d’HuZes. Een aanrader voor alle thuisblijvers, maar ook voor de mensen in Frankrijk die internettoegang hebben.
Wat staat er zoal op de site:

  • actuele informatie over de koersweek;
  • impressiefoto's;
  • livetijden van de deelnemers;
  • livebeelden;
  • alles wat er verder over Alpe d’HuZes wordt geschreven op internet.

Online magazine: Alpe d’HuZes Vandaag

Voor het tweede jaar wordt ons eigen online magazine ‘Alpe d’HuZes Vandaag’ uitgebracht. Het magazine verschijnt tijdens de koersweek elke dag. Het eerste online nummer is er op maandag en daarna iedere dag voor het laatst op zaterdag.

Hoe krijg je Alpe d’HuZes Vandaag te zien? Elke dag wordt via twitter, facebook en de website de link naar het online magazine verspreid. Klik op de link en je krijgt gratis het magazine op je desktop, tablet of telefoon.

In Alpe d’HuZes Vandaag staan heel veel foto’s, korte nieuwtjes, leuke achtergrondverhalen en vooral veel interviews met (oud)deelnemers. Het magazine is crossmediaal, dus je krijgt er direct YouTube filmpjes, fotoseries en meer informatie bij.

Tv-schermen

In de tenten op het start- en finishplein en in de foyer van het Palais des Sports zijn de deelnemersbijeenkomsten live te volgen. Op donderdag is de koersdag van 8.00 tot 17.00 uur live te volgen via de tv-schermen.

Livetelevisie via de regionale omroepen

Alpe d’HuZes is op donderdag (2 juni, de koersdag) van 8.00 tot 17.00 uur rechtstreeks te volgen via de regionale omroepen RTV Utrecht, L1, RTV Noord-Holland, Omroep Gelderland, Omroep Zeeland, Omroep Flevoland, Omroep West, RTV Drenthe en RTV Oost. Het programma Onder ons van Omroep Brabant wordt ‘s avonds vanaf het finishplein uitgezonden, en noemt het voorlopige bedrag dat Alpe d’HuZes heeft opgebracht.

Alle regionale omroepen kun je in heel Nederland ook vinden via digitale televisie.

Livestream via Omroep Brabant

Omroep Brabant zal Alpe d’HuZes op donderdag 2 juni van 8.00 tot 17.00 uur live streamen via internet: www.omroepbrabant.nl

Fotografie

De hele week zijn fotografen van Alpe d’HuZes aanwezig; ze zijn herkenbaar aan hun paarse shirts, al dan niet met gele hesjes. Zij maken voor de organisatie foto’s voor de website, de persuitingen en onze socialmediakanalen. Maar vooral ook voor jou als deelnemer of vrijwilliger.
De beschikbare foto’s zijn tijdens de koersweek vrijwel live te bekijken op de website van Alpe d’HuZes via opgevenisgeenoptie.nl/kijk-en-luister/fotos. Al het fotomateriaal is na de koersweek daar te bekijken en gratis te downloaden.

Groepsfoto van alle deelnemers in koerskleding

Op woensdag om 16.00 uur wordt de groepsfoto gemaakt van alle deelnemers in koerskleding. Verzamelplaats is bij de ingang van het Palais des Sports in Alpe d'Huez vanaf 15.45 uur. Volg de instructies van de fotografen in de paarse shirts op, zodat we in een korte tijd een mooie foto krijgen van alle deelnemers. Let op dat je tijdig aanwezig bent, zodat de foto om 16.00 uur gemaakt kan worden!

Groepsfoto van alle deelnemers in koerskleding

Op woensdag om 16.00 uur wordt de groepsfoto gemaakt van alle deelnemers in koerskleding. Verzamelplaats is bij de ingang van het Palais des Sports in Alpe d’Huez vanaf 15.45 uur. Volg de in¬structies van de fotografen in de paarse shirts op, zodat we in een korte tijd een mooie foto krijgen van alle deelnemers. Let op dat je tijdig aanwezig bent, zodat de foto om 16.00 uur gemaakt kan worden!

Let op: in verband met Alpe d’HuZus op woensdag, is de berg tussen 11.00 en 14.45 uur afgesloten voor auto’s. Als je om 14.45 uur naar boven rijdt ben je op tijd voor de groepsfoto. Omdat de Zussen nog op het laatste deel van het parcours aanwezig zijn blijft het laatste deel van de klim afgesloten totdat de finish sluit om 15.30 uur. Het autoverkeer wordt tot die tijd via de alternatieve route naar Alpe d’Huez geleid.

Virtueel videobezoek

In het Palais des Sports wordt in de kleine bioscoopzaal een videoruimte ingericht die recht-streeks verbinding maakt met een computer of tablet in Nederland. Via deze live-videover-binding kunnen de thuisblijvers in contact komen met jou als deelnemer of team. Een ideale mogelijkheid om je ervaringen te delen met je sponsor, schoolklas, broer, schoondochter of bijvoorbeeld buurman. Gewoon even bijpraten en het thuisfront de sfeer laten proeven.

Om hier gebruik van te maken reserveer je vooraf, online, je eigen ‘tijdslot’ via https://www.alpehuzes.nl/home.
Vooraf heeft het thuisfront de mogelijkheid om de verbinding en software te testen. Zowel jij, als deelnemer of team in Frankrijk, als het thuisfront kan een tijd reserveren.

Vanaf zondagavond 29 mei is de videoruimte operationeel en kunnen de livebeelden uitgewisseld worden tussen Nederland en Frankrijk.

Bekendmaking van het bedrag op donderdag

Terwijl de laatste deelnemers finishen op de Alpe d’Huez wordt om 19.50 uur het (voorlopige) eindbedrag bekendgemaakt.

Pers

Aangezien het niet toegestaan is om met gemotoriseerd vervoer op het parcours te komen tijdens de koersdag, stellen wij aanwezige pers in de gelegenheid om gebruik te maken van vervoer door de organisatie. Dit vervoer, hoofdzakelijk per motor, is uiteraard beperkt en gaat op volgorde van aanmelding.
Wordt jouw team gevolgd door officiële media en willen die gebruikmaken van faciliteiten, laat ze dan mailen met pers@alpe-dhuzes.nl. Alleen vooraf aangemelde media kunnen wij vervoer en werkruimte garanderen. Voor de pers geldt dat zij tegen betaling gebruik kunnen maken van de door Alpe d’HuZes ter beschikking gestelde internetverbinding in het Palais des Sports.

Laatste nieuws

Inschrijving Alpe d’HuZes 2017

20-10-2016

Alpe d’HuZes is een sportieve actie waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend, alleen of in een team, geld inzamelen voor kankeronderzoek. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen we op 1 juni 2017 tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Het is de beklimming van je leven, voor het leven van een ander.

Lees verder

Kijkje achter de schermen van kankeronderzoek

21-02-2017

Speciaal voor Alpe d'Huzessers organiseert KWF drie rondleidingen in ziekenhuizen waar belangrijk kankeronderzoek plaatsvindt. Benieuwd naar de onderzoeken die met opbrengsten van Alpe d’HuZes gefinancierd worden? Of hoe kankeronderzoek eigenlijk in z’n werk gaat? Neem een kijkje achter de schermen!

Lees verder

Sportmedisch onderzoek

22-02-2017

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook wanneer je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aan kan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Lees verder

Onze sponsors