search

Wereldkankerdag

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
11230804
Gedoneerd

150 miljoen euro voor noodzakelijk onderzoek naar kanker

Samen komen we steeds dichterbij. Dichter bij een wereld waarin niemand meer doodgaat aan kanker. Vandaag, op wereldkankerdag, staan we stil bij de impact die kanker heeft. En bij de successen die we boeken in de strijd tegen kanker. Met elkaar hebben Alpe d’HuZessers in de afgelopen twaalf jaar ruim 150 miljoen euro bij elkaar gefietst en gelopen. Een enorm bedrag dat euro voor euro wordt besteed aan onderzoek naar (de genezing van) kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Maar de strijd gaat door. Alleen sámen kunnen we winnen van kanker.


Stil en trots

Elk jaar wordt de opbrengst van het voorgaande koersjaar volledig besteed aan onderzoek naar (de genezing van) kanker. Tot nu toe is ruim 140 miljoen euro uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds geïnvesteerd. De 10,4 miljoen die Alpe d’HuZes 2017 heeft opgeleverd, wordt dit jaar besteed. En daarmee komt het totaal dus op ruim 150 miljoen euro uit. Een bedrag om stil van te worden. Een bedrag ook om trots op te zijn. Met elkaar hebben we dit enorme bedrag op tafel gekregen!


Mijlpalen

Een greep uit door Alpe d’HuZes mogelijk gemaakte mijlpalen: kanker eerder opsporen en preciezer bestrijden, nauwkeuriger bestralen, immunotherapie tegen kankers die onbehandelbaar leken zoals huidkanker, minder ingrijpende en effectievere behandelingen voor borstkanker, betere vooruitzichten voor darmkanker. Sinds de eerste editie van Alpe d’HuZes in 2006 hebben we met elkaar 203 onderzoeksprojecten mogelijk gemaakt!


Samen

Samen komen we dus steeds dichterbij. Maar we zijn er nog niet. En daarom blijven we op ‘onze Nederlandse berg’ fietsen en lopen voor een wereld zonder kanker. Alpe d’HuZes stimuleert jonge, talentvolle onderzoekers en zet aan tot out-of-the-boxdenken, en onderscheidt zich daarmee binnen het onderzoeksveld. We zetten daarnaast hoog in om onderzoeksresultaten sneller bij de patiënt te krijgen. In het geldbestedingsplan van Alpe d’HuZes zijn deze drie thema’s, die in overeenstemming zijn met de missie en visie van de stichting, vastgelegd. De opbrengst wordt steeds over deze thema’s verdeeld.


Alleen sámen zullen we uiteindelijk winnen van kanker. Jouw hulp is daarbij onmisbaar. Ondersteun onze actie en zet je ook 100% vrijwillig in voor de strijd tegen kanker. Dat kan door een deelnemer of onze organisatie [sponsoring] te sponsoren. Of door je zelf in te zetten als vrijwilliger. Want juist door de vrijwillige inzet van honderden mensen zijn we in staat om elke gedoneerde euro te besteden aan onderzoek.

Laatste nieuws

1 oktober nieuwe site Alpe d'HuZes

23-09-2018

Vanaf 1 oktober heeft Alpe d’HuZes een compleet nieuwe website. Omdat er aan de website wordt gewerkt, kan het zijn dat deze week niet alle linkjes meer werken. In ieder geval gaan de actiepagina’s vanaf 25 september offline. Dat betekent dat er geen donaties meer gedaan kunnen worden.

Lees verder

In memoriam: Frank Speets

21-09-2018

De dood wachtte om de hoek, maar Frank Speets hield hoop. Tot 19 september 2018. Frank is deze dag op 23-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Lees verder

Spannend! Wat wordt het eindbedrag?

11-08-2018

Op 7 juni onthulden we een geweldig tussentijds bedrag van 11,2 miljoen euro. Zondag 30 september wordt de definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2018 bekend gemaakt.

Lees verder

Onze sponsors