search

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

KWF Kankerbestrijding kent 5,5 miljoen euro toe aan dertien nieuwe kankeronderzoeksprojecten die worden gefinancierd uit opbrengsten van Alpe d’HuZes. De projecten dragen er stuk voor stuk aan bij dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en er een betere kwaliteit van leven is voor mensen die ziek zijn, of ziek zijn geweest. 

Ruim 5,5 miljoen euro uit opbrengsten van Alpe d’HuZes gaat nu naar dertien projecten, waaronder vijf Bas Mulder Awards voor jonge, talentvolle onderzoekers, zes unieke hoogrisicoprojecten voor baanbrekende onderzoeksideeën en twee Hermannetjes voor onderzoek dat nog een klein zetje nodig heeft om ten goede te komen aan de patiënt.

Begin juni vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is. 

 
Alleen de beste projecten
In totaal heeft KWF 22 miljoen euro toegekend voor 41 projecten. Voordat KWF een onderzoek financiert, doorloopt een projectvoorstel een zorgvuldig beoordelingsproces. Hierin staan drie criteria centraal:
1. wetenschappelijke kwaliteit 2. haalbaarheid en 3. relevantie voor de kankerbestrijding.


Honderden oncologische vakgenoten uit binnen- en buitenland beoordelen de projectvoorstellen op deze criteria. Mede op basis van hun bevindingen brengen de beoordelingscommissies van de KWF Adviesraad een advies uit aan KWF. Na zorgvuldige weging van alle input neemt het bestuur van KWF een definitief financieringsbesluit.


Laatste nieuws

1 oktober nieuwe site Alpe d'HuZes

23-09-2018

Vanaf 1 oktober heeft Alpe d’HuZes een compleet nieuwe website. Omdat er aan de website wordt gewerkt, kan het zijn dat deze week niet alle linkjes meer werken. In ieder geval gaan de actiepagina’s vanaf 25 september offline. Dat betekent dat er geen donaties meer gedaan kunnen worden.

Lees verder

In memoriam: Frank Speets

21-09-2018

De dood wachtte om de hoek, maar Frank Speets hield hoop. Tot 19 september 2018. Frank is deze dag op 23-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Lees verder

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Onze sponsors