search

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2017 10,4 miljoen euro

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2017 10,4 miljoen euro

De definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2017 is 10.381.912,47 euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de feestelijke cheque-overhandiging van Alpe d’HuZes aan KWF-directeur Michel Rudolphie. Het evenement, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, vond dit jaar plaats op 1 juni. Tijdens de bijeenkomst werden deelnemers onder het motto ‘ik ben er weer bij in 2018’ opgeroepen vooral niet te stoppen met de strijd tegen kanker, maar zich nu al op te geven om ook volgend jaar weer mee te doen als deelnemer of vrijwilliger.

Johan van der Waal van Alpe d’HuZes: “2017 was een bijzondere en mooie editie, maar ook een heftige editie. Prachtig was het om samen met al die deelnemers met hun bijzondere verhalen de finish over te komen tijdens een prachtige dag. Maar helaas was dit ook de editie waar we voortijdig hebben moeten afbreken vanwege hevig noodweer. Ik ben ontzettend blij dat we tevreden kunnen terug kijken op die dag, zeker nu we weten hoe ontzettend veel geld we weer hebben opgehaald waar we mensen écht mee kunnen helpen. Ook ik zal er volgend jaar weer bij zijn en hoop dat zoveel mogelijk mensen zich weer samen met mij willen inzetten voor dit ontzettend belangrijke doel: niemand meer dood aan kanker.”

Kankeronderzoek

In totaal heeft Alpe d’HuZes in de afgelopen jaren ruim 150 miljoen euro opgeleverd voor het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Met het opgehaalde geld worden tal van onderzoeken gefinancierd, zoals het project van Nadine Pronk (LUMC). Zij is bezig met immuuntherapie, waarbij onderzocht wordt hoe virussen kunnen worden ingezet om kanker te behandelen. Dik van Gent (ErasmusMC) gaat geneesmiddelen testen in kleine apparaatjes gevuld met kweekvloeistof, waaraan dunne plakjes tumorweefsel toegevoegd kunnen worden. Deze chips moeten het mogelijk maken om voor elke patiënt te bepalen of een behandeling zal aanslaan of niet.

Verder in 2018

De komende editie van Alpe d’HuZes vindt plaats op donderdag 7 juni 2018. Fietsers, renners en wandelaars kunnen zich hiervoor al individueel of met een team inschrijven via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/2018.

Foto: Marco van Ammers. Groot formaat: klik hier

Laatste nieuws

1 oktober nieuwe site Alpe d'HuZes

23-09-2018

Vanaf 1 oktober heeft Alpe d’HuZes een compleet nieuwe website. Omdat er aan de website wordt gewerkt, kan het zijn dat deze week niet alle linkjes meer werken. In ieder geval gaan de actiepagina’s vanaf 25 september offline. Dat betekent dat er geen donaties meer gedaan kunnen worden.

Lees verder

In memoriam: Frank Speets

21-09-2018

De dood wachtte om de hoek, maar Frank Speets hield hoop. Tot 19 september 2018. Frank is deze dag op 23-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Lees verder

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Onze sponsors