search

Sportmedisch onderzoek

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
10021548
Gedoneerd

Je gezondheid? Dat is jouw verantwoordelijkheid!

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook als je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aankan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Als jij zorgen hebt over een ander tijdens Alpe d'HuZes, moet je ook goed zorgen voor jezelf! Bij een goed voorbereiding hoort een sportmedisch onderzoek. Ons medisch team is de hele week paraat voor alle medische problemen, maar je maakt het ons een stuk makkelijker als je gegevens (veilig) bij ons beschikbaar zijn.
Jouw gezondheid op de berg is ook voor ons prioriteit nummer 1!

Daarom adviseert Alpe d'HuZes je een sportmedisch onderzoek te laten doen. Neem snel contact op met een sportarts of een instelling voor een sportmedisch onderzoek.

Jouw conditie en gezondheid
Bij een sportmedisch onderzoek door een sportarts krijg je inzicht in hoeveel inspanning jouw lichaam aankan, hoe goed jouw conditie is en of er geen ‘verborgen gebreken’ zijn. Zo'n onderzoek bestaat uit het invullen van een medische vragenlijst, een onderzoek en een gesprek met de sportarts. Op basis hiervan krijgt de sportarts een goed beeld van je lichamelijke gezondheid en conditie. Dit wordt met je besproken en er is ook aandacht voor uw persoonlijke doelen en specifieke (trainings)tips en adviezen om deze te bereiken. De kans dat je de klim succesvol volbrengt wordt hierdoor groter en de risico’s op gezondheidsschade worden geminimaliseerd.

Hier vind je meer informatie over sportmedisch onderzoek: www.sportzorg.nl/alpedhuzes.
Heb je vragen? Stel ze dan aan deelnemers@alpe-dhuzes.nl.

Waar kun je terecht?
Alpe d’HuZes heeft met Sportzorg Nederland afspraken gemaakt over de sportmedische onderzoeken van deelnemers Alpe d’HuZes en Alpe d’HuZus. Sportzorg coördineert alle sportmedische instellingen in Nederland. Hier worden de sportmedische onderzoeken verricht tegen de normaal geldende tarieven. Kijk hier voor meer informatie.

Meer weten? Lees ook:

Laten we samen zorgen voor veilige en gezonde koersdagen!


 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Deelnemers gaven Alpe d’HuZes 2017 rapportcijfer 8,8

22-06-2017

Meer dan 50 procent van de deelnemers heeft de Alpe d’HuZes-enquête ingevuld: een enorm aantal van meer dan 2.200 mensen. Daar zijn we als Alpe d’HuZes-organisatie natuurlijk heel blij mee. Trots zijn we op het cijfer dat we voor het evenement kregen: een 8,8 op de schaal van 10. We zijn er stil van. Zo’n hoog cijfers kregen we nooit eerder!

Lees verder

Save the date: 1 oktober chequeoverhandiging

22-06-2017

Op zondag 1 oktober wordt het eindbedrag Alpe d'HuZes 2017 bekendgemaakt en overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Lees verder

Column Maarten Vaessen

14-06-2017

Kanjers! Dat zijn jullie allemaal. Wat een week hebben we op onze berg gehad! Iedereen kreeg de kans te verwerken, te herdenken en te genieten. En alsof ons evenement al niet genoeg doet met onze emoties, werd daar nog een schep in overtreffende trap bovenop gedaan. Maar Alpe d'HuZes is Alpe d'HuZes, en dus hebben wij deze achtbaan aan emoties sámen verwerkt en opgepakt. (Het nummer Rollercoaster dat Armada Music speciaal voor ons heeft uitgebracht, is dan ook wel erg van toepassing …)

Lees verder

Onze sponsors