Frank de Roos

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

IEDEREEN   wil kanker de wereld uit hebben; 

IEDEREEN   draagt de aktie Alpe d’HuZes een warm hart toe; 

IEDEREEN   kent mensen die de ziekte hebben; 

IEDEREEN   kent mensen die de strijd tegen de ziekte verloren hebben; 

IEDEREEN   wil dat we binnenkort de ziekte effectief kunnen bestrijden.


IK  
ga er iets aan doen.

JIJ   kunt er iets aan doen:

SPONSOR MIJ !!

 

My Updates

Training gestart

Tijdens een sponsoravond van Samenloop voor Hoop is het idee geboren om deel te nemen aan Alpe d'HuZes. Tsja, dan moet er dus een fiets en uitrusting gekocht worden. De fiets werd op 4.10.2018 afgeleverd, dus kon de training beginnen.
Tijdens de eerste week direct 3x getraind en de tweede week 2x.
Zaterdag 13.10.2018 hebben we een flinke ronde in Zeeland gefietst. Ook over smalle paadjes en dan glijdt je voorwiel wel eens weg. Het ging zo snel dat ik niet meer los kon komen van mijn trapper en heb mijn eerste val kunnen registreren. Tenminste, dat deden mijn teammaten wink.

70 km bereikt

Als team blijven we keihard trainen om volgend jaar de Alpe D'Huez meerdere keren te bedwingen. Afgelopen donderdag hebben we getest hoe het is om in de regen te fietsen. Tsja, je moet goed voorbereid zijn.........

Vandaag hebben we een rondje van 70 km gefietst. Een nieuw afstandsrecord (en dat voel ik ook). Waarschijnlijk gaan er nog meer volgen.

Onze coach is trots op onze arbeid maar verlangd van ons dat we er volgende week weer een schepje bovenop doen.

Wij gaan ervoor!!

The Dutch Mountains

Met ons team zijn we 6 weken geleden gestart met onze training voor Alpe D’HuZes. We zijn rustig gestart en hebben het aantal kilometers dat we in een training kunnen rijden omhoog gebracht naar 70 km. We zouden de trainingen nu gebruiken om deze vlakke kilometers op routine te kunnen rijden.

Toch wilde we ook al proeven aan hoogte kilometers. We wilde dit niet uitstellen tot het voorjaar maar wilde, voordat het winter zou worden, de heuvels in Zuid Limburg beklimmen.

Vandaag was het zover. We hebben onze eerste beklimmingen voltooid. We hebben het onszelf niet gemakkelijk gemaakt en hebben direct 6 beklimmingen gedaan:
* Geulhemmerberg,
* Bemelerberg,
* Keutenberg,
* Gulpenerberg,
* Sibbe,
* Cauberg.
Vooral de Keutenberg was een grote uitdaging met zijn stijgingspercentage van 22 %. Het is ons allemaal gelukt om boven te komen. Met een tevreden gevoel reden we weer terug naar Eindhoven. De komende weken zullen we in Brabant blijven trainen, maar naar het volgende uitstapje in de bergen (oké, voorlopig zijn het heuvels) kijken we nu al uit.

Regenjas testen

Vandaag weer een reguliere training gehad. Nou ja, regulier....

Buienradar voorspelde al niet veel goeds, en dit keer hadden ze het bij het rechte eind. Het regende flink, al voordat onze training zou beginnen. Natuurlijk lieten we ons niet afschrikken en zijn gewoon om 10.00 uur gestart. Het was een mooie test voor onze regenjassen, zijn ze echt waterdicht?

De jas hield de regen goed tegen, maar de nattigheid kwam deze keer van binnen uit. Door de inspanning en de warme kleding die ik aanhad ben ik meer gaan zweten. Dus alsnog goed natgeworden.
Na de training was er de voldoening van toch weer 56 km fietsen en was de warme douche heerlijk.

Wind tegen

Zaterdag 22 december, het leek zo'n mooie dag om te fietsen. Droog, niet koud, af en toe het zonnetje, we hadden er zin in.

Maar tijdens ons rondje van ca. 58 km waaide het behoorlijk. We hadden al vaker met wind gefietst, maar zoals afgelopen zaterdag had ik nog nooit eerder meegemaakt. Van de 58 km die we gefietst hebben, fietsten we 40 km met de wind op kop, en de andere 18 km hadden we wind van de zijkant! Je zou zeggen dat je ook een deel van het rondje de wind in de rug zou moeten hebben, maar Nol had de route zo uitgekiend dat we flink aan de bak moesten. Als we hem vroegen, wanneer hebben we de wind in de rug, was zijn antwoord: Hier word je sterker van.

Nol bedankt voor deze route !!
Maar, we hebben toch lekker gefietst. 

Sneeuw

Tot voor kort was het nog mogelijk om buiten te trainen. Ja, dat is nog steeds mogelijk maar wel koud en vooral gevaarlijk.
Daarom train ik nu binnen, in de sportschool. Maar het is toch anders dan een tocht buiten maken. Het is een goed alternatief maar zodra we weer veilig buiten kunnen fietsen ga ik dat zeker doen.
Ik vind het leuk om andere fietsers in te halen, enneh, dat is me in de sportschool nog niet gelukt !!
Dus, ik kijk ernaar uit om weer buiten te fietsen !!

 

De grens opzoeken

Vandaag weer lekker buiten kunnen fietsen. Geen sneeuw, geen gladheid, geen regen, maar wel veel wind. Met 2 teammaten op vakantie bleven er dus nog maar 2 fietsers over. Maar dat mocht de pret niet drukken en er werd gewoon om 10.00 uur gestart.

Flink de wind op kop dus er was een flinke inspanning nodig. We waren natuurlijk wel een beetje jaloers op onze vakantievierende teamgenoten, dus besloten we ook maar even naar het buitenland te gaan. Al was het alleen maar om onze fietsvrienden bijgaande foto te sturen.
Gelukkig bleef het ook op de terugweg hard waaien, zodat we ook een flink stuk wind in de rug hadden.
Na 70 km fietsen weer voldaan thuisgekomen.
Binnenkort gaan we starten met de intervaltrainingen. Het serieuze werk !

Sportkeuring

Ik ben nu ruim een half jaar in training. Ik heb meerdere keren 100 km+ gefietst en heb ook al twee keer in de Limburgse heuvels getraind.
In de heuvels gaat het prima, zolang ik maar op mijn eigen tempo blijf fietsen.

Ik voel me prima, heb geen klachten. Toch heb ik me aangemeld voor een sportkeuring. De organisatie van Alpe d'HuZes stelt het niet verplicht maar adviseert het wel. Donderdag 4 april vond de keuring plaats. Er was veel goed nieuws (oa. bovengemiddelde conditie, snel herstel na inspanning), maar ook nog iets om verder uit te zoeken. Het hartfilmpje bij inspanning vertoonde een afwijkend patroon. Dit kan een natuurlijke afwijking zijn, maar kan ook voortkomen uit zuurstoftekort in de kransslagader. Oorzaak hiervan zou een vernauwing in de ader kunnen zijn, dat weer kan leiden tot een infarct. 
De sportarts verwijst me door naar de cardioloog, die dit verder kan onderzoeken en de ware oorzaak kan vaststellen.

Op 12-4-2019 kon ik al terecht bij de cardioloog (Marieke, nogmaals bedankt dat je dit hebt geregeld). De cardioloog wil adhv. een CT scan beoordelen of er daadwerkelijk een vernauwing is.
** Zo nee, snel verder met trainen. Nu mag ik even geen grote inspanningen doen, wel de reguliere fietstrainingen (zonder interval en zonder heuvels).
** Zo ja, dan zal de cardioloog een behandelplan opstellen.

Dit is even een tegenvaller in mijn voorbereiding. Ik blijf positief en hoop dat het sein snel op groen gezet gaat worden.

 

Paashaas actie

Om extra geld in te zamelen voor KWF ben ik enkele weken geleden gestart met het verkopen van paashazen.

Op de Rabobank heb ik de actie samen gedaan met collega Jan Laurijsse. Hij neemt ook deel aan Alpe d'HuZes. Bij chocoladespecialist Rudolf Vermeulen in Waalre kregen we een flinke korting op de verkoopprijs waardoor er een leuke marge overbleef voor onze actie.
Samen hebben we een opbrengst behaald van EUR 1.000,-. Gigagantisch.
Dit hadden we vooraf niet gedacht.

Daarnaast heb ik nog diverse hazen aan familie en vrienden kunnen verkopen. Ook de collega's van Angelique bij Gemco International hebben massaal hazen gekocht waardoor ik nog eens EUR 90,- extra kon overboeken.

Hierbij wil ik iedereen die een haas (of meerdere) gekocht heeft bedanken. Dankzij jullie is er weer een mooi bedrag toegevoegd aan het saldo bestemd voor KWF, nl. EUR 590,-.
BEDANKT !!!

Het licht staat op groen

Meteen maar beginnen met dit goede nieuws: De cardioloog geeft toestemming om de intensieve trainingen te hervatten.
Er is geen sprake van een vernauwing in de aderen, maar een combinatie van verhoogd cholesterol met een beginnende verkalking van de slagader.

Dit is natuurlijk niet goed, maar niet zo ernstig dat ik geen extra inspanning mag leveren tijdens het sporten. Dmv. medicijnen wordt nu geprobeerd het cholesterol naar beneden te krijgen en de verkalking te verminderen.

Dus, direct weer gestart met trainen. Eerst naar de Vaalserberg en daar meerdere keren naar het 3-landenpunt gefietst en afgelopen zaterdag 100 km en 2300 hoogtemeters gefietst in de Ardennen, bij Trois Ponts.
Training is prima verlopen en het herstel is prima.

De komende 2 weken nog trainen in Nederland en Duitsland, en dan moeten we klaar zijn om de Alp d'Huez te bekilmmen.
Doel is en blijft 3 keer.

Ik heb er zin in.
Blijf me volgen!!

De laatste trainingen

Ik kan bijna niet wachten.
Nog ruim een week en dan is het 6 juni !!

Afgelopen zaterdag de laatste training in de heuvels gehad. In de Eiffel hebben we prima kunnen trainen. Ik zal niet zeggen dat de heuvels gemakkelijk waren, maar we hebben wel gemerkt dat het klimmen makkelijker is geworden. We zijn allemaal gegroeid. 

Komende donderdag nog een laatste training en dan vertrekken we op zaterdag naar Frankrijk. Zondag zullen we de Alp d'Huez voor het eerst ontmoeten. Wat zal dat een kennismaking worden.

Ik ben ervan overtuigd dat het ons alle 4 gaat lukken om deze berg te beklimmen, en meerdere keren ook.
En als het even moeilijk gaat, dan zal alleen de gedachte aan de mensen die lijden aan kanker al voldoende zijn om onze beklimming te voltooien.

En ook de steun van onze supporters is belangrijk. Zij zullen ons aanmoedigen om de beklimming tot een goed einde te brengen.

Blijf ons volgen via de site of de speciale app en kijk naar onze prestaties.
Bedankt voor jullie steun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

À bientôt.

Bijna is het zover

We zijn in Frankrijk en we zijn er klaar voor!

Afgelopen zondag hebben we een stukje van de Alp beklommen. Het is een hele kluif. In het begin boven de 10% maar daarna vervolgt het met 8 %. Even op adem komen is er niet bij. We zijn tot bochtje 10 gekomen en toen weer afgedaald. Moeten nog wat kracht bewaren voor donderdag 😊.

Nu nemen we onze rust en gaan er donderdag tegenaan. We krijgen er steeds meer zin in. Nog 2 dagen .....

Thank you to my Sponsors

26

Helma Spanjers

Zet 'm op, Frank

50

Janine en Frank

Keigoed dat jullie dit doen, veel succes!!

10

Anita

Je kunt het Frank! Heel goed dat je dit doet!

15

Suzanne Raaijmakers

Frank, heel veel succes! Geniet van deze bijzondere omgeving en beleef het!

25

Henk en Marjan

Hartstikke goed bezig en ga zo door voor het goede doel.

25

Henk en Marjan Doreleijers

omdat je zo goed aan het trainen bent.

5

René Plouvier

23

Jany van Erp

13

Anonymous

Suc6 met de beklimming!

26

Reinder Maassen

Veel succes!

26

Peter Bastiaansen

Succes Frank, zet ‘m op 💪🏼🚴🏻‍♂️

250

Anonymous

10

Casper

Succes!

100

Cobie Lodewijks

Zet 'm op !

21

Anonymous

Succes, Frankie.

66

Hennie van Son

Succes

25

Marianne Nina Robert-jan Ella Stan

Wij vinden het geweldig dat je dit doet. Hiermee hopen wij een steentje bij te dragen. Liefs ons

21

Sonja Lauret

Mooie uitdaging. Toppie!

50

Marty De Roos

Succes

50

André en Conny Lieverlo

Succes en je kan het

50

Ton en Karin van Rhee

Zet hem op kanjer xxx

15

Natascha Boers

26

Fysio Truijens

Zet ‘m op Frank

500

Frank Roos

Opbrengst Paashaas actie Rabobank.

5

Isabelle van Asperen

Heel veel succes!! Supergoed dat je dit doet :-)

21

Bertie Greijmans

25

Piet en Nel van der Linden

Voor het goede doel.

10

Nicky de Roos

De eerste euro's zijn binnen. Zet hem op dreamteam!!

66

Arno de Roos Schilderwerken

Ff tandje bijschakelen, top actie

21

Suzanne Arts

Hey Frank! Zet ‘m op.. op naar de top! Suc6! Groetjes Suus

10

Ravenna

Heel veel succes!

26

Frits Commandeur

30

Jessica en Jeroen de Roos

Heel veel succes Paps! Wij zijn nu al super trots!

90

Frank Roos

Opbrengst Paashaas actie: Familie, vrienden en Gemco International bedankt voor de bestellingen !

15

Karla de Swart

Succes Frank!

10

Ad van den Berk

10

Corné van Son

Jullie kunnen het!

15

Lucilla

Zo mooi dat je dit doet! Heel veel succes!

500

Gemco International

Veel succes op de Alpe D'Huzes!!

8

Hilde Hess

5

Fam Vd Wildenberg

Succes Frank xx

16

Gemmy Wilens

He Frank, supermooie actie! Paashaas is leuk, maar een persoonlijke boodschap nog leuker! Zet 'm op, maar dat gaat je zeker lukken. Op naar de top voor het goede doel!

26

Henk en Marjan Doreleijers

Frank geweldig 3 keer omhoog.

10

Petri van de Laar

20

Ruud & Edmar

Frank, go for it!!!

25

Nicole en Marius de Groot

Ha Frank, Je bent goed bezig !!! Heel veel succes gewenst .

50

Gerda Manders

Heel veel succes Frank. Goed trainen en zorg dat je een paar keer boven komt.

Show more