search

Persbericht: Alpe d’HuZes 2015 haalt 12 miljoen op voor KWF

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

•• PERSBERICHT ••

Alpe d’HuZes 2015 haalt 12 miljoen op voor KWF

12.010.370,10 euro is de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2015. De overhandiging van de cheque met dit mooie eindbedrag vond zaterdag plaats in DierenPark Amersfoort. Dit bedrag dat in juni met heel veel enthousiasme, plezier, emotie en sportiviteit bij elkaar is verzameld door deelnemers, sponsoren en vrijwilligers, wordt net als eerdere jaren besteed aan (onderzoeks)projecten om het leven met kanker beter te maken en uiteindelijk te zorgen dat er niemand meer dood gaat aan kanker.

Voorzitter van Alpe d’HuZes Johan van der Waal: “Begin juni hebben we samen met een kleine vijfduizend deelnemers en talloze supporters en sponsoren een fantastische week gehad. Samen hebben we mooie en verdrietige momenten gehad, maar we hebben met zijn allen de Alpe d’Huez weer bedwongen, lopend of fietsend, met onverwachte krachten en daar een ontzettend mooi bedrag mee opgehaald. Dat het bedrag lager is dan het voorlopige bedrag dat we in juni presenteerden, komt doordat een deel van de al voldane toezeggingen niet goed in het systeem was verwerkt. Dit officiële bedrag telt, en daar zijn we trots op! Hier kunnen we in de toekomst weer heel veel mensen mee helpen.”

Zoals Bianca Jonkman. De avond voorafgaand aan de koersdag maakte ze de hele zaal nog aan het lachen met de scherpe humor in haar verhaal over haar gevecht tegen kanker. Als patiënt wist ze hoe belangrijk onderzoek was, en ook al was er voor haar geen behandeling meer, toch zamelde ze bijna 50 duizend euro in. Op 4 juni wist ze nog de berg op te fietsen, op 24 augustus is ze overleden.

Zoals Sander Tichler. Door zijn chemokuren kon hij in juni de berg niet op fietsen, maar hij werd met een ambulance naar boven gebracht om zijn teamgenoten vanaf een brancard over de finish te zien komen. Met zijn team heeft hij ruim 30 duizend euro bijeen gebracht. Nog geen twee weken geleden heeft hij al zijn krachten bij elkaar verzameld en is hij alsnog zelf de berg op gefietst, met het idee dat het misschien wel de laatste keer is dat hij het kan.

Johan van der Waal: “Zoals Bianca en Sander zijn er nog velen die met kanker ongeneeslijk ziek zijn. Veel te veel. En vaak voelen wij ons dan machteloos. Met Alpe d’HuZes kunnen we die onmacht omzetten in kracht. Door met zijn allen voor één doel te strijden en samen de strijd aan te gaan met onszelf en met de berg. Door zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek. Onderzoek waarmee echt iets gedaan kan worden, waarmee medicijnen, behandelingen en platforms ontwikkeld kunnen worden.

Ik heb de droom dat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker, en ik wil mijn droom waarmaken. Samen met alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en supporters van Alpe d’HuZes en daarom gaan we in 2016 opnieuw de strijd aan. En ondertussen gaan de onderzoeken door die gefinancierd zijn door het Alpe d’HuZes/KWF-fonds.”  

Op 1 november opent de inschrijving voor deelname aan Alpe d’HuZes 2016.

Laatste nieuws

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Nagenieten Alpe d’HuZes 2018

08-06-2018

Ook zo genoten van de koersdagen Alpe d’HuZes? Wij vonden het een geweldige editie met een fantastisch voorlopig eindbedrag van 11,2 miljoen euro. Wil je nagenieten van de verhalen, foto’s en filmpjes?

Lees verder

Onze sponsors