search

Entertainment

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Entertainment

Tijdens de koersweek treden verschillende artiesten op. Zij doen dit allemaal geheel belangeloos voor Alpe d’HuZes. Op de beide koersdagen verzorgen zij de muziek op strategische plekken op het parcours.
We vragen je om als supporter niet op eigen initiatief muziek langs de route te maken. Dit om de deelnemers de gelegenheid te geven ‘even alleen met de berg te zijn’. Mocht je toch iets willen doen, vraag dit dan vooraf aan via entertainment@alpe-dhuzes.nl.

De vier entertainers op de finishlijn

Met een enorm enthousiasme worden de deelnemers door Robin C., Tilly, Meintje en Robin M. die laatste meters over de finish geholpen. Robin Clement is inmiddels een oudgediende. In 2009 is hij bij Alpe d’HuZes betrokken geraakt en sindsdien is hij besmet met het Alpe d’HuZes virus. Hij verzorgt al enkele jaren de muziek op de finish en tegenwoordig doet hij dit samen met Tilly, Meintje en Robin M. Tilly van der Knaap gelooft dat ieder mens beschikt over unieke talenten. De talenten van Tilly liggen niet zozeer op het sportieve vlak; wél weet ze met haar enthousiasme en tomeloze energie de deelnemers bij te staan in hun beklimmingen. Of dat nu één beklimming is of zes. Robin Metselaar en Meintje Spijker (Meintje fietst ook zelf de Alpe op) bruisen eveneens van energie. Swingend en pratend helpen zij je over de meet.

 

Margriet Eshuijs & Maarten Peters (www.margrieteshuijs.nl)

Singer-songwriter Maarten Peters en zangeres Margriet Eshuijs verzorgen met het ‘Alpe d’HuZes-lied’ en de nummers ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’ en ‘Hoop’ de soundtrack van Alpe d’HuZes. Zij zingen op de bezinningsavond hun songs in een verstilde akoestische versie.
Op de koersdag zingen zij tot de laatste deelnemer boven is en op de slotavond doen ze het licht uit met hun laatste optreden. Maarten Peters schreef in 2009 het ‘Alpe d’HuZes-lied’; in 2011 kwam daar ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’ bij, gevolgd door ‘Hoop’ in 2014. In 2012 schreef Maarten voor Betty en Bea ‘De Roze Vlek’. Al deze liedjes gaan over Alpe d’HuZes, de fietser, de berg, het doel en de beleving.

Tijdens de koersweek (en overal waar Maarten en Margriet optreden) zijn het ‘Alpe d’HuZes-lied’ en ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’ als single te koop.

‘The Bass, The Beats, the Melody’ by Dj Job Streef

Dit wordt alweer het tiende jaar Alpe d’HuZes voor dj Job. Deze dj staat, voor de zevende keer, daar waar je hem het meest nodig hebt, in de altijd zware bocht 21! Met zijn strakke beats zorgt hij altijd voor het juiste fietstempo.

Pater Moeskroen (www.patermoeskroen.nl)

Het vrolijkste muziekgezelschap van de Lage Landen komt voor het zevende jaar naar Frankrijk en neemt de opzwepende folkdeunen en melancholische ballades mee. Bekend van nummers als ‘Roodkapje’, ‘Hela Hola’ en ‘Laat maar waaien’. Voor Alpe d’HuZes hebben de Paters een speciale Alpe d’HuZes single gemaakt: ‘Naar de Top!’ De Paters feesten op de slotavond het dak van de tent af!

BIT Partyshow (www.backintime.info)

BIT Partyshow wordt gerund door dj Harm Rijpstra. BIT Partyshow heeft een assortiment dat bestaat uit disco, top-40, dance, house, Nederlandstalig, après-ski en nog veel meer! Nadat ze een aantal benefietavonden hadden verzorgd voor diverse teams, was het in 2014 tijd om de sfeer eens echt te gaan proeven. Dit jaar is BIT Partyshow opnieuw van de partij en wordt het weer een uitdaging om de deelnemers met de nodige beats per minuut de berg op te helpen. Tijdens de koersdag live vanuit bocht 2!

Karaoke-dj Rob (www.karaokedjrob.nl)

In bocht 7 worden de deelnemers aangemoedigd door de opzwepende klanken van dj Rob! Al meer dan 13 jaar oefent Rob zijn ‘uit de hand gelopen hobby’ uit en alweer voor de vijfde keer ondersteunt hij Alpe d’HuZes. Op evenementen en alles wat tussen kinderfeesten en bruiloften in zit, is Rob een graag geziene allround dj. Karaoke-dj Rob staat garant voor een geslaagde party.

Beatmixen.nl Drive-in-Show (www.beatmixen.nl)

Dit jaar is het alweer de vijfde editie voor Beatmixen.nl. Tijdens de koersdagen geven deze kanjers de deelnemers een extra duwtje in de rug. Zij staan in bocht 16, een prachtige plek in het parcours. Voor veel deelnemers een bijzondere passage na de eerste zware bochten vanuit Bourg d’Oisans. Beatmixen.nl is ook dit jaar weer op de finishlijn aanwezig om de deelnemers op te wachten.

Opa’s Kunstgebit (www.opaskunstgebit.webklik.nl)

Opa’s Kunstgebit: folk met een knipoog maar vooral met veel plezier! Folk is muziek van het volk. Voor dit trio betekent dit: ‘zingen over de dingen des levens’, oftewel drank, geen geld hebben en gevangenissen. Zij zingen folk uit alle landen, maar door Jan’s typerende stemgeluid heeft het eigenlijk een Iers tintje. Eigenlijk is Opa’s Kunstgebit een ‘kringloopband’. Ze vinden ergens een oud of stoffig nummer en poetsen dit wat op. Af en toe komt ook een eigen nummer voorbij. Ook de Nederlandse folk wordt niet geschuwd. Opa’s Kunstgebit bestaat uit Jan (contrabas, gitaar, bouzouki, mandola en verder alles waar snaren op of in zitten), Karin (gitaar, ukelele en lepels) en Erik (gitaar, banjo, cajón, mondharmonica en accordeon).

Entertainmentpunt BIG Challenge

De supporters van BIG Challenge zullen er bij het ‘BIG Challenge Entertainmentpunt’ alles aan doen om de deelnemers van Alpe d’HuZus en Alpe d’HuZes een Hermannetje te geven richting de finish. Zij doen dit door het uitdelen van bekertjes water, sponzen en het draaien van gezellige en opzwepende muziek tussen bocht 4 en 3 bij de Marmotte.

Tropical Party Sound System (www.tropicaldj.nl)

De naam zegt eigenlijk alles. Er is een ‘sound system’. Het klinkt, ruikt en voelt tropical en dat het een party wordt, da’s een feit! Dit dj-collectief staat op het startplein met de beste tropische platen uit de muziekgeschiedenis. Ze mixen tropische klassiekers en moderne opzwepende beats feilloos aan elkaar. Dit geheel in hun eigen stijl!

Dweilorkest De Wodkapel (www.dewodkapel.nl)

In 2010 bliezen zij de deelnemers voor de eerste keer omhoog. En dit jaar zal De Wodkapel weer langs de Route du Soleil afzakken om voor de vierde keer aanwezig te zijn op de Alpe d’Huez. Dit wandelende dweilorkest blaast met zijn opzwepende blaasmuziek met veel gemak de deelnemers naar de volgende bocht en steekt ze daarbij een hart onder de riem.

(1) player op beeld/radioad6:

Meeluisteren doe je via onderstaande player:

 

(2) link naar webpagina met player: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/beeld/radioad6

(3) stream

http://stream.elmermedia.nl/alpe/player/

 

 

(4) elmermedia: code

(5) bron: radiostream

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors