search

Column Johan van der Waal (15)

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
5518819
Gedoneerd

Beleven!

Hoe val je in slaap
Hoe begint je dag
Open je je ogen met een traan of met een lach
En kijk je om je heen
En zie je dan de zon
Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond
En leef je voor geluk
Of sterf je van verdriet
En voelt dat als een keuze
Of heb jij die keuze niet
Het maakt niet echt iets uit
Of dat de waarheid is of niet
Het is hoe jij het ziet

Hoe mooi kan het leven zijn
Het is maar hoe je kijkt
Het is maar wat je droomt
Hoe mooi is jouw werkelijkheid
Jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt

Creëer je je geluk
Want binnen in jezelf
Is waar het eindigt en begint

Het zijn delen uit het lied ‘Mooi’ van Marco Borsato, maar o, wat zijn die woorden toch mooi en waar. Het hele leven is zoals jij het ziet, zoals jij het creëert.
Met of zonder tegenslag, die keuze heb je niet, maar wat je er vervolgens mee doet, dat bepaal je toch echt zelf. En die woorden gelden voor alle Alpe d’HuZessers en betrokkenen.

Ik weet het: kanker overkomt je, dat heb je op die enkele uitzondering na niet in de hand.
Wat je volgende stappen zijn, dat bepaal je wel zelf, hoe moeilijk het ook is. Het is wellicht mijn levensfilosofie die hier om de hoek komt kijken, maar ik geloof erin dat je net zo rijk bent als je je voelt.
 En met recht, het is maar hoe je ernaar kijkt … Geniet met volle teugen van de mensen om je heen, geniet van je voorbereidingen op Alpe d’HuZes 2016, waar je weer met bijna 5000 anderen die berg gaat overwinnen. Voel het geluk van binnen dat je in Frankrijk op de berg in je voelt stromen – als het er niet al was. Meer dan 10.000 mensen op de berg die allemaal de wondere werkelijkheid van Alpe d’HuZes zullen voelen. En op voorhand roep ik jullie nu al op om alvast te beginnen met dat binnenlaten van het gevoel van liefde en geluk: zorg dat je dat nú al voelt en beleeft.

Dat vergt wat oefening, want ons eigen lichaam maakt geen onderscheid tussen een herinnering aan een gebeurtenis, een toekomstbeeld van een gebeurtenis en de gebeurtenis zelf! Dat is lastig, want de herinnering en het toekomstbeeld leiden je vaak af van het zien waar je nu staat en hoe je nu zaken beleeft.

Ik ga niet filosoferen, maar wil iedereen dit toch meegeven. Want Alpe d’HuZes beleef je nu al en ga je de komende maanden, dag in dag uit, beleven.

Sponsorgeld ophalen is lastig. Of is dat een gedachte? Want inmiddels is er toch alweer meer dan 2 miljoen euro opgehaald. Het lukt dus wel, maar daar moet je iets voor doen: je eigen verhaal in het nu vertellen. Waarom heb jij het besluit genomen om mee te doen, wat is jouw persoonlijke motivatie, waarom train jij nu zo hard, wat ervaar je nu je zo bezig bent?

Vertel een ander eens waarom jíj dit doet en wat jíj voelt nu je besloten hebt om mee te doen. De moed die jij hebt getoond om jezelf te zijn en niet te zijn wie anderen willen dat je bent. Jij bent die moedige man of vrouw die heeft gezegd: “En nú schrijf ik me in”, en daar zul je een hele goede reden voor gehad hebben.
En juist die reden, dat is jouw verhaal. Dat verhaal en de moed die jij hebt getoond om je in te schrijven: als je dat vertelt, dan volgen de donaties (bijna) vanzelf. Je vraagt niet om een donatie, maar vertelt je verhaal!

Hoe mooi is jouw werkelijkheid …
Creëer je je geluk …
Binnen in jezelf, daar waar het eindigt en begint.

Veel succes met alle voorbereidingen!

 

Johan van der Waal
2 februari 2016

 

 

Laatste nieuws

Milieusticker nodig in Frankrijk, levertermijn van 4 tot 6 weken!

17-04-2018

Houd rekening met een milieusticker op je auto wanneer je naar de Alpe d’Huez afreist.

Lees verder

Catering tijdens Alpe d’HuZes: maaltijden bestellen t/m 7 mei

03-04-2016

Tijdens de koersweek van Alpe d’HuZes 2018 kun je ontbijten, lunchen en dineren in de grote Alpe d'HuZes-tent op het finishplein. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je maaltijden vooraf. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor alle supporters en vrijwilligers: iedereen is van harte welkom. De tent is open vanaf zaterdagmiddag (17.30 uur) t/m vrijdagavond en je kunt er gedurende de hele dag (tot 23.00 uur) ook terecht voor een hapje en een drankje.

Lees verder

Zondag 6 mei: kick-off Alpe d'HuZes (en fietsfestival Holland Classic)

03-04-2018

Op zondag 6 mei is de officiële kick-off van Alpe d'HuZes 2018! Dan tellen deelnemers en vrijwilligers samen af in aanloop naar de dertiende editie van ons mooie evenement. Fijn dat we alweer voor de achtste keer op rij te gast zijn op Sportcentrum Papendal. (Aansluitend kun je je klimbenen testen tijdens fietsfestival Holland Classic.)

Lees verder

Onze sponsors