search

Column Johan van der Waal (11)

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
5518819
Gedoneerd

‘Uit het hart’

’La leçon du coeur’,  dat is wat de Franse pers afgelopen vrijdag schreef, na weer een geweldige Alpe d’HuZes, editie 2015. ‘De les van het hart’.

Met die uitspraak geven ze op een mooie wijze aan wat wij afgelopen week allemaal hebben meegemaakt op 'onze' berg. Want bij iedere deelnemer en toeschouwer kwam de kracht om af te zien voor anderen, rechtstreeks uit het hart. En na dat afzien kwam de voldoening aan de finish. In een editie met hoge temperaturen was het zeker afzien, maar dat is niets vergeleken met het afzien dat vele kankerpatiënten dagelijks meemaken of hebben meegemaakt.

Ik heb enorm veel respect voor de vele fietsers, runners en wandelaars, die weer het uiterste van zichzelf hebben gegeven en daardoor hun omgeving ervan hebben overtuigd dat er nog veel geld nodig is voor kankeronderzoek. Verrassend was het hoge aantal toezeggingen per klim dit jaar. Iedereen heeft weer het uiterste uit zichzelf gehaald en de donateurs mogen dat nu belonen met ook het hard maken van de toezeggingen. Probeer jouw beleving ook eens over te brengen aan je donateurs, wellicht doen ze dan volgend jaar zelf mee.

Wanneer iedereen zijn toezeggingen binnenhaalt, kunnen we in oktober een nog hoger bedrag dan die 11,5 miljoen die we nu al bij elkaar hebben, overmaken naar het vernieuwde Alpe d’HuZesfonds bij KWF Kankerbestrijding. Voor dit fonds hebben we dit jaar vooraf de thema’s bepaald waar onderzoekers een aanvraag voor kunnen indienen.

Deze thema’s hebben we zorgvuldig samengesteld. Hoewel we veel progressie maken met al dat onderzoek, zijn we nog lang niet klaar. Nog steeds overlijden jaarlijks meer dan 40.000 mensen aan kanker en dat zijn er veel te veel. Nog steeds krijgen ieder jaar meer mensen kanker en dus blijft het belangrijk om te zorgen voor een goede kwaliteit van een leven met kanker.

Met ons streven om Unieke kansen te belonen, Ambitie (de Bas Mulder Award) te waarderen en de Hermannetjes uit te delen (aan die onderzoeken die een steuntje in de rug nodig hebben om bij de patiënt te komen) maken we ook op dit vlak weer stappen.

In die mooie week die nu achter ons ligt, hoorden we tijdens de uitreiking van de Bas Mulder Award dat  we nog lang niet klaar zijn, dat de onderzoekers volop bezig zijn en bezig willen zijn, maar dat geld voor dat onderzoek nog steeds hard nodig is. Zeker bij een zich terugtrekkende overheid, die steeds minder subsidies geeft, zijn acties zoals de onze de primaire financierders van deze belangrijke onderzoeken.

Alpe d’HuZes is dus ook nog niet klaar en daarom gaan we volgend jaar op 1 en 2 juni 2016 opnieuw de strijd aan om ons hart te laten spreken. Maar Alpe d’HuZes zou Alpe d’HuZes niet zijn als we niet zouden blijven vernieuwen en stappen ondernemen:

Zo geven we in 2016 Alpe d’HuKids een nieuwe boost en komen we in de winter met een heel nieuw event: de Alpe d’HuZes Top2000 spinningmarathon. Tijdens de Radio 2 Top2000 gaan we 156 uur spinnen, vanaf Eerste Kerstdag 2015 12.00 uur tot 31 december 2015 00.00 uur. We gaan in die periode 66 fietsen continu bezet houden en laten ons sponsoren per uur per fiets. De locatie in het midden van het land houden we nog even geheim, maar het belooft weer een geweldige actie te worden. Dit met maar één doel: zorgen dat we het sneller voor elkaar krijgen dat er niemand meer doodgaat aan kanker.

Un grand merci voor alle deelnemers en vrijwilligers, en ik hoop jullie volgend jaar opnieuw boven op die berg te zien!

Johan van der Waal
7 juni 2015 

Laatste nieuws

Milieusticker nodig in Frankrijk, levertermijn van 4 tot 6 weken!

17-04-2018

Houd rekening met een milieusticker op je auto wanneer je naar de Alpe d’Huez afreist.

Lees verder

Catering tijdens Alpe d’HuZes: maaltijden bestellen t/m 7 mei

03-04-2016

Tijdens de koersweek van Alpe d’HuZes 2018 kun je ontbijten, lunchen en dineren in de grote Alpe d'HuZes-tent op het finishplein. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je maaltijden vooraf. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor alle supporters en vrijwilligers: iedereen is van harte welkom. De tent is open vanaf zaterdagmiddag (17.30 uur) t/m vrijdagavond en je kunt er gedurende de hele dag (tot 23.00 uur) ook terecht voor een hapje en een drankje.

Lees verder

Zondag 6 mei: kick-off Alpe d'HuZes (en fietsfestival Holland Classic)

03-04-2018

Op zondag 6 mei is de officiële kick-off van Alpe d'HuZes 2018! Dan tellen deelnemers en vrijwilligers samen af in aanloop naar de dertiende editie van ons mooie evenement. Fijn dat we alweer voor de achtste keer op rij te gast zijn op Sportcentrum Papendal. (Aansluitend kun je je klimbenen testen tijdens fietsfestival Holland Classic.)

Lees verder

Onze sponsors