search

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2017 10,4 miljoen euro

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
3427517
Gedoneerd

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2017 10,4 miljoen euro

De definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2017 is 10.381.912,47 euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de feestelijke cheque-overhandiging van Alpe d’HuZes aan KWF-directeur Michel Rudolphie. Het evenement, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, vond dit jaar plaats op 1 juni. Tijdens de bijeenkomst werden deelnemers onder het motto ‘ik ben er weer bij in 2018’ opgeroepen vooral niet te stoppen met de strijd tegen kanker, maar zich nu al op te geven om ook volgend jaar weer mee te doen als deelnemer of vrijwilliger.

Johan van der Waal van Alpe d’HuZes: “2017 was een bijzondere en mooie editie, maar ook een heftige editie. Prachtig was het om samen met al die deelnemers met hun bijzondere verhalen de finish over te komen tijdens een prachtige dag. Maar helaas was dit ook de editie waar we voortijdig hebben moeten afbreken vanwege hevig noodweer. Ik ben ontzettend blij dat we tevreden kunnen terug kijken op die dag, zeker nu we weten hoe ontzettend veel geld we weer hebben opgehaald waar we mensen écht mee kunnen helpen. Ook ik zal er volgend jaar weer bij zijn en hoop dat zoveel mogelijk mensen zich weer samen met mij willen inzetten voor dit ontzettend belangrijke doel: niemand meer dood aan kanker.”

Kankeronderzoek

In totaal heeft Alpe d’HuZes in de afgelopen jaren ruim 150 miljoen euro opgeleverd voor het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Met het opgehaalde geld worden tal van onderzoeken gefinancierd, zoals het project van Nadine Pronk (LUMC). Zij is bezig met immuuntherapie, waarbij onderzocht wordt hoe virussen kunnen worden ingezet om kanker te behandelen. Dik van Gent (ErasmusMC) gaat geneesmiddelen testen in kleine apparaatjes gevuld met kweekvloeistof, waaraan dunne plakjes tumorweefsel toegevoegd kunnen worden. Deze chips moeten het mogelijk maken om voor elke patiënt te bepalen of een behandeling zal aanslaan of niet.

Verder in 2018

De komende editie van Alpe d’HuZes vindt plaats op donderdag 7 juni 2018. Fietsers, renners en wandelaars kunnen zich hiervoor al individueel of met een team inschrijven via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/2018.

Foto: Marco van Ammers. Groot formaat: klik hier

Laatste nieuws

Column Jan Kouwenhoven

22-02-2018

Een brok in mijn keel krijg ik soms, als onze vrijwilligers mij bijpraten over hun ervaringen met Alpe d’HuZes. Sommigen zetten zich al meer dan tien jaar vrijwillig in!

Lees verder

Bijzonder: “Wat daarna komt, zien we dan wel”

15-02-2018

Een week voor de negenjarige Luna overleed, schreef vader Jurgen van Riel zich in voor Alpe d’HuZes 2018. “Papa, je moet niet twee maar drie keer die berg op”, zei Luna toen ze met haar vader het plan smeedde.

Lees verder

Win kaarten ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers

15-02-2018

Win kaarten ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers Wanneer je je vóór 1 maart inschrijft voor Alpe d’HuZes 2018, maak je kans op twee toegangskaarten voor de ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers. Deze vindt plaats op diverse plaatsen in Nederland in maart, april en mei 2018. Wij kunnen 5 compleet ingeschreven deelnemers gelukkig maken met kaarten voor deze inspirerende theatershow. Je hoeft je alleen maar in te schrijven voor Alpe d'HuZes 2018.

Lees verder

Onze sponsors