Jan van der Loo

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

In 2013 waren wij, mijn vrouw Jozefien en ik samen met een paar vrienden aanwezig bij de achtste editie van Alpe d’ Huzes.

We waren er als begeleidingsteam voor een van de deelnemers. Het evenement maakte enorme indruk op ons, mede door de ziekte kanker van mijn lieve vrouw Jozefien, die daar helaas bijna vier maanden later aan overleed. We zagen mensen die ernstig ziek waren en geen kans op overleven meer hadden. Zij vochten  voor mensen met nog wel een kans op een langer of beter leven. Positief als ze was putte Jozefien daar extra energie uit.  Onder de indruk van de sfeer en de kracht van deze mensen deed ik de uitspraak, “ooit zal ook ik hieraan deelnemen”.

Dat moment is nu, zes jaar later, aangebroken. Geïnspireerd en gestimuleerd door onze teamcaptain Sabine was deze beslissing snel genomen. Vol geloof en overtuiging zeg ik ook dat kanker de wereld uit kan en moet. Dat zal naar verwachting nog niet de komende jaren gebeuren. Wel kan het binnen afzienbare tijd een chronische ziekte worden. In mijn omgeving zie ik zoveel mensen die daarmee te maken hebben dat ik daar ook actief wat voor wil doen.Er is nog veel  onderzoek, dus ook heel veel geld nodig om dat te realiseren. Daar kan ik niet alleen voor zorgen. Dat kunnen we wel met z’n allen, sponsoren, donateurs en iedereen die zich betrokken voelt bij dit mooie doel.

Wij als  Team Kuijpers  willen daar een zware inspanning voor leveren. Ons team zal  daarvoor een of meerdere keren de berg beklimmen. In de vroege ochtend van 6 juni zullen wij aan de start staan om deze uitdaging aan te gaan. Voor ons is opgeven geen optie! Mijn persoonlijke doel is tenminste tweemaal de berg lopend te beklimmen.

Namens alle mensen die door verder onderzoek weer een kans op leven kunnen krijgen, wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor je bijdrage.

 

Doet u ook mee?

My Updates

De aftrap

Vorige week op 23 januari hadden we met de vijf Kuijpers teams de aftrap voor Alpe d'HuZes  op de vestiging Den Bosch.

Bijna allemaal waren de deelnemers aanwezig en er was enthousiastme.

Het is heel mooi dat Kuijpers de vijf teams (ca. 50 personen) faciliteert en bijstaat in de voorbereidingen. Dat is in de vorm van coaching, gezondheid, trainingsclinics, vervoer, kleding etc.

De donatie verwerven doet ieder voor zich en hebben we allemaal dezelfde doelstelling nl. € 2.500.- p.p. Ik kan zeggen dat dit nu al boven verachting verloopt.

Voor het sportieve deel hebben we de eerste instructie al ontvangen over voeding, materiaal, trainingsopbouw en rust. Daarbij is heel duidelijk geworden dat we ons niet over de kop hoeven te trainen maar rustig op kunnen bouwen. We zullen er wel veel tijd in moeten steken. Pas dan zal het op 6 juni ook een sportief succes worden.

Op vrijdag 25 januari was de fitheidstest waaronder een ECG. Ik kan vertellen dat dit een bijzonder goed resultaat te zien gaf en kan ik zonder beperkingen de stijd met de berg aangaan.

Heel bijzonder is het om ruim drie jaar na pensionering met de oud collegas deze actie te doen. Je voelt je daardoor nog steeds kort bij het berijf staan.

Binnenkort gaan wij, Marga en ik, een weekend op training in de EIffel om al wat klimkilometers in de benen te krijgen.

Voor de opbrengst van de actie hebben we ook nog wat plannen die we momenteel uitwerken. Zodra dat duidelijk is kun je dat op onze actiepagina lezen.

Al met al een heel mooie uitdaging voor de komende maanden.

Alpe d'HuZes diner

We zijn weer een paar weken en veel kilometers trainen verder.

Na een weekend trainen in de Eiffel hebben we de afgelopen weken  in Brabant en Limburg gelopen. De traningen gaan prima al hebben we nog veel te gaan. Dat is overigens geen straf want we combineren het nuttige met het aangename. Wandelen in mooie omgevingen is heerlijk om te doen.Bovendien hebben we vaak redelijke tot zeer goede weersomstandigheden, zoals de afgelopen en ook de komende week weer het geval is.

Waar we momenteel veel energie in steken is de voorbereiding van ons      Alpe d'HuZes diner in Beer and Beefs van De Pandoer. In een eerder bericht heb ik de actie al aangekondigd. Nu is het heel concreet en hebben we op 10 april een viergangen diner. Voor de tekst kun je de flyer raadplegen.

De aanmeldinge verlopen heel voorspoedig, dus zal het een vol restaurant worden. Marga zal met haar topkoks een uitstekend diner gaan bereiden. Onze bediening staat garant voor een prima service voor onze gasten.

Alpe d'HuZes diner uitverkocht

Het Alpe d''HuZes diner is uitverkocht.

Groot enthousiastme van onze omgeving heeft geleid tot een snel uitverkocht diner, dat we op 10 april organiseren. Nog geen drie weken waren nodig om het vol te krijgen. Dat beteklemt dat heel veel mensen het goeie doel van harte steunen door zich in te schrijven. Dat is geweldig in de aanloop naar het evenement begin juni. We zijn intensief bezig met de personele invulling en alle details die geregeld moeten worden. We komen er straks uit als volleerde horecamensen!!! Overigens is Marga dat al. Ze is ook niet voor niets chef in diverse keukensettings. In de Margriet, die 7 maart uit is gekomen staat een leuk verhaaltje over haar werk. Zaterdag 16 maart gaan we met het complete Kuijpers team trainen in het Limburgsee land. Dat doen we onder leiding van Richard Spierings, onze coach.  De wielrenners worden getraind en begeleid door oud profwielrenner Steven Rooks. Het belooft een zware maar vooral interessante dag te worden. De weersomstandigheden kunnen geen roet in  het eten gooien, het gaat namelijk altijd door. Wind, regen en eventueel sneeuw zullen we trotseren. Later zal ik verslag doen van onze ervaringen.

 

Ps,

dat het diner is uitverkocht wil niet zeggen dat er geen donaties meer nodig zijn. We blijven knokken voor een grote opbrengst om meer mogelijk te maken voor kankeronderzoek.

 

Trainen, eten, trainen.

Het afgelopen weekend hebben we onze spiertjes laten weten dat er nog veel arbeid verricht moet worden. Na trainingen van 10 en 15 kilometer hebben we dat opgevoerd via 20 naar dertig kilometer afgelopen zaterdag. In Venlo hebben we deelgenomen aan de Venloop over 30 (vlakke) kilometers. We liepen de afstand van 8.00 tot 14.00 uur. Ons doel was om, door een hoger tempo te lopen dan we gewend zijn, ook wat extra aan onze conditie te schaven. 30 kilometer is de afstand van twee beklimmingen van de Alpe d'Huzes. Er is echter nog wel een wereld van verschil nl. de helling, van gemiddeld 8,5 %!!! We hebben er na de Venloop allerlei berekeningen erop losgelaten. De eenvoudigste was, als we de beklimmingen in de dubbele tijd doen, dan is dat in elk geval binnen de beschikbare tijd haalbaar. Maar zo werkt dat natuurlijk ook weer niet omdat de inspanning niet alleen tijd gebonden is. Voordat ik pessimistisch ga klinken kan ik gewoon stellen dat we nog het nodige moeten trainen om de inspanning onder alle omstandigheden (weer) te kunnen doen. Dat gaan we dan ook doen. Vanaf eind volgende week gaat dat weer door.

Nu hebben we onze pijlen even geheel gericht op ons diner van 10 april. Het belooft een heel mooie avond te worden. We hebben een mooi menu samengesteld en zijn nu bezig met de daadwerkelijke invulling. Het inkopen van vele kilo's ingrediënten, maar ook drank, aankleding van het restaurant en de administratie. Marga en haar keukenbrigade staan te trappelen om aan de slag te gaan. Ook de keuknhulpen, de mensen in de bediening, van de afwas en diegene die allerlei hand en spandiensten verrichten staan in de startblokken.

Pro et Contra, hebben we begrepen, heeft al een extra repetitie ingelast om ook goed voor de dag te komen. Dat we daar veel vertrouwen in hebben lijkt me vanzelfsprekend. Leo en zijn maten Jan en Joop doen niets half of voor 95%. Die gaan altijd van de 100 % en als het kon nog net wat hoger. Goede signalen dus voor deze avond. We zullen onze gasten met veel genoegen ontvangen.

Binnenkort zullen we verslag doen van deze avond.

 

 

 

Diner in gezellige ambiance

Woensdagavond heeft ons Alpe d'Huzes viergangen diner bij De Pandoer plaatsgevonden. Met 90 gasten was dat een ware happening. Dinsdagmiddag zijn we met Mia, Hanneke, Marije, Jozien en Monique met de voorbereidende  mise-en-place begonnen. Onder leiding van Marga is er enorm veel snijwerk gedaan. Ook werden er al voorbereidend de bouillons en delen van het dessert bereid, voor het zeer uitgebreidde menu dat Marga samen had gesteld. Daarvoor moesten veel handelingen verricht worden. Het was prachtig om te zien hoe de dames daar als een ingewerkt team stonden te werken. Ondertussen werd  door Peter en Henk de glazen gepoeleerd en de tafels ingedekt. Dat we daarvoor de juiste mannen hadden gekozen bleek wel toen ze klaar waren. Het zag er onberispelijk uit. Dezelfde middag kwam geluidsman Christ al zijn geluidsapparatuur opstellen om ervoor te zorgen dat Pro et Contra hun geluid goed over zouden kunnen brengen. Woensdagmiddag kwam de keukenbrigade met Jan, John en nog een Jan (niet deze Jan), die met het grote kookwerk begonnen. Met veel passie werden de gerechten als sausen, groente parfaits, vlees en vis bereid. Ondertussen werden nog de laaste puntjes geregeld om goed van start te kunnen gaan om 18.30 uur. Om 18.15 uur kwamen de eerste gasten al binnen. Die hadden er veel zin in zo bleek al snel. Behalve aan de koks was het nu ook de beurt aan de bediening. Met Elske, Hanneke, Simone, Thomas, Teun en Erik. Het was een ware reunie. Weer in zwart-wit aantreden zoals ze dat jaren geleden zo vaak hadden gedaan bij De Pandoer. Verleerd hadden ze het in elk geval niet. Met Joep als dirigent gingen de gerechten vlotjes naar de tafels. Ondertussen stond Jamal al aan de afwas, die er massaal kwam. Tussen de gerechten door verzorgde Pro et Contra met hun prachtige liedjes voor een heel gezellige sfeer, die uitstekend paste bij het diner. Leo, Jan en Joop voelden zich enorm betrokken en haalden alles uit de kast om onze gasten te vermaken. Heel mooie luisterliedjes met in het laatste blok enkele meezingers die zeer gewaardeerd werden.Een heel duidelijk verhaal vertelde Henk, cluster coordinator vrijwilligers van de stichting Alpe d'Huzes Hij gaf uitleg over de bestemming van de gelden en over de organisatie in het algemeen. Daarmee werd voor veel mensen helder hoe met het geld om wordt gegaan, door concrete projecten te benoemen en wat het beleid is van de stichting. Een heel waardevolle bijdrage. Precies volgens planning werd om 21.45 uur het dessert geserveerd en viel er toch wel wat spanning van ons af. Wat we steeds heel bijzonder vonden en waar we heel dankbaar voor zijn is de locatie. Erik en Jeroen toonden zich vanaf het begin heel betrokken bij het goeie doel. Je restaurant en de keuken twee dagen aan anderen overdragen is iets heel anders. Heel erg dankbaar zijn wij ze daarvoor, anders hadden wij ons plan nooit kunnen realiseren.

Het is geweldig om mee te maken dat zoveel mensen zich spontaan aanmelden om onze gasten te zijn. Aanmeldingen om te helpen bij de voorbereiding. Sponsoren die een extra bijdrage of donatie doen.

Nu de opbrengst van de avond, die was € 3.410,-, die we over gaan maken aan de stichting Alpe d'HuZes. Dit bedrag verdelen we over onze beide actiepagina's.

Het is in een woord fantastisch. Bedankt iedereen die op welke manier dan ook zijn of haar steentje bij heeft gedragen.

Nu zijn wij sportief weer aan zet. Trainen, trainen en nog eens trainen.

Laatste loodjes

De laatste voorbereidingen voor Alpe d'HuZes lopen nog maar we zijn klaar voor de strijd.

Op 6 juni om 4.30 uur willen we, in het donker, aan de start staan. Dat betekent om half drie het bed uit om nog vóór half vier, met de auto, af te kunnen dalen naar de start in Bourg dÓisans. Om half vier wordt de berg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer dat niet tot de organisatie behoort. Daarna moet je tot half zeven wachten om met de eerste lift af te kunnen dalen. Wij willen de hele entourage bij de start meebeleven omdat ik weet dat dit heel bijzonder is, ondanks het vroege uur. Met tussenpozen van enkele minuten wordt in groepen gestart, dus kan het wel wat later worden dan half vijf.

Gisteren hebben we onze laatste lange training gedaan en dat voor het eerst in het Alpe d'HuZes teamshirt. Daarmee kregen we al direct dat bijzondere gevoel wat Alpe d'HuZes met zich meebrengt. Nu doen we alleen nog wat korte wandelingetjes en moeten we voorkómen dat we blessures oplopen.

Als je ons op 6 juni wilt volgen, dan kun je daarvoor een app downloaden op de site "opgevenisgeenoptie". Daar kun je een naam invoeren van de persoon die je wilt volgen. De starttijd en alle tussentijden worden geregistreerd en kun je volgen.

Wij willen iedereen bedanken die bij heeft gedragen aan het slagen van onze acties. Het diner met alle gasten, de fantastische hulp van velen en de bijzondere medewerking van De Pandoer voor de accommodatie. Voor alle donaties en niet te vergeten onze shirtsponsors. Het is werkelijk fantastisch te zien hoeveel enthousiasme we ondervonden hebben op de weg naar de grote dag. Allemaal héél veel dank.

Zijn er mensen die alsnog iets willen doneren dan kan dat nog altijd. Kijk op op mijn actiepagina, daar wijst het zich vanzelf.

 

Lieve groet, Jan

De laatste training voor vertrek

De laatste loodjes in de voorbereiding, op weg naar de top.

De kaarsen

Het is hartverwarmend dat zoveel mensen een mooie boodschap meegeven op de kaarsen.

Ze worden zoveel als mogelijk in de bochten neergezet die ons gevraagd zijn.

Met moment van inleveren is een beetje verlengd. Dinsdag 28 juni is de laatste mogelijkheid om ze nog mee te geven.

De finale van een half jaar voorbereiden.

Het traject Alpe d'HuZes 2019 zit er op. Vanaf het besluit om deel te nemen is nu bijna een half jaar verstreken. Bijna zes maanden in het teken van trainen en financiele acties. Daarbij was het hoogtepunt afgelopen donderdag 6 juni op de berg. We waren met het Kuijpers team met 48 deelnemers die op verschillende tijden van start gingen. Het grootste deel was fietsers, 3 hardlopers en ca. 15 wandelaars. Omdat wij vroeg wilde starten (4.30 uur) zijn we om negen uur naar bed gegaan. Tot onze eigen verrassing konden we nog slapen ook. We werden wel om één uur wakker, terwijl de wekker op twee uur stond. Met de gastvrouw was afgesproken dat we om half drie konden ontbijten, wat ze ook keurig had verzorgd. Om tien voor drie reden we met de auto de berg af naar de start. De berg werd om drie uur afgesloten voor auto verkeer en dat moesten we voor zijn. Dat betekende een afdaling in het donker en stonden we om tien over half vier aan de start. Precies een uur later begon het avontuur. Bourg d'Oisans slaat dan een nacht over, alles blijft de hele nacht in beweging. Heel mooi om dat te ervaren. In de bekende bocht naar links begon meteen de beklimming met een lange helling van 11% naar bocht 21. We konden ons hartje dus ophalen. Klimmen ging voortvarend tot bocht 9. Vanaf dat moment  werd Marga ziek. In bocht 7 deed ze nog een poging om te eten en te drinken maar dat lukte niet. In de rest van de beklimming lukte dat ook niet meer. Zo gingen we gezamenlijk naar boven waar we tegen negen uur toch finishten. Dat was een enorme prestatie ziek, zonder te eten en te drinken. Voor Marga was dat helaas meteen het einde van het avontuur. Voor mij begon de afdaling met de skilift en de bus voor de tweede klim. Tegen elf uur kon ik verkleumd van de kou opnieuw starten. De klim ging overigens  heel goed, ondanks de mist en de kou. Bij bocht 21 was de kou al weg en begon te temperatuur op te lopen. Er was al veel publiek op de berg wat me erg stimuleerde. Omdat ik alleen was gestart sprak ik onderweg met diverse andere deelnemers en merk je opnieuw dat iedereen een verhaal en een bijzondere reden heeft om daar te komen. Dat maakt dit evenement ook zo bijzonder. De tweede beklimming ging aanzienlijk sneller maar eiste evengoed zijn tol, de pijp was leeg toen ik boven kwam. Dat was  om twee uur. Bij de finish werd ik opgewacht door Marga die daarvoor even haar bed uit was gekomen. Ook dat was een bijzonder moment. Zo waren er veel mooie momenten van teamgenoten die aankwamen en heel veel van zichzelf gevergd hadden. Eind van de dag hebben we met het hele team op een terras wat gedronken en onze ervaringen met elkaar gedeeld. De  volgende ochtend was er nog een gezamenlijk ontbijt en een groepsfoto maar ook het onvermijdelijke afscheid van elkaar. 

Dit was een traject van bijna een half jaar met 6 juni als hoogtepunt. Maar voor het zover was hebben we veel getraind en mensen benaderd voor sponsoring of een donatie. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik onder de indruk ben van het enthousiaste meeleven van zoveel mensen.  Mensen die het initiatief waardeerden en het goeie doel wilden steunen. Steunen met een financiele bijdrage, met een aanmoedigend kaartje of door oppeppende woorden. Beste mensen, het was super om dit mee te maken.  Aan iedereen die hieraan bij heeft gedragen, namens ons beide, heel veel dank daarvoor. 

Mocht u dit lezen en alsnog willen doneren voor het goeie doel, dan kan dat nog steeds. De actiepagina blijft nog open.

Ps, tot onze spijt waren de fotograven niet zo vroeg wakker als wij en hebben we van de eerste klim geen foto's

De spanning tien minuten voor de start

Hier is het nog even wachten.

De 2e beklimming

Hoeveel bochten komen er nog?

Daar deden we het voor

Opbrengst, donderdag 6 juni 2019 om 20.00 uur

Thank you to my Sponsors

21

Anonymous

Go go go!

50

Hans & Maaike Van de Laar

Heel veel succes, Jan!

26

Irene en Bart

Succes samen. Super goed bezig

35

Nienke

Jan, heel veel succes en natuurlijk veel plezier. Geniet ervan.

12

Marlie Loo

Succes ome Jan en Marga, veel plezier!

25

Rob & Miriam Van Dinther

Super om te horen en te lezen hoe enthousiast je,je inzet voor dit goede en betrokken doel.Wij wensen je heel veel succes!? Liefs Rob & Miriam, Esmée en Joes.

26

Jozien & Jan van den Bogaart

Ha Jan, Heel veel succes met het lopen!

50

Auto Nobis Asten VOF

Top Jan dat je dit doet! Veel succes.

50

Fiona van den Bosch

Heel mooi en dapper dat je dit doet Jan! Alvast veel succes!

40

Harriëtte en Frans

Jan en Marga, wat een mooi doel. Wij wensen jullie heel veel succes met de voorbereidingen op deze grote uitdaging en op 6 juni een mooie dag.

25

Jack en Annelies

Succes met de trainingen. Opgeven is inderdaad geen optie. Goed dat jij je hiervoor inzet. 2x de berg op zal ook behoorlijk pittig zijn. Jack & Annelies

56

Harry & Hanny

Jan, wat geweldig dat je dit doet met Marga. Succes Harry & Hanny

25

Jan Loo

Jan, heel veel succes in Frankrijk. Het is een heel mooi doel.

10

Ellen Isbouts

Zet m op Jan!!

26

Jean Van Horne

Hey Jan Zo n mooi gebaar van alle deelnemers die mee gaan.Heel Veel Succes gewenst.Een hele Emotionele dag voor allen !!Maar ook iets moois waar iedereen op terug kan kijken! Daar doe je het voor..Succes voor iedereen.

50

Heidi en Kurt

Super dat je mee doet! We wensen je veel succes met de trainingen. Mooi evenement op een prachtige berg

6

Aukje

Chop Chop Chop: naar de top!

25

rini zegers

Jan de opbrengst is voor een geweldig goed doel. Wij wensen je heel veel succes en blijven je volgen

13

Merijn en Sam

Wij zijn super trots dat onze beresterke opa de hoge berg gaat beklimmen! Hup opa hup! Onze jaartjes (3 en 5) in sponsorgeld en van oma ook nog.

25

Fam. De Laat - van Gogh

Succes!

15

Jolanda, Niek en Janne

Marga en Jan, heel veel succes met de voorbereiding en de beklimming. "Zet um op"

15

Lesley Mark

Zet 'm op!

50

Ton

Succes Jan

10

Hanneke Van Der Loo

Alvast een begin, op naar het volgende

56

Arnold van Duijnhoven

Beste jan, Wij vinden dit echt TOP van jou en je team....Je weet maar al te goed waar je het voor doet.Deze ziekte MOET aangepakt worden.Enorm veel succes alvast !

56

Jan en Christa

Hey Jan, Heel veel sympathie voor de waardevolle uitdaging die je aangaat, wij wensen je daarbij heel veel plezier, kracht en voldoening toe! Jan en Christa

25

Stefan, Loes, Lana, Morris en Fedde

Jan, wat knap dat je deze uitdaging aangaat. 2x de berg. Pittig klusje. Maar wij weten zeker dat jij dat kan. Heel veel succes met de trainingen . Groetjes, Stefan, Loes, Lana, Morris en Fedde

50

Teun van der Loo

Heel veel succes!!!

500

stijn van der loo

Succes Pa en Marga

10

Cindy

Veel succes Jan en Marga, supergoed van jullie!

50

Sandy Harrewijne

Succes ome Jan! Heel goed doel! Mooi dat jullie hier aan mee gaan doen.

10

Yvonne Berkers

Super wat jullie vandaag doen Jan! Opgeven is geen optie! In gedachten ben ik bij allen die vechten tegen kanker en bij allen die er aan overleden zijn. Groetjes, Yvonne

6

Bas

One4theTeam - Kuijpers

26

Alexander & Carina Zegers

Heel veel succes! Super intitiatief en voor een geweldig doel!

50

Ria en Peter

Succes Jan en Marga met de voorbereidingen en met jullie inzet gaat het zeker lukken.

250

Hans Leenen

Beste Jan, Heel veel succes en zet 'm op. Laat het goede gevoel dat je actief bijdraagt om deze rotziekte de wereld uit te krijgen overheersen als je aan het afzien bent. gr Hans

50

Toon Niek en Janne

Jan, ontzettend veel succes op de berg. Wandelen, afzien en emoties is wat je te wachten staat maar probeer er vooral van te genieten! Ik hoor graag van je hoe jou ervaring als deelnemer is bevallen. Een warme groet vanuit de Bergweg aan jou en Marga.

25

Wilma en Bert Welten

Succes

21

Anonymous

Lieve Jan Deze is voor Jozefien. Zet m op! X Sabine

50

Anonymous

Hallo Jan, Zojuist hebben we een donatie gedaan. We wensen je veel succes met dit mooie evenement. Groetjes van Beppie en René

26

Ramon Bouwmans

Wij wensen jullie heel veel succes met deze mooie acties voor het KWF.

25

Eugène en Mia

Jan en Marga, geweldig doel!! Heel veel succes de komende maanden!

15

Ryan en Wilma van Laarhoven

Heel veel succes en we zien elkaar op de berg xxx Grt. Ryan en Wilma

1.650

Marga en Jan

Het geweldige Alpe d'HuZes diner heeft € 3.410,- opgeleverd. Dat verdelen wij over ons beider actiepagina's. Heel hartelijk dank aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.

50

Marce en Gijs van der Loo

Beste ome Jan en Marga, Wat ontzettend stoer, onze steun heb je. Veel succes met de trainingen!! Groet, Marce & Gijs

Show more