search

Start nieuwe kankeronderzoeken dankzij Alpe d’HuZes

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

3 januari 2018

Twee onderzoekers gaan nieuw baanbrekend onderzoek doen naar de behandeling van kanker, dankzij Alpe d’HuZes. Dr. Victor Peperzak en dr. Renske Steenbergen krijgen samen ruim 700.000 euro uit het Alpe d’HuZes/KWF fonds voor hun onderzoeken. Afgelopen juni hebben deelnemers weer 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op gelopen of gefietst om daarmee geld op te halen voor dit fonds, om niemand meer te verliezen aan kanker.

Dr. Victor Peperzak zal de komende jaren aan het UMC Utrecht werken aan het ‘trainen’ van een bepaald type afweercel om tumorcellen op te sporen en te verslaan. Dr. Renske Steenbergen (VUmc) onderzoekt de groeiwijze van tumoren die hun oorsprong kennen in een HPV-infectie, zoals baarmoederhalskanker.

Alpe d’HuZes 2018
De dertiende editie van Alpe d’HuZes zal plaatsvinden op 7 juni 2018, waarbij er weer maximaal vijfduizend deelnemers één tot zes keer de berg op lopen of fietsen om geld op te halen in de strijd tegen kanker. Deelnemers kunnen zich hiervoor nog inschrijven via inschrijving.opgevenisgeenoptie.nl.


Laatste nieuws

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Onze sponsors