search

Persbericht - Start Alpe d’HuZes goed verlopen

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

Start Alpe d’HuZes goed verlopen

Vanochtend om half vijf is voor de dertiende keer Alpe d’HuZes van start gegaan: het grootste fondsenwervende evenement van Nederland, waarbij deelnemers één tot zes keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In de twaalf voorgaande jaren is er op deze manier al ruim 150 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Vorig jaar werd het evenement afgebroken in verband met noodweer. Om acht uur vanavond finishen de laatste deelnemers en wordt het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt.

In totaal doen er dit jaar 4543 deelnemers mee, waaronder 3.005 fietsers en 1.538 hardlopers en wandelaars. Ze vertrokken in de vroege ochtend in de regen, maar vol enthousiasme, nadat het startschot was gegeven door Sylvia Struiwigh, een kankerpatiënt die zich ondanks haar ziekte en zware behandelingen tot het uiterste inzet voor kankerbestrijding. Zo was ze een van de gezichten van de campagne van KWF ‘geef mij tijd’ en doet ze al jaren met vrienden en familie mee aan Alpe d’HuZes.

Sylvia

Sylvia kwam er tijdens haar zwangerschap in 2010 achter dat ze borstkanker had. Haar broer zou al meedoen aan Alpe d’HuZes dat jaar, wat ineens een persoonlijke lading kreeg. Gelukkig is Sylvia geopereerd en daarna van een gezonde dochter bevallen, maar helaas moest ze direct na de geboorte vijf jaar lang zware behandelingen ondergaan. Daarna voelde ze zich eindelijk weer zichzelf en durfden zij en haar man aan een tweede kindje te denken. Helaas kwam de kanker toen terug in haar lever, dit keer onbehandelbaar. Haar familie en vrienden doen sinds dat jaar mee met Alpe d’HuZes en hebben met team ‘Silly life’ al tienduizenden euro’s opgehaald.

Sylvia: “Ik weet niet hoelang ik nog heb, en wat ik nog van het leven van mijn dochter mee mag maken. Dat is keihard. Ik wil er alles aan doen om dit de wereld uit te helpen. Voor mijzelf, en voor anderen. Vorig jaar sprak ik tijdens Alpe d’HuZes op de bezinningsavond om deelnemers te helpen herinneren waar ze voor fietsen. Er zijn dan drie sprekers: een die kanker heeft overwonnen, een die ermee leeft en een die door medici is opgegeven. Ik had de ondankbare taak de derde spreker te zijn. Nooit is die derde spreker teruggekomen op het evenement. Ik wilde die uitzondering zijn. Dus ik ben supertrots dat het is gelukt en dat ik het startschot mocht geven.”

Andere deelnemers

De jongste deelnemer dit jaar is Irina Lusthof van zeven, die de berg op wandelt als een van de 380 kinderen die meedoen. De oudste deelnemer is Jan Kuiper, die met zijn 87 jaar de berg op fietst. De meeste deelnemers komen uit Noord-Brabant:1238. Er doen ook 81 deelnemers uit het buitenland mee, waaronder twee uit de Nederlandse Antillen en één uit Canada.

Klik hier voor de foto in grote resolutie.

Foto: Eline Dols

Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors