search

Opheldering mail Sportvitalit

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
4015042
Gedoneerd

Beste kanjer, 

als deelnemer aan Alpe d’HuZes ontving jij gisteren een mail van Sportvitalit over de medische keuring. Stichting Alpe d’HuZes heeft voor 2017 er voor gekozen om jou als deelnemer zelf verantwoordelijk te laten zijn of je je wel of niet wilt laten keuren. Wel vinden wij het als Stichting noodzakelijk je er op te wijzen dat het beklimmen van de Alpe d’Huez zowel fietsend als lopend geen alledaagse inspanning is. Zeker niet als je dit meerdere keren op één dag gaat doen. Daarom vinden wij het als organisatie belangrijk je er op te wijzen dat een keuring eigenlijk een noodzaak is, zeker waar het gaat om het constateren van mogelijke hartafwijkingen. Jaarlijks wordt een aantal mensen door de keuring op tijd behandeld voor een geconstateerde afwijking.

Voor 2017 hebben wij samen met ons medisch team wederom gekozen voor de samenwerking met Sportzorg Nederland, die de keuring in de bij hen aangesloten instellingen kan verrichten tegen de normaal geldende tarieven. De kosten voor deze keuring wordt ook in zeer veel gevallen vergoed door je ziektekostenverzekering. Wij hebben in de samenwerking met Sportzorg de verzekering dat alléén ons medisch team op de koersdag(en) de beschikking heeft over jouw medische gegevens in geval van calamiteit.

Het bedrijf dat de keuringen voor Sportzorg regelt heet Sportvitalit en die hebben gisteren een mail aan jullie verstuurd die mogelijk tot verwarring kan leiden. Zo willen wij benadrukken dat alle medische zorg die op de koersdagen door ons medisch team wordt verleend kosteloos is, of je nu wel of geen medische keuring hebt laten doen. 

Het spijt ons oprecht dat de mail mogelijk tot extra vragen heeft geleid.

Laatste nieuws

Inschrijving Alpe d’HuZes 2017

20-10-2016

Alpe d’HuZes is een sportieve actie waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend, alleen of in een team, geld inzamelen voor kankeronderzoek. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen we op 1 juni 2017 tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Het is de beklimming van je leven, voor het leven van een ander.

Lees verder

Kijkje achter de schermen van kankeronderzoek

21-02-2017

Speciaal voor Alpe d'Huzessers organiseert KWF drie rondleidingen in ziekenhuizen waar belangrijk kankeronderzoek plaatsvindt. Benieuwd naar de onderzoeken die met opbrengsten van Alpe d’HuZes gefinancierd worden? Of hoe kankeronderzoek eigenlijk in z’n werk gaat? Neem een kijkje achter de schermen!

Lees verder

Sportmedisch onderzoek

22-02-2017

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook wanneer je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aan kan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Lees verder

Onze sponsors