search

Sportmedisch onderzoek

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
5180261
Gedoneerd

Je gezondheid? Dat is jouw verantwoordelijkheid!

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook als je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aankan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Als jij zorgen hebt over een ander tijdens Alpe d'HuZes, moet je ook goed zorgen voor jezelf! Bij een goed voorbereiding hoort een sportmedisch onderzoek. Ons medisch team is de hele week paraat voor alle medische problemen, maar je maakt het ons een stuk makkelijker als je gegevens (veilig) bij ons beschikbaar zijn.
Jouw gezondheid op de berg is ook voor ons prioriteit nummer 1!

Daarom adviseert Alpe d'HuZes je een sportmedisch onderzoek te laten doen. Neem snel contact op met een sportarts of een instelling voor een sportmedisch onderzoek.

Jouw conditie en gezondheid
Bij een sportmedisch onderzoek door een sportarts krijg je inzicht in hoeveel inspanning jouw lichaam aankan, hoe goed jouw conditie is en of er geen ‘verborgen gebreken’ zijn. Zo'n onderzoek bestaat uit het invullen van een medische vragenlijst, een onderzoek en een gesprek met de sportarts. Op basis hiervan krijgt de sportarts een goed beeld van je lichamelijke gezondheid en conditie. Dit wordt met je besproken en er is ook aandacht voor uw persoonlijke doelen en specifieke (trainings)tips en adviezen om deze te bereiken. De kans dat je de klim succesvol volbrengt wordt hierdoor groter en de risico’s op gezondheidsschade worden geminimaliseerd.

Hier vind je meer informatie over sportmedisch onderzoek: www.sportzorg.nl/alpedhuzes.
Heb je vragen? Stel ze dan aan deelnemers@alpe-dhuzes.nl.

Waar kun je terecht?
Alpe d’HuZes heeft met Sportzorg Nederland afspraken gemaakt over de sportmedische onderzoeken van deelnemers Alpe d’HuZes en Alpe d’HuZus. Sportzorg coördineert alle sportmedische instellingen in Nederland. Hier worden de sportmedische onderzoeken verricht tegen de normaal geldende tarieven. Kijk hier voor meer informatie.

Meer weten? Lees ook:

Laten we samen zorgen voor veilige en gezonde koersdagen!


 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Inschrijving Alpe d’HuZes 2017

20-10-2016

Alpe d’HuZes is een sportieve actie waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend, alleen of in een team, geld inzamelen voor kankeronderzoek. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen we op 1 juni 2017 tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Het is de beklimming van je leven, voor het leven van een ander.

Lees verder

Huiswerkbegeleiding tijdens Alpe d’HuZes

22-04-2017

Tijdens Alpe d’HuZes 2017 zal er in het Palais des Sport huiswerkbegeleiding worden gegeven. Dit wordt georganiseerd door de stichting Alpe d’HuKids Nederland i.s.m. Groeien & Bloeien, onderwijsadviezen en coaching.

Lees verder

Eten tijdens Alpe d’HuZes: maaltijden bestellen tot 2 mei

03-04-2016

Tijdens de koersweek kun je ontbijten, lunchen en dineren in de grote Alpe d’HuZes-tent op het finishplein. Gezamenlijk eten is het ideale moment om ervaringen te delen, de actiesfeer te proeven en voor de saamhorigheid. Van 1 april tot en met 2 mei kun je e-tickets bestellen voor ontbijt, lunch of diner.

Lees verder

Onze sponsors