Niels Verkerk

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

1,307
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Waarom doe ik mee aan Alpe d'Huzes? Dat is een vraag met verschillende antwoorden. Met elkaar veel geld inzamelen voor het onderzoek kwam als eerste in mij op toen ik gevraagd werd om mee te doen. Al snel zag ik ook de fysieke uitdaging. Fitter worden dan ooit om de uitdaging vol aan te kunnen met het team, dat is ook gaaf. 

Toch had ik even de tijd nodig om de knoop door te hakken (en thuis af te stemmen...). In die tijd heb ik vooral aan mensen gedacht die nu ziek zijn, beter zijn geworden of er niet meer zijn. Zo heb ik aan mijn opa gedacht die is overleden aan kanker. Als ik aan hem denk, denk ik vooral aan de momenten dat hij niet ziek was. De afgelopen weken heb ik ook voor het eerst in tijden gedacht aan hem toen hij ziek was en hoeveel indruk dat eigenlijk heeft gemaakt. Door de berg op de fietsen krijg ik hem niet terug en worden mensen niet ineens beter, maar het voelt goed om een steentje bij te dragen aan onderzoek om de ziekte steeds beter te bestrijden.

Helpen jullie ons mee? Elk steentje is er één.

 

 

 

My Updates

Training gestart!

Op de website heb ik ingevuld dat ik drie keer de berg op wil fietsen. Hoe ik daar bij kom? Geen idee eerlijk gezegd, want meer dan een veredelde heuvel heb ik nooit beklommen. Ik weet wel dat mijn bourgondische inslag en huidige gewicht het niet makkelijker maakt. Als iemand van 70 kilo al duizenden calorieren verbrand om meerdere keren bovenop te komen kan ik mijn borst nat maken.

Onderdeel van de uitdaging is voor mij dan ook om fitter te worden dan ooit. Ik ga proberen om elke week 3 keer te fietsen en te blijven voetballen. Daarnaast drink ik vanaf 1 januari geen bier meer totdat de beklimmingen achter de rug zijn. Ook wil ik gezonder gaan eten en dat blijven volhouden.   Of het in juni dan 2,3 of 4 keer wordt ben ik nu niet zo mee bezig.

Gisteren de eerste 30 kilometer in de vrieskou gemaakt. Het was heerlijk om te fietsen met een doel. De benen moeten duidelijk nog ontwaken uit de winterslaap, dat komt vast goed de komende weken. Vandaag even bijkomen en volgende week op naar de volgende ritten!

De 1e 200 kilometers zitten erop!

Met de feestdagen achter de rug is het tijd om de training echt op te gaan pakken. Inmiddels heb ik 200 kilometer getraind. De bedoeling is om er elke week minstens 100 aan toe te voegen. Eén van de manieren om dat voor elkaar te krijgen met de combi werk/gezin is om de racefiets één dag in de week weer te gebruiken naar het werk in Utrecht. En met uitzichten zoals op de foto is dat geen straf.

Ook de 1e biervrije week zit erop. De spa rood smaakte prima op het voetbalveld :) 

Goede voornemens

Bijna 2 maanden geleden had ik het goede voornemen om regelmatig iets te posten op dit blog. Bijvoorbeeld bij elke 250 trainingskilometers of bijzondere momenten. Het regelmatig posten is niet helemaal gelukt...

Maar het regelmatig fietsen gelukkig wel! Inmiddels staat de teller op 1040 kilometers. En dat is te merken, ik voel mij op de fiets fitter dan ooit. Zo heb ik vorige week voor het eerst een toertocht van 100 kilometer gefietst. Na 80 kilometer mochten we nog even klimmen en ik had zowaar nog wat over om de heuvels op te knallen. Natuurlijk niet te vergelijken met de Alpe, maar het voelde wel goed!

Naast het fietsen is er ook het nodige gebeurd. Zo krijg ik aanstaande woensdag de uitslag van een aantal cardiologische onderzoeken. Omdat mijn vader rond mijn eigen leeftijd is overleden aan een hartstilstand heb ik (terecht) aan mijn moeder moeten beloven dat ik mijzelf laat onderzoeken voordat het echte klimwerk begint. Ook al voel ik mij fit kijk ik wel uit naar de uitslagen. Hopelijk is de uitslag een goede reden om binnenkort weer wat te schrijven hier. 

Eén van de redenen dat een bericht is uitgebleven is dat ik sinds februari voor mijzelf ben begonnen. Sinds 1 maart ben ik zelfs geen ambtenaar meer. Ook op dat vlak ontbrak het wel aan tijd dus is een originele naam uitgebleven. Gelukkig is sponsoren via de site (aanrader! ;)) wel gelukt. Naast het ondersteunen van het goede doel  een mooi idee dat concullega Bassie een hele dag uitzicht heeft op mijn naam...

Ook al is het inmiddels maart en is de zomerjas al uit de kast sluit ik af met 3 goede voornemens. In maart ga ik voor de 600 kilometers fietsen, E500 sponsorgeld en tenminste één berichtje op de site erbij. Met welk doel help jij mee?

 

 

 

 

 

Thank you to my Sponsors

21

Anonymous

Hoi Niels, Veel succes ! Groeten, Aart

300

Bierstop weddenschap!

Gaaf Niels dat je de uitdaging aan gaat! Je weet waarvoor je het doet. Uit ervaring weet ik dat die bierstop je minstens zoveel moeite gaat kosten.

100

Spaarpot

21

Fenne Harrewijn

Echt gaaf dat je meedoet Niels! Heel veel succes!

500

Niels Verkerk Juridisch Advies

10

Marit Ellen

Stoer! Zet ‘m op!!!

10

Jesse Van der Wal

Lekker blijven stoempen tegen die wind!

21

Renee

Super! 🌹 Dat gaat je zeker lukken maar ik vind het al geweldig dat je het doet.

5

Anonymous

26

Melvin

Knap van die bierstop! Gaat mij niet lukken. Succes!

50

Anonymous

Is er nog iemand die niet zelf of van dichtbij meegemaakt heeft wat voor verschrikkelijke ziekte kanker is...daarom is nog meer onderzoek zo hard nodig. Super dat je dit doet!! Succes!!

21

Patricia Versluis

Hey topper, heel veel succes met de voorbereidingen!

250

Anonymous

25

Jo en Boertie

Mooie uitdaging Niels! Gaat helemaal goed komen met zo'n voorbereiding. Zet hem op!!💪

56

Simone Schuller

Wow Niels wat een goed doel en wat ben je goed bezig. Leuk om even alles gelezen te hebben. Ik blijf je volgen. Succes!

50

Alfred, Eveline en kids

21

Marrij Nobel

Heel veel succes!

106

Goof en Jannette

Een kleine donatie voor een grote prestatie! Trots op je doorzettingsvermogen!

5

Bassie

Je eerste donatie, lekker van de 0 af😉 suc6 maatje 😘

21

Ralf Verkerk

Kom op broertje! Ontzettend trots dat je dit doet.

21

Martsen Visser

Hoe dan ook een klasse prestatie.. Ik kijk er naar uit om samen te trainen!

21

Fam van der Wal Van der Wal

Show more