Hans van Gorcum

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

My Activity Tracking

5,820
kms

My target 0kms

Jammer genoeg maken we allemaal nog steeds in onze (directe) omgeving mee wat kanker kan aanrichten. Er is al veel onderzoek gedaan en met name de laatste jaren is er belangrijke vooruitgang geboekt. Er is nog veel meer onderzoek, en dus geld, nodig om van kanker een chronische ziekte te maken.


In 2013 heb ik daarom meegedaan met Alpe d'HuZes om met een financiële bijdrage te helpen om dit "monster" er onder te krijgen. Veel geld is opgehaald maar zoals gezegd er is nog veel meer geld nodig. Vandaar dat ik weer met deze prachtige manifestatie ga meedoen. Op donderdag 6 juni gaan we weer met velen, enige malen de Alpe d'Hues op. Net als vorige keer gaan we weer met een team vanuit Royal Lemkes bestaande uit ca.8 personen. Zes jaar terug heb ik 5 maal deze bult beklommen en ik weet echt niet hoeveel keer me het dit jaar gaat lukken. Is ook niet belangrijk! Geld is het belangrijkste!!!!


We moeten per deelnemer trachten minimaal €2500 per persoon bij te dragen aan het KWF. Ik ga keihard trainen en doe dit graag voor dit fantastisch doel maar………voor het geld heb ik echt jullie hulp nodig. Ik doe daarom graag en zonder schaamte een beroep op jullie betrokkenheid met kanker en hoop dat jullie mij als het ware financieel de berg op duwen.


Ik heb er vertrouwen in dat jullie me niet in de kou laten staan en dus bij deze al hartelijk dank voor jullie bijdrage.Via de site kan je onze voorbereidingen/trainingen volgen


My Updates

week 1

Aantal km's volgens schema:100 km

Aantal km's gerealiseerd: 173 km

Ik ben al in december de trainingen gaan opvoeren omdat ik rekening hou met een aantal winterse weken in de komende tijd, waar het buitentrainen dan op een laag pitje zal staan.

Inmiddels de eerste nieuwe week van 2019 en 3 keer buiten kunnen trainen.

Langzaam het aantal km's per rit opvoeren maar met de huidige temperaturen van rond de 5-8 graden vind ik 60 km wel genoeg zo. We hebben toch nog zo'n 5 maanden te gaan.

Gisteren heb ik definitief ingeschreven en kon ik dus ook met familie, vrienden en kennissen met eigen pagina delen en de mogelijkheid tot donatie laten weten. Binnen een paar uur ruim €200 vind ik niet slecht.

Het enthousiasme in diverse berichten doen me goed en motiveren mij enorm om te trainen.

Ik heb voor me zelf een trainingschema gemaakt voor de eerste 22 weken in 2019. Als alles gaat zoals ik in gedachten heb dan ga ik met 4000 trainingskilometers naar de Alpe. Dat moet dan ook wel genoeg zijn om daar te presteren. Hoeveel beklimmingen?? Ik weet het (nog) niet. Misschien dat ik in mei weet hoe ik ervoor sta.

 

 

 

 

week 2

Aantal km's volgens schema: 100 km

Aantal Km's gerealiseerd: 133 km

Dit was een week met 3 trainingen. Zondag samen met 2 andere fietsmaten een leuk rondje gedaan. Op het einde, toen hun naar huis waren afgeslagen, had ik wat energie over en ben alleen nog zo'n 20 km door gereden.

Verder wegens drukte op de zaak 's avonds niet kunnen fietsen buiten maar wel 1 spintraining gedaan. Virtueel de Alpe op. Ook leuk om alvast parkoers te verkennen.

Zojuist, vrijdag de laatste training gedaan in regen en wind. Totaal 133 km deze week en lig ruim boven het aantal km wat ik had moeten doen. Reserve inbouwen voor koude, sneeuwrijke winterweken die mogelijk nog gaan komen.

week 3

aantal km's volgens schema: 100 km

aantal km's gerealiseerd:128 km

Wintermaand januari verstoord weleens het trainingsschema. Je kan, veelal door het het weer, niet trainen op de geplande tijden. Ook deze week was dat zo en het zal nog wel een paar keer gebeuren. Zondagtraining viel in het water vandaar maandagavond maar gepakt voor een rondje in de buurt. Uiteindelijk ruimschoots mijn kilometerschema gehaald doordat ik vrijdag een lekker stuk (87 km) heb kunnen fietsen samen met fietsmaat Mark. Hij is aan het trainen voor een monsterrit van 200 km op de MTB in maart. Zodoende hebben we elkaar gevonden om samen vrijdag een stuk te fietsen. Hij op de MTB en ik op de racer. Op die manier heeft hij een leuk gemiddelde behaald terwijl dat van mij wat ondermaats was maar het aantal gereden km's was weer bovenmaats voor deze tijd van het jaar. Al met al leuk getraind. Ook met het sponsergeld loopt het goed en het doet me goed dat zoveel mensen Alpe HuZes een warm hart toedragen. Het geld komt echt uit alle hoeken. Verwacht en onverwacht. Het stimuleerd me echt om de trainingen te doen die gedaan moeten worden.

Het lijkt erop dat we een winterse periode tegemoet gaan en zal er dus weinig aaan buitentraining gedaan kunnen worden. We gaan het wel zien! 

Week 4

aantal km's volgens schema: 125 km

aantal km's gerealiseerd:144 km

Ondanks de koude inval toch nog het aantal km's kunnen rijden volgens schema. Zowel zondag als zaterdag gefietst met Peter Kant die aan het trainen is voor enkele beklimmingen van de Mont Ventoux.

Qua weer waren het de 2 totaal verschillende ritten. Zondag moeten wachten tot de gladheid was verdwenen. Maar het was toch koud (0 graden), zonnig en bijna geen wind. Vandaag (zaterdag) was het 8 graden, windkracht 4 en het had 's nachts geregend.

Midden in de week nog gespind en virtueel de Stelvio beklommen (met Evert). Dit blijft toch een mooie klim met fantatische panorama's.

Ook deze week weer diverse sponsers erbij gekregen waarvoor hartelijk dank. Het blijft een mooie ervaring deze steun uit verwachte-en onverwachte hoek. Inmiddels ben ik over de helft van mijn streefbedrag van €2500 heen. En dat in amper 3 weken!!!

Deze zaterdag stond de eerste gezamenkijke training op het programma op de Utrechte Heuvelrug. Startplaats Leersum,bij collega Andre van Gils. Helaas hebben we deze rit moeten afblazen vanwege slechte weersvooruitzichten. De werkelijkheid bleek anders te zijn en er had gewoon gefietst kunnen worden. De regen die voorspeld werd bleek zich noordelijker in het land af te spelen. Jammer en volgende keer beter.

week 5

Aantal km's volgens schema: 125 km

Aantal km's gerealiseerd:105 km

Deze week had wederom het weer een hoofdrol. Het slechte weer bedoel ik dan. Zodoende heb ik de helft van het totaal km van deze week binnen gefietst. Maar ik heb dan wel de Stelvio en Galibier virtueel beklommen en genoten. Vandaag (vrijdag 1-2-19) heb ik samen met Mark een rondje Meije gedaan op de MTB van ca.50 km. Het had vanmorgen leuk gesneeuwd vandaar de keuze voor MTB. Gezien de kou (rondom het vriespunt) is voor mij 50 km genoeg. Bij terugkomst geen gevoel meer in handen en voeten maar toch content vanwege de buitentraining. De verwachting voor de komende dagen is niet best dus afwachten maar komende week. Voor mij zijn buiten km's veel leuker dan binnen op de spinfiets. Ik heb ook altijd het idee dat buiten fietsen meer met je doet.

week 6

Aantal km's volgens schema: 125 km

Aantal km's gerealiseerd:153 km

Weer een week met grote verschillen in het weer. Zondag een mooie zonnige dag maar 's morgens verradelijk glad  zodoende werd het een middagrit van 70 km.

Door de week heen was het 's avonds regenachtig zodat ik noodgedwongen een aantal keren op de spinfiets moest trainen. Weer een paar alpencols virtueel beklommem zoals de Madeleine en de Croix de Fer. Toch gaat er niks boven buiten fietsen ook al zijn de omstandigheden niet top. Vandaag (het is zaterdag als ik dit schrijf) op mijn nieuwe MTB een rondje Rotte gedaan met windkracht 7. Het was te doen maar die rukwinden blijven verradelijk. Gelukkig heb je met die dikke banden iets meer te vertellen.

Al met al weer uitgelopen op mijn weekschema. Volgens het schema moet ik t/m week 6 675 km hebben gefietst maar het zijn er nu 836 geworden.

Ik heb dus een buffertje van 161 km.

Deze week niet zoveel geld binnen gekregen en dus moet er actie worden ondernomen. ik heb met een paar kwekers afgesproken dat zij ons gaan sponseren d.m.v. gratis planten die wij dan gaan verkopen in het komend voorjaar. Ik verwacht dus wel dat ik het streefbedrag van €2500 ga halen. we hebben tenslotte nog 4 maanden.

week 7

Aantal km volgens schema: 125 km

Aantal km gerealiseerd:183 km

Kijk...als het weer goed is kan er getraind worden. Zoals deze afgelopen week was het weer geen spelbreker. 2x 's Avonds kunnen rijden en als kers op de taart gisteren (vrijdag) een rondje Lek van 100 km.

Voor mij was dit de eerste lentedag op de fiets. Wolkenloze luchten met een mooi rivierenlandschap. Fantastisch.....wat is Nederland dan mooi.

Ook weer lekker over mijn schema heen gegaan. Ik loop nu al dik 200 km voor op het schema. Iets zegt me dat ik dit nog wel nodig ga hebben.

Totaal heb ik al ruim 1000 km gefietst dit jaar. Dit houdt in zowel de binnen als buiten km's. Ook daar ben ik dik tevreden over.

Ook de sponsering loopt gewoon goed door en ik maak me eigenlijk geen zorgen dat ik het eindbedrag van €2500 niet ga halen. Ik heb zelfs deze week het hoogste bedrag in één keer binnen gekregen van een goede zakelijke relatie nl. €500,-. Het moest anoniem gebeuren en dat respecteer ik natuurlijk.

Komende week zit ik grotendeels in Italië dus moet er tijdens het weekend maar getraind worden.

week 8

Aantal km's volgens schema: 150 km

Aantal gerealiseerde km's:145 km

Doordat ik de hele week in het buitenland was heb ik geen gelegenheid gehad om doordeweeks 's avonds te trainen. Dus kwam het neer op weekend trainingen. Eerst afgelopen zondag met de groep uit Hazerswoude een rit naar Oudewater gemaakt. Bakkie gedaan en weer terug.

Vandaag (zaterdag) een prachtige rit vanuit Leersum de Utrechtse Heuvelrug op en af. Dit was de eerste keer dat de Alpe DuZes groep gezamenlijk trainden aangevuld met gelegenheidsrijders zoals Robert en Peter. Gestart deze morgen bij Andre na koffie en zelf gebakken appeltaart. Betere start is niet mogelijk. Met werkelijk prachtig weer een rondje gemaakt met diverse beklimmingen en we bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd. Een leuke club bij elkaar. Nog niet helemaal compleet (4 ontbraken) maar de eerste gezamenlijke rit is een feit. Na afloop nog gezellig met elkaar de lunch gebruikt bij Marijke en Andre. Top geregeld allemaal.

Wat betreft sponsering zijn geen grote gebeurtenissen te melden. Ik ben er nog niet helemaal maar dat komt goed.               

week 9

Aantal km's volgens schema: 150 km

Aantal km's gerealiseerd:264 km

Deze week goed kunnen trainen en mede dankzij het mooie weer leuk aantal km weggetrapt. Afgelopen zondag natuurlijk fantastisch kunnen fietsen in al dat lenteweer. Net zoals dinsdagavond maar in 1,5 uur tijd daalde de temp. met 12 graden. Goed dat ik nog op z'n winters was gekleed.

Zojuist een heerlijke tocht achter de rug en voor het grootste deel in gezelschap van collega Mich die er ook nog over denkt om mee te gaan naar de Alpe. Hij wist er perfect de weg en we zijn tot de Maeslantkering gefietst, dus bijna in Hoek van Holland. Mooie rit in mooi polderland waar ik nog te weinig ben geweest.

Ik zit weer ruim boven mijn streef aantal km's van deze week en wellicht heb ik die komende week hard nodig want de "sluizen gaan open" boven dus wellicht minder buiten km's. We gaan het zien

Voor het eerst is deze week het sponserbedrag omgewijzigd gebleven. Ik heb het al eerder gezegd dat ik er niet aan twijfel dat het bedrag van €2500 gehaald gaat worden. We hebben dadelijk in April nog hele leuke planten te verkopen zoals Hortensia en Lavendel in rieten mand en emmer maar ook mooie kamerplanten. Dus dat geld gaat er wel komen.

week 10

Aantal km's volgens schema: 150 km

Aantal gerealiseerde km's:172

Niet verwacht deze week boven mijn schema uit te komen qua km's. Dat dit toch is gebeurd komt eigenlijk door vandaag. Juist deze zaterdagmorgen is het droog gebleven en heb ik voor de  route gekozen naar de kust. Alleen de kust was niet veilig.....wat een wind zeg. De heenweg veel wind tegen en het was al wk 5 maar die werd al vlug wk6 en die had ik op de terugweg door de bollenstreek(geen bloeiende bol gezien trouwens!) vaak schuin tegen. Ik hield me zelf maar voor dat ik aan het klimmen was. Wellicht een goede training.

Verder deze week 2x 's avonds op de mountainbike geweest vanwege regen en harde wind. Ik denk dan dat ik op de dikke banden, in het donker, wat meer te vertellen heb. Maar de afstand en snelheid lijden d'r onder natuurlijk.

Al met al niet ontevreden

Op de zaak is de actie gestart om planten t.b.v. Alpe d'HuZes te verkopen. We hebben deze keer echt mooie planten voor kamer en tuin. We hopen natuurlijk dat collega's, familie , vrienden en kennissen mee zullen doen. Ik ben benieuwd naar de opbrengst. Het mooie is dat we alle planten gratis hebben gekregen dus is 100% voor de Alpe!

 

week 11

Aantal km's volgens schema:175 km

Aantal gerealiseerde km's:174 km

Het weer zat niet mee deze week maar wel de sponsering. Alpe d'HuZes is weer ca. €575 rijker geworden. Ik zit nu ver boven mijn €2500 en ben zeer dankbaar aan de sponsers.

Ik heb deze week geen één keer gefiets met minder dan wk 5. Het houd maar niet op. Zelfs vandaag op en rond de Posbank stond er een wk 5, zo diep in het binnenland. Gelukkig zijn de verwachtingen beter aan het worden.

Vandaag zo gezegd de eerste gezamenlijke klimtraining op de Posbank. Voor mij redelijk bekend terrein maar voor de meeste was dit de eerste kennismaking. Ploeggenoot Marco weet pas sinds 3 weken wat een fiets is en voor hem was dit de kennismaking met het fenomeen klimmen. Nu is de Posbank niet direct het klimwalhalla maar er zijn toch klimmetjes van 1,5 - 2km lengte  met kleine venijnige percentages. Ik heb 10% voorbij zien komen op mijn Garmin. Ruim 1000 hoogtemeters gemaakt vandaag en al met al een leuke dag om op terug te kijken. Zeker na al die zeer slechte weersvoorspellingen van de afgelopen dagen. OK we hebben wat regen gehad maar niet zoveel als voorspeld. Toegegeven de fietsen zagen er niet meer uit en dat gold ook voor ons zelf. Het blijft een kliederboel fietsen in die nattigheid. Nu maar kijken naar de komende tijd met Zon, minder wind en iets hogere temperaturen

week 12

Aantal km's volgens schema: 175 km

Aantal gerealiseerde km's:215 km

Een goede week achter de rug voor wat betreft de sponsering en training. Het huidige sponserbedrag is boven de €3000 gekomen. Dit had ik vooraf nooit durven hopen. Nog bedankt allemaal.

De planten aktie begint wat laat op gang te komen maar gaat nu leuk worden. Ik moet Petra (mijn vrouw) hartelijk danken want zij brengt deze plantenaktie bij haar klanten(ze is nl. kapster aan huis) zeer goed onder de aandacht. Elke dag liggen er wel een paar bestellingen. Top gedaan.

Met de training gaat het ook goed. 2 x 's avonds gefietst en wat is het fijn om nu al behoorlijk lang met daglicht te kunnen fietsen.

Vandaag heb ik samen met fietsmaat Peter en collega Gert een gedeelte van de Joop Zoetemelk Classic gereden (122 km). Ik woon nl. aan het 150 km parkoers van deze rit en kon dus vanuit huis starten. Ongelooflijk wat wordt er hard gereden. Voor je het door hebt zit je in een peleton wat snelheden trapt tussen de 35 - 40 km/uur.

Na 100 km hadden we een gemiddelde van 32,7 km/uur maar hierna gingen we een tandje lichter omdat het voor sommige wel genoeg was zo. Ik kwam thuis met een gemiddelde van 31,8 km/uur.

Mooie tocht en goed georganiseerd!!

Op een paar km's na heb ik de 2000 km benaderd dit jaar en ik lig goed op schema. Zelfs heb ik een reserve opgebouwd van 389 km boven schema. Ook hier dus zeer tevreden.

week 13

Aantal km's volgens schema: 200 km

Aantal gerealiseerde km's: 218 km

Wat een mooie week heb ik achter de rug! De donaties lopen maar door. Met name de collega's geven me nu support maar ook fietsvrienden. En niet te vergeten de plantenactie is op gang gekomen. De tussenstand van afgelopen vrijdag is ruim €2300 en komende week worden de planten uitgeleverd en wordt de eindstand bekend. Eerlijk gezegd had ik meer van de plantenactie verwacht. Wij hadden nl de gedachte dat al onze collega's (ruim 230) hun netwerken zouden aanspreken. Dit is maar ten dele gelukt. Maar goed, niet alles kan perfect zijn.

Wat wel perfect is geweest was het weer gisteren. Op zaterdag 30 maart. Na eerder deze week 2 avondritten van 50 km afgewerkt te hebben kwam dus gisteren de slagroom op de taart. Samen met 3 andere fietsmaten heb ik een tourtocht vanuit Landgraaf gefietst. Wat een feest was dat. We hebben werkelijk het mooiste weer tot nu toe dit jaar gehad. We vertrokken om 09.30 vanuit Landgraaf gelijk in de korte broek en korte mouwen. Midden op de dag steeg de temperatuur naar 20 graden. De hele dag stralende zon met een wind die voor het mooie iets te sterk was (windkracht 3). De natuur in Z-Limburg is duidelijk min. 1 week voor op de rest van Nederland en zelfs de fruitbomen stonden al in bloei. We konden het niet beter treffen. De route was ook een verrassing. De eerste 60 km was voor mij onbekend terrein. Als geboren Limburger met vele fietskilometers die ik daar heb "liggen", was dit gedeelte totaal nieuw voor mij. Nieuwe klimmetjes in het zo typerende Limburgse landschap. Het was echt genieten. Totaal heb ik 118 km daar gefietst. Het moesten er eigenlijk meer zijn geweest maar door de slechte uitpijling van de route hebben we waarschijnlijk iets overgeslagen.

Kortom een week om niet te vergeten!!

week 14

Aantal km's volgens schema: 200 km

Aantal gerealiseerde km's:172 km

Ja, daar was ie dan. Een week met minder trainingskilometers dan gedacht. Allemaal veroorzaakt doordat ik plotseling naar Italië moest afreizen voor de zaak. Dat scheelt dus min. 1 avondrit. Toch heb ik leuk getrained deze week. Eén avondrit van 62 km want het kan weer met de langere avonden. Jammer dat ik mijn vaste fietsmaten mis die vorig jaar zorgden voor leuke(lees: afmattende) trainingen. Eén is verhuist en de ander nog herstellende van een bizarre monsterrit van 200 km op de MTB. Maar ik heb goede hoop dat er weer een paar gaan aansluiten in de avonden.

Vandaag een hele mooie rit gemaakt vanuit Ede met een pracht parkoers over de Veluwe. Het zou een mooie dag worden qua weer maar de realiteit was bewolkt en amper 10 graden. Toch lekker gefietst en genoten. ik heb gefietst met collega Joost die ook de Alpe D'Huez gaat beklimmen en collega Gert die nog een laatste training deed voor dat hij vlg wk Parijs - Roubaix gaat rijden. Ook de dochter(15 jaar) van Gert reed mee en deed moeiteloos ook de 110 km. Dit kan een grote worden. Of op de fiets of bij shorttrack en ze heeft beloofd dat wanneer ze wereldkampioen is geworden over 5 jaar dat ze mijn naam zou noemen als herrinering aan deze rit.

Deze week hebben we ook de planten uitgeleverd die via onze actie waren besteld. Ruim €2800 heeft dit opgebracht dankzij collega's , en daar weer vrienden en kennissen van.  Maar niet in de laatste plaats aan diverse kwekers die gratis de planten hebben geleverd. Ik ga er vast één vergeten maar noem toch: v/d Salm, Sjaak van Schie en gebr. de Jong.

Al met al weer genoeg gebeurd om Alpe d'HuZes een groot succes te maken. Volgende week moeten er 225 km gemaakt worden en dat gaat er van lieverlee weer op lijken. ik ga gauw eten!!!!

week 15

Aantal Km's volgens schema: 225 km

Aantal gerealiseerde km's:267 km

Een week met relatief veel trainings kilometers. Zondag eerst uitgefietst na de zaterdag Veluwerit. Dinsdagavond met fietsmaat Peter een 66 km tocht met windkracht 4 uit het NO met 10 gr. Elke km van kop gewisseld en thuis gekomen met een leuk gemiddelde van 32 km/uur.

Vrijdag en zaterdag stond het Ardennenweekend op het programma zoals we dit al jaren doen in April. Altijd leuk maar dit keer slecht getroffen met het weer. Was het vrijdag nog 4 graden en droog. Zaterdag vertrokken we met -1 en sneeuwbuien(zie foto). Halverwege,net voor de La Redoute, een cafe binnen gevlucht om op te warmen. Wat is koffie en gebak dan lekker!!!

Na de Redoute beklommen te hebben hebben we de korste weg naar het hotel genomen in Stavelot. Achteraf een goede beslissing want de sneeuwbuien werden alleen maar intensiever. Zelfs de heuvels kleurde wit.

Zodoende hebben we de beoogde 100 km niet gehaald en waren we met 83 km op de teller weer in het hotel. Toch lekker getraind en genoten van het landschap en de kuilen in de weg. Best wel gevaarlijk af en toe.

Deze week weer meer km's gemaakt dan het schema aangaf. Dit zal volgende week wel anders zijn. Ik ga 3 dagen naar Italië en zal van trainen weinig komen. Gelukkig heb ik 423 km meer gereden dan het schema, dus het kan lijden.

week 16

Aantal km's volgens schema:225

Aantal echte km's:167 km

Een mindere week qua aantal km's had ik van te voren aan zien komen. Als je 3 dagen in het buitenland vertoefd dan gaat dat al gauw ten koste van de training. Gelukkig kon ik toch een keer 's avonds trainen met een oud collega maar waar ik nog nooit mee had gefietst. Maar Aad de Jong viel niet tegen. In tegendeel zelfs. We hebben een leuke afstand gefietst met een niet tegenvallend gemiddelde nl. 65 km met 31,4 km/uur.

Zojuist een rit achter de rug met mede Alpe collega Joost Bremmer. Het is de plassentocht geworden die ik vorig jaar een keer had samengesteld voor mijn fietsfamilie uit Brabant. Het is er toen niet van gekomen maar nu wel. Ruim 100 km langs de mooiste plassen in het Hollandse Groene hart. Een aanrader!

Gisteren ook weer met de neus op de feiten gedrukt toen het droeve nieuws binnenkwam dat de vader van mede Alpe-teamgenoot Menko is overleden aan kanker. Uiteindelijk is de ziekte van deze man de oorzaak geweest dat er een klein team is ontstaan,die de Alpe d'HuZes zouden gaan fietsen. Later hebben enkele Lemkescollega's, waaronder mijzelf, zich hierbij aan gesloten. We weten nu nog beter waarvoor we het allemaal doen. Kanker blijft een monster en dat moet veranderen!

Geld is hiervoor nodig en deze week is mijn saldo tot ruim €3500 gestegen. Een resultaat dat ik nooit maar dan nooit had verwacht. Dit is dan oprecht hartverwarmend vooral na dat verdrietige nieuws van eerder deze week.

 

week 17

Aantal km's volgens schema:250 km

Aantal echte km"s:225 km

Deze week waren de weersverschillen heel groot. Dit komt wel meer voor in April maar als het je trainingsschema in de war gooit begrijp je pas "April doet wat het wil". Maandag 2e paasdag was fantastisch om te fietsen: Zon,heerlijke temperatuur en geen harde wind. Ik had dan ook het geluk om samen met 3 snelle fietsmaten een rondje Vinkeveen te mogen doen (zie foto's). Ruim 100 km in 32,8 km/uur vind ik snel. Ik was dan ook zeer tevreden.

Woensdagavond ging het ook hard maar moesten we tussen de buien door fietsen. Fietsmaat Peter was ontketend en reed veel te hard voor mij. Kon hem nauwelijks bijhouden wat resulteerde in een pijnlijke heup de volgende dagen.

Toch gisteren(zaterdag) op koningsdag weer met Peter op pad gegaan. Hij reed iets rustiger maar het was weer een gevecht om tussen de buien door te laveren. Dit lukte dus ook niet maar het grootste obstakel was de windkracht 5. Enfin uiteindelijk de rit iets ingekort vanwege de regen die ons telkens dwars zat. Vandaar dus dat ik 25 km tekort kwam deze week.

Sponsering stond even stil deze week.

Nog 5 weken te gaan met bijna elk weekend grote ritten op het programma zoals rondje Zeeland, Ardennen en Zuidlimburg. Kortom nu gaat het pas echt beginnen en dit moet leiden naar het absolute hoogtepunt op 6 juni : Alpe d'HuZes

week 18

Aantal km's volgens schema: 250

Aantal gerealiseerde km's:227

Een rustige trainingsweek. Zo kan ik afgelopen week het best omschrijven. Maandagavond een leuk ritje met de jingens uit waddinxveen. Voor hun een rustig ritje om uit te rijden. Voor mij een wat meer inspannende rit maar goed te doen. Woensdag voor het eerst sinds weken een solorit gemaakt van 61 km met 31km/uur gemiddeld waarover ik best tevreden ben.

Gisteren (zaterdag 4 mei) een rit gemaakt van Zwijndrecht naar Oostkapelle. Samen met 5 Alpe d'HuZes collega's sloten we aan bij 5 anderen die deze rit gingen rijden. Er stond een krachtige NW wind (wk5-6)met regen en hagelbuien maar we hadden het geluk dat de wind gunstig stond waardoor we dikwijls meer wind in de rug hadden als tegen. Een nog veel groter geluk hadden we met het weer. Terwijl overal rondom ons heen zware regen/hagelbuien waren te zien hebben we op deze 108 km tocht misschien 5 min. hagel met regen gehad. Kortom geluk!! We hebben genoten van weer een prachtig stukje Nederland zo langs de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust. Het tempo lag niet hoog. Zoals altijd wordt in een groep het tempo bepaald door diegene die het langzaamst gaat. Ook hier was dit het geval. Niet iedereen traint zoveel als de Alpe d'HuZesgroep en het motto was "samen uit, samen thuis".

Komende weken staan er wat meer uitdagingen op het Programma. Te starten met 11 mei, een Ardennenrit van ca. 100 km. Later meer.

We hebben nog 4 weken en dan is het al zover!!!!!

week 19

Aantal km's volgens schema: 250

Aantal gerealiseerde km's:247

Het gaat erom spannen! Nog 3 weken trainen en dan moet ik er klaar voor zijn. Mensen in mijn omgeving, die weten over de Alpe d'Huzes missie van ons, vragen weleens hoeveel keer ik omhoog denk te gaan. Ik weet het natuurlijk niet en ik ga me ook niet vastleggen op een bepaald aantal keren. Wat ik wel weet is dat ik mij zo goed mogelijk ga voorbereiden en op die dag maximaal ga presteren. Deze week hebben we ook de Alpe d'HuZes wielerkleding ontvangen. Ziet er goed uit.

Afgelopen week 4x kunnen trainen. Het weer zit nog steeds niet mee. Je mag al blij zijn als het droog is en zelfs dat is niet altijd het geval. Temperaturen waren deze week meer onder de 10 graden als erboven. Waarschijnlijk is dat de reden dat ik voor mijn gevoel minder presteer als de weken ervoor.

Het letterlijke hoogtepunt deze week was een Ardennenrit afgelopen zaterdag. De weersvooruitzichten voor deze zaterdag werden alleen maar slechter naar mate deze dag dichterbij kwam. Het zou de hele dag regenen met totaal wel 20mm regen. Nou....de werkelijkheid was dat we inderdaad met regen vertrokken maar na 2 uur werd het droog en zelfs op het einde scheen de zon eventjes. Wel zorgen de omstandigheden voor 4 lekke banden en dit haalde natuurlijk het ritme uit de training. Complimenten moet ik geven aan mijn teamgenoten. 7 van de 9 teamleden waren erbij waarvan verreweg de meesten nog nooit in de Ardennen hadden gefietst.

Ik heb ze niet gespaard want in de route die ik had uitgezocht kwamen over 90 km verdeeld 7 zware beklimmingen voor bekend van Luik-Bastenaken-Luik. Wat te denken van de Chambralles, Stockeu en de La Redoute. Echte kuitenbijters. Onze enige dame in het gezelschap was tijdens de afdaling in de bocht gevallenl. Gelukkig niks ernstigs gebeurd en zonder te klagen gewoon weer opgestapt en goed meegeklommen met de mannen. Zo wie zo een groot compliment voor de teamleden die eigenlijk voor het eerst in dit verband bij elkaar waren. Leuke groep mensen!

We hebben nog een paar drukke trainingsweken met o.a. een rit door Zuid-Limburg en de climclassic op Hemelvaartsdag, 2 dagen voor vertrek naar de Alpe.

week 20

aantal km volgens schema: 300 km

aantal werkelijk verreden km:223

Qua km's zat het deze week niet mee. Nou is 300 km wel een beetje voorbarig gesteld. Als je dit schema maakt, zou direct na de oliebollen, dan klinkt het wel stoer maar het blijft wel een serieus aantal omdat tussen je werk e.d. door te doen. Het hadden er eigenlijk wel zo'n 250 moeten/kunnen worden maar later meer.

De avondtrainingen gingen gewoon goed deze week. Maandag en woensdagavond met een groepje meegefietst en dat ging gewoon lekker. Om beurten kopwerk en vooral als je aan elkaar gewaagd bent is dat een feessie.

Die km's komen niet goed op gang als je de zondag mist. Afgelopen zondag gooide (schoon)moederdag roet in het eten zodat er weinig van fietsen kwam. En dit breekt je later in de week op. Wanneer ik dit schrijf ben ik net terug van een geslaagd daagje Zuid-Limburg met de Lemkes collega's waaronder 5 Alpe d'HuZessers. Ik realiseerde mij dat we nog NIET met de 9 teamleden gezamenlijk hebben gefietst. Dit gaat pas op de Alpe gebeuren.

De dag Limburg was zeer geslaagd tot dat om ca. 14.30 er een wolkbreuk losbarste boven de Vaalsernerberg. Werkelijk zo hard dat fietsen niet meer ging. We moesten schuilen. Na de bui besloten we maar om de rit af te breken en naar de auto's te zwemmen als een stel verzopen katten. Jammer want het mooiste (lees zwaarste) moest nog komen. Helaas het is niet anders. Vandaar dat ik hier nog wat geplande km's heb laten liggen. Ik heb nog steeds een voorsprong van 237 km op mijn schema dus ik kan wat lijden.

D-day komt steeds dichterbij en ik kijk ernaar uit. We hopen natuurlijk op een dag met uitstekend fietsweer maar eigenlijk maakt dit niet uit want we zijn  al zoveel kou, regen en tegenwind gewend dat dat ons niet zal remmen.

week 21

aantal schema km: 300

aantal verreden km:369

Deze week is het dus wel gelukt om de schema km's te halen nadat vorige week door kleine oorzaken dit niet was gebeurd. Het begon zondag al met een flink zware rit naar Zandvoort met fietsmaten Dennis en Mark en NW windkracht 4. !33 km op de teller en we hadden nog ruim boven 31 km/uur kunnen eindigen ware het niet dat we verstrikt raakten in het parkours van de Leidse marathon en thuis kwamen met 30,6 km/uur. Verder 2 snelle avondtrainingen gefiets met div. fietsmaten en als slagroom op de taart vandaag, zaterdag de Koos Moerenhout Classic gereden vanuit Steenbergen.

Fietsmaat Ge werkt bij Databyte en dit bedrijf heeft samen met 50 anderen, ons uitgenodigd voor een goed verzorgde tocht. Speciaal hiervoor was ook fietslegende Gert Jakobs uitgenodigd die vooraf een praatje hield over fietsen om daarna met ons op de fiets te stappen voor ruim 120 km. Bij de start regende het al wat maar dit ging over in stromende regen. Pas na 2 uur werd het droog en konden we opdrogen. De zeeuwse klei op de wegen zorgde ervoor dat we veranderd waren in terra cotta fietsers. Wat een rotzooi was dat. De tocht was verder prima uitgepijld met voldoende verzorgingsposten dus daar lag het niet aan.

Inmiddels ruim 4100 km getraind en is dus 1 week voor afreizen naar Frankrijk mijn doelstelling van 4000 km ruim behaald. Ik ben daar blij mee.

Eind vlg week gaan we al afreizen naar de Alpe en ik zal dus geen volle week meer kunnen trainen. Op Hemelvaartsdag staat nog wel de klimclassic in de Ardennen op het programma.

Ook nog een sponsering binnen gekregen vd week waar ik uiteraard heel blij mee ben.

week 22

aantal km volgens schema:300

werkelijk verreden km: 272

In de op één na laatste week heb ik dus weer het aantal km volgens schema niet gehaald ware het niet dat deze week maar 5 dgn duurt i.v.m. afreizen naar de Alpe as. zondag.

Zondag een zware tegenwindrit gemaakt met een groep. Ik heb mijn kopwerk niet verzuimd en ondanks de rit van zaterdag ervoor, viel het me alles mee. De conditie begint op niveau te komen. Verder in de week een solo rit van ruim 50 km met een gemiddelde van 31,5km/uur. Viel ook niet tegen en vandaag Hemelvaartsdag donderdag 30 mei een laatste test gehad. De klimclassic vanuit Maastricht de Ardennen in. Over ruim 100 km ca. 8 echte beklimmingen waarbij ik op mijn Garmin nu en dan 18% voorbij zag komen. Alles lekker in eigen tempo gefietst en ben tevreden over het resultaat. Gemiddeld met 25,1 km/uur uit de ardennen komen is voor mijn begrippen goed te noemen.

Ook heb ik deze week weer een groot sponserbedrag binnen gekregen van een oude kennis uit het vak. Dit maakt alles tot een totaal van €3741,- waarop ik bijzonder trots ben. Dank aan jullie allen.

En zondag gaat het avontuur beginnen. Op weg naar de Alpe. Ik hoop maandag nog een training te maken in de bergen richting Galibier maar die zijn ze nog sneeuwvrij aan het maken. Mijn volgend verslag zal gaan over D-Day 6 juni 2019. Ik heb er vreselijk veel zin in. Later meer!!

Als jullie mij willen volgen op die dag dan kan dat eenvoudig via de Alpe d'Huzes app(even downloaden) en als je mijn naam intikt zie je precies hoe die dag verloopt.

D-day 6 juni 2019

Beste Alpe d'HuZes sponser en blog volgers
Jullie hebben mij in de afgelopen tijd financieel bijgestaan in aanloop naar het Alpe spektakel. Nu, een spektakel is het ook geworden en niet alleen financieel! Afgelopen zondag zijn we afgereisd naar Frankrijk naar ons prachtig appartement in Huez. Centraal gelegen tussen het dal en de Alpe d'Huez waar de andere teamgenoten verbleven. Maandag een eerste gezamenlijke Alpentraining gedaan waar oa Les deux Alpes werd beklommen. Voor sommige de eerste ervaring met een bergbeklimming. Daarna moest dan de Alpe d'Huez beklommen worden. Inmiddels was de temp. opgelopen tot 35 graden op de klim, in de zon. En weg waren alle krachten die zo zorgvuldig waren opgebouwd na maandenlange training. We kwamen "op onze wenkbrauwen" boven en met een flinke deuk in ons zelfvertrouwen. 2 Dagen herstel was wat er nog restte waar ik de fiets niet heb aangeraakt. De dagen voor D-Day was het dus erg warm, te warm eigenlijk voor een goede prestatie maar......op de donderdag was het weer omgeslagen. Het was bewolkt toen we om 03.30 op de fiets de afdaling inzette richting start. Daar was de temperatuur ca. 10 graden. Half 5 viel het startschot en ik zelf ben om 04.44 gestart volgens de tijdwaarneming. Na 13 km klimmen boven aangekomen voor de 1e keer waar het al licht was geworden. Maar de top zat in de wolken en met dichte mist en 5 graden was het geen pretje om te dalen. Je kwam dan ook verkleumd aan in het dal. Mijn eerste 3 beklimmingen zijn telkens redelijk gelijk verlopen nl. 1uur 41, 1 uur 35 en 1 uur 41. Bij de vierde beklimming werd het moeilijker mede door de zon die doorkwam en de temp. razendsnel deed stijgen. Ik was voor mezelf aan het rekenen geslagen of er ook een 5e en 6e beklimming inzat. Tot en met de daling na de 4e beklimming dacht ik dat er nog een kans inzat op 6 beklimmingen. Die gedachte heb ik onmiddellijk laten gaan na de eerste 20 meter beklimming van de 5e keer. ik wist nu dat de 5e keer een lijdensweg zou worden en dat er niet meer in zat. Tijdens die 5e keer kwam er 2x een motor naast me rijden met de vraag of het nog wel ging...!!! Voor mij weer een signaal dat 5 x die 'klereberg' op wel genoeg was, Toch viel de tijd van 2 uur en 9 minuten achteraf nog mee maar geloof me ...er zat niets meer in. Ook mijn teamgenoten hebben boven niveau gepresteerd en iedereen heeft er een voldaan gevoel aan overgehouden. Financieel is het ook een succes geworden. Zelf heb ik ruim €3800 bijeen gebracht, het team ruim €38.000 en totaal 11,8 miljoen voorlopig. Kortom het was echt een geweldige ervaring die zonder jullie hulp mij nooit was overkomen. Nogmaal dank daarvoor.

laatste bericht

Ik sluit mijn Alpe d'HuZesblog af met uitzicht op de volgende uitdaging nl. eind september: Hazerswoude - München in 5 dgn. (ruim 1000 km).

Ook weer voor het goede doel (kankerbestrijding door Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam). Maar ik ga jullie daarmee niet lastig vallen voor donaties e.d. Wij doen dit zelf als fietsgroep samen met het bedrijfsleven.

Wellicht tot ziens

Thank you to my Sponsors

10

Fam Siersema

5

E.C. Hemminga

25

Victor en Lisanne

Hi Hans! Goed dat je wederom de uitdaging aangaat. Alvast veel succes en we zullen in je voorbereiding geregeld aanhaken! Gr. Victor en lisanne

10

JP Hordijk

Zet m op Hans

180

plantenactie

56

Yvette van den Berg

Hans heel veel succes en mooi dat je dit doet voor de belangrijke strijd tegen kanker!

25

Lenie van Gorcum

Succes Hans. Groetjes Tante Lenie

56

Renzo Kuppens

Zet hm op Hans !!! heel veel succes en ik hoop natuurlijk dat iedere deelnemer een mooi bedrag bij elkaar fietst. ciao, Renzo

100

Salixkwekerij Bontekoe

Heel veel Succes Hans, ook namens Han!

20

Anneke en Piet Staal

100

Arine & Jacques van Gorcum

75

Jeroen Rijkaart

Succes!

50

De Wintertuin

Succes met het rijden van de Alpe d`Huzes

25

Miranda de Boer

Zet hem op Hans!! Die 6x kan je halen 😉

50

Robèr Bijwaard

Hoi Hans, voor die 5x een tientje en bij de 6e verdubbel ik het! Kom op hè je kan het, EN niet vergeten "als het tussen je oren maar goed zit, kom jij ook die 6e keer boven" Succes man

10

femke van t hoog

Ik ben nu al trots op je hans!! Topper

57

Bart Sol

Enorm veel succes Hans! Ik ga je de hele dag volgen!! Op de computer dan...!

21

Anonymous

Bravo Hans!!!!

100

Twan Bouten

Hans.....heel veel succes weer!

10

Fleur van ‘t Hoog

Wat een ontzettend goed initiatief! Zet hem op Hans! Heel veel succes! x

21

Philip Gorcum

15

Michael Bes

Zet 'm op Hans, ik heb je al geweldige dingen zien doen dus dit wordt een 'walk in the park' voor jou😉. Veel succes.

25

Wybo en Marian Elzinga

Hans,succes met het beklimmen van deze berg voor dit mooie doel.

21

Dennis van Ringelenstein

Handige...topper!!!!!! Klasse dat je dit wéér doet man💪....zet em op!!

25

David Verweij

Hans zet hem op!!

10

Jeroen Van der Ven

Opgeven is inderdaad geen optie Hans !!! Succes!

25

Mark Van Harskamp

Heel veel succes Hans! 6 keer gaat je lukken!!! :))

500

Giorgio Tesi Vivai

Forza! Vai, Hans, vai!

10

Nadal Denis

i want a picture when you will be there!

66

Ann Moons

Succes Hans !!!

21

Christian Van Kempen

Hans, succes met je sportieve uitdaging! Goed initiatief

50

anoniem

25

Dorus Van Gorcum

Hans, heel veel succes!

50

Joelle Schneider

100

Frans Didde

105

Marie

5 x 21 bochten! Zet hem op! Chapeau dat je weer meedoet!

26

Jasper van Gorcum

Hartstikke goed dat u dit weer doet!

21

Peter Hordijk

Veel succes ouwe gaander...Erop en erover💪

15

Kees Van Gorcum

Succes Hans.

25

Joost Fokker

50

Marion Faas

Jij een mooie uitdaging en ik mooie planten! Bedankt en zet hem op!

50

Ad Kempen

50

Peter Kroes

Hans, oude taaie, dit wordt een eitje voor je!! Succes en ben nu al trots op je

30

Govert En Anne

Succes!!!! Groet, Govert en Anne

10

Sjoerd Hordijk

56

Jan Pieter ten Berg

50

Geurt en Tanja Van der Heijden van Gorcum

Hoi Hans, hierbij onze bijdrage. Als je een keer wil trainen in Ardennen of Limburg, laat maar weten dan ga ik graag mee. Succes en met jou kwaliteiten moet 6x lukken💪💪👍💪

50

Hans van der Heijden

21

Roel Hoogenboom

Goed bezig Hans

20

Peter Hordijk

Beste Hans, Ik ken je als een man die nooit verzaakt dus gaat nu ook niet gebeuren. Hoeveel keer naar boven maakt niet uit ....geniet ervan en wat een mooi bedrag heb je bij elkaar gebracht voor dit mooie doel💪 Succes Hans!!

50

Jose Collazo Alonso

Enjoy it and take care Hans!! Success

15

Joyce Looije

Succes Hans! Super stoer dat je er weer voor gaat.

26

Anonymous

Hans op het laatste moment toch een kleine bijdrage! Heel veel succes met deze bijzondere emotienele rit

105

Hans Van gorcum

Plantenactie

21

Henry Blijleven

Hi Hans heel veel succes wederom. Een mooie uitdaging voor een goed doel💪💪

500

Anonymous

50

Harry van Haren

Veel succes, en zet hem op. Je kunt het.

50

Niek van Keeken

Succes Hans!

100

Anonymous

Hoi Hans, Wat geweldig dat je je hier weer voor inzet. Heel veel succes, op naar de top! Groetjes, Maarten & Celine

60

Michiel de Haan

Succes kanjer

25

Annemarie van der Haak

Hans, super dat je dit gaat doen. Heel veel succes!

106

Peter van den Bekerom

Hans zet hem op. Ga voor 4 keer naar boven

75

Wim Sjouw

20

De Fruithof

50

XAVIER DURAN BERTRAN

VAMOS CAMPEÓN,..

10

Nico van Aanholt

Zet hem op ouwe!

26

tjalko

Show more