search

Column Jan Kouwenhoven

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
4164528
Gedoneerd

Samen

Een brok in mijn keel krijg ik soms, als onze vrijwilligers mij bijpraten over hun ervaringen met Alpe d’HuZes. Sommigen zetten zich al meer dan tien jaar vrijwillig in!

 Als nieuwe voorzitter van Alpe d’HuZes heb ik het voorrecht om samen met vele anderen betrokken te zijn bij de voorbereidingen voor de komende koersweek. Om samen met jou, met alle deelnemers, onze vrijwilligers, sponsors en donateurs, een bijdrage te kunnen leveren aan Alpe d’HuZes, met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen in de strijd tegen kanker.

Als wielrenner doe ik daar natuurlijk graag aan mee. Helaas heb ook ik privé langdurige ervaring met leven met kanker.

Ik ben pas een maand actief in mijn nieuwe rol. In hoog tempo leer ik de organisatie van Alpe d’HuZes kennen. Ronduit indrukwekkend zijn de enorme inzet, motivatie en betrokkenheid van iedereen die geheel belangeloos en zonder enige vergoeding – ik kan dat niet voldoende benadrukken – zo hard werkt aan weer een mooie koersweek op de Alpe. Maar de koersweek is veel meer dan geld inzamelen, dat is mij wel duidelijk geworden de afgelopen maand. Het is niet alleen een groot sportief evenement met een geweldig imago, het is ook een evenement waarin we met elkaar onze ervaringen in de strijd tegen kanker delen, en emoties en gevoelens met elkaar mogen en kunnen uitwisselen. Voor velen is het ook nieuwe energie opdoen om ervaringen met kanker te verwerken.

Het voelt voor mij nu al als een heel goed besluit om in te stappen bij Alpe d’HuZes en ik kijk erg uit naar de eerste week van juni. Heel mooi is dat we voor het eerst sinds jaren ook weer een forse toename zien van het aantal deelnemers. Op dit moment staat de teller op ruim 4300. We kunnen op 7 juni 5000 fietsers en lopers verwelkomen op de Alpe. Ken je nog mensen in je omgeving die mee willen doen? Laten ze zich snel inschrijven voor de laatste plaatsen. Want niemand meer dood aan kanker, dat wil toch iedereen?

Jan Kouwenhoven
vrijwilliger met de rol van voorzitter

Laatste nieuws

Tweede Alpe d'HuZes-dag | Toolkit Sponsorwerving | Inschrijven kan nog!

24-02-2018

Lees de nieuwsbrief online! In deze versie werkt alles wel! Afgelopen week is een nieuwsbrief gemaild over onder meer de Tweede Alpe d'HuZes-dag en Toolkit sponsorwerving. Helaas werken de links daarin niet bij iedereen :(

Lees verder

Win kaarten ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers

15-02-2018

Win kaarten ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers Wanneer je je vóór 1 maart inschrijft voor Alpe d’HuZes 2018, maak je kans op twee toegangskaarten voor de ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers. Deze vindt plaats op diverse plaatsen in Nederland in maart, april en mei 2018. Wij kunnen 5 compleet ingeschreven deelnemers gelukkig maken met kaarten voor deze inspirerende theatershow. Je hoeft je alleen maar in te schrijven voor Alpe d'HuZes 2018.

Lees verder

Bijzonder: “Wat daarna komt, zien we dan wel”

15-02-2018

Een week voor de negenjarige Luna overleed, schreef vader Jurgen van Riel zich in voor Alpe d’HuZes 2018. “Papa, je moet niet twee maar drie keer die berg op”, zei Luna toen ze met haar vader het plan smeedde.

Lees verder

Onze sponsors