search

Vrijwilligersraad

Nog
dagen,
uur,
minuten en
seconden
4155369
Gedoneerd

Vrijwilligersraad

Stichting Alpe d’HuZes heeft eind 2014 de vrijwilligersraad geïnstalleerd en daarmee weer een stap vooruit gezet in de verdere professionalisering en transparantie van de organisatie. Uit de vele aanmeldingen is een groep enthousiaste vrijwilligers en deelnemers geselecteerd. De raad van toezicht en het bestuur van Alpe d’HuZes hebben Adrie van Dongen benoemd tot voorzitter. De vrijwilligersraad bestaat uit: 

  • Adrie van Dongen, teamleider berg
  • Johan Veenstra, deelnemer en patiënt
  • Nico van der Rijt, deelnemer en teamcaptain Alpe du Best
  • Vera Egging, vrijwilliger bij team vrijwilligerscoördinatie
  • Harold Korsten, deelnemer Big Challenge en vrijwilliger

Verbinden en aanvullen
Het bestuur: “Juist de diversiteit van de groep belangstellenden is interessant. Wij zijn op zoek gegaan naar een team dat kan verbinden en aanvullen. We zochten naar mensen die zich voor langere tijd aan Alpe d’HuZes verbinden. Stuk voor stuk mensen die ook dromen van een wereld waar mensen niet meer doodgaan aan kanker.”

“Het gedachtegoed van Alpe d’HuZes en de kankerpatiënt zichtbaar maken, dat zijn onderwerpen die wij als vrijwilligersraad willen waarborgen richting het bestuur en de raad van toezicht. We gaan er iets moois van maken”, aldus Adrie van Dongen.

‘Samenwerking’ is het sleutelwoord
Het is voor het eerst dat er binnen Alpe d’HuZes een vrijwilligersraad wordt opgericht. De vrijwilligersraad kan gevraagd en ongevraagd adviseren aan het bestuur en de raad van toezicht van Alpe d’HuZes. Bij het opstellen van jaar- en beleidsplannen zijn bestuur en raad van toezicht verplicht advies te vragen aan de vrijwilligersraad. 

Het bestuur zal samen met de vrijwilligersraad tot werkafspraken komen over hoe om te gaan met de input van de vrijwilligersraad. Samenwerking is het sleutelwoord.

De vrijwilligersraad is te bereiken via

Laatste nieuws

Inschrijving Alpe d’HuZes 2017

20-10-2016

Alpe d’HuZes is een sportieve actie waarbij deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend, alleen of in een team, geld inzamelen voor kankeronderzoek. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen we op 1 juni 2017 tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Het is de beklimming van je leven, voor het leven van een ander.

Lees verder

Kijkje achter de schermen van kankeronderzoek

21-02-2017

Speciaal voor Alpe d'Huzessers organiseert KWF drie rondleidingen in ziekenhuizen waar belangrijk kankeronderzoek plaatsvindt. Benieuwd naar de onderzoeken die met opbrengsten van Alpe d’HuZes gefinancierd worden? Of hoe kankeronderzoek eigenlijk in z’n werk gaat? Neem een kijkje achter de schermen!

Lees verder

Sportmedisch onderzoek

22-02-2017

De beklimming van de Alpe d’Huez is zowel fietsend als lopend een zware lichamelijke inspanning. Ook wanneer je één keer de berg beklimt. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw lijf aan kan. Hoe gezond ben jij en hoe goed is jouw conditie? Je gezondheid is jouw verantwoordelijkheid.

Lees verder

Onze sponsors