search

Sportmedisch onderzoek

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
?
Gedoneerd

Je gezondheid? Dat is jouw verantwoordelijkheid!

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook als je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aankan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Als jij zorgen hebt over een ander tijdens Alpe d'HuZes, moet je ook goed zorgen voor jezelf! Bij een goed voorbereiding hoort een sportmedisch onderzoek. Ons medisch team is de hele week paraat voor alle medische problemen, maar je maakt het ons een stuk makkelijker als je gegevens (veilig) bij ons beschikbaar zijn.
Jouw gezondheid op de berg is ook voor ons prioriteit nummer 1!

Daarom adviseert Alpe d'HuZes je een sportmedisch onderzoek te laten doen. Neem snel contact op met een sportarts of een instelling voor een sportmedisch onderzoek.

Jouw conditie en gezondheid
Bij een sportmedisch onderzoek door een sportarts krijg je inzicht in hoeveel inspanning jouw lichaam aankan, hoe goed jouw conditie is en of er geen ‘verborgen gebreken’ zijn. Zo'n onderzoek bestaat uit het invullen van een medische vragenlijst, een onderzoek en een gesprek met de sportarts. Op basis hiervan krijgt de sportarts een goed beeld van je lichamelijke gezondheid en conditie. Dit wordt met je besproken en er is ook aandacht voor uw persoonlijke doelen en specifieke (trainings)tips en adviezen om deze te bereiken. De kans dat je de klim succesvol volbrengt wordt hierdoor groter en de risico’s op gezondheidsschade worden geminimaliseerd.

Hier vind je meer informatie over sportmedisch onderzoek: www.sportzorg.nl/alpedhuzes.
Heb je vragen? Stel ze dan aan deelnemers@alpe-dhuzes.nl.

Waar kun je terecht?
Alpe d’HuZes heeft met Sportzorg Nederland afspraken gemaakt over de sportmedische onderzoeken van deelnemers Alpe d’HuZes en Alpe d’HuZus. Sportzorg coördineert alle sportmedische instellingen in Nederland. Hier worden de sportmedische onderzoeken verricht tegen de normaal geldende tarieven. Kijk hier voor meer informatie.

Meer weten? Lees ook:

Laten we samen zorgen voor veilige en gezonde koersdagen!


 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Persbericht: Startschot Alpe d’HuZes door Maarten van der Weijden

23-05-2017

Donderdag 1 juni vindt voor de twaalfde keer het evenement Alpe d’HuZes plaats. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen ruim 4 duizend deelnemers ook dit jaar lopend of fietsend samen de legendarische Alpe d’Huez één tot zes keer. In de afgelopen jaren is op deze manier al ruim 140 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Dit jaar wordt het startschot gegeven door Maarten van der Weijden, die olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen werd nadat hij was genezen van leukemie.

Lees verder

Alpe d'HuZes-app 2017

19-05-2017

Net als in voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een Alpe d’HuZes-app. Deze is per direct te downloaden via de verschillende appstores.

Lees verder

Tartiflette eten

04-05-2017

Zin in een topavond op dinsdag in de koersweek? Kom dan tartiflette eten in Bourg d’Oisans.

Lees verder

Onze sponsors