search

Start- en finishplein

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
4015042
Gedoneerd

Inhoud ‘start- en finishplein’:

Alpe d’HuZes kent twee thuisbases. De officiële thuisbasis is het Palais des Sports in Alpe d’Huez en daarnaast is er de grote tent bij het startplein in Bourg d’Oisans. Op beide locaties vind je onder andere de receptie, het Alpe d’HuZescafé en de winkel van ons team merchandising.

Het Palais des Sports en de tenten bij het startplein

Het Palais des Sports, gelegen naast de finish in Alpe d’Huez (Avenue des Brandes), is sinds 2010 de thuisbasis van Alpe d’HuZes. Het Palais des Sports is het centrale punt gedurende de koersweek.
Vanaf zondag is het Palais des Sports iedere dag geopend vanaf 9.00 uur tot 23.00 uur. Op donderdag zijn we geopend vanaf 4.00 uur en op vrijdagavond zijn we open tot 0.00 uur.

Foto-expositie Alpe d’HuZes

De fotografen van Alpe d’HuZes maken tijdens de koersweek duizenden foto0s. Een selectie van het beeldmateriaal wordt tijdens de koersweek tentoongesteld. De expositie met als thema: 9Verbinden in Emotie, Emotie is Kracht0 is van zondag tot en met vrijdag (29 mei tot en met 3 juni) te bezoeken in het Palais des Sports.

Wat is er nog meer te doen in het Palais des Sports?

Er zijn diverse Alpe d’HuZesinformatiepunten. Tevens is er een informatiepunt van het Bureau de Tourisme, waar je terecht kunt met al je vragen voor de lokale VVV en het buskaartenverkooppunt van de VFD.

Recepties in het Palais des Sports en de tent bij het startplein

Je kunt bij deze recepties terecht voor:

 • alle informatie over Alpe d’HuZes en de koersweek;
 • de aanschaf van Alpe d’HuZesmunten die nodig zijn voor de aankopen in de Alpe d’HuZescafés. (Deze zijn ook verkrijgbaar via een aantal muntautomaten. Je kunt bij deze automaten terecht met zowel muntgeld als papiergeld);
 • de aankoop van liftpassen voor de kabelbanen van en naar Alpe d’Huez op de koersdag;
 • het afgeven van gevonden voorwerpen of melden dat je iets verloren bent. (Na de koersweek kun je dit ook per e-mail aangeven via )

Tijdens de koersweek zijn de recepties te bereiken via telefoonnummer 00 33 618 07 27 47.
Je kunt zowel tijdens als buiten de koersweek ook mailen met

Wij prefereren pinbetalingen.

Openingstijden recepties

DagPalais des SportsTent startplein
zondag 13.00-20.00 13.00-18.00
maandag 9.00-18.00 9.00-18.00
dinsdag 9.00-18.00 9.00-18.00
woensdag 9.00-18.00 9.00-18.00
donderdag 6.00-19.00 4.00-12.00
vrijdag 10.00-18.00 gesloten

Op diverse punten vind je borden met informatie over:

 • locaties en openingstijden supermarkten, pinautomaten, VVV en dergelijke;
 • locaties, openingstijden c.q. spreekuren medici rond Alpe d’Huez en Bourg d’Oisans;
 • busdiensten van Alpe d’Huez en Bourg d’Oisans.

Het startplein

In de koersweek zijn er zo'n 20.000 mensen op de been en op de fiets. Dit vraagt om een goede organisatie van de mensenstromen tussen Bourg d’Oisans en Alpe d’Huez. Daarom zijn de meeste faciliteiten zowel boven als beneden beschikbaar.

In de grote tent vind je:

 • receptie met muntverkoop voor alle catering. (De munten zijn ook verkrijgbaar via een aantal muntautomaten. Je kunt bij deze automaten terecht met zowel muntgeld als papiergeld);
 • vrijwilligersbalie;
 • beperkte catering (koffie, thee, fris, snacks en lunchbroodjes);
 • entertainment tijdens de koersdagen;
 • beeld- en geluidsverbinding met het Palais des Sports voor (in ieder geval) de avond-programma’s.

De openingstijden van de grote tent zijn:

DagOpeningstijden
zondag 13.00-21.00 **
maandag 8.00-21.00
dinsdag 8.00-18.00
woensdag 9.00-21.00
donderdag 3.00-21.00
vrijdag 9.00-12.00

** Tijden zondag zijn onder voorbehoud.

Op vrijdag zijn de faciliteiten beperkt, in verband met het afbreken en opruimen van alle voorzieningen.

Op het startplein vind je verder:

 • toiletten;
 • drinkwatertapvoorzieningen;
 • medische verzorging en massage tijdens de koersdag;
 • rijwielverzorging;
 • kaarsenverkoop en stiltecentrum;
 • verkoop van merchandising;
 • afvalcontainers.

De openingstijden van merchandising, kaarsenverkoop en rijwielverzorging vind je verderop in dit koersboekje.

Het spreekt voor zich dat je niet met je fiets de tenten binnenkomt. Daarnaast streven we naar een rookvrij evenement, dus het gehele startplein en de tent zijn rookvrij. Tot slot een dringend verzoek om je afval in de daarvoor bestemde afvalcontainers te werpen, voor een schone omgeving.

Finish

De finish is in Alpe d’Huez bij het Palais des Sports. In de omgeving van de finish en het Palais des Sports is parkeren niet toegestaan. Op het finishplein zijn diverse eet- en drinkgelegen-heden. Tevens is medische verzorging en massage mogelijk. Als je in het finishgebied wilt pauzeren, zet je fiets dan in de hiervoor bestemde rekken, zodat het finishterrein begaanbaar blijft en de fietsen niet beschadigd raken.

Verder is het verboden om op de finish en rond het finishplein, teksten, sponsoruitingen of aanmoedigingen op de grond te schrijven.

Wij streven naar een rookvrij evenement, dus het gehele finishplein is rookvrij.

Elke deelnemer heeft zijn eigen beleving bij het finishen. Geniet ten volle van jouw finishmoment en de ambiance, maar houd daarbij rekening met de overige deelnemers. Een vlotte doorstroming (blijf dus niet stilstaan op de rijbaan) is belangrijk voor een goed verloop. Geniet en houd het parcours vrij.

Finish- en afdaalroute

De ‘gele lijn’ geeft de route naar de finish weer. De ‘rode lijn’ is de route die de fietsende deelnemers afleggen om af te dalen naar het startplein. Let op bij het afdalen: Houd rekening met je eigen veiligheid en die van anderen door je daalsnelheid aan te passen. De maximale afdaalsnelheid is 45 km/uur.

Laatste nieuws

Inschrijving Alpe d’HuZes 2017

20-10-2016

Alpe d’HuZes is een sportieve actie waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend, alleen of in een team, geld inzamelen voor kankeronderzoek. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen we op 1 juni 2017 tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Het is de beklimming van je leven, voor het leven van een ander.

Lees verder

Kijkje achter de schermen van kankeronderzoek

21-02-2017

Speciaal voor Alpe d'Huzessers organiseert KWF drie rondleidingen in ziekenhuizen waar belangrijk kankeronderzoek plaatsvindt. Benieuwd naar de onderzoeken die met opbrengsten van Alpe d’HuZes gefinancierd worden? Of hoe kankeronderzoek eigenlijk in z’n werk gaat? Neem een kijkje achter de schermen!

Lees verder

Sportmedisch onderzoek

22-02-2017

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook wanneer je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aan kan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Lees verder

Onze sponsors