Marleen Zijlstra

Heeft deelgenomen in 2 vorige edities

Ook dit jaar doe ik weer mee aan Alpe d'HuZes!

Iedereen heeft wel iemand in zijn directe omgeving die met kanker wordt geconfronteerd. Ik ook. Er is onmacht, onzekerheid, strijdvaardigheid, positiviteit, niet opgeven, en veel meer ....

Voor iedereen die met kanker te maken heeft of krijgt, doe ik mee aan Alpe d’HuZes. Ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.

Daarom ga ik op 6 juni de berg op! Liefst 3x. In ieder geval 1x lopend en minimaal 1x fietsend.

Mijn eerste ervaring met Ad6 was in 2016. Ik nam deel aan het massageteam en beleefde een enorme saamhorigheid, een hele week lang: één doel, één strijd. Wat een dankbaar werk.

In 2017 wilde ik zelf de berg trotseren, maar het moest niet te makkelijk zijn. Ik wilde uitdaging, strijdvaardigheid en niet opgeven voelen. Ik ben geen fietser en besloot het hardlopend te doen. Ik rende 1x naar boven en wandelde een 2e keer. Ik genoot van alle aanmoedigingen onderweg, maar ook van de rustige stukken, alleen met m'n gedachten.

2018 was een bijzonder jaar. Eigenlijk zou ik niet gaan, maar kort voor het evenement kon ik toch mee naar de Alpe. Ik liep 2x naar boven voor iemand die zelf zou deelnemen, maar vanwege haar ziekte niet kon. Ooit had ze tot bocht 13 gefietst. Daar plaatste ik haar kaars. Voor haar trotseerde ik de berg en nam haar symbolisch mee over de finish. Het was een dankbare, waardevolle ervaring met een extra lading.

En nu is het alweer bijna 6 juni 2019. Dit jaar gaan we met het hele gezin, inclusief oma (die andere jaren bij de thuisblijvende kinderen was). Bijzonder om met z'n allen ons steentje bij te dragen.

Stijn gaat voor het eerst zelf fietsen, Mette doet voor de 3e keer vrijwilligerswerk, Ries voor de 2e keer en voor Tije is het de eerste keer.

Ik heb mezelf een ander doel gesteld: 1 x lopen en minimaal 1x fietsen (maar liever 2x ;) ) Moet immers niet te eenvoudig zijn.....

Sponsor je mij? Dan sponsor je team SM@RT !! Iedere €  is er 1 en dus zijn we ook blij met kleine donaties ;).

Je werkt dan mee aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage. Wij gaan ervoor en houden je op de hoogte!

My Updates

Team SM@RT ? Jazeker, team SM@RT !

De praktische voorbereidingen zijn getroffen: de kinderen hebben toestemming van school, vrije dagen zijn gepland en een appartement is geregeld. De inschrijving voor de Alpe d'HuZes, op donderdag 6 juni, is een feit!

We doen dit jaar wederom mee onder de naam team "SM@RT". We zijn supertrots op Stijn, Mette, Ries en Tije, dat ze samen met ons hun bijdrage gaan leveren aan dit bijzondere evenement zodat in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker!

Stijn deed de afgelopen drie jaar vrijwilligerswerk en fietst dit jaar voor het eerst de berg op. Mette gaat dit jaar voor de derde keer vrijwilligerswerk doen. Ries voor de 2e keer en voor Tije wordt het een nieuwe ervaring.

Dick fietst dit jaar voor de vierde keer. Hij kan de berg dromen . Mijn eerste jaar maakte ik deel uit van het medisch team en stond ik in de massagehal. Het tweede jaar ben ik hardlopend naar boven gegaan en daarna nogmaals gaan wandelen. Vorig jaar liep ik 2 maal naar boven voor iemand die dat zelf niet (meer) kon. Heel bijzonder. En dit jaar wil ik 1 keer hardlopend en minimaal 1x fietsend de berg op.

Ook oma Ineke gaat dit jaar mee en haar steentje bijdragen. Voorgaande drie jaren bleef zij thuis met de achterblijvende kinderen. Dit jaar gaan we dus met z'n allen!

Naast onze fysieke voorbereiding gaan we dus voor onze volgende uitdaging: geld inzamelen en SPONSOREN vinden!

Iedere € is er 1 voor Alpe d'HuZes/KWF-fonds. Wij zijn er blij mee.

2016, onze eerste ervaring met alpe d'HuZes ?

Dick kreeg in 2015 de vraag of hij mee wilde fietsen met Alpe d' HuZes. Hèt evenement om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. 20 jaar geleden (1995) overleed zijn vader aan deze ziekte. Goed moment om in actie te komen. Hij leende een fiets (dankjewel Wiljan), ging in training (dankjewel Marcel) en startte met geld inzamelen.

Al snel werd het hele gezin betrokken: Tije zamelde lege flessen in, Marleen sloot zich aan bij het medisch team, Stijn en Mette kregen toestemming van school, sloten zich aan bij het team jeugd-vrijwilligers en oma werd ingeschakeld voor Ries en Tije.

We maakten deel uit van team Flying Dutch samen met Adina, Stella, Wouter en Jeroen. Deels gesponsord door werkgever Gemeente 's-Hertogenbosch met o.a. fijne, opvallende oranje t-shirts.

De hele week stond in het teken van Alpe d' HuZes! De fiets- en loopploeg bereidden zich voor op de donderdag. Stijn en Mette besteedden vele uren bij de catering en Marleen maakte haar uurtjes aan de massagetafel. Donderdag 2 juni was iedereen supervroeg uit de veren, was het een lange, maar mooie dag die zeer voldaan werd afgesloten. Missie geslaagd!

Wat een indrukwekkende week. Wat een saamhorigheid. Een week waarin iedereen bezig is met één en hetzelfde doel: in de toekomst niemand meer dood aan kanker. Gemoedelijkheid, ruimte voor verdriet, aandacht voor alles wat "is", genieten van het moment, van elkaar, ......

Een fantastische ervaring!

IN 2019 DRAGEN WIJ WEER ONS STEENTJE BIJ.
WIL JIJ ONS SPONSOREN?
ELKE € IS ER 1 ?

21 BOCHTEN ?

De beklimming van de Alpe d’Huez gaat via 21 bochten. Na de start, waar het nog vlak is, begint de rit omhoog, met direct al een pittig stijgingspercentage vóór bocht 21. In elke bocht staat een bord met hoogtemeters en winnaars van Tour de France etappes. Tijdens de koersdag hangen daar ook vele banners van o.a. sponsoren. Indrukwekkend zijn de banners waarop foto’s te zien zijn van mensen waarvoor we omhoog lopen of fietsen, of van diegenen die de strijd hebben verloren.

De afstanden tussen de bochten verschilt, maar het aftellen is fijn. De buitenbochten zijn relatief vlak; dat is ook fijn! Tevens een goede plek voor een pauze, een gesprek met lotgenoten en makkelijker opstappen dan op de steilere stukken. Mooie uitzichten onderweg zorgen voor genietmomenten. Hoe hoger je komt, des te minder begroeiing. Een boeiende, lange, uitputtende, inspirerende, waanzinnige, uitdagende, bijzondere klim ….

Onderweg is er geen gebrek aan aanmoedigingen. Vooral in de bochten 16 en 7, in het dorpje Huez en tussen bocht 4 en 3 is heel veel afleiding: Verzorging, muziek, supporters! De sfeer is super, ieder draagt zijn/haar steentje bij!

Na bocht 1 rijd je het dorp binnen. Daar zijn wederom veel mensen die je toejuichen. Hoe fijn voelt dat! Maar dan ben je er nog niet …. Hier en daar nog wat bochtjes, stukjes stijgen en als de finish in zicht is zelfs een stukje dalen ?.

Na ca. 14,5 km zit de klim erop. Een soort erehaag vlak voor de finish en het besef van je prestatie, zorgt regelmatig voor de nodige emotie. Alles komt voorbij: euforie, verdriet, blijdschap, tranen, omhelzingen, uitputting, …..

Moe maar voldaan ben je boven en staan vele lieve vrijwilligers klaar met bouillon, ontbijtkoek, banaan, sinaasappel, en nog veel meer. Kun je je laten masseren door een team sportmasseurs en fysiotherapeuten in opleiding. Kun je een medisch team raadplegen voor allerhande medische zaken. Krijg je warmtefolie als het koud is. Kortom, er wordt goed voor de deelnemers gezorgd door héééééél veel vrijwilligers.

En dan heb je de keus: of je geniet van je prestatie of je daalt af en gaat nog een keer die bijzondere klim tegemoet.

SPONSOR JIJ ONZE BEKLIMMINGEN EN VRIJWILLIGERSWERK ?
ELKE € IS ER 1 !

Bocht 3. Ook een beetje onze bocht …..

In bocht 3 heb je een fantastisch weids uitzicht, is er veel groen, lopen er soms koeien en wordt er soms geskied. Er staat een mooie boom en in 2016 stonden er heel veel vergeet-me-nietjes.

In 2016, toen we voor het eerst meededen aan Alpe d’HuZes, was het 20 jaar geleden dat Dick z’n vader overleed aan kanker. Piet hield van de natuur en genoot van ‘groen’. Hij kwam graag in Frankrijk en had goede vakantieherinneringen aan Alpe d’Huez.

We kozen een boom uit in bocht 3 om een gedenkplaatsje te maken. In 2017 en 2018 konden we het plekje terugvinden. Benieuwd of dat komend jaar ook weer het geval zal zijn.

In ieder geval plaatsen wij onze gedenkkaarsjes altijd in bocht 3 en is het voor altijd ook een beetje onze bocht.

Steun jij ons tijdens Alpe d’HuZes? Dick, Stijn en Marleen als ze gaan fietsen? Mette, Ries en Tije als ze vrijwilligerswerk gaan doen? Met als doel: in de toekomst niemand meer dood aan kanker?
ELKE € IS ER EEN !

Daar is er weer één....

Weer iemand die geld vraagt voor sponsoring. Het zoveelste goede doel. Clini Clowns , Ronald McDonald Kinderfonds , Dream4Kids , Stichting Hartekind , ALS Nederland, Spieren voor Spieren, Alpe d'HuZes en ga zo maar door..... En goed zijn ze, ....... allemaal!

Maar wat doe je? Geef je elke keer iets kleins, of misschien iets meer omdat je het kunt missen of omdat dat doel voor jou een speciale betekenis heeft? Of omdat je de deelnemer kent. Of misschien geef je niets, om welke reden dan ook. Ook prima. Maar weet, alle beetjes helpen!

Door inzet van deelnemers, vrijwilligers, organisatie en sponsors wordt elk evenement sowieso een succes. Want elke € is er 1 ?. En die euro's worden allemaal goed besteed.

En ja, ook wij kloppen aan ?.
Omdat we meedoen aan Alpe d'HuZes, met als doel dat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker. Dit jaar met het hele gezin, inclusief oma. Fietsen, lopen, vrijwilligerswerk, ieder draagt één of meerdere steentjes bij. En hiervoor zoeken wij sponsors. Kleine sponsoring, iets grotere sponsoring, grote sponsoring, ......
Alles is oké, want immers: elke € is er 1!

Dus, vind je Alpe d'HuZes een goed doel, kun je iets missen, ken je ons, ..... Of is er een andere reden dat je ons wil sponsoren!?

Namens Alpe d'HuZes en heel veel mensen die ooit met deze ziekte te maken hadden/krijgen, heel veel dank!

IN DE TOEKOMST NIEMAND MEER DOOD AAN KANKER ?

Donderdag 6 juni fietsen en werken wij mee aan een toekomst zonder kanker! De hele week daaraan voorafgaand dragen wij ook ons steentje bij met vrijwilligerswerk. Met het hele gezin en oma!

Wil jij ons sponsoren? ELKE € HELPT !
Weten waar het geld aan besteed wordt? Kijk dan op https://m.youtube.com/watch?v=po6NcMJxYv4

Bocht 13

Herinnering aan vorig jaar: donderdag 7 juni 2018!
Een bijzonder jaar en een bijzondere beklimming. Ik liep met het startnummer van een deelneemster die, vanwege deze rotziekte, niet naar Frankrijk kon en al helemaal niet kon deelnemen. Ooit fietste ze tot bocht 13. Ik zette een kaars in bocht 13 en filmde voor haar het finish-moment. In de hoop dat het haar kracht geeft.
Later dit jaar heb ik haar startnummer en kaars bij haar gebracht. Een bijzondere ontmoeting, mooi, waardevol moment ?!

Dit jaar zal ik in bocht 13 en bij de finish zeker weer stilstaan bij vorig jaar, Willianda! Geïnspireerd door jouw positiviteit en vechtlust kom ik zeker boven. Want opgeven is geen optie.

Het aftellen is begonnen. Over 10 dagen is de Alpe d'Huez voor 1 dag weer even een Nederlandse berg. Fietsen en lopen duizenden deelnemers naar boven met 1 doel, 1 strijd: in de toekomst niemand meer dood aan kanker!

Draag jij ook een steentje bij? Elke € is er 1. En elke € helpt ?. Dus.....

(Originele bericht https://www.facebook.com/marleen.zijlstra.54)

Dag 1

Rond 04.45 vertrokken we richting Frankrijk. Na een voorspoedige reis, waren we rond 14.30 onderaan de Alpe d'Huez, boodschappen gedaan en de reis naar boven begonnen. Met de auto goed te doen ?. 

Onderweg in bocht 7 gestopt voor het mooie uitzicht. Hoewel dat vanuit 't appartement(je) ook aardig is.

Bedden opgemaakt, hapje gegeten en zometeen lekker naar bed. Zorgen dat we wennen aan de hoogte, want een beetje draaierig zijn we wel....

Dag 2

Beetje harde bedden, maar 't uitzicht uit de slaapkamer maakt een hoop goed. En wat boffen we met het weer. 

Tijdens ontbijt besluiten we de Alpe alvast een keer te beklimmen. De afdaling vond ik best een uitdaging. Fotootje bij de start en beginnen aan de beklimming.

In vele bochten van het uitzicht genieten (en ff uitrusten ?) Bij bocht 3 natuurlijk de boom (onze boom) opzoeken. Het paaltje stond er nog steeds!

Op één van de eerste terrasjes drinken we een verdiend drankje. We did it! Speciaal voor Tije fietsen we door zoals we donderdag ook doen.

Tegen de avond rijden we vanuit alpe d'huez verder naar boven richting bergmeren. Wat is 't daar toch prachtig. Goed voor de nodige foto- en genietmomentjes....

Morgen komen de eerste vrachtwagens aan en gaan we ons eerste steentje bijdragen: helpen met opbouwen van de winkel.

Ons sponsoren kan nog steeds! Graag zelfs. Elke € is er 1! En elke € helpt. 

Dag 3

Wakker worden en zien dat 't weer weer zo mooi is ?. Plannen voor vandaag: Dick op de fiets naar col de Glandon en col de la Croix-de-Fer, oma wandelen in l' Alpe d'Huez en aan de cappuccino op het terras en de rest wandelen bij les lacs de Alpe d'Huez. 

Wat is de omgeving rondom de meren magisch! De stilte, het uitzicht, de natuur, .... Nog veel sneeuw te vinden en daardoor regelmatig een uitdaging met klimmen en klauteren om ergens te komen. We hebben genoten met een G!!

's Middags stond voor een aantal het opbouwen van de Alpe d'HuZes winkel op de planning: Tafels sjouwen en aankleden met Alpe d'HuZes doeken. Langzaam aan loopt het dorp vol met Nederlanders. Vele vrijwillgersteams zijn al druk in de weer. Vanaf morgen is Palais des Sport de centrale plek op de berg: tijdregistratie bordjes ophalen, Alpe d'HuZes café's gaan open, receptie wordt bemand voor allerlei vragen, enz.

Eten, douchen, kaarten, voetbal kijken, ..... We vervelen ons niet. Eens zien wat morgen gaat brengen ?

Dag 4

Dag 4 stond in het teken van kleding ophalen, fietsen en ontmoetingen ?

Omdat we relatief laat hebben ingeschreven, konden we vandaag pas onze kleding ophalen. Mooi met 'team sm@rt' erop. Ook haalden we onze naam- en tijdregistratiebordjes. 

Blij in de rij ontstonden alweer de eerste gesprekken. Dat gaat zo vanzelf.... Iedereen komt voor hetzelfde doel en dat schept een band.

En inmiddels is het zoveel drukker. Frans praten hoeft niet meer ?. Langzaamaan komt het evenement tot leven.

Na de lunch is Dick met Ries afgedaald. Stijn ging iets later ook. De rest ging richting terras om oude bekenden te ontmoeten en de fietsende heren binnen te halen. Ries kwam moe, maar voldaan boven. Knappe prestatie! Stijn ging iets sneller ?. Het was zwaar vanwege de warmte: beneden ruim 30 en boven rond 22 graden. Hopelijk donderdag iets minder warm, maar we gaan 't zien.

Op het terras troffen we een oude bekende uit mijn/onze jeugd met zijn vrouw. Vroeger ging hij mee als begeleider van het zwemkamp. In 2016 maakten we samen deel uit van het medisch team. Sindsdien hebben we contact en is Ad6 een moment van ontmoeten! Dit keer extra leuk omdat mijn moeder hem ook na ruim 30 jaar weer trof. Zij ging namelijk ook vaak mee op kamp.

's Avonds was de opening waar een aantal van ons naartoe is geweest. Blijft bijzonder: symbolisch wordt een kaars aangestoken als start van de koersweek.

Alpe d'HuZes is dus nu officieel gestart!

Dag 5

Broodjes smeren, broodjes smeren, kaarsenteam ondersteunen en diner-tickets scannen waren vandaag de taken!

Tussendoor bezochten we le Bourg-d'Oisans, het dorp onderaan de berg. Wat een verschil in temperatuur! Zo'n 10 graden....

Onderweg veel fietsers en lopers die in de warmte omhoog gingen. Sommigen moeizaam, anderen nog moeizamer ?. Gestopt om wat sfeer te proeven, vooral voor oma ? Hier en daar hebben mensen al gedenktekens achtergelaten ?

Tijdens de terugweg waren al heel veel banners langs de wand opgehangen. Banners die woensdag en donderdag de deelnemers een hart onder de riem steken of iemand gedenken. De eerste aanmoedigingen staan ook al op het wegdek. Uiteraard met milieuvriendelijke afbreekbare verf!

's Middags vrijwilligers van voorgaande jaren ontmoet: plannen en ervaringen uitgewisseld, het enthousiasme van iedereen werkt aanstekelijk! De kinderen worden weer met veel waardering begeleid bij hun taken. En ze vinden het leuk!!

Donderdag komt al aardig dichtbij.... We hebben er zin in!

Dag 6

Wat vliegt de tijd! Dinsdag alweer. En wat een sfeer! Bijna alles is al opgebouwd en het is gezellig druk op de berg.

's Ochtends zijn Tije en Marleen tot bocht 7 gedaald en weer geklommen tot de finish. Stijn deed de hele beklimming nog een keer. Mooie gesprekken onderweg, ervaringen worden uitgewisseld en aanmoedigingen zijn er ook nu al.

Mette en Ries hebben broodjes gesmeerd bij het cateringteam. Dick poetste grondig zijn fiets. Die is dus klaar voor donderdag.

We kochten en beschreven etiketten voor kaarsen. In de hal bij de kaarsenbalie heerst een bijzondere sfeer: ruimte voor emotie, bezinning, liefde. Vele mensen laten een boodschap achter op de gedenkwand en kiezen een bocht voor hun kaars. Wij kozen bocht 3 (gedenkpaaltje Dick z'n vader) en 13 (voor Willianda, de dame waar ik vorig jaar voor liep). 

Op de deelnemersmarkt kochten we een beschermengeltje, sleutelhanger en mooie fietsstickers. Alle opbrengst gaat ook hier naar Alpe d'HuZes! 

De wc's worden schoongehouden door de roze brigade ?. Een feestje om te gaan plassen. Een vrijwillige bijdrage gaat ook naar Ad6.

En hoe leuk is het om met een volleybalmaatje af te spreken. Samen wat te drinken in het zonnetje: hoe mooi kan het zijn ?

Na nog wat taken in de tent en een lekkere pastamaaltijd een relaxte avond: Ries is voetballen met een jongen die hij 2 jaar geleden hier ontmoette, er wordt gelezen, blog geschreven en 'gepest'. En genoten van het mooie uitzicht. 

Sponsoren mag nog ❣️Elke € telt.

Thank you to my Sponsors

20

Janny Compagner

Zet um op, meiske!!

60

Edwin en Jeannette Lugt

Lieve allemaal, 6 x € 10 wat mooi dat jullie dit met z'n allen doen. Heel veel succes vandaag!

Show more