search

Sportmedisch onderzoek

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
165919
Gedoneerd

Je gezondheid? Dat is jouw verantwoordelijkheid!

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook als je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aankan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Als jij zorgen hebt over een ander tijdens Alpe d'HuZes, moet je ook goed zorgen voor jezelf! Bij een goed voorbereiding hoort een sportmedisch onderzoek. Ons medisch team is de hele week paraat voor alle medische problemen, maar je maakt het ons een stuk makkelijker als je gegevens (veilig) bij ons beschikbaar zijn.
Jouw gezondheid op de berg is ook voor ons prioriteit nummer 1!

Daarom adviseert Alpe d'HuZes je een sportmedisch onderzoek te laten doen. Neem snel contact op met een sportarts of een instelling voor een sportmedisch onderzoek.

Jouw conditie en gezondheid
Bij een sportmedisch onderzoek door een sportarts krijg je inzicht in hoeveel inspanning jouw lichaam aankan, hoe goed jouw conditie is en of er geen ‘verborgen gebreken’ zijn. Zo'n onderzoek bestaat uit het invullen van een medische vragenlijst, een onderzoek en een gesprek met de sportarts. Op basis hiervan krijgt de sportarts een goed beeld van je lichamelijke gezondheid en conditie. Dit wordt met je besproken en er is ook aandacht voor uw persoonlijke doelen en specifieke (trainings)tips en adviezen om deze te bereiken. De kans dat je de klim succesvol volbrengt wordt hierdoor groter en de risico’s op gezondheidsschade worden geminimaliseerd.

Hier vind je meer informatie over sportmedisch onderzoek: www.sportzorg.nl/alpedhuzes.
Heb je vragen? Stel ze dan aan deelnemers@alpe-dhuzes.nl.

Waar kun je terecht?
Alpe d’HuZes heeft met Sportzorg Nederland afspraken gemaakt over de sportmedische onderzoeken van deelnemers Alpe d’HuZes en Alpe d’HuZus. Sportzorg coördineert alle sportmedische instellingen in Nederland. Hier worden de sportmedische onderzoeken verricht tegen de normaal geldende tarieven. Kijk hier voor meer informatie.

Meer weten? Lees ook:

Laten we samen zorgen voor veilige en gezonde koersdagen!


 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2017 10,4 miljoen euro

01-10-2017

De definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2017 is 10.381.912,47 euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de feestelijke cheque-overhandiging van Alpe d’HuZes aan KWF-directeur Michel Rudolphie. Het evenement, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, vond dit jaar plaats op 1 juni.

Lees verder

In memoriam: Tom van Thiel

28-09-2017

Tot ons groot verdriet is dinsdag 26 september Tom van Thiel, onze coördinator van het Medisch Team Alpe d'HuZes, plotseling overleden.

Lees verder

9 miljoen euro van Alpe d’HuZes naar nieuw kankeronderzoek

20-08-2017

Een grote groep onderzoekers kan van start met baanbrekend onderzoek naar de behandeling en bestrijding van kanker dankzij Alpe d’HuZes. KWF Kankerbestrijding heeft 22 projecten geselecteerd waar in totaal 9 miljoen euro naartoe gaat uit het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Het geld uit dit fonds is opgehaald door deelnemers aan het jaarlijkse fiets- en loopevenement in Frankrijk.

Lees verder

Onze sponsors