search

Supporters

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
1423189
Gedoneerd

(Supporters)vervoer en spelregels op de berg

Supportersvervoer met eigen auto of met de bus, en kabelbaan (Bourg d’Oisans-Alpe d’Huez v.v.)

Voor supporters hebben we de mooie route via Bourg d’Oisans naar Oz-station en vervolgens met de lift naar Alpe d’Huez en terug. Vanaf de start in Bourg d’Oisans is er een busdienst richting de kabelbaan in Oz-station. Deze route kun je ook met je eigen auto rijden over de D44a (carpoolen wordt aanbevolen). In Oz-station is voldoende parkeerruimte vlak bij de liften. (Let op: je kunt alleen maar gebruikmaken van de bus, parkeerplaats en kabelbanen wanneer je vooraf een kaartje hebt gekocht)

Vanuit Oz-station kun je met twee kabelbanen (in gesloten cabines) binnen 30 minuten naar Alpe d’Huez worden gebracht. Vanaf het eindpunt van de kabelbaan in Alpe d’Huez is het ongeveer 800 meter lopen naar de finish bij het Palais des Sports.

Houd er rekening mee dat deelnemers altijd voorrang hebben bij het vervoer per bus en kabelbaan.

Kabelbaan van Huez naar Alpe d’Huez

Met deze lift kun je gemakkelijk in bocht 4, 5, 6 en 7 komen, maar ook op het gezellige gedeelte in Huez zelf, waar ook catering en muziek aanwezig is.
Uiteraard kun je ook met de kabelbaan van Alpe d’Huez naar Huez.

Tijden busdienst en openingstijden lift/kabelbanen

Soort vervoerTijd
Busdienst Bourg d’Oisans-Oz-station 6.15-19.30
Busdienst Oz-station-Bourg d’Oisans 6.30-21.00
Kabelbaan Oz-Station-Alpe d’Huez vice versa 6.30-20.30
Kabelbaan Huez-Alpe d’Huez vice versa (Télévillage) 6.30-20.00

Tijdens spitsuren ’s ochtends en ’s avonds rijden de bussen om de 10 à 15 minuten; de resterende tijd om de 30 minuten. De capaciteit van de bussen is beperkt.

Let op: De laatste mogelijkheid op donderdag om met de kabelbaan van Alpe d’Huez naar Oz-station of Huez te komen is om 20.30 uur.

Let op: houd de mededelingen over vervoer goed in de gaten, omdat er wijzigingen kunnen komen die ook voor jou relevant zijn!

Kopen liftpas, diverse buskaarten en parkeerkaart Oz-station

Alle liftpassen koop je tijdens de koersweek bij de recepties in het Palais des Sports en in de tent bij het startplein. De parkeerkaart voor het parkeren in Oz-station is inbegrepen in de liftpas.

De verkoop van buskaartjes loopt via de VFD. Tijdens de koersweek kun je hiervoor terecht bij de receptie van het VFD-busstation in het centrum van Bourg d’Oisans, bij het VFD-verkooppunt in het Palais des Sports en bij het VFD-verkooppunt in Oz-station.
Afhankelijk van de internetverbinding op het startplein kunnen de buskaartjes ook bij de receptie van de VFD in de tent op het startplein worden aangeschaft. Ook zijn er in de bus kaartjes te koop. Daar geldt echter wel: op = op!

Je kunt op de volgende tijdstippen terecht bij de VFD verkooppunten om je buskaartjes te kopen:

DagPalais des SportsVFD Bourg d’OisansTent startplein *
maandag 13.00-17.00 9.00-12.00
14.00-18.00
gesloten
dinsdag 9.00-17.00 9.00-12.00
14.00-18.00
9.00-17.00
woensdag 9.00-17.00 9.00-12.00
14.00-18.00
9.00-17.00
donderdag 7.00-12.00 9.00-12.00
14.00-18.00
7.00-12.00

* verkoop buskaartjes op het startplein is onder voorbehoud.

Je buskaart online bestellen kan ook via http://www.bus-et-clic.com/ops. Speciaal voor Alpe d’HuZes is daar een Nederlandse reserveringspagina gemaakt.

Soort vervoerPrijs
liftpas onbeperkt geldig op donderdag
• kabelbaan Oz-station-Alpe d’Huez vice versa
• kabelbaan Alpe d’Huez-Huez vice versa
15 euro
parkeerkaart voor parkeren in Oz-station inbegrepen in liftpas
buskaartje Bourg d’Oisans-Oz-station 2 Alpe d’HuZesmunten per enkele reis
buskaartje Oz-station-Bourg d’Oisans 2 Alpe d’HuZesmunten per enkele reis

Spelregels op de berg

Supporters zijn enorm belangrijk voor onze deelnemers. Ze kunnen soms net dat extra duwtje in de rug geven. We begrijpen ook goed dat je je dierbaren wilt aanmoedigen. Maar we willen je wel vragen dit op een verantwoorde wijze te doen.

Dit betekent:

  • Houd de weg vrij voor onze deelnemers en andere weggebruikers.
  • Ruim afval s.v.p. op; dat scheelt iedereen erg veel werk en zo houden we de weg veilig. Je voorkomt hiermee dat afdalende fietsers onderuitgaan door bijvoorbeeld een leeg flesje.
  • Wees beleefd tegen de Franse bewoners: wij zijn te gast in hun dorpen.
  • Het is verboden teksten op de muurtjes en de berg zelf te schilderen. De verwijderingskosten worden doorberekend aan de veroorzaker of de betreffende deelnemer en/of het betreffende team.
  • Geschreven aanmoedigingen op de weg alleen met biologisch afbreekbare verf.

Het is verboden teksten op de muurtjes en de berg zelf te schilderen. De verwijderingskosten worden doorberekend aan de veroorzaker of de betreffende deelnemer en/of het betreffende team.

Laatste nieuws

Bijzonder: “De periode ná de kanker was heftiger. Ik ben niet meer dezelfde persoon.”

18-01-2017

Op 1 juni 2017 gaan bijna 5.000 mensen de Alpe d’Huez beklimmen. Allemaal met hetzelfde doel: een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. In de serie ‘Bijzonder’ lichten we er enkele deelnemers uit. In deze aflevering is Imke de Bruijn aan het woord. Zij weet na het overwinnen van baarmoederkanker als geen ander hoe belangrijk het is om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Ze doet al jaren mee in het roze team van Lekker Belangrijk.

Lees verder

Bijzonder: “Ik zet mijn hart open en ik schrijf. Dan is al mijn narigheid niet voor niets.”

13-01-2017

In deze aflevering van de serie ‘Bijzonder’ vertelt Hebe van Lierop haar verhaal over de ziekte van Kahler. Zij gaat samen met haar man en haar team Carpe Diem Alpe d’HuZes lopen en heeft het boek ‘Kanker, je zult het maar hebben’ geschreven om anderen te helpen, troosten en steunen.

Lees verder

Column Johan van der Waal (23)

11-01-2017

Natuurlijk wens ik eenieder een goed, gelukkig en gezond 2017. Een jaar vol uitdagingen ligt voor ons, en het is aan ons om van iedere dag iets moois te maken!

Lees verder

Onze sponsors