search

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

KWF Kankerbestrijding kent 5,5 miljoen euro toe aan dertien nieuwe kankeronderzoeksprojecten die worden gefinancierd uit opbrengsten van Alpe d’HuZes. De projecten dragen er stuk voor stuk aan bij dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en er een betere kwaliteit van leven is voor mensen die ziek zijn, of ziek zijn geweest. 

Ruim 5,5 miljoen euro uit opbrengsten van Alpe d’HuZes gaat nu naar dertien projecten, waaronder vijf Bas Mulder Awards voor jonge, talentvolle onderzoekers, zes unieke hoogrisicoprojecten voor baanbrekende onderzoeksideeën en twee Hermannetjes voor onderzoek dat nog een klein zetje nodig heeft om ten goede te komen aan de patiënt.

Begin juni vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is. 

 
Alleen de beste projecten
In totaal heeft KWF 22 miljoen euro toegekend voor 41 projecten. Voordat KWF een onderzoek financiert, doorloopt een projectvoorstel een zorgvuldig beoordelingsproces. Hierin staan drie criteria centraal:
1. wetenschappelijke kwaliteit 2. haalbaarheid en 3. relevantie voor de kankerbestrijding.


Honderden oncologische vakgenoten uit binnen- en buitenland beoordelen de projectvoorstellen op deze criteria. Mede op basis van hun bevindingen brengen de beoordelingscommissies van de KWF Adviesraad een advies uit aan KWF. Na zorgvuldige weging van alle input neemt het bestuur van KWF een definitief financieringsbesluit.


Laatste nieuws

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Nagenieten Alpe d’HuZes 2018

08-06-2018

Ook zo genoten van de koersdagen Alpe d’HuZes? Wij vonden het een geweldige editie met een fantastisch voorlopig eindbedrag van 11,2 miljoen euro. Wil je nagenieten van de verhalen, foto’s en filmpjes?

Lees verder

Onze sponsors