search

Bas Mulder Award 2013

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
630511
Gedoneerd

Bas Mulder Award 2013

Bas Mulder was het toonbeeld van goed en gelukkig leven met kanker. Bas wist tijdens zijn ziekte mensen van alle leeftijden te inspireren en in te laten zien dat je altijd iets van je leven kunt maken. Hoe moeilijk ook en hoe kort soms. Zijn motto was: aan wat je overkomt kun je veelal niets doen, aan hoe je ermee omgaat des te meer.

Bas is op 9 september 2010 op 24-jarige leeftijd overleden. Hij leeft voort in onze gedachten en met de Bas Mulder Award inspireren wij jonge wetenschappers om het uiterste van zichzelf te geven. In creatieve en onafhankelijke zin. In geestelijk en fysiek opzicht. Nooit opgeven. Niet tijdens het leven en zeker niet tijdens het onderzoek.

Lees het verhaal over Bas, een nieuwsgierig ventje dat nooit wilde opgeven

3,4 miljoen euro voor onderzoek naar kanker door jonge onderzoekers

Alpe d'Huez, 3 juni 2013 - Vijf jonge onderzoekers hebben in Alpe d'Huez (Frankrijk) de Bas Mulder Award ontvangen. Met de uitreiking is een totaalbedrag van 3,4 miljoen euro gemoeid dat de medici krijgen voor onderzoek naar kanker.

De Bas Mulder Award is in het Palais des Sports in Alpe d'Huez uitgereikt door professor Winald Gerritsen en Harrie Mulder, de vader van Bas Mulder, naar wie de prijs is vernoemd.

Vanaf 49:38 minuten is de uitreiking te volgen via onderstaande videobeelden.

De vijf winnaars

Alpe d'HuZes is bijzonder blij met het grote aantal inzendingen en de hoge kwaliteit van de ingediende projectvoorstellen. Het resultaat is vijf talentvolle winnaars, en vijf projectvoorstellen met een grote verscheidenheid aan onderzoeksthema's. Alle vijf creatief en innovatief van aard, alle vijf bijdragend aan de missie van Alpe d'HuZes:

  1. Rudolf Fehrmann van het UMCG met het NEXT-GEAR project, dat moet leiden tot een betere prognose voor de grote groep patiënten met sterk genomische instabiele tumoren. Deze tumoren zijn momenteel moeilijk te behandelen.
    Rudolf: "Deze tumoren zijn ons telkens te slim af. Ik wil een gereedschapskist vullen met wapens om deze tumoren te verslaan."
  2. Inge Henselmans van het AMC met als thema 'Het stimuleren van gedeelde besluitvorming wanneer genezing niet meer mogelijk is'. Haar onderzoek moet resulteren in een hulpmiddel voor patiënten en een training voor artsen.
  3. Jan Wind van het AMC met als thema 'Maatwerk in de nazorg voor patiënten met dikkedarm- en endeldarmkanker'.
    Jan: "Dan heb je alles achter de rug en zit je thuis. Dan moet de huisarts je gids kunnen zijn."
  4. Inge Verbrugge van het NKI met haar onderzoek naar de best mogelijke combinatie van bestraling met immuuntherapie, zodat zowel de bestraalde als de niet-bestraalde tumorcellen worden gedood.
  5. Stanleyson Hato van het UMC Radboud met zijn project om een biomerker, een stof in het lichaam dat de toestand van een ziekte weergeeft, te identificeren die de klinische effectiviteit van de zogeheten dendritische celvaccinatie voorspelt. Deze vaccinatie is een nieuwe behandelingsmethode die probeert in de patiënt een immuunreactie tegen de tumor op te wekken.
  • programma ‘Casa Luna’ vanaf de Alpe d'Huez [linkje]

20130603-BMA.png

De winnaars van de Bas Mulder Award 2013, van links naar rechts: Jan Wind, Inge Henselmans, Stanleyson Hato, Inge Verbrugge en Rudolf Fehrmann bij "Bocht 0".

Fotograaf: Guido Bosland

Laatste nieuws

Vroege Vogels-actie sponsorlogo’s

14-12-2017

Heb jij al je sponsoren voor je koersshirt al binnen? Dan kun je meedoen met de Vroeg Vogel-actie sponsorlogo’s. Deelnemers die uiterlijk zondag 28 januari 2018 (24.00 uur) alle sponsorlogo’s die ze hebben verzameld correct hebben aangeleverd, kunnen meedoen met deze Vroege Vogel-actie.

Lees verder

Nieuwe poster Alpe d'HuZes 2018 te downloaden

27-11-2017

Het nieuwe Alpe d'HuZes-jaar is na de Alpe d'HuZes-dag in Nieuwegein echt van start. Daar hoort ook een nieuwe poster bij.

Lees verder

Zondag 19 november: 1e Alpe d’HuZes-dag in Nieuwegein

09-11-2017

Wil je meer weten over Alpe d’HuZes 2018? Kom dan naar de eerste Alpe d’HuZes dag in Nieuwegein. Meld je aan voor een van de workshops, laat je verrassen op de informatiemarkt en inspireren tijdens de plenaire bijeenkomst.

Lees verder

Onze sponsors