search

Column Jan Kouwenhoven (1) | Samen

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
?
Gedoneerd

Samen

Een brok in mijn keel krijg ik soms, als onze vrijwilligers mij bijpraten over hun ervaringen met Alpe d’HuZes. Sommigen zetten zich al meer dan tien jaar vrijwillig in!

 Als nieuwe voorzitter van Alpe d’HuZes heb ik het voorrecht om samen met vele anderen betrokken te zijn bij de voorbereidingen voor de komende koersweek. Om samen met jou, met alle deelnemers, onze vrijwilligers, sponsors en donateurs, een bijdrage te kunnen leveren aan Alpe d’HuZes, met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen in de strijd tegen kanker.

Als wielrenner doe ik daar natuurlijk graag aan mee. Helaas heb ook ik privé langdurige ervaring met leven met kanker.

Ik ben pas een maand actief in mijn nieuwe rol. In hoog tempo leer ik de organisatie van Alpe d’HuZes kennen. Ronduit indrukwekkend zijn de enorme inzet, motivatie en betrokkenheid van iedereen die geheel belangeloos en zonder enige vergoeding – ik kan dat niet voldoende benadrukken – zo hard werkt aan weer een mooie koersweek op de Alpe. Maar de koersweek is veel meer dan geld inzamelen, dat is mij wel duidelijk geworden de afgelopen maand. Het is niet alleen een groot sportief evenement met een geweldig imago, het is ook een evenement waarin we met elkaar onze ervaringen in de strijd tegen kanker delen, en emoties en gevoelens met elkaar mogen en kunnen uitwisselen. Voor velen is het ook nieuwe energie opdoen om ervaringen met kanker te verwerken.

Het voelt voor mij nu al als een heel goed besluit om in te stappen bij Alpe d’HuZes en ik kijk erg uit naar de eerste week van juni. Heel mooi is dat we voor het eerst sinds jaren ook weer een forse toename zien van het aantal deelnemers. Op dit moment staat de teller op ruim 4300. We kunnen op 7 juni 5000 fietsers en lopers verwelkomen op de Alpe. Ken je nog mensen in je omgeving die mee willen doen? Laten ze zich snel inschrijven voor de laatste plaatsen. Want niemand meer dood aan kanker, dat wil toch iedereen?

Jan Kouwenhoven
vrijwilliger met de rol van voorzitter

Laatste nieuws

Oproep bij Evers Staat Op

16-05-2018

Zojuist waren we bij Evers Staat Op op Radio 538! We zijn nog op zoek naar de volgende goederen.

Lees verder

Het aftellen is begonnen!

13-05-2018

Zondag 6 mei was de Kick-off van Alpe d’HuZes 2018. De Kick-off vond plaats in het altijd gastvrije Papendal. Koerskleding kon worden opgehaald, het was druk in de Alpe d’HuZes-winkel en de vele vaste vrijwilligers van Alpe d’HuZes voorzagen de deelnemers van de laatste informatie

Lees verder

Alpe d’HuZes-app is onmisbaar tijdens de koersweek 2018

06-05-2018

Met het koersboekje én de Alpe d’HuZes-app hoef je niets te missen in de koersweek. Alle informatie en het weekprogramma heb je dan altijd bij de hand of op je smart phone of in print versie!

Lees verder

Onze sponsors