search

Wereldkankerdag

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
4164528
Gedoneerd

150 miljoen euro voor noodzakelijk onderzoek naar kanker

Samen komen we steeds dichterbij. Dichter bij een wereld waarin niemand meer doodgaat aan kanker. Vandaag, op wereldkankerdag, staan we stil bij de impact die kanker heeft. En bij de successen die we boeken in de strijd tegen kanker. Met elkaar hebben Alpe d’HuZessers in de afgelopen twaalf jaar ruim 150 miljoen euro bij elkaar gefietst en gelopen. Een enorm bedrag dat euro voor euro wordt besteed aan onderzoek naar (de genezing van) kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Maar de strijd gaat door. Alleen sámen kunnen we winnen van kanker.


Stil en trots

Elk jaar wordt de opbrengst van het voorgaande koersjaar volledig besteed aan onderzoek naar (de genezing van) kanker. Tot nu toe is ruim 140 miljoen euro uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds geïnvesteerd. De 10,4 miljoen die Alpe d’HuZes 2017 heeft opgeleverd, wordt dit jaar besteed. En daarmee komt het totaal dus op ruim 150 miljoen euro uit. Een bedrag om stil van te worden. Een bedrag ook om trots op te zijn. Met elkaar hebben we dit enorme bedrag op tafel gekregen!


Mijlpalen

Een greep uit door Alpe d’HuZes mogelijk gemaakte mijlpalen: kanker eerder opsporen en preciezer bestrijden, nauwkeuriger bestralen, immunotherapie tegen kankers die onbehandelbaar leken zoals huidkanker, minder ingrijpende en effectievere behandelingen voor borstkanker, betere vooruitzichten voor darmkanker. Sinds de eerste editie van Alpe d’HuZes in 2006 hebben we met elkaar 203 onderzoeksprojecten mogelijk gemaakt!


Samen

Samen komen we dus steeds dichterbij. Maar we zijn er nog niet. En daarom blijven we op ‘onze Nederlandse berg’ fietsen en lopen voor een wereld zonder kanker. Alpe d’HuZes stimuleert jonge, talentvolle onderzoekers en zet aan tot out-of-the-boxdenken, en onderscheidt zich daarmee binnen het onderzoeksveld. We zetten daarnaast hoog in om onderzoeksresultaten sneller bij de patiënt te krijgen. In het geldbestedingsplan van Alpe d’HuZes zijn deze drie thema’s, die in overeenstemming zijn met de missie en visie van de stichting, vastgelegd. De opbrengst wordt steeds over deze thema’s verdeeld.


Alleen sámen zullen we uiteindelijk winnen van kanker. Jouw hulp is daarbij onmisbaar. Ondersteun onze actie en zet je ook 100% vrijwillig in voor de strijd tegen kanker. Dat kan door een deelnemer of onze organisatie [sponsoring] te sponsoren. Of door je zelf in te zetten als vrijwilliger. Want juist door de vrijwillige inzet van honderden mensen zijn we in staat om elke gedoneerde euro te besteden aan onderzoek.

Laatste nieuws

Tweede Alpe d'HuZes-dag | Toolkit Sponsorwerving | Inschrijven kan nog!

24-02-2018

Lees de nieuwsbrief online! In deze versie werkt alles wel! Afgelopen week is een nieuwsbrief gemaild over onder meer de Tweede Alpe d'HuZes-dag en Toolkit sponsorwerving. Helaas werken de links daarin niet bij iedereen :(

Lees verder

Win kaarten ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers

15-02-2018

Win kaarten ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers Wanneer je je vóór 1 maart inschrijft voor Alpe d’HuZes 2018, maak je kans op twee toegangskaarten voor de ‘Masterclass Geluk’ van Guido Weijers. Deze vindt plaats op diverse plaatsen in Nederland in maart, april en mei 2018. Wij kunnen 5 compleet ingeschreven deelnemers gelukkig maken met kaarten voor deze inspirerende theatershow. Je hoeft je alleen maar in te schrijven voor Alpe d'HuZes 2018.

Lees verder

Bijzonder: “Wat daarna komt, zien we dan wel”

15-02-2018

Een week voor de negenjarige Luna overleed, schreef vader Jurgen van Riel zich in voor Alpe d’HuZes 2018. “Papa, je moet niet twee maar drie keer die berg op”, zei Luna toen ze met haar vader het plan smeedde.

Lees verder

Onze sponsors