Henryc van Dongen

Alpe d'HuZes 2021

My Activity Tracking

6,814
kms

My target 0kms

Raised until 1st October 2020

2687.15

Raised from 1st October 2020

3187.15

We zijn 10 jaar onderweg.

In mijn tiende jaar naar Alpe d'HuZes kennen jullie mijn redenen om mee te doen. Ik wil je het dan ook besparen om nog eens mijn enorm lange motivatie te lezen, een motivatie die als maar groter en langer wordt. Ik blijf mensen tegen komen die ook met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben. Ik zou je kunnen vertellen dat ik al sinds 2011 naar de Alp ga en de vriend waarmee en waarvoor ik altijd ga vorig jaar is overleden. Ik zou nogmaals kunnen vertellen dat hij mij heeft leren doorzetten en doorbijten. Ik zou kunnen vertellen dat hij mij heeft geleerd dat opgeven geen optie is. Ook zou ik kunnen vertellen dat we met het team uit het kleine Chaam al ruim drie honderd duizend euro bij elkaar hebben gefietst de afgelopen jaren. En ik zou je weer kunnen vertellen dat kanker een leefbare ziekte moet worden, maar dit alles weet je nu onderhand wel en ik wil nu eigenlijk iets anders vertellen. 

Het afgelopen jaar was weer een prachtige editie van Alpe d'HuZes. Ik heb de berg 5 keer op de fiets beklommen en 1 keer hardlopend. Ik heb die editie meer dan ooit zoveel gedacht aan de eerste keer dat we daar waren, samen met John. Het was dus een prachtige Alpe d'HuZes. We kwamen laat thuis en hebben toen onze racefietsen in de schuur gezet, iets wat ik normaal nooit doe. Precies die nacht is er bij ons ingebroken en zijn al onze racefietsen en mountainbikes en nog veel meer weg gehaald. De fietsen die voor mij zoveel betekenden, gewoon weg gehaald. Ik was boos, verdrietig, ontroostbaar, maar bovenal ontzettend teleurgesteld. Teleurgesteld in mensen. Ik kwam net van een plek ergens in de Franse Alpen waar iedereen met elkaar om gaat zoals dat in een ideale wereld zou moeten zijn. En dan wordt je zo verschrikkelijk hard met je voeten terug op de grond gezet als zoiets gebeurt. Ik kon gewoon niet geloven dat er mensen op deze aarde zijn die zoiets doen. Ik was het vertrouwen kwijt. In alles en iedereen. Ik wist niet meer waarom ik mensen zou moeten vertouwen. Ik was bang als ik 's nachts alleen thuis kwam. Het was alsof ik ineens besefte dat je niet alleen kanker in je lichaam kunt hebben, maar ook in de maatschappij.

Enkele maanden geleden gebeurde er echter iets wat ik nooit had durven en kunnen dromen. Er stond iemand bij ons in de keuken met twee gloednieuwe racefietsen. Hij vertelde niet in wiens naam hij deze mooie snelheidsduivels kwam brengen. Hij vertelde dat er iemand bij hem in de zaak was geweest die het blijkbaar erg goed met ons voor had en dat die persoon voor ons deze fietsen wilde betalen. Ik kon er geen woorden voor vinden en nog steeds niet eigenlijk. Ik heb een half uur voor me uit staan te staren en alleen maar nadenken wie zoiets gedaan zou kunnen hebben. Ik geloofde gewoon niet dat er iemand zou zijn die ons twee racefietsen zou gunnen, omdat die persoon vindt dat Anne en ik die verdienen. Ik kon en kan er gewoon niet aan uit. Maar waar een half jaar geleden mijn vertrouwen in de mensheid was gestorven, was het nu weer helemaal terug opgebloeid. Ik kon maar niet stoppen met denken, gelukkig zijn er ook nog goede mensen op deze wereld. Maar er is natuurlijk een verschil tussen goede mensen en mensen die twee racefietsen kopen omdat ze vinden dat wij dat verdienen. Ik had in 4 maanden tijd kennis gemaakt met, wat mij betreft, de twee uitersten in deze wereld.

Na de diefstal bij ons dacht ik echt 'barst allemaal met je Alpe d'HuZes'.

Waarom zou ik weer een half jaar alle moeite van de wereld doen om een paar duizend euro bij elkaar te werken en zes keer die berg op te stampen. Ons zelf helemaal kapot werken om te proberen de wereld een beetje beter te maken, voor een ander, terwijl er aan de andere kant mensen bestaan die zich gedragen als de kanker van de samenleving en zulke onmenselijke dingen doen. Ik kon me er niet meer toe zetten. Echter werd mijn vertrouwen in mensen weer terug gewonnen en ik dacht ja ik ga juist weer meedoen. Ik moet nu weer meedoen. Ik dacht aan wat John zou zeggen. Opgeven is geen optie. Laat je niet zomaar aan de kant beuken door een paar van die slechte cellen. Laat die kanker niet overwinnen, maar vecht er tegen. Put er juist kracht uit. En dat is wat ik wil gaan doen. Ik wil heel graag weer mee gaan doen aan Alpe d'HuZes, omdat ik denk dat er met mij nog heel veel mensen zijn die vinden dat kanker de wereld uit moet, dat niemand meer dood mag gaan aan kanker. Ik strijd hier al jaren voor, ik heb al zoveel geld opgehaald, er worden geen stappen gezet, maar sprongen. Wij hebben met z'n allen er voor gezorgd dat er medicijnen zijn dat er al een heleboel mensen kunnen leven met kanker. Ik ga me niet aan de kant laten zetten door een paar slechten in ons land. We gaan er dit jaar weer een pracht jaar van maken en ik hoop daar weer een ongelooflijke bijdrage aan te mogen leveren.

John blijft voor altijd in mijn gedachten. Ik denk bijna iedere dag wel een keer aan John. Aan hoe hij was, aan wat hij zou doen, aan wat hij zou denken en zeggen. Hij was een tweede vader voor mij. Hij heeft me dingen geleerd die ik altijd zal onthouden. Ik mis hem zo vaak. En heel veel mensen missen hun dierbaren door die verschikkelijke ziekte. Ik ga dit jaar strijden voor een wereld zonder kanker. John gaf nooit op en dat ga ik ook niet doen. 

Thank you to my Sponsors

10

Evalien Kohler

Succes Henryc, je bent een topper!

500

Clasien Rijvers

Opbrengst fietsen

300

Clasien Rijvers

Verkoop fietsjes

50

Jacqueline van Dongen

Henryc, jij gaat het doen, we denken aan jouw dierbaren en die van ons❤️

25

Voskuil

Beste Henryc maar ook adri ank en Anne jullie zijn toppers 💪🏻💪🏻👍👍. Heb heel veel bewondering hoe jullie dit ieder jaar doen. Echt geweldig .

1.000

Clasien Rijvers

Verkoop fietsjes

350

Clasien Rijvers

verkoop fietsjes

25

Emi Vd Ouweland

john, always on my mind💙 zet hem op!!

300

Clasien Rijvers

verkoop fietsjes

550

CPM Rijvers

Laatste storting voor 2020

16

Anne en Anne

Anne en Anne (A x 2 ) hebben samen statiegeldflessen verzameld voor het goede doel! #spelenopwoensdagmiddag

10

Helma Goos

Super Henyc, veel succes

26

Linda Winkels

Succes !!

25

Mariëlle Wouters

Henryc, ik ben al jaren trots op jou en volg je met grote bewondering. You van do this! 👊 Heel veel succes en geniet ervan! 🍀

Show more

Select a Christmas decoration