search

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2017 10,4 miljoen euro

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
630511
Gedoneerd

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2017 10,4 miljoen euro

De definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2017 is 10.381.912,47 euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de feestelijke cheque-overhandiging van Alpe d’HuZes aan KWF-directeur Michel Rudolphie. Het evenement, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, vond dit jaar plaats op 1 juni. Tijdens de bijeenkomst werden deelnemers onder het motto ‘ik ben er weer bij in 2018’ opgeroepen vooral niet te stoppen met de strijd tegen kanker, maar zich nu al op te geven om ook volgend jaar weer mee te doen als deelnemer of vrijwilliger.

Johan van der Waal van Alpe d’HuZes: “2017 was een bijzondere en mooie editie, maar ook een heftige editie. Prachtig was het om samen met al die deelnemers met hun bijzondere verhalen de finish over te komen tijdens een prachtige dag. Maar helaas was dit ook de editie waar we voortijdig hebben moeten afbreken vanwege hevig noodweer. Ik ben ontzettend blij dat we tevreden kunnen terug kijken op die dag, zeker nu we weten hoe ontzettend veel geld we weer hebben opgehaald waar we mensen écht mee kunnen helpen. Ook ik zal er volgend jaar weer bij zijn en hoop dat zoveel mogelijk mensen zich weer samen met mij willen inzetten voor dit ontzettend belangrijke doel: niemand meer dood aan kanker.”

Kankeronderzoek

In totaal heeft Alpe d’HuZes in de afgelopen jaren ruim 150 miljoen euro opgeleverd voor het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Met het opgehaalde geld worden tal van onderzoeken gefinancierd, zoals het project van Nadine Pronk (LUMC). Zij is bezig met immuuntherapie, waarbij onderzocht wordt hoe virussen kunnen worden ingezet om kanker te behandelen. Dik van Gent (ErasmusMC) gaat geneesmiddelen testen in kleine apparaatjes gevuld met kweekvloeistof, waaraan dunne plakjes tumorweefsel toegevoegd kunnen worden. Deze chips moeten het mogelijk maken om voor elke patiënt te bepalen of een behandeling zal aanslaan of niet.

Verder in 2018

De komende editie van Alpe d’HuZes vindt plaats op donderdag 7 juni 2018. Fietsers, renners en wandelaars kunnen zich hiervoor al individueel of met een team inschrijven via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/2018.

Foto: Marco van Ammers. Groot formaat: klik hier

Laatste nieuws

Nieuwe poster Alpe d'HuZes 2018 te downloaden

27-11-2017

Het nieuwe Alpe d'HuZes-jaar is na de Alpe d'HuZes-dag in Nieuwegein echt van start. Daar hoort ook een nieuwe poster bij.

Lees verder

Zondag 19 november: 1e Alpe d’HuZes-dag in Nieuwegein

09-11-2017

Wil je meer weten over Alpe d’HuZes 2018? Kom dan naar de eerste Alpe d’HuZes dag in Nieuwegein. Meld je aan voor een van de workshops, laat je verrassen op de informatiemarkt en inspireren tijdens de plenaire bijeenkomst.

Lees verder

Win kaarten voor A State Of Trance met Alpe d'HuZes

02-11-2017

Als je je vóór 1 december inschrijft voor Alpe d’HuZes 2018, maak je kans op twee toegangskaarten voor A State of Trance, het wereldwijde elektronische muziekfestival. Dit vindt plaats op zaterdag 17 februari van 22.00 tot 6.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht, met onder andere Armin van Buuren.

Lees verder

Onze sponsors