search

Persbericht: Alpe d’HuZes 2015 haalt 12 miljoen op voor KWF

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
4155369
Gedoneerd

•• PERSBERICHT ••

Alpe d’HuZes 2015 haalt 12 miljoen op voor KWF

12.010.370,10 euro is de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2015. De overhandiging van de cheque met dit mooie eindbedrag vond zaterdag plaats in DierenPark Amersfoort. Dit bedrag dat in juni met heel veel enthousiasme, plezier, emotie en sportiviteit bij elkaar is verzameld door deelnemers, sponsoren en vrijwilligers, wordt net als eerdere jaren besteed aan (onderzoeks)projecten om het leven met kanker beter te maken en uiteindelijk te zorgen dat er niemand meer dood gaat aan kanker.

Voorzitter van Alpe d’HuZes Johan van der Waal: “Begin juni hebben we samen met een kleine vijfduizend deelnemers en talloze supporters en sponsoren een fantastische week gehad. Samen hebben we mooie en verdrietige momenten gehad, maar we hebben met zijn allen de Alpe d’Huez weer bedwongen, lopend of fietsend, met onverwachte krachten en daar een ontzettend mooi bedrag mee opgehaald. Dat het bedrag lager is dan het voorlopige bedrag dat we in juni presenteerden, komt doordat een deel van de al voldane toezeggingen niet goed in het systeem was verwerkt. Dit officiële bedrag telt, en daar zijn we trots op! Hier kunnen we in de toekomst weer heel veel mensen mee helpen.”

Zoals Bianca Jonkman. De avond voorafgaand aan de koersdag maakte ze de hele zaal nog aan het lachen met de scherpe humor in haar verhaal over haar gevecht tegen kanker. Als patiënt wist ze hoe belangrijk onderzoek was, en ook al was er voor haar geen behandeling meer, toch zamelde ze bijna 50 duizend euro in. Op 4 juni wist ze nog de berg op te fietsen, op 24 augustus is ze overleden.

Zoals Sander Tichler. Door zijn chemokuren kon hij in juni de berg niet op fietsen, maar hij werd met een ambulance naar boven gebracht om zijn teamgenoten vanaf een brancard over de finish te zien komen. Met zijn team heeft hij ruim 30 duizend euro bijeen gebracht. Nog geen twee weken geleden heeft hij al zijn krachten bij elkaar verzameld en is hij alsnog zelf de berg op gefietst, met het idee dat het misschien wel de laatste keer is dat hij het kan.

Johan van der Waal: “Zoals Bianca en Sander zijn er nog velen die met kanker ongeneeslijk ziek zijn. Veel te veel. En vaak voelen wij ons dan machteloos. Met Alpe d’HuZes kunnen we die onmacht omzetten in kracht. Door met zijn allen voor één doel te strijden en samen de strijd aan te gaan met onszelf en met de berg. Door zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek. Onderzoek waarmee echt iets gedaan kan worden, waarmee medicijnen, behandelingen en platforms ontwikkeld kunnen worden.

Ik heb de droom dat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker, en ik wil mijn droom waarmaken. Samen met alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en supporters van Alpe d’HuZes en daarom gaan we in 2016 opnieuw de strijd aan. En ondertussen gaan de onderzoeken door die gefinancierd zijn door het Alpe d’HuZes/KWF-fonds.”  

Op 1 november opent de inschrijving voor deelname aan Alpe d’HuZes 2016.

Laatste nieuws

Inschrijving Alpe d’HuZes 2017

20-10-2016

Alpe d’HuZes is een sportieve actie waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend, alleen of in een team, geld inzamelen voor kankeronderzoek. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen we op 1 juni 2017 tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Het is de beklimming van je leven, voor het leven van een ander.

Lees verder

Kijkje achter de schermen van kankeronderzoek

21-02-2017

Speciaal voor Alpe d'Huzessers organiseert KWF drie rondleidingen in ziekenhuizen waar belangrijk kankeronderzoek plaatsvindt. Benieuwd naar de onderzoeken die met opbrengsten van Alpe d’HuZes gefinancierd worden? Of hoe kankeronderzoek eigenlijk in z’n werk gaat? Neem een kijkje achter de schermen!

Lees verder

Sportmedisch onderzoek

22-02-2017

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook wanneer je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aan kan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Lees verder

Onze sponsors