search

Jan Kouwenhoven nieuwe voorzitter Alpe d’HuZes

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Jan Kouwenhoven nieuwe voorzitter Alpe d’HuZes

 

Jan Kouwenhoven is door de raad van toezicht benoemd als de nieuwe voorzitter van de stichting Alpe d’HuZes. Vanaf 4 februari 2018, Wereldkankerdag, gaat hij aan de slag met de organisatie van het jaarlijkse evenement waarbij deelnemers fietsend en lopend de legendarische Alpe d’Huez maximaal zes keer beklimmen en daarmee geld ophalen voor de strijd tegen kanker. Jan Kouwenhoven zal de functie van voorzitter vrijwillig vervullen naast zijn baan als directeur van busmaatschappij Qbuzz.

Jan Kouwenhoven: “Met duizenden deelnemers fietsen en lopen we jaarlijks de Alpe d’Huez op. Ieder met zijn of haar verhaal en mogelijk gemaakt door de fantastische vrijwilligersorganisatie Alpe d’HuZes. Als wielrenner doe ik daar natuurlijk graag aan mee en helaas heb ook ik privé langdurige ervaring met leven met kanker. Daarom kijk ik ernaar uit om in mijn nieuwe rol als voorzitter, samen met onze duizend vrijwilligers en sponsors, een bijdrage te kunnen leveren aan Alpe d’HuZes met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen in de strijd tegen kanker.”

De eerste editie van Alpe d’HuZes waarvoor de nieuwe voorzitter aan de slag zal gaan, vindt plaats op 7 juni 2018. Deelnemers kunnen zich inschrijven via inschrijving.opgevenisgeenoptie.nl. Iedereen die zich nu inschrijft, is verzekerd van deelname en heeft voldoende tijd om geld in te zamelen voor zijn streefbedrag. Dit wordt de dertiende Alpe d’HuZes. In de afgelopen twaalf jaar is er al ruim 150 miljoen euro opgehaald, waarmee baanbrekend onderzoek is gefinancierd. Het uiteindelijke doel is dat er niemand meer sterft aan kanker.

Voor de redactie: 
Voor meer informatie: Kato Marijs, woordvoerder Alpe d’HuZes: pers@alpe-dhuzes.nl of 0618300510

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors