Hans van Gorcum

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

My Activity Tracking

966
kms

My target 0kms

Jammer genoeg maken we allemaal nog steeds in onze (directe) omgeving mee wat kanker kan aanrichten. Er is al veel onderzoek gedaan en met name de laatste jaren is er belangrijke vooruitgang geboekt. Er is nog veel meer onderzoek, en dus geld, nodig om van kanker een chronische ziekte te maken.


In 2013 heb ik daarom meegedaan met Alpe d'HuZes om met een financiële bijdrage te helpen om dit "monster" er onder te krijgen. Veel geld is opgehaald maar zoals gezegd er is nog veel meer geld nodig. Vandaar dat ik weer met deze prachtige manifestatie ga meedoen. Op donderdag 6 juni gaan we weer met velen, enige malen de Alpe d'Hues op. Net als vorige keer gaan we weer met een team vanuit Royal Lemkes bestaande uit ca.8 personen. Zes jaar terug heb ik 5 maal deze bult beklommen en ik weet echt niet hoeveel keer me het dit jaar gaat lukken. Is ook niet belangrijk! Geld is het belangrijkste!!!!


We moeten per deelnemer trachten minimaal €2500 per persoon bij te dragen aan het KWF. Ik ga keihard trainen en doe dit graag voor dit fantastisch doel maar………voor het geld heb ik echt jullie hulp nodig. Ik doe daarom graag en zonder schaamte een beroep op jullie betrokkenheid met kanker en hoop dat jullie mij als het ware financieel de berg op duwen.


Ik heb er vertrouwen in dat jullie me niet in de kou laten staan en dus bij deze al hartelijk dank voor jullie bijdrage.Via de site kan je onze voorbereidingen/trainingen volgen


My Updates

week 1

Aantal km's volgens schema:100 km

Aantal km's gerealiseerd: 173 km

Ik ben al in december de trainingen gaan opvoeren omdat ik rekening hou met een aantal winterse weken in de komende tijd, waar het buitentrainen dan op een laag pitje zal staan.

Inmiddels de eerste nieuwe week van 2019 en 3 keer buiten kunnen trainen.

Langzaam het aantal km's per rit opvoeren maar met de huidige temperaturen van rond de 5-8 graden vind ik 60 km wel genoeg zo. We hebben toch nog zo'n 5 maanden te gaan.

Gisteren heb ik definitief ingeschreven en kon ik dus ook met familie, vrienden en kennissen met eigen pagina delen en de mogelijkheid tot donatie laten weten. Binnen een paar uur ruim €200 vind ik niet slecht.

Het enthousiasme in diverse berichten doen me goed en motiveren mij enorm om te trainen.

Ik heb voor me zelf een trainingschema gemaakt voor de eerste 22 weken in 2019. Als alles gaat zoals ik in gedachten heb dan ga ik met 4000 trainingskilometers naar de Alpe. Dat moet dan ook wel genoeg zijn om daar te presteren. Hoeveel beklimmingen?? Ik weet het (nog) niet. Misschien dat ik in mei weet hoe ik ervoor sta.

 

 

 

 

week 2

Aantal km's volgens schema: 100 km

Aantal Km's gerealiseerd: 133 km

Dit was een week met 3 trainingen. Zondag samen met 2 andere fietsmaten een leuk rondje gedaan. Op het einde, toen hun naar huis waren afgeslagen, had ik wat energie over en ben alleen nog zo'n 20 km door gereden.

Verder wegens drukte op de zaak 's avonds niet kunnen fietsen buiten maar wel 1 spintraining gedaan. Virtueel de Alpe op. Ook leuk om alvast parkoers te verkennen.

Zojuist, vrijdag de laatste training gedaan in regen en wind. Totaal 133 km deze week en lig ruim boven het aantal km wat ik had moeten doen. Reserve inbouwen voor koude, sneeuwrijke winterweken die mogelijk nog gaan komen.

week 3

aantal km's volgens schema: 100 km

aantal km's gerealiseerd:128 km

Wintermaand januari verstoord weleens het trainingsschema. Je kan, veelal door het het weer, niet trainen op de geplande tijden. Ook deze week was dat zo en het zal nog wel een paar keer gebeuren. Zondagtraining viel in het water vandaar maandagavond maar gepakt voor een rondje in de buurt. Uiteindelijk ruimschoots mijn kilometerschema gehaald doordat ik vrijdag een lekker stuk (87 km) heb kunnen fietsen samen met fietsmaat Mark. Hij is aan het trainen voor een monsterrit van 200 km op de MTB in maart. Zodoende hebben we elkaar gevonden om samen vrijdag een stuk te fietsen. Hij op de MTB en ik op de racer. Op die manier heeft hij een leuk gemiddelde behaald terwijl dat van mij wat ondermaats was maar het aantal gereden km's was weer bovenmaats voor deze tijd van het jaar. Al met al leuk getraind. Ook met het sponsergeld loopt het goed en het doet me goed dat zoveel mensen Alpe HuZes een warm hart toedragen. Het geld komt echt uit alle hoeken. Verwacht en onverwacht. Het stimuleerd me echt om de trainingen te doen die gedaan moeten worden.

Het lijkt erop dat we een winterse periode tegemoet gaan en zal er dus weinig aaan buitentraining gedaan kunnen worden. We gaan het wel zien! 

Week 4

aantal km's volgens schema: 125 km

aantal km's gerealiseerd:144 km

Ondanks de koude inval toch nog het aantal km's kunnen rijden volgens schema. Zowel zondag als zaterdag gefietst met Peter Kant die aan het trainen is voor enkele beklimmingen van de Mont Ventoux.

Qua weer waren het de 2 totaal verschillende ritten. Zondag moeten wachten tot de gladheid was verdwenen. Maar het was toch koud (0 graden), zonnig en bijna geen wind. Vandaag (zaterdag) was het 8 graden, windkracht 4 en het had 's nachts geregend.

Midden in de week nog gespind en virtueel de Stelvio beklommen (met Evert). Dit blijft toch een mooie klim met fantatische panorama's.

Ook deze week weer diverse sponsers erbij gekregen waarvoor hartelijk dank. Het blijft een mooie ervaring deze steun uit verwachte-en onverwachte hoek. Inmiddels ben ik over de helft van mijn streefbedrag van €2500 heen. En dat in amper 3 weken!!!

Deze zaterdag stond de eerste gezamenkijke training op het programma op de Utrechte Heuvelrug. Startplaats Leersum,bij collega Andre van Gils. Helaas hebben we deze rit moeten afblazen vanwege slechte weersvooruitzichten. De werkelijkheid bleek anders te zijn en er had gewoon gefietst kunnen worden. De regen die voorspeld werd bleek zich noordelijker in het land af te spelen. Jammer en volgende keer beter.

week 5

Aantal km's volgens schema: 125 km

Aantal km's gerealiseerd:105 km

Deze week had wederom het weer een hoofdrol. Het slechte weer bedoel ik dan. Zodoende heb ik de helft van het totaal km van deze week binnen gefietst. Maar ik heb dan wel de Stelvio en Galibier virtueel beklommen en genoten. Vandaag (vrijdag 1-2-19) heb ik samen met Mark een rondje Meije gedaan op de MTB van ca.50 km. Het had vanmorgen leuk gesneeuwd vandaar de keuze voor MTB. Gezien de kou (rondom het vriespunt) is voor mij 50 km genoeg. Bij terugkomst geen gevoel meer in handen en voeten maar toch content vanwege de buitentraining. De verwachting voor de komende dagen is niet best dus afwachten maar komende week. Voor mij zijn buiten km's veel leuker dan binnen op de spinfiets. Ik heb ook altijd het idee dat buiten fietsen meer met je doet.

week 6

Aantal km's volgens schema: 125 km

Aantal km's gerealiseerd:153 km

Weer een week met grote verschillen in het weer. Zondag een mooie zonnige dag maar 's morgens verradelijk glad  zodoende werd het een middagrit van 70 km.

Door de week heen was het 's avonds regenachtig zodat ik noodgedwongen een aantal keren op de spinfiets moest trainen. Weer een paar alpencols virtueel beklommem zoals de Madeleine en de Croix de Fer. Toch gaat er niks boven buiten fietsen ook al zijn de omstandigheden niet top. Vandaag (het is zaterdag als ik dit schrijf) op mijn nieuwe MTB een rondje Rotte gedaan met windkracht 7. Het was te doen maar die rukwinden blijven verradelijk. Gelukkig heb je met die dikke banden iets meer te vertellen.

Al met al weer uitgelopen op mijn weekschema. Volgens het schema moet ik t/m week 6 675 km hebben gefietst maar het zijn er nu 836 geworden.

Ik heb dus een buffertje van 161 km.

Deze week niet zoveel geld binnen gekregen en dus moet er actie worden ondernomen. ik heb met een paar kwekers afgesproken dat zij ons gaan sponseren d.m.v. gratis planten die wij dan gaan verkopen in het komend voorjaar. Ik verwacht dus wel dat ik het streefbedrag van €2500 ga halen. we hebben tenslotte nog 4 maanden.

week 7

Aantal km volgens schema: 125 km

Aantal km gerealiseerd:183 km

Kijk...als het weer goed is kan er getraind worden. Zoals deze afgelopen week was het weer geen spelbreker. 2x 's Avonds kunnen rijden en als kers op de taart gisteren (vrijdag) een rondje Lek van 100 km.

Voor mij was dit de eerste lentedag op de fiets. Wolkenloze luchten met een mooi rivierenlandschap. Fantastisch.....wat is Nederland dan mooi.

Ook weer lekker over mijn schema heen gegaan. Ik loop nu al dik 200 km voor op het schema. Iets zegt me dat ik dit nog wel nodig ga hebben.

Totaal heb ik al ruim 1000 km gefietst dit jaar. Dit houdt in zowel de binnen als buiten km's. Ook daar ben ik dik tevreden over.

Ook de sponsering loopt gewoon goed door en ik maak me eigenlijk geen zorgen dat ik het eindbedrag van €2500 niet ga halen. Ik heb zelfs deze week het hoogste bedrag in één keer binnen gekregen van een goede zakelijke relatie nl. €500,-. Het moest anoniem gebeuren en dat respecteer ik natuurlijk.

Komende week zit ik grotendeels in Italië dus moet er tijdens het weekend maar getraind worden.

week 8

Aantal km's volgens schema: 150 km

Aantal gerealiseerde km's:

Thank you to my Sponsors

50

Robèr Bijwaard

Hoi Hans, voor die 5x een tientje en bij de 6e verdubbel ik het! Kom op hè je kan het, EN niet vergeten "als het tussen je oren maar goed zit, kom jij ook die 6e keer boven" Succes man

100

Twan Bouten

Hans.....heel veel succes weer!

100

Frans Didde

25

Annemarie van der Haak

Hans, super dat je dit gaat doen. Heel veel succes!

21

Henry Blijleven

Hi Hans heel veel succes wederom. Een mooie uitdaging voor een goed doel💪💪

100

Anonymous

Hoi Hans, Wat geweldig dat je je hier weer voor inzet. Heel veel succes, op naar de top! Groetjes, Maarten & Celine

100

Salixkwekerij Bontekoe

Heel veel Succes Hans, ook namens Han!

50

Peter Kroes

Hans, oude taaie, dit wordt een eitje voor je!! Succes en ben nu al trots op je

21

Anonymous

Bravo Hans!!!!

20

De Fruithof

15

Michael Bes

Zet 'm op Hans, ik heb je al geweldige dingen zien doen dus dit wordt een 'walk in the park' voor jou😉. Veel succes.

15

Kees Van Gorcum

Succes Hans.

75

Wim Sjouw

500

Anonymous

25

Joost Fokker

105

Marie

5 x 21 bochten! Zet hem op! Chapeau dat je weer meedoet!

50

Hans van der Heijden

20

Anneke en Piet Staal

25

Mark Van Harskamp

Heel veel succes Hans! 6 keer gaat je lukken!!! :))

50

Jose Collazo Alonso

Enjoy it and take care Hans!! Success

25

Lenie van Gorcum

Succes Hans. Groetjes Tante Lenie

21

Dennis van Ringelenstein

Handige...topper!!!!!! Klasse dat je dit wéér doet man💪....zet em op!!

10

Jeroen Van der Ven

Opgeven is inderdaad geen optie Hans !!! Succes!

50

XAVIER DURAN BERTRAN

VAMOS CAMPEÓN,..

21

Christian Van Kempen

Hans, succes met je sportieve uitdaging! Goed initiatief

15

Joyce Looije

Succes Hans! Super stoer dat je er weer voor gaat.

10

JP Hordijk

Zet m op Hans

50

Niek van Keeken

Succes Hans!

10

Nico van Aanholt

Zet hem op ouwe!

21

Roel Hoogenboom

Goed bezig Hans

56

Renzo Kuppens

Zet hm op Hans !!! heel veel succes en ik hoop natuurlijk dat iedere deelnemer een mooi bedrag bij elkaar fietst. ciao, Renzo

21

Peter Hordijk

Veel succes ouwe gaander...Erop en erover💪

10

femke van t hoog

Ik ben nu al trots op je hans!! Topper

50

De Wintertuin

Succes met het rijden van de Alpe d`Huzes

10

Fleur van ‘t Hoog

Wat een ontzettend goed initiatief! Zet hem op Hans! Heel veel succes! x

100

Arine & Jacques van Gorcum

10

Fam Siersema

50

Geurt en Tanja Van der Heijden van Gorcum

Hoi Hans, hierbij onze bijdrage. Als je een keer wil trainen in Ardennen of Limburg, laat maar weten dan ga ik graag mee. Succes en met jou kwaliteiten moet 6x lukken💪💪👍💪

10

Sjoerd Hordijk

66

Ann Moons

Succes Hans !!!

5

E.C. Hemminga

21

Philip Gorcum

10

Nadal Denis

i want a picture when you will be there!

50

Ad Kempen

25

Dorus Van Gorcum

Hans, heel veel succes!

25

Victor en Lisanne

Hi Hans! Goed dat je wederom de uitdaging aangaat. Alvast veel succes en we zullen in je voorbereiding geregeld aanhaken! Gr. Victor en lisanne

Show more