search

Column Johan van der Waal (12)

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt

Het is één van de talloze mooie wijsheden en uitspraken van nationale voetbalicoon Johan Cruijff.
Johan Cruijff is helaas, net als een op de twee Nederlandse mannen, getroffen door de ziekte kanker. Waar de saamhorigheid rond het Nederlands elftal even ver te zoeken was, ontstond die ineens wel rondom deze voetbalicoon. Een saamhorigheid die we bij Alpe d’HuZes al meer dan tien jaar kennen. Want wij willen niet dat er nog iemand dood gaat aan kanker.

IK weet wel waarom ik in 2016 weer op die berg sta! Zo maar, drie, vier mensen dichtbij. Mensen met gezichten en namen, die je heel erg doen beseffen dat we nog niet klaar zijn.
De stappen, die inmiddels genomen worden, zijn mooi en veelbelovend. Maar als we alleen de discussie al volgen over de kosten van de medicijnen, dan zien we dat regie ontbreekt. De markt komt er niet uit en de overheid is de enige instantie die in kan grijpen. Maar juist die overheid trekt zich steeds meer terug.

Moet er dan echt iets gebeuren, voordat er iets gebeurt? Moeten er dan eerst honderden kankerpatiënten wellicht ten onrechte overlijden, voordat er iemand ingrijpt?

Als Alpe d’HuZes zullen we zowel in 2015, met een spinningmarathon in december, als in juni 2016 met ons evenement in ieder geval laten zien dat er iets gebeurt. We gaan door met zorgen dat er gezocht kan worden naar behandelingen, met als doel dat niemand meer doodgaat aan kanker. Daar is geld voor nodig, dat weten we. Maar we gaan ook door met er voor elkaar te zijn, te laten zien dat je samen meer kunt, dat we samen de onmacht weer in kracht om gaan zetten. De saamhorigheid van Alpe d’HuZes zal er voor zorgen dat er weer een mooie bijdrage gaat komen voor al dat onderzoek.

De inschrijving van Alpe d’HuZes 2016 start nu!
En moet er dan iets gebeuren voordat jij mee gaat doen? Kijk in je omgeving en ik denk dat je weet voor wie je allemaal mee kunt doen. Ik ken hun namen niet, maar jij wel.

Soms moet er iets gebeuren voor er iets gebeurt en dat was in dit geval een nieuw systeem voor inschrijven. Het oude systeem werd buiten gebruik gesteld door de leverancier. Maar als je je nu inschrijft is een minuut later je actiepagina klaar voor gebruik en kun je aan de slag. Omdat alles nieuw is, hebben onze vrijwilligers de afgelopen weken onvoorstelbaar veel uren besteed aan testen, inrichten en bedenken of het zo goed gaat.  Dat zal zeker niet 100% zijn, dus als er iets tegen zit bij het inschrijven, niet opgeven, even contact met een knuffel voor de helpdesk en ze gaan je zeker verder helpen. Een tip: je kunt niet halverwege je inschrijving stoppen. Je moet de procedure afmaken met de betaling van het inschrijfgeld, anders moet je weer van voor af aan beginnen.

En als je dan hebt ingeschreven kom je natuurlijk ook naar de deelnemersdag op 21 november in Veldhoven. Ook daar kun je je al voor inschrijven: wat een inschrijffeest.

Dat feest gaat door, want inschrijven kan je ook vanaf 9 november voor ons nieuwe event, de Alpe d’HuZes Top 2000 Spinningmarathon van 25 december t/m 31 december. Maar liefst 156 uur gaan we spinnen op 66 bikes en lopen op 6 loopbanden. Dag en nacht gaan we door, ieder uur kun je wisselen of als je meerdere uren inschrijft kun je lekker door gaan. Een mogelijkheid om met jouw team en al jouw vrienden, familie en kennissen de Alpe d’HuZessfeer opsnuiven. Er zal die saamhorigheid zijn, merchandising, hartenwand, voorlichting over Alpe d’HuZes, de besteding van de gelden: alles vind je er in kleiner formaat, maar dan in Hilversum. En ook nog eens op ons eigen favoriete eindejaar radio-event, de Top 2000. Spinnen en lopen op de muziek van de Top 2000, een uitdaging voor instructeurs en deelnemers.

Er moet iets gebeuren: namelijk dat JIJ gaat meedoen voor de mensen die JIJ in jouw omgeving kent en met kanker te maken hebben.

Tot november, december en juni!


Johan van der Waal
Deelnemer aan alle events voor de moeder van Erwin, de schoonmoeder van Marjanne, Frans, Bianca, Dolf, Johan Cruijff en natuurlijk mijn eigen vader.
En vrijwilliger met de taak als voorzitter.

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors