search

Start- en finishplein

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Inhoud ‘start- en finishplein’:

Alpe d’HuZes kent twee thuisbases. De officiële thuisbasis is het Palais des Sports in Alpe d’Huez en daarnaast is er de grote tent bij het startplein in Bourg d’Oisans. Op beide locaties vind je onder andere de receptie, het Alpe d’HuZes-café en de winkel van ons team Merchandising.

Het Palais des Sports en de tenten bij het startplein

Het Palais des Sports, gelegen naast de finish in Alpe d’Huez (Avenue des Brandes), is sinds 2010 de thuisbasis van Alpe d’HuZes. Het Palais des Sports is het centrale punt gedurende de koersweek.
Vanaf zondag is het Palais des Sports iedere dag geopend vanaf 9.00 uur tot 22.00 uur.
Op donderdag zijn we geopend vanaf 4.00 uur.

Er zijn diverse Alpe d’HuZes-informatiepunten. Tevens is er een informatiepunt van het Bureau de Tourisme, waar je terechtkunt met al je vragen voor de lokale VVV.

Recepties in het Palais des Sports en de tent bij het startplein

Je kunt bij deze recepties terecht voor:

 • alle informatie over Alpe d’HuZes en de koersweek;
 • de aanschaf van Alpe d’HuZes-munten die nodig zijn voor de aankopen in de Alpe d’HuZes-cafés. (Deze zijn ook verkrijgbaar via een aantal muntautomaten. Je kunt bij deze automaten terecht met zowel muntgeld als papiergeld);
 • de aankoop van een liftpas (16,50 euro) voor het onbeperkt gebruik van de kabelbanen van en naar Alpe d’Huez op donderdag (deze liftpas geeft tevens toegang tot de bussen en de parkeerplaatsen bij Oz-station);
 • het afgeven van gevonden voorwerpen of melden dat je iets verloren bent.

Tijdens de koersweek zijn de recepties te bereiken via

Bij de receptie op het startplein kan uitsluitend met een pinpas worden betaald. In het Palais des Sports kun je ook met contant geld terecht. Wij prefereren pinbetalingen.

Openingstijden recepties

DagPalais des SportsTent startplein
zondag 13.00-18.00 14.00-17.00 ♦
maandag 9.00-18.00 10.00-17.00
dinsdag 9.00-18.00 10.00-17.00
woensdag 9.00-18.00 10.00-17.00
donderdag 6.00-19.00 5.00-17.00
vrijdag 10.00-18.00 gesloten
Tijden zondag zijn onder voorbehoud.

Op diverse punten vind je borden met informatie over:

 • locaties en openingstijden supermarkten, pinautomaten, VVV en dergelijke;
 • locaties, openingstijden c.q. spreekuren medici rond Alpe d’Huez en Bourg d’Oisans;
 • busdiensten van Alpe d’Huez en Bourg d’Oisans.

Het startplein

In de koersweek zijn er zo'n 20.000 mensen op de been en op de fiets. Dit vraagt om een goede organisatie van de mensenstromen tussen Bourg d’Oisans en Alpe d’Huez. Daarom zijn de meeste faciliteiten zowel boven als beneden beschikbaar.

In de grote tent vind je:

 • receptie met muntverkoop voor alle catering (De blauwe munten zijn ook verkrijgbaar via een aantal muntautomaten. Je kunt bij deze automaten terecht met zowel muntgeld als papiergeld);
 • vrijwilligersbalie;
 • kaarsenverkoop en ‘stiltecentrum’;
 • verkoop van merchandising;
 • beperkte catering (koffie, thee, fris, snacks en lunchbroodjes);
 • entertainment tijdens de koersdagen;
 • beeld- en geluidsverbinding met het Palais des Sports voor (in ieder geval) het avondprogramma van woensdag.

De openingstijden van de grote tent zijn:

DagOpeningstijden
zondag 14.00-17.00 ♦
maandag 10.00-17.00 en 19.00-21.00 ♦
dinsdag 10.00-17.00
woensdag 10.00-17.00 en 19.00-21.00
donderdag 5.00-21.00
vrijdag gesloten
Tijden zondag en maandagavond zijn onder voorbehoud.

Op het startplein vind je verder:

 • toiletten;
 • drinkwatertapvoorzieningen;
 • medische verzorging en massage tijdens de koersdag;
 • rijwielverzorging;
 • afvalcontainers.

Het spreekt voor zich dat je niet met je fiets de tenten binnenkomt. Daarnaast streven we naar een rookvrij evenement, dus het gehele startplein en de tent zijn rookvrij. Tot slot een dringend verzoek om je afval in de daarvoor bestemde afvalcontainers te werpen, voor een schone omgeving.

Finish

De finish is in Alpe d’Huez bij het Palais des Sports. In de omgeving van de finish en het Palais des Sports is parkeren niet toegestaan. Op het finishplein zijn diverse eet- en drinkgelegenheden. Tevens is medische verzorging en massage mogelijk. Als je in het finishgebied wilt pauzeren, zet je fiets dan in de hiervoor bestemde rekken, zodat het finishterrein begaanbaar blijft en de fietsen niet beschadigd raken.

 

Elke deelnemer heeft zijn eigen beleving bij het finishen. Geniet ten volle van jouw finishmoment en de ambiance, maar houd daarbij rekening met de overige deelnemers. Een vlotte doorstroming is belangrijk voor een goed verloop. Blijf dus niet stilstaan op de rijbaan en maak ‘de foto’s voor thuis’ buiten het parcours. Geniet en houd de weg vrij voor andere deelnemers.

 • Supporters zijn niet toegestaan in de finishstraat. Als supporter blijf je achter de hekken.
 • Het is verboden om op de finish en rond het finishplein, teksten, sponsoruitingen of aanmoedigingen op de grond te schrijven.
 • Wij streven naar een rookvrij evenement, dus het gehele finishplein is rookvrij.

Finish- en afdaalroute

De ‘gele lijn‘ geeft de route naar de finish weer. De ‘rode lijn’ is de route die de fietsende deelnemers afleggen om af te dalen naar het startplein. Let op bij het afdalen: Houd rekening met je eigen veiligheid en die van anderen door je daalsnelheid aan te passen. De maximale afdaalsnelheid is 45 km/uur.

2017-finish.png

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors