search

Opheldering mail Sportvitalit

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
165919
Gedoneerd

Beste kanjer, 

als deelnemer aan Alpe d’HuZes ontving jij gisteren een mail van Sportvitalit over de medische keuring. Stichting Alpe d’HuZes heeft voor 2017 er voor gekozen om jou als deelnemer zelf verantwoordelijk te laten zijn of je je wel of niet wilt laten keuren. Wel vinden wij het als Stichting noodzakelijk je er op te wijzen dat het beklimmen van de Alpe d’Huez zowel fietsend als lopend geen alledaagse inspanning is. Zeker niet als je dit meerdere keren op één dag gaat doen. Daarom vinden wij het als organisatie belangrijk je er op te wijzen dat een keuring eigenlijk een noodzaak is, zeker waar het gaat om het constateren van mogelijke hartafwijkingen. Jaarlijks wordt een aantal mensen door de keuring op tijd behandeld voor een geconstateerde afwijking.

Voor 2017 hebben wij samen met ons medisch team wederom gekozen voor de samenwerking met Sportzorg Nederland, die de keuring in de bij hen aangesloten instellingen kan verrichten tegen de normaal geldende tarieven. De kosten voor deze keuring wordt ook in zeer veel gevallen vergoed door je ziektekostenverzekering. Wij hebben in de samenwerking met Sportzorg de verzekering dat alléén ons medisch team op de koersdag(en) de beschikking heeft over jouw medische gegevens in geval van calamiteit.

Het bedrijf dat de keuringen voor Sportzorg regelt heet Sportvitalit en die hebben gisteren een mail aan jullie verstuurd die mogelijk tot verwarring kan leiden. Zo willen wij benadrukken dat alle medische zorg die op de koersdagen door ons medisch team wordt verleend kosteloos is, of je nu wel of geen medische keuring hebt laten doen. 

Het spijt ons oprecht dat de mail mogelijk tot extra vragen heeft geleid.

Laatste nieuws

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2017 10,4 miljoen euro

01-10-2017

De definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2017 is 10.381.912,47 euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de feestelijke cheque-overhandiging van Alpe d’HuZes aan KWF-directeur Michel Rudolphie. Het evenement, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, vond dit jaar plaats op 1 juni.

Lees verder

In memoriam: Tom van Thiel

28-09-2017

Tot ons groot verdriet is dinsdag 26 september Tom van Thiel, onze coördinator van het Medisch Team Alpe d'HuZes, plotseling overleden.

Lees verder

9 miljoen euro van Alpe d’HuZes naar nieuw kankeronderzoek

20-08-2017

Een grote groep onderzoekers kan van start met baanbrekend onderzoek naar de behandeling en bestrijding van kanker dankzij Alpe d’HuZes. KWF Kankerbestrijding heeft 22 projecten geselecteerd waar in totaal 9 miljoen euro naartoe gaat uit het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Het geld uit dit fonds is opgehaald door deelnemers aan het jaarlijkse fiets- en loopevenement in Frankrijk.

Lees verder

Onze sponsors