search

Start- en finishplein

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
3004137
Gedoneerd

Inhoud ‘start- en finishplein’:

Alpe d’HuZes kent twee thuisbases. De officiële thuisbasis is het Palais des Sports in Alpe d’Huez en daarnaast is er de grote tent bij het startplein in Bourg d’Oisans. Op beide locaties vind je onder andere de receptie, het Alpe d’HuZes-café en de winkel van ons team Merchandising.

Het Palais des Sports en de tenten bij het startplein

Het Palais des Sports, gelegen naast de finish in Alpe d’Huez (Avenue des Brandes), is sinds 2010 de thuisbasis van Alpe d’HuZes. Het Palais des Sports is het centrale punt gedurende de koersweek.
Vanaf zondag is het Palais des Sports iedere dag geopend vanaf 9.00 uur tot 22.00 uur.
Op donderdag zijn we geopend vanaf 4.00 uur.

Er zijn diverse Alpe d’HuZes-informatiepunten. Tevens is er een informatiepunt van het Bureau de Tourisme, waar je terechtkunt met al je vragen voor de lokale VVV.

Recepties in het Palais des Sports en de tent bij het startplein

Je kunt bij deze recepties terecht voor:

 • alle informatie over Alpe d’HuZes en de koersweek;
 • de aanschaf van Alpe d’HuZes-munten die nodig zijn voor de aankopen in de Alpe d’HuZes-cafés. (Deze zijn ook verkrijgbaar via een aantal muntautomaten. Je kunt bij deze automaten terecht met zowel muntgeld als papiergeld);
 • de aankoop van een liftpas (16,50 euro) voor het onbeperkt gebruik van de kabelbanen van en naar Alpe d’Huez op donderdag (deze liftpas geeft tevens toegang tot de bussen en de parkeerplaatsen bij Oz-station);
 • het afgeven van gevonden voorwerpen of melden dat je iets verloren bent.

Tijdens de koersweek zijn de recepties te bereiken via

Bij de receptie op het startplein kan uitsluitend met een pinpas worden betaald. In het Palais des Sports kun je ook met contant geld terecht. Wij prefereren pinbetalingen.

Blauwe Alpe d’HuZes-muntjes in 2017
Je kunt vanaf nu alleen betalen met de nieuwe, blauwe, muntjes! Heb jij nog rode Alpe d’HuZes-muntjes? Ruil ze bij de receptie in het Palais des Sports om voor blauwe! Dat omruilen kan alleen tijdens de koersweek van Alpe d’HuZes 2017, daarna niet meer. De rode muntjes die je niet hebt omgeruild, zijn na de koersweek altijd welkom in de donatieboxen tijdens de deelnemersbijeenkomsten.

Openingstijden recepties

DagPalais des SportsTent startplein
zondag 13.00-18.00 14.00-17.00 ♦
maandag 9.00-18.00 10.00-17.00
dinsdag 9.00-18.00 10.00-17.00
woensdag 9.00-18.00 10.00-17.00
donderdag 6.00-19.00 5.00-17.00
vrijdag 10.00-18.00 gesloten
Tijden zondag zijn onder voorbehoud.

Op diverse punten vind je borden met informatie over:

 • locaties en openingstijden supermarkten, pinautomaten, VVV en dergelijke;
 • locaties, openingstijden c.q. spreekuren medici rond Alpe d’Huez en Bourg d’Oisans;
 • busdiensten van Alpe d’Huez en Bourg d’Oisans.

Het startplein

In de koersweek zijn er zo'n 20.000 mensen op de been en op de fiets. Dit vraagt om een goede organisatie van de mensenstromen tussen Bourg d’Oisans en Alpe d’Huez. Daarom zijn de meeste faciliteiten zowel boven als beneden beschikbaar.

In de grote tent vind je:

 • receptie met muntverkoop voor alle catering (De blauwe munten zijn ook verkrijgbaar via een aantal muntautomaten. Je kunt bij deze automaten terecht met zowel muntgeld als papiergeld);
 • vrijwilligersbalie;
 • kaarsenverkoop en ‘stiltecentrum’;
 • verkoop van merchandising;
 • beperkte catering (koffie, thee, fris, snacks en lunchbroodjes);
 • entertainment tijdens de koersdagen;
 • beeld- en geluidsverbinding met het Palais des Sports voor (in ieder geval) het avondprogramma van woensdag.

De openingstijden van de grote tent zijn:

DagOpeningstijden
zondag 14.00-17.00 ♦
maandag 10.00-17.00 en 19.00-21.00 ♦
dinsdag 10.00-17.00
woensdag 10.00-17.00 en 19.00-21.00
donderdag 5.00-21.00
vrijdag gesloten
Tijden zondag en maandagavond zijn onder voorbehoud.

Op het startplein vind je verder:

 • toiletten;
 • drinkwatertapvoorzieningen;
 • medische verzorging en massage tijdens de koersdag;
 • rijwielverzorging;
 • afvalcontainers.

Het spreekt voor zich dat je niet met je fiets de tenten binnenkomt. Daarnaast streven we naar een rookvrij evenement, dus het gehele startplein en de tent zijn rookvrij. Tot slot een dringend verzoek om je afval in de daarvoor bestemde afvalcontainers te werpen, voor een schone omgeving.

Finish

De finish is in Alpe d’Huez bij het Palais des Sports. In de omgeving van de finish en het Palais des Sports is parkeren niet toegestaan. Op het finishplein zijn diverse eet- en drinkgelegenheden. Tevens is medische verzorging en massage mogelijk. Als je in het finishgebied wilt pauzeren, zet je fiets dan in de hiervoor bestemde rekken, zodat het finishterrein begaanbaar blijft en de fietsen niet beschadigd raken.

 

Elke deelnemer heeft zijn eigen beleving bij het finishen. Geniet ten volle van jouw finishmoment en de ambiance, maar houd daarbij rekening met de overige deelnemers. Een vlotte doorstroming is belangrijk voor een goed verloop. Blijf dus niet stilstaan op de rijbaan en maak ‘de foto’s voor thuis’ buiten het parcours. Geniet en houd de weg vrij voor andere deelnemers.

 • Supporters zijn niet toegestaan in de finishstraat. Als supporter blijf je achter de hekken.
 • Het is verboden om op de finish en rond het finishplein, teksten, sponsoruitingen of aanmoedigingen op de grond te schrijven.
 • Wij streven naar een rookvrij evenement, dus het gehele finishplein is rookvrij.

Finish- en afdaalroute

De ‘gele lijn‘ geeft de route naar de finish weer. De ‘rode lijn’ is de route die de fietsende deelnemers afleggen om af te dalen naar het startplein. Let op bij het afdalen: Houd rekening met je eigen veiligheid en die van anderen door je daalsnelheid aan te passen. De maximale afdaalsnelheid is 45 km/uur.

2017-finish.png

Laatste nieuws

Bijzonder: “Wat daarna komt, zien we dan wel”

15-02-2018

Een week voor de negenjarige Luna overleed, schreef vader Jurgen van Riel zich in voor Alpe d’HuZes 2018. “Papa, je moet niet twee maar drie keer die berg op”, zei Luna toen ze met haar vader het plan smeedde.

Lees verder

Tweede Alpe d'Huzes-dag 10 maart 2018

09-02-2018

Voel de saamhorigheid die iedere deelnemer tijdens de koersweek ervaart! Meld je aan voor de Alpe d’HuZes-dag, bij Expo in Hoevelaken. Het programma in het kort: drie workshops, een plenaire bijeenkomst vanaf 12.00 uur, een informatiemarkt, een deelnemersmarkt en de Alpe d’HuZes-winkel.

Lees verder

Jan Kouwenhoven nieuwe voorzitter Alpe d’HuZes

08-02-2018

Jan Kouwenhoven is door de raad van toezicht benoemd als de nieuwe voorzitter van de stichting Alpe d’HuZes.

Lees verder

Onze sponsors