search

Persbericht - Opbrengst Alpe d’HuZes: 11 miljoen voor kankeronderzoek

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Bijna een miljoen meer dan vorig jaar

Opbrengst Alpe d’HuZes: 11 miljoen voor kankeronderzoek

11.230.804.79 euro voor de strijd tegen kanker. Dit is het voorlopige eindbedrag van de dertiende editie van Alpe d’HuZes, bijna een miljoen meer dan vorig jaar. Het was een natte tocht voor veel deelnemers, maar noodweer zoals vorig jaar is uitgebleven. In totaal beklommen ruim 4500 deelnemers lopend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez.

Alpe d’HuZes-voorzitter Jan Kouwenhoven is verheugd over zijn eerste koers: “Ik heb zelf voor het eerst meegedaan en ervaren hoe fantastisch het is om hier met zijn allen dezelfde droom na te streven. Iedereen hier vecht op zijn eigen manier tegen kanker. En dan hebben we ook nog eens zoveel geld opgehaald voor nieuw kankeronderzoek, bijna een miljoen meer dan vorig jaar!”

Kankeronderzoek

In de afgelopen 13 jaar heeft Alpe d’HuZes in totaal ruim 162 miljoen euro opgehaald. Hiervan zijn tot nu toe ruim 200 onderzoeken gefinancierd naar de genezing van kanker en betere kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten. Zoals het onderzoek van Sandra Heskamp, onderzoeker verbonden aan het Radboud UMC. Dankzij de Bas Mulder-award die zij heeft ontvangen, kan zij haar onderzoek naar het voorspellen van de respons van patiënten op immunotherapie voortzetten. Met de Bas Mulder-award worden jonge, talentvolle onderzoekers gestimuleerd om baanbrekend onderzoek te doen.

Definitief eindbedrag

De ruim 11 miljoen van dit jaar zal ook ten goede komen aan nieuwe onderzoeken, zodat de dag dat er niemand meer doodgaat aan kanker weer dichterbij komt. Omdat er acties doorlopen en er nog toezeggingen binnen zullen komen, zal in oktober het definitieve eindbedrag bekend worden gemaakt bij de chequeoverhandiging aan KWF Kankerbestrijding. In 2019 zal de veertiende editie van Alpe d’HuZes plaatsvinden op donderdag 6 juni.

Foto: Erwin Kessing

Klik hier voor de foto in hoge resolutie.

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors