Cycling 4 d HuZes

De kick off van ad6

Zoals gebruikelijk is de derde deelnemersdag de zogenoemde kick off. Tijdens deze kick off (die al voor de 10e keer op Papendal was) wordt het startschot gegeven voor de editie van dit jaar.

Tevens hebben we gisteren onze koerskleidng opgehaald met de logo's van onze shirtsponsoren. En wat een schitterend shirt is het geworden. We zullen dit met trots dragen.

We waren mooi op tijd op Papendal en het was nog niet heel druk bij de kleding. Die hadden we dus vlot in de pocket en even goed gecontroleerd of maten en aantallen kloppen. De plenaire sessie begon om 11.00 uur. Dat gaf ons nog mooi de gelegenheid om langs te gaan bij de "belevingstent". In dit wat afgezonderde hoekje laat de organisatie middels slideshows zien wat de diverse delen van Alpe d'HuZes inhoud. Omdat we al eens deelgenomen hebben weten we hier al veel van, en komen er juist herinneringen van 2017 terug. 

De rechte reden dat we daar naartoe wilde was omdat Maarten Peters daar langs zou komen om zijn nummer "Hoop" te spelen. Wat bleek? Niet versterkt, maar gewoon acoustisch met zijn gitaar. Kippenvel... Zoek het maar eens op via Youtube. We weten zeker dat ook jij kippenvel zult krijgen.

Hierna tijd voor de plenaire sessie; De voorzitter verteld dat hij ook mee doet en heeft gezegt dat voor elke euro gedoneeerd hij een kilometer zou trainen op de fiets. Hij loopt dus ruim 400 kilometer achter en hij kreeg nog een donatie van € 350,-!!! Een uitdaging dus.

Er waren diverse sprekers vanuit de organisatie, er werde o.a. verteld dat er dit jaar 4700 deelnemers zijn en de teller van de tussen stand werd "bevroren" op 7,2 miljoen. Dit zijn meer deelnemers en een hger bedrag dan vorig jaar tijdens de kick off. Dit klinkt heel mooi, maar het betekend ook meteen dat er weer meer mensen geraakt worden door kanker en het toont de noodzaak van het door moeten gaan met werven van fondsen.

Nog één maand. Dan is het 06-06 en zijn we bezig om naar boven te gaan want, opgeven is geen optie.

 

Bingo 4 d'Huzes

Zaterdag 30 maart was het zover. Een volgende grote actei; Bingo 4 d'HuZes. 

Deze bingo hebben we gehouden in de kantine van voetbalclubb SDO in Lamswaarde. Veel van de voorbereiding hebben we over mogen laten aan een groepje dame sonder leiding van Claudia. Zij hebben ons veel werk uit handen gehaald, waarvoor onze dank.

Naast de bingo hadden we nog een verloting met echt schitterende prijzen. Na een zeer geslaagde avond konden we de aanwezigen mededelen dat ze ruim € 1300,- bij elkaar hadden gebracht.

Spinningmarathon

Op zaterdag 2 februari was het zover; de spinningmarathon voor onze Alpe d'HuZes deelname. Een volle zaal heeft 3 uur zitten zweten, stampen en stoempen bij Fitland in Goes. We kregen aan het eind namens de deelnemers het schitterend bedrag van € 969,50 overhandigd!!! Een geweldige opbrengst na een schitterende middag.

De 1e #AD^dag

Gisteren naar de eerste #AD6 dag voor editie 2019 geweest in het NBC in Nieuwegein.
Leuke gesprekken gehad met bekenden van de vorige deelname en herinneringen opgehaald. Ook onze eigen herinneringen aan 2017 kwamen weer boven.
De dag begon met een plenaire sessie. Een van de boodschappen die we mee kregen is dat we trots op onszelf mogen zijn. Trots op het feit dat we niet aan de zijlijn blijven staan. Trots op het feit dat we ons inzetten om geld in te zamelen voor belangrijk levensreddend onderzoek. Trots op het feit dat we Alpe d'HuZessers zijn. 
Het gaf een dubbel gevoel toen de vraag werd gesteld: "Wie doet er voor de eerste keer mee?" Ik schat dat 30 tot 50 procent de hand opstak. Het vulde me met een warm gevoel dat er elk jaar toch zoveel nieuwe deelnemers blijven opstaan om deel te nemen. Maar ook verdriet omdat het betekend dat nog steeds heel veel levens beïnvloed worden door deze ziekte.

Uiteraard wil ik bijna zeggen was Maarten Peters ook aanwezig en zong hij weer het, bij Alpe d'HuZessers, bekende "Alpe d'HuZes lied" en "Dichterbij de hemel kom ik niet". Vooral door het verhaal erachter komt dit laatste nummer elke keer zo binnen bij me dat ik het niet droog houd. Meteen geeft me dit de motivatie om ervoor te gaan.

Daarna weer tips en ideeën opgedaan bij diverse workshops. Wat ik vooral mee probeer te nemen is niet het hoe en wat, maar het waarom. Waarom doe je mee? Probeer je persoonlijke motivatie over te brengen. Waarom investeer je zoveel tijd, geld en energie van jezelf om te trainen, te reizen en een week te verblijven op de Alp tijdens een week in Juni? 
Nou, mijn persoonlijke motivatie is naast het feit dat we diverse familieleden, te snel, hebben verloren vooral naar de toekomst gericht. Denk je eens in; 1 op de 3 mensen wordt gedurende zijn/haar leven geconfronteerd met een vorm van kanker, 1 op de 3. Kijk eens naar je eigen familie en gezin, 1 op de 3. In mijn situatie betekend dat, statistisch, iemand van mijn gezin er mee te maken zal krijgen. Ikzelf? Mijn vrouw? Of een van onze zoons? En dan? Kun je er mee leven? Kun je genezen? Of kom je te overlijden? Uiteindelijk kan het ons allemaal overkomen en moet je ook een dosis geluk hebben om te genezen. 
Mijn motivatie is het feit dat de factor geluk kleiner moet worden en dat je door kunde, als je getroffen wordt, of geneest of met kanker door kunt leven. De dag dat niemand meer hoeft te sterven aan deze ziekte komt door onderzoek elke dag weer een dag dichterbij. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dit ook niet wil.

Een ander punt dat me bij blijft is dat je als Alpe d'HuZesser best een beetje brutaal mag zijn. Je vraagt het tenslotte niet voor jezelf, maar voor Alpe d'HuZes. 
Daarom vraag ik het nu maar meteen en heel direct: Wil ook jij dat je naasten kunnen leven met kanker mocht het ze overkomen? Steun dan mijn persoonlijke inzet voor dit doel met een donatie. Hoe klein of groot is van minder belang. Vele druppels vullen ook een emmer en elke druppel wordt net zozeer gewaardeerd.
Een donatie kun je rechtstreeks doen op mijn Alpe d'HuZes actie pagina. Deze is te vinden via: 
https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/petervdhoven

Een ding wil nog van mijn hart. 100% van je donatie komt ten goede aan onderzoek. Er blijft niks aan "de strijkstok" hangen. Als deelnemer bekostig ik mijn volledige deelname van vrije dagen tot het verblijf zelf. Verder; Alpe d'HuZes draait 100% op vrijwilligers en al het geld wordt weer gedoneerd aan het KWF, waarbij het direct gestort wordt in het speciale Alpe d'HuZes fonds. Geld in dit fonds mag door KWF alleen besteed worden aan door Alpe d'HuZes goedgekeurd onderzoek. Het mag en kan niet besteed worden aan andere doelen dan onderzoek. Op deze manier heeft Alpe d'HuZes sinds 2006 als ruim 162 miljoen bijeengebracht en 206 onderzoeken gefinanciert.

Niemand meer dood aan kanker, dat wil jij toch ook???

28-10-2018 Laatste toertocht van het jaar

Zondag 28 oktober stond voor ons de laatste toertocht van het jaar op de racefiets gepland. Je zou het bijna vergeten met het weer van de afgelopen weken, maar we zitten al vol in de herst. Dat was zeker te merken, het weer was ineens omgeslagen. een graag of 5 à 6 met een stevige noord/noordoosten wind. Lekker fris dus.

De tocht ging vanuit Driebergen-Rijsenburg tegen de klok in over de Utrechtse heuvelrug. Dat betekende stoempen tegen de wind in langs de Lek richting Amerongen. Daar de oversteek gemaakt van de heuvelrug met de wind op de neus richting Lunteren. In Achterveld was er een stop en hebben we genoten van een kopje koffie met appelgebak. Nog even door naar Amersfoort en dan hebben we de wind eens in de rug. Al genietend van de magnifieke omgeving en het gezelschap via Oud-Leusden langs Austerlitz terug naar de start.

Het was weer een mooie dag en en leuke training voor AD6. Maar het wordt nu toch echt tijd dat de racefiets gepoetst "op stal" gaat en de ATB tevoorschijn komt.

Waarom is Alpe d'HuZes zo belangrijk?

Heel eenvoudig, na onze deelname in 2017 hebben we weer meegemaakt hoe hard en meedogenloos deze ziekte toe kan slaan. We willen ons in 2019 weer maximaal inzetten om er mede voor te zorgen dat mensen niet meer AAN, maar MET kanker sterven. 

 

Thank you to our Sponsors

26

Fons De Waal

Ga het doen.

1.34k

Bingo 4 D'huzes

Bingo 4 d'Huzes

250

Spie Nederland B.v.

82

Anonymous

Statiegeldactie Emté

50

Poppe Installatietechniek

Goed bezig mannen! Succes op 6 juni!

106

Jos Staal

Stroopwafels

21

Jos, Cindy En Joep Staal

56

Cafe In Het Zicht Der Schelde

250

Chem-dry Nederland

Peter en Jos. Heel veel succes met jullie Alpe d'HuZes avontuur. Geweldig dat jullie je zo inzetten voor kankeronderzoek. Hopelijk halen jullie je doelen, zowel sportief als financieel.

50

Theo En Marleen Van Meelen

Jos en Peter, wij wensen jullie heel veel succes !!

970

Spinningmarathon Fitland

106

Chem-dry Job Bavelaar

Succes mannen en vrouwen !!

106

Chem Dry

Succes met de actie

106

Anonymous

25

Karin Trouwborst

Succes, Peter!

50

Tineke Lucasse

21

Rita Lemmers

Heel veel succes!

21

Kristel

250

Htab Technisch Advies Bureau

Heel veel succes, RESPECT👍👍👍

250

Winebizz

148

Restant Ad6 Wijn Actie

300

Brasserie Westbeer

75

Moveo Training & Advies

Jos, ik wens jouw en je team heel veel suc6 bij je tocht. Je weet dat ik hem zelf ook wilde rijden, maar er gezien de omstandigheden toch maar vanaf zie. Bedankt dat jij zo je best wilt doen om geld in te zamelen voor onderzoek naar nieuwe oplossingen voor kanker.

10

Marc Van Egmond

Stroopwafels!!

21

Anonymous

Spinningmarathon

100

Luc Mangnus

21

M Hulshout

Succes!!!

30

Vivian De Bock

15

Manita Meijaard

Veel succes. Werkt wel verslavend zo'n spinningmarathon. Als je eenmaal het virus te pakken hebt......

20

Anonymous

Heel veel succes op de Alpe, hopelijk dragen jullie een mooi steentje bij aan een kankervrije wereld!

50

Heijens Elektro

21

Bertus /marijke De Baar

Succes

50

Duco, Patricia En Brett Verbrugge

Heel veel succes!

21

Jan En Loes Sleutjes

50

Thecoolvw Bv

357

Peter Hoven

AD6 wijnactie

20

Piet Ritico

26

R P Vd Bergen Kraanverhuur

Petje af voor jullie actie ga voor een optimaal resultaat op 6 juni 2019.

75

Sdo'63

Beste Jos en Peter, Een bijdrage van SDO'63 naar aanleiding van de bingo die jullie bij ons in de kantine hebben georganiseerd. Mooi bedrag opgehaald, nog kleine attentie van onze kant! Succes! Bestuur en leden van SDO'63

15

Anonymous

Goed bezig 😀

5

Jolanda Baart

Jos en Peter zet um op. Opgeven is zeker geen optie 👍

8

Lilian Acke

250

Brasserie Westbeer

21

Greet Joos

26

Anonymous

6

Bogaart

zet 'm op jongens!

56

Geertjan Oosterhoff

100

De Schrijver Vastgoedonderhoud

Heel veel succes!!!

20

Anonymous

Suc6 mannen!!!

106

Stan Vereecken

heel veel succes .

106

Angelique Vd Hoven

Ik ben nu al megatrots op jullie! Ga er voor en geniet onderweg! Jullie zijn toppers! (En ik wil natuurlijk ook naar de toppers)

50

Weemaes Machinebouw & Mechanisatie

106

Staal Akkerbouw

Succes!!

265

Jos

Verloting en donaties bierproefavond.

350

Peter Hoven

afstorten diverse acties

Show more