search

Wereldkankerdag

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

150 miljoen euro voor noodzakelijk onderzoek naar kanker

Samen komen we steeds dichterbij. Dichter bij een wereld waarin niemand meer doodgaat aan kanker. Vandaag, op wereldkankerdag, staan we stil bij de impact die kanker heeft. En bij de successen die we boeken in de strijd tegen kanker. Met elkaar hebben Alpe d’HuZessers in de afgelopen twaalf jaar ruim 150 miljoen euro bij elkaar gefietst en gelopen. Een enorm bedrag dat euro voor euro wordt besteed aan onderzoek naar (de genezing van) kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Maar de strijd gaat door. Alleen sámen kunnen we winnen van kanker.


Stil en trots

Elk jaar wordt de opbrengst van het voorgaande koersjaar volledig besteed aan onderzoek naar (de genezing van) kanker. Tot nu toe is ruim 140 miljoen euro uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds geïnvesteerd. De 10,4 miljoen die Alpe d’HuZes 2017 heeft opgeleverd, wordt dit jaar besteed. En daarmee komt het totaal dus op ruim 150 miljoen euro uit. Een bedrag om stil van te worden. Een bedrag ook om trots op te zijn. Met elkaar hebben we dit enorme bedrag op tafel gekregen!


Mijlpalen

Een greep uit door Alpe d’HuZes mogelijk gemaakte mijlpalen: kanker eerder opsporen en preciezer bestrijden, nauwkeuriger bestralen, immunotherapie tegen kankers die onbehandelbaar leken zoals huidkanker, minder ingrijpende en effectievere behandelingen voor borstkanker, betere vooruitzichten voor darmkanker. Sinds de eerste editie van Alpe d’HuZes in 2006 hebben we met elkaar 203 onderzoeksprojecten mogelijk gemaakt!


Samen

Samen komen we dus steeds dichterbij. Maar we zijn er nog niet. En daarom blijven we op ‘onze Nederlandse berg’ fietsen en lopen voor een wereld zonder kanker. Alpe d’HuZes stimuleert jonge, talentvolle onderzoekers en zet aan tot out-of-the-boxdenken, en onderscheidt zich daarmee binnen het onderzoeksveld. We zetten daarnaast hoog in om onderzoeksresultaten sneller bij de patiënt te krijgen. In het geldbestedingsplan van Alpe d’HuZes zijn deze drie thema’s, die in overeenstemming zijn met de missie en visie van de stichting, vastgelegd. De opbrengst wordt steeds over deze thema’s verdeeld.


Alleen sámen zullen we uiteindelijk winnen van kanker. Jouw hulp is daarbij onmisbaar. Ondersteun onze actie en zet je ook 100% vrijwillig in voor de strijd tegen kanker. Dat kan door een deelnemer of onze organisatie [sponsoring] te sponsoren. Of door je zelf in te zetten als vrijwilliger. Want juist door de vrijwillige inzet van honderden mensen zijn we in staat om elke gedoneerde euro te besteden aan onderzoek.

Laatste nieuws

Doorkomsttijden opnieuw opgebouwd

20-06-2018

De tijden zijn opnieuw opgebouwd met de ruwe data en verwerkt de livetijden van deelnemers in de app en op de website. De live-tijden blijven tot april 2019 online beschikbaar.

Lees verder

13 onderzoekers aan de slag met geld van Alpe d’HuZes

15-06-2018

Vorige week vond de dertiende editie van Alpe d’HuZes plaats, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen. In 2018 heeft het evenement een miljoen euro meer opgehaald dan het jaar ervoor: 11 miljoen euro. Ook dat geld zal de komende tijd worden toegekend aan nieuwe onderzoeken om te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is.

Lees verder

Nagenieten Alpe d’HuZes 2018

08-06-2018

Ook zo genoten van de koersdagen Alpe d’HuZes? Wij vonden het een geweldige editie met een fantastisch voorlopig eindbedrag van 11,2 miljoen euro. Wil je nagenieten van de verhalen, foto’s en filmpjes?

Lees verder

Onze sponsors