search

Opheldering mail Sportvitalit

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
10021548
Gedoneerd

Beste kanjer, 

als deelnemer aan Alpe d’HuZes ontving jij gisteren een mail van Sportvitalit over de medische keuring. Stichting Alpe d’HuZes heeft voor 2017 er voor gekozen om jou als deelnemer zelf verantwoordelijk te laten zijn of je je wel of niet wilt laten keuren. Wel vinden wij het als Stichting noodzakelijk je er op te wijzen dat het beklimmen van de Alpe d’Huez zowel fietsend als lopend geen alledaagse inspanning is. Zeker niet als je dit meerdere keren op één dag gaat doen. Daarom vinden wij het als organisatie belangrijk je er op te wijzen dat een keuring eigenlijk een noodzaak is, zeker waar het gaat om het constateren van mogelijke hartafwijkingen. Jaarlijks wordt een aantal mensen door de keuring op tijd behandeld voor een geconstateerde afwijking.

Voor 2017 hebben wij samen met ons medisch team wederom gekozen voor de samenwerking met Sportzorg Nederland, die de keuring in de bij hen aangesloten instellingen kan verrichten tegen de normaal geldende tarieven. De kosten voor deze keuring wordt ook in zeer veel gevallen vergoed door je ziektekostenverzekering. Wij hebben in de samenwerking met Sportzorg de verzekering dat alléén ons medisch team op de koersdag(en) de beschikking heeft over jouw medische gegevens in geval van calamiteit.

Het bedrijf dat de keuringen voor Sportzorg regelt heet Sportvitalit en die hebben gisteren een mail aan jullie verstuurd die mogelijk tot verwarring kan leiden. Zo willen wij benadrukken dat alle medische zorg die op de koersdagen door ons medisch team wordt verleend kosteloos is, of je nu wel of geen medische keuring hebt laten doen. 

Het spijt ons oprecht dat de mail mogelijk tot extra vragen heeft geleid.

Laatste nieuws

Deelnemers gaven Alpe d’HuZes 2017 rapportcijfer 8,8

22-06-2017

Meer dan 50 procent van de deelnemers heeft de Alpe d’HuZes-enquête ingevuld: een enorm aantal van meer dan 2.200 mensen. Daar zijn we als Alpe d’HuZes-organisatie natuurlijk heel blij mee. Trots zijn we op het cijfer dat we voor het evenement kregen: een 8,8 op de schaal van 10. We zijn er stil van. Zo’n hoog cijfers kregen we nooit eerder!

Lees verder

Save the date: 1 oktober chequeoverhandiging

22-06-2017

Op zondag 1 oktober wordt het eindbedrag Alpe d'HuZes 2017 bekendgemaakt en overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Lees verder

Column Maarten Vaessen

14-06-2017

Kanjers! Dat zijn jullie allemaal. Wat een week hebben we op onze berg gehad! Iedereen kreeg de kans te verwerken, te herdenken en te genieten. En alsof ons evenement al niet genoeg doet met onze emoties, werd daar nog een schep in overtreffende trap bovenop gedaan. Maar Alpe d'HuZes is Alpe d'HuZes, en dus hebben wij deze achtbaan aan emoties sámen verwerkt en opgepakt. (Het nummer Rollercoaster dat Armada Music speciaal voor ons heeft uitgebracht, is dan ook wel erg van toepassing …)

Lees verder

Onze sponsors