search

Opening door voorzitter Johan van der Waal

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Opening Alpe d’HuZes 2015

Voorzitter Johan van der Waal opende op 31 mei met deze woorden de tiende editie van Alpe d’HuZes:

Hoop. Hoop, is dat we geen Alpe d’HuZes meer nodig hebben: voor onze kinderen of anders voor de kinderen van mijn kinderen. Dank je, Maarten Peters, voor dit lied.
Hoop is de reden dat het licht afgelopen half jaar omhoog gebracht en daar zijn we dan. Welkom allemaal, geweldig dat jullie er zijn!

Tien jaar Alpe d'HuZes:
Dank je wel, Nawien Agterhorst, dat jij met je fietsmaatje Coen samen in 2005 dat maffe idee kreeg om zes keer op één dag de Alpe d'Huez op te fietsen.
Dank je wel, Coen van Veenendaal, dat je het idee en gedachtegoed hebt uitgebouwd, zodat we op een andere manier de strijd tegen kanker zijn aangegaan.
Dank je wel, Peter Kapitein, dat je de eerste patiënt was, en nog steeds bent, die duidelijk laat horen hoe je ook ánders met kanker om kunt gaan en welke obstakels je daarbij tegenkomt.
Dank jullie wel, dat we daardoor als eerste met revalidatieprogramma's als A-Care konden starten en vanuit Alpe d’HuZes veel aandacht hebben voor de sociaalpsychologische zorg en aandacht voor al die zaken die er met name voor de patiënt echt toedoen.

Tien jaar Alpe d'HuZes:
Dank je wel, Bas Mulder, Herman Houweling, Josephine van Hees, Max Leenhouwers, Jolanda van Braam, Wouter Verhaar, dat jullie zo goed en duidelijk je verhaal hebben gedeeld en de stem van de patiënt hebben laten horen en voelen. We missen jullie, maar zijn deze week dichtbij en hebben de bagagedragers vrij gemaakt voor jullie.

Tien jaar Alpe d'HuZes:
Dank je wel, tienduizenden deelnemers, die meer dan 100 miljoen euro bijeen hebben gebracht en dit, zolang het nodig is, ook blijven doen.
Dank je wel, honderdduizenden donateurs en sponsoren, die de deelnemers zo mooi ondersteunen om dit financieel en organisatorisch mogelijk te maken.
Dank je wel, duizenden vrijwilligers, teamleiders, clustercoördinatoren, bestuursleden van al die jaren, met al jullie afzonderlijke expertise en inbreng. Jullie laten al tien jaar zien wat het werkelijk betekent als je je onbaatzuchtig voor een ander inzet.

Tien jaar Alpe d'HuZes:
Dank je wel, duizenden wetenschappers over de hele wereld, dat jullie op zoek blijven gaan naar de oplossing om te zorgen dat er niemand meer doodgaat aan kanker. Vergeet vooral niet door te gaan en ‘out of the box’ te denken wanneer het om onderzoek gaat.
Dank je wel KWF, dat je als degelijke en behoudende organisatie toch bent gaan meebewegen met dat ongeduldige en wispelturige Alpe d'HuZes.

Tien jaar Alpe d'HuZes:
Dank je wel, Tom de Geus, dat je al die jaren, en dit jaar voor het laatst, met ons de koers hebt willen organiseren over mooie toppen en door diepe dalen.
Dank je wel, Alpe d'HuZus moeder Esther van Winden, voor jouw inspiratie door in woord zo mooi uit te leggen wat het Alpe d'HuZesgevoel is, en in daad dat tijdens Alpe d’HuZus steeds weer te laten zien.
Dank je wel, Bert Kranenbarg, dat jij als radio/tv-man hebt gezien wat Alpe d'HuZes werkelijk inhoud en dat met het Nederlandse publiek hebt gedeeld.

Dank je wel, iedereen die een hart heeft voor Alpe d’HuZes.

Dix ans Alpe d'HuZes:
Je présente un grand merci à tous les Français pour leur soutien magnifique pendant toutes ces années. Un merci spécial pour Sylvie Raspaud et les maires d'Alpe d'Huez et de Bourg d'Oisans.
Vous avez très bien compris l'objectif de l'Alpe d'HuZes pour la lutte contre le cancer.
Vous êtes tous et toutes un grand exemple d'hospitalité.
Un grand merci pour tous les habitants des villages. Nous sommes heureux, que vous acceptiez, chaque année, cette invasion des Néerlandais et que vous vouliez contribuer à la réalisation du rêve de l’ Alpe d’ HuZes : que dans l’avenir plus personne ne meure d’un cancer !


Tien jaar Alpe d’HuZes:
Wat zou het mooi zijn als dat niet meer nodig zou zijn. Dat er niemand meer doodgaat aan kanker, dat de één op de drie mensen die nu kanker krijgen, een goed, gelukkig en gezond leven met kanker kunnen leven.
Dat we de saamhorigheid van deze week ook in Nederland als gewoon gaan ervaren. Dat we mensen in laten zien dat onbaatzuchtigheid echt iets moois is, dat het waanzinnig mooi is als je zomaar iets voor een ander kunt doen.

We gaan er met elkaar weer een mooie week van maken. Een week waarvan je straks weer niet kan uitleggen hoe het is geweest. Maar wel tegen iedereen kan zeggen: je moet het gewoon een keer meemaken en zelf ondervinden hoe verslaafd je aan het zo mooie Alpe d’HuZes kan raken.

De meesten van ons zijn hier voor iemand in het bijzonder, iemand die er niet meer is, of iemand die nu strijd. Maar we zijn er ook voor onze kinderen en anders de kinderen van onze kinderen. Ik dank jullie, dat jullie hier zijn om er aan bij te dragen, dat dat straks niet meer hoeft. 

Laatste nieuws

1 oktober nieuwe site Alpe d'HuZes

23-09-2018

Vanaf 1 oktober heeft Alpe d’HuZes een compleet nieuwe website. Omdat er aan de website wordt gewerkt, kan het zijn dat deze week niet alle linkjes meer werken. In ieder geval gaan de actiepagina’s vanaf 25 september offline. Dat betekent dat er geen donaties meer gedaan kunnen worden.

Lees verder

In memoriam: Frank Speets

21-09-2018

De dood wachtte om de hoek, maar Frank Speets hield hoop. Tot 19 september 2018. Frank is deze dag op 23-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Lees verder

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Onze sponsors