search

Supporters

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
4015042
Gedoneerd

(Supporters)vervoer en spelregels op de berg

Supportersvervoer met eigen auto of met de bus, en kabelbaan (Bourg d’Oisans-Alpe d’Huez v.v.)

Voor supporters hebben we de mooie route via Bourg d’Oisans naar Oz-station en vervolgens met de lift naar Alpe d’Huez en terug. Vanaf de start in Bourg d’Oisans is er een busdienst richting de kabelbaan in Oz-station. Deze route kun je ook met je eigen auto rijden over de D44a (carpoolen wordt aanbevolen). In Oz-station is voldoende parkeerruimte vlak bij de liften. (Let op: je kunt alleen maar gebruikmaken van de bus, parkeerplaats en kabelbanen wanneer je vooraf een kaartje hebt gekocht)

Vanuit Oz-station kun je met twee kabelbanen (in gesloten cabines) binnen 30 minuten naar Alpe d’Huez worden gebracht. Vanaf het eindpunt van de kabelbaan in Alpe d’Huez is het ongeveer 800 meter lopen naar de finish bij het Palais des Sports.

Houd er rekening mee dat deelnemers altijd voorrang hebben bij het vervoer per bus en kabelbaan.

Kabelbaan van Huez naar Alpe d’Huez

Met deze lift kun je gemakkelijk in bocht 4, 5, 6 en 7 komen, maar ook op het gezellige gedeelte in Huez zelf, waar ook catering en muziek aanwezig is.
Uiteraard kun je ook met de kabelbaan van Alpe d’Huez naar Huez.

Tijden busdienst en openingstijden lift/kabelbanen

Soort vervoerTijd
Busdienst Bourg d’Oisans-Oz-station 6.15-19.30
Busdienst Oz-station-Bourg d’Oisans 6.30-21.00
Kabelbaan Oz-Station-Alpe d’Huez vice versa 6.30-20.30
Kabelbaan Huez-Alpe d’Huez vice versa (Télévillage) 6.30-20.00

Tijdens spitsuren ’s ochtends en ’s avonds rijden de bussen om de 10 à 15 minuten; de resterende tijd om de 30 minuten. De capaciteit van de bussen is beperkt.

Let op: De laatste mogelijkheid op donderdag om met de kabelbaan van Alpe d’Huez naar Oz-station of Huez te komen is om 20.30 uur.

Let op: houd de mededelingen over vervoer goed in de gaten, omdat er wijzigingen kunnen komen die ook voor jou relevant zijn!

Kopen liftpas, diverse buskaarten en parkeerkaart Oz-station

Alle liftpassen koop je tijdens de koersweek bij de recepties in het Palais des Sports en in de tent bij het startplein. De parkeerkaart voor het parkeren in Oz-station is inbegrepen in de liftpas.

De verkoop van buskaartjes loopt via de VFD. Tijdens de koersweek kun je hiervoor terecht bij de receptie van het VFD-busstation in het centrum van Bourg d’Oisans, bij het VFD-verkooppunt in het Palais des Sports en bij het VFD-verkooppunt in Oz-station.
Afhankelijk van de internetverbinding op het startplein kunnen de buskaartjes ook bij de receptie van de VFD in de tent op het startplein worden aangeschaft. Ook zijn er in de bus kaartjes te koop. Daar geldt echter wel: op = op!

Je kunt op de volgende tijdstippen terecht bij de VFD verkooppunten om je buskaartjes te kopen:

DagPalais des SportsVFD Bourg d’OisansTent startplein *
maandag 13.00-17.00 9.00-12.00
14.00-18.00
gesloten
dinsdag 9.00-17.00 9.00-12.00
14.00-18.00
9.00-17.00
woensdag 9.00-17.00 9.00-12.00
14.00-18.00
9.00-17.00
donderdag 7.00-12.00 9.00-12.00
14.00-18.00
7.00-12.00

* verkoop buskaartjes op het startplein is onder voorbehoud.

Je buskaart online bestellen kan ook via http://www.bus-et-clic.com/ops. Speciaal voor Alpe d’HuZes is daar een Nederlandse reserveringspagina gemaakt.

Soort vervoerPrijs
liftpas onbeperkt geldig op donderdag
• kabelbaan Oz-station-Alpe d’Huez vice versa
• kabelbaan Alpe d’Huez-Huez vice versa
15 euro
parkeerkaart voor parkeren in Oz-station inbegrepen in liftpas
buskaartje Bourg d’Oisans-Oz-station 2 Alpe d’HuZesmunten per enkele reis
buskaartje Oz-station-Bourg d’Oisans 2 Alpe d’HuZesmunten per enkele reis

Spelregels op de berg

Supporters zijn enorm belangrijk voor onze deelnemers. Ze kunnen soms net dat extra duwtje in de rug geven. We begrijpen ook goed dat je je dierbaren wilt aanmoedigen. Maar we willen je wel vragen dit op een verantwoorde wijze te doen.

Dit betekent:

  • Houd de weg vrij voor onze deelnemers en andere weggebruikers.
  • Ruim afval s.v.p. op; dat scheelt iedereen erg veel werk en zo houden we de weg veilig. Je voorkomt hiermee dat afdalende fietsers onderuitgaan door bijvoorbeeld een leeg flesje.
  • Wees beleefd tegen de Franse bewoners: wij zijn te gast in hun dorpen.
  • Het is verboden teksten op de muurtjes en de berg zelf te schilderen. De verwijderingskosten worden doorberekend aan de veroorzaker of de betreffende deelnemer en/of het betreffende team.
  • Geschreven aanmoedigingen op de weg alleen met biologisch afbreekbare verf.

Het is verboden teksten op de muurtjes en de berg zelf te schilderen. De verwijderingskosten worden doorberekend aan de veroorzaker of de betreffende deelnemer en/of het betreffende team.

Laatste nieuws

Inschrijving Alpe d’HuZes 2017

20-10-2016

Alpe d’HuZes is een sportieve actie waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend, alleen of in een team, geld inzamelen voor kankeronderzoek. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen we op 1 juni 2017 tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Het is de beklimming van je leven, voor het leven van een ander.

Lees verder

Kijkje achter de schermen van kankeronderzoek

21-02-2017

Speciaal voor Alpe d'Huzessers organiseert KWF drie rondleidingen in ziekenhuizen waar belangrijk kankeronderzoek plaatsvindt. Benieuwd naar de onderzoeken die met opbrengsten van Alpe d’HuZes gefinancierd worden? Of hoe kankeronderzoek eigenlijk in z’n werk gaat? Neem een kijkje achter de schermen!

Lees verder

Sportmedisch onderzoek

22-02-2017

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook wanneer je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aan kan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Lees verder

Onze sponsors