search

Bas Mulder Award 2013

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Bas Mulder Award 2013

Bas Mulder was het toonbeeld van goed en gelukkig leven met kanker. Bas wist tijdens zijn ziekte mensen van alle leeftijden te inspireren en in te laten zien dat je altijd iets van je leven kunt maken. Hoe moeilijk ook en hoe kort soms. Zijn motto was: aan wat je overkomt kun je veelal niets doen, aan hoe je ermee omgaat des te meer.

Bas is op 9 september 2010 op 24-jarige leeftijd overleden. Hij leeft voort in onze gedachten en met de Bas Mulder Award inspireren wij jonge wetenschappers om het uiterste van zichzelf te geven. In creatieve en onafhankelijke zin. In geestelijk en fysiek opzicht. Nooit opgeven. Niet tijdens het leven en zeker niet tijdens het onderzoek.

Lees het verhaal over Bas, een nieuwsgierig ventje dat nooit wilde opgeven

3,4 miljoen euro voor onderzoek naar kanker door jonge onderzoekers

Alpe d'Huez, 3 juni 2013 - Vijf jonge onderzoekers hebben in Alpe d'Huez (Frankrijk) de Bas Mulder Award ontvangen. Met de uitreiking is een totaalbedrag van 3,4 miljoen euro gemoeid dat de medici krijgen voor onderzoek naar kanker.

De Bas Mulder Award is in het Palais des Sports in Alpe d'Huez uitgereikt door professor Winald Gerritsen en Harrie Mulder, de vader van Bas Mulder, naar wie de prijs is vernoemd.

Vanaf 49:38 minuten is de uitreiking te volgen via onderstaande videobeelden.

De vijf winnaars

Alpe d'HuZes is bijzonder blij met het grote aantal inzendingen en de hoge kwaliteit van de ingediende projectvoorstellen. Het resultaat is vijf talentvolle winnaars, en vijf projectvoorstellen met een grote verscheidenheid aan onderzoeksthema's. Alle vijf creatief en innovatief van aard, alle vijf bijdragend aan de missie van Alpe d'HuZes:

  1. Rudolf Fehrmann van het UMCG met het NEXT-GEAR project, dat moet leiden tot een betere prognose voor de grote groep patiënten met sterk genomische instabiele tumoren. Deze tumoren zijn momenteel moeilijk te behandelen.
    Rudolf: "Deze tumoren zijn ons telkens te slim af. Ik wil een gereedschapskist vullen met wapens om deze tumoren te verslaan."
  2. Inge Henselmans van het AMC met als thema 'Het stimuleren van gedeelde besluitvorming wanneer genezing niet meer mogelijk is'. Haar onderzoek moet resulteren in een hulpmiddel voor patiënten en een training voor artsen.
  3. Jan Wind van het AMC met als thema 'Maatwerk in de nazorg voor patiënten met dikkedarm- en endeldarmkanker'.
    Jan: "Dan heb je alles achter de rug en zit je thuis. Dan moet de huisarts je gids kunnen zijn."
  4. Inge Verbrugge van het NKI met haar onderzoek naar de best mogelijke combinatie van bestraling met immuuntherapie, zodat zowel de bestraalde als de niet-bestraalde tumorcellen worden gedood.
  5. Stanleyson Hato van het UMC Radboud met zijn project om een biomerker, een stof in het lichaam dat de toestand van een ziekte weergeeft, te identificeren die de klinische effectiviteit van de zogeheten dendritische celvaccinatie voorspelt. Deze vaccinatie is een nieuwe behandelingsmethode die probeert in de patiënt een immuunreactie tegen de tumor op te wekken.
  • programma ‘Casa Luna’ vanaf de Alpe d'Huez [linkje]

20130603-BMA.png

De winnaars van de Bas Mulder Award 2013, van links naar rechts: Jan Wind, Inge Henselmans, Stanleyson Hato, Inge Verbrugge en Rudolf Fehrmann bij "Bocht 0".

Fotograaf: Guido Bosland

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors