Aad Witkam

Alpe d'HuZes 2020

My Activity Tracking

29
kms

My target 2000kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Update 12 oktober2019

In 2012 heb ik voor de 1e keer meegedaan aan Alpe d’ HuZes. Mijn zus was op dat moment aan het vechten tegen kanker. Zij heeft die oneerlijke strijd helaas een paar weken later verloren. In 2013 heb ik samen met mijn nichten, de dochters van mijn zus en nog wat vrienden en bekenden opnieuw meegedaan. Juni 2017, tijdens een gezondheidscheck die ik elk jaar laat uitvoeren door mijn huisarts, bleek dat de PSA waarde, die aangeeft of er problemen zijn bij de prostaat, erg hoog was. Na doorverwijzing kreeg ik de diagnose agressieve prostaatkanker. Er hoefde gelukkig niet geopereerd te worden. In augustus 2017 ben ik gestart met een hormonentherapie. In november en december hebben er 35 bestralingen plaatsgevonden. Op de mooie datum 14 februari 2018 hoorden we van de dokter dat de PSA waarde tot slechts 0,75 % gezakt was. Reden voor een feestje dus. Op 7 juni 2018 heb ik de Alp 1 x fietsend en 1 x lopend bedwongen. Helaas duurde de blijdschap niet lang. In augustus 2018 bleek dat de PSA waarde weer stijgend was . In september hoorden we de diagnose: Uitgezaaide prostaatkanker. Helaas is op dit moment dit type kanker niet te genezen. Uiteraard was dit een mentale klap voor mij en mijn naasten. Ik heb een behandeling van 30 weken chemotherapie achter de rug. Mei 2019 zijn de tumoren gelukkig niet meer meetbaar. Dus dat was super!  Helaas werd in augustus geconstateerd dat de PSA waarde gestegen was naar 7,5. In september al gestegen naar 12! Reden om weer een behandeling te starten.  Ondanks deze nare tegenslagen blijven wij positief in het leven staan en gaan verder met ons leven. Ik heb ondanks mijn ziekte mezelf weer een doel gesteld. Op 4 juni 2020 ga ik de Alpe d’ Huez 1x beklimmen op de fiets.
Dat zal zeker weer niet vanzelf gaan, maar boven komen zal ik.

Wij hebben jullie hulp hard nodig !
Steun ons met een financiële bijdrage klein of groot.  Alle donaties aan Alpe d’HuZes gaan voor 100 % naar KWF. Ook al het opgehaalde geld gaat voor 100% naar de onderzoeken, zodat niemand meer doodgaat aan kanker. 

Thank you to my Sponsors

15

Anonymous

Zet hem op Aaf 💪💪💪

56

Handelsonderneming mvm

15

Deborah Tuit

Just keep going!! 🍀💪🏻

250

Van der Hoeven Horticultural Projects B.V.

50

Claudia van Beusichem

30

Jan Orie

Sterkte Aad.

250

Coopra

Veel succes!

10

Wieteke Blokland

Sterkte 🍀

10

Ate De Groot

Hoi Aad heel veel sterkte

50

OP - ZEKER B.V.

10

Mariska Vreugdenhil

Kanjer, Wat een karakter en doorzetting. Diep respect. Wederom een berg voor je en wederom ga je ervoor. We zullen je een duwtje geven waar kan en mogelijk is. Maar jij zal moeten blijven trappen. Zet hem op kanjer. Alle geluk! Nu al een held! Liefs Marien en mariska

Show more