Cycling 4 d HuZes

Spinningmarathon

Op zaterdag 2 februari was het zover; de spinningmarathon voor onze Alpe d'HuZes deelname. Een volle zaal heeft 3 uur zitten zweten, stampen en stoempen bij Fitland in Goes. We kregen aan het eind namens de deelnemers het schitterend bedrag van € 969,50 overhandigd!!! Een geweldige opbrengst na een schitterende middag.

De 1e #AD^dag

Gisteren naar de eerste #AD6 dag voor editie 2019 geweest in het NBC in Nieuwegein.
Leuke gesprekken gehad met bekenden van de vorige deelname en herinneringen opgehaald. Ook onze eigen herinneringen aan 2017 kwamen weer boven.
De dag begon met een plenaire sessie. Een van de boodschappen die we mee kregen is dat we trots op onszelf mogen zijn. Trots op het feit dat we niet aan de zijlijn blijven staan. Trots op het feit dat we ons inzetten om geld in te zamelen voor belangrijk levensreddend onderzoek. Trots op het feit dat we Alpe d'HuZessers zijn. 
Het gaf een dubbel gevoel toen de vraag werd gesteld: "Wie doet er voor de eerste keer mee?" Ik schat dat 30 tot 50 procent de hand opstak. Het vulde me met een warm gevoel dat er elk jaar toch zoveel nieuwe deelnemers blijven opstaan om deel te nemen. Maar ook verdriet omdat het betekend dat nog steeds heel veel levens beïnvloed worden door deze ziekte.

Uiteraard wil ik bijna zeggen was Maarten Peters ook aanwezig en zong hij weer het, bij Alpe d'HuZessers, bekende "Alpe d'HuZes lied" en "Dichterbij de hemel kom ik niet". Vooral door het verhaal erachter komt dit laatste nummer elke keer zo binnen bij me dat ik het niet droog houd. Meteen geeft me dit de motivatie om ervoor te gaan.

Daarna weer tips en ideeën opgedaan bij diverse workshops. Wat ik vooral mee probeer te nemen is niet het hoe en wat, maar het waarom. Waarom doe je mee? Probeer je persoonlijke motivatie over te brengen. Waarom investeer je zoveel tijd, geld en energie van jezelf om te trainen, te reizen en een week te verblijven op de Alp tijdens een week in Juni? 
Nou, mijn persoonlijke motivatie is naast het feit dat we diverse familieleden, te snel, hebben verloren vooral naar de toekomst gericht. Denk je eens in; 1 op de 3 mensen wordt gedurende zijn/haar leven geconfronteerd met een vorm van kanker, 1 op de 3. Kijk eens naar je eigen familie en gezin, 1 op de 3. In mijn situatie betekend dat, statistisch, iemand van mijn gezin er mee te maken zal krijgen. Ikzelf? Mijn vrouw? Of een van onze zoons? En dan? Kun je er mee leven? Kun je genezen? Of kom je te overlijden? Uiteindelijk kan het ons allemaal overkomen en moet je ook een dosis geluk hebben om te genezen. 
Mijn motivatie is het feit dat de factor geluk kleiner moet worden en dat je door kunde, als je getroffen wordt, of geneest of met kanker door kunt leven. De dag dat niemand meer hoeft te sterven aan deze ziekte komt door onderzoek elke dag weer een dag dichterbij. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dit ook niet wil.

Een ander punt dat me bij blijft is dat je als Alpe d'HuZesser best een beetje brutaal mag zijn. Je vraagt het tenslotte niet voor jezelf, maar voor Alpe d'HuZes. 
Daarom vraag ik het nu maar meteen en heel direct: Wil ook jij dat je naasten kunnen leven met kanker mocht het ze overkomen? Steun dan mijn persoonlijke inzet voor dit doel met een donatie. Hoe klein of groot is van minder belang. Vele druppels vullen ook een emmer en elke druppel wordt net zozeer gewaardeerd.
Een donatie kun je rechtstreeks doen op mijn Alpe d'HuZes actie pagina. Deze is te vinden via: 
https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/petervdhoven

Een ding wil nog van mijn hart. 100% van je donatie komt ten goede aan onderzoek. Er blijft niks aan "de strijkstok" hangen. Als deelnemer bekostig ik mijn volledige deelname van vrije dagen tot het verblijf zelf. Verder; Alpe d'HuZes draait 100% op vrijwilligers en al het geld wordt weer gedoneerd aan het KWF, waarbij het direct gestort wordt in het speciale Alpe d'HuZes fonds. Geld in dit fonds mag door KWF alleen besteed worden aan door Alpe d'HuZes goedgekeurd onderzoek. Het mag en kan niet besteed worden aan andere doelen dan onderzoek. Op deze manier heeft Alpe d'HuZes sinds 2006 als ruim 162 miljoen bijeengebracht en 206 onderzoeken gefinanciert.

Niemand meer dood aan kanker, dat wil jij toch ook???

28-10-2018 Laatste toertocht van het jaar

Zondag 28 oktober stond voor ons de laatste toertocht van het jaar op de racefiets gepland. Je zou het bijna vergeten met het weer van de afgelopen weken, maar we zitten al vol in de herst. Dat was zeker te merken, het weer was ineens omgeslagen. een graag of 5 à 6 met een stevige noord/noordoosten wind. Lekker fris dus.

De tocht ging vanuit Driebergen-Rijsenburg tegen de klok in over de Utrechtse heuvelrug. Dat betekende stoempen tegen de wind in langs de Lek richting Amerongen. Daar de oversteek gemaakt van de heuvelrug met de wind op de neus richting Lunteren. In Achterveld was er een stop en hebben we genoten van een kopje koffie met appelgebak. Nog even door naar Amersfoort en dan hebben we de wind eens in de rug. Al genietend van de magnifieke omgeving en het gezelschap via Oud-Leusden langs Austerlitz terug naar de start.

Het was weer een mooie dag en en leuke training voor AD6. Maar het wordt nu toch echt tijd dat de racefiets gepoetst "op stal" gaat en de ATB tevoorschijn komt.

Waarom is Alpe d'HuZes zo belangrijk?

Heel eenvoudig, na onze deelname in 2017 hebben we weer meegemaakt hoe hard en meedogenloos deze ziekte toe kan slaan. We willen ons in 2019 weer maximaal inzetten om er mede voor te zorgen dat mensen niet meer AAN, maar MET kanker sterven. 

 

Thank you to our Sponsors

30

Vivian De Bock

15

Manita Meijaard

Veel succes. Werkt wel verslavend zo'n spinningmarathon. Als je eenmaal het virus te pakken hebt......

250

Chem-dry Nederland

Peter en Jos. Heel veel succes met jullie Alpe d'HuZes avontuur. Geweldig dat jullie je zo inzetten voor kankeronderzoek. Hopelijk halen jullie je doelen, zowel sportief als financieel.

50

Theo En Marleen Van Meelen

Jos en Peter, wij wensen jullie heel veel succes !!

21

Jan En Loes Sleutjes

50

Duco, Patricia En Brett Verbrugge

Heel veel succes!

21

Kristel

250

Brasserie Westbeer

970

Spinningmarathon Fitland

21

Bertus /marijke De Baar

Succes

21

M Hulshout

Succes!!!

5

Jolanda Baart

Jos en Peter zet um op. Opgeven is zeker geen optie 👍

357

Peter Hoven

AD6 wijnactie

250

Winebizz

10

Marc Van Egmond

Stroopwafels!!

25

Karin Trouwborst

Succes, Peter!

15

Anonymous

Goed bezig 😀

21

Anonymous

Spinningmarathon

21

Greet Joos

21

Rita Lemmers

Heel veel succes!

21

Jos, Cindy En Joep Staal

250

Htab Technisch Advies Bureau

Heel veel succes, RESPECT👍👍👍

8

Lilian Acke

148

Restant Ad6 Wijn Actie

75

Moveo Training & Advies

Jos, ik wens jouw en je team heel veel suc6 bij je tocht. Je weet dat ik hem zelf ook wilde rijden, maar er gezien de omstandigheden toch maar vanaf zie. Bedankt dat jij zo je best wilt doen om geld in te zamelen voor onderzoek naar nieuwe oplossingen voor kanker.

Show more