search

Wereldkankerdag

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
?
Gedoneerd

150 miljoen euro voor noodzakelijk onderzoek naar kanker

Samen komen we steeds dichterbij. Dichter bij een wereld waarin niemand meer doodgaat aan kanker. Vandaag, op wereldkankerdag, staan we stil bij de impact die kanker heeft. En bij de successen die we boeken in de strijd tegen kanker. Met elkaar hebben Alpe d’HuZessers in de afgelopen twaalf jaar ruim 150 miljoen euro bij elkaar gefietst en gelopen. Een enorm bedrag dat euro voor euro wordt besteed aan onderzoek naar (de genezing van) kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Maar de strijd gaat door. Alleen sámen kunnen we winnen van kanker.


Stil en trots

Elk jaar wordt de opbrengst van het voorgaande koersjaar volledig besteed aan onderzoek naar (de genezing van) kanker. Tot nu toe is ruim 140 miljoen euro uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds geïnvesteerd. De 10,4 miljoen die Alpe d’HuZes 2017 heeft opgeleverd, wordt dit jaar besteed. En daarmee komt het totaal dus op ruim 150 miljoen euro uit. Een bedrag om stil van te worden. Een bedrag ook om trots op te zijn. Met elkaar hebben we dit enorme bedrag op tafel gekregen!


Mijlpalen

Een greep uit door Alpe d’HuZes mogelijk gemaakte mijlpalen: kanker eerder opsporen en preciezer bestrijden, nauwkeuriger bestralen, immunotherapie tegen kankers die onbehandelbaar leken zoals huidkanker, minder ingrijpende en effectievere behandelingen voor borstkanker, betere vooruitzichten voor darmkanker. Sinds de eerste editie van Alpe d’HuZes in 2006 hebben we met elkaar 203 onderzoeksprojecten mogelijk gemaakt!


Samen

Samen komen we dus steeds dichterbij. Maar we zijn er nog niet. En daarom blijven we op ‘onze Nederlandse berg’ fietsen en lopen voor een wereld zonder kanker. Alpe d’HuZes stimuleert jonge, talentvolle onderzoekers en zet aan tot out-of-the-boxdenken, en onderscheidt zich daarmee binnen het onderzoeksveld. We zetten daarnaast hoog in om onderzoeksresultaten sneller bij de patiënt te krijgen. In het geldbestedingsplan van Alpe d’HuZes zijn deze drie thema’s, die in overeenstemming zijn met de missie en visie van de stichting, vastgelegd. De opbrengst wordt steeds over deze thema’s verdeeld.


Alleen sámen zullen we uiteindelijk winnen van kanker. Jouw hulp is daarbij onmisbaar. Ondersteun onze actie en zet je ook 100% vrijwillig in voor de strijd tegen kanker. Dat kan door een deelnemer of onze organisatie [sponsoring] te sponsoren. Of door je zelf in te zetten als vrijwilliger. Want juist door de vrijwillige inzet van honderden mensen zijn we in staat om elke gedoneerde euro te besteden aan onderzoek.

Laatste nieuws

Oproep bij Evers Staat Op

16-05-2018

Zojuist waren we bij Evers Staat Op op Radio 538! We zijn nog op zoek naar de volgende goederen.

Lees verder

Het aftellen is begonnen!

13-05-2018

Zondag 6 mei was de Kick-off van Alpe d’HuZes 2018. De Kick-off vond plaats in het altijd gastvrije Papendal. Koerskleding kon worden opgehaald, het was druk in de Alpe d’HuZes-winkel en de vele vaste vrijwilligers van Alpe d’HuZes voorzagen de deelnemers van de laatste informatie

Lees verder

Alpe d’HuZes-app is onmisbaar tijdens de koersweek 2018

06-05-2018

Met het koersboekje én de Alpe d’HuZes-app hoef je niets te missen in de koersweek. Alle informatie en het weekprogramma heb je dan altijd bij de hand of op je smart phone of in print versie!

Lees verder

Onze sponsors