search

Start nieuwe kankeronderzoeken dankzij Alpe d’HuZes

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
5518819
Gedoneerd

3 januari 2018

Twee onderzoekers gaan nieuw baanbrekend onderzoek doen naar de behandeling van kanker, dankzij Alpe d’HuZes. Dr. Victor Peperzak en dr. Renske Steenbergen krijgen samen ruim 700.000 euro uit het Alpe d’HuZes/KWF fonds voor hun onderzoeken. Afgelopen juni hebben deelnemers weer 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op gelopen of gefietst om daarmee geld op te halen voor dit fonds, om niemand meer te verliezen aan kanker.

Dr. Victor Peperzak zal de komende jaren aan het UMC Utrecht werken aan het ‘trainen’ van een bepaald type afweercel om tumorcellen op te sporen en te verslaan. Dr. Renske Steenbergen (VUmc) onderzoekt de groeiwijze van tumoren die hun oorsprong kennen in een HPV-infectie, zoals baarmoederhalskanker.

Alpe d’HuZes 2018
De dertiende editie van Alpe d’HuZes zal plaatsvinden op 7 juni 2018, waarbij er weer maximaal vijfduizend deelnemers één tot zes keer de berg op lopen of fietsen om geld op te halen in de strijd tegen kanker. Deelnemers kunnen zich hiervoor nog inschrijven via inschrijving.opgevenisgeenoptie.nl.


Laatste nieuws

Milieusticker nodig in Frankrijk, levertermijn van 4 tot 6 weken!

17-04-2018

Houd rekening met een milieusticker op je auto wanneer je naar de Alpe d’Huez afreist.

Lees verder

Catering tijdens Alpe d’HuZes: maaltijden bestellen t/m 7 mei

03-04-2016

Tijdens de koersweek van Alpe d’HuZes 2018 kun je ontbijten, lunchen en dineren in de grote Alpe d'HuZes-tent op het finishplein. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je maaltijden vooraf. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor alle supporters en vrijwilligers: iedereen is van harte welkom. De tent is open vanaf zaterdagmiddag (17.30 uur) t/m vrijdagavond en je kunt er gedurende de hele dag (tot 23.00 uur) ook terecht voor een hapje en een drankje.

Lees verder

Zondag 6 mei: kick-off Alpe d'HuZes (en fietsfestival Holland Classic)

03-04-2018

Op zondag 6 mei is de officiële kick-off van Alpe d'HuZes 2018! Dan tellen deelnemers en vrijwilligers samen af in aanloop naar de dertiende editie van ons mooie evenement. Fijn dat we alweer voor de achtste keer op rij te gast zijn op Sportcentrum Papendal. (Aansluitend kun je je klimbenen testen tijdens fietsfestival Holland Classic.)

Lees verder

Onze sponsors