Niels Verkerk

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

321
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Waarom doe ik mee aan Alpe d'Huzes? Dat is een vraag met verschillende antwoorden. Met elkaar veel geld inzamelen voor het onderzoek kwam als eerste in mij op toen ik gevraagd werd om mee te doen. Al snel zag ik ook de fysieke uitdaging. Fitter worden dan ooit om de uitdaging vol aan te kunnen met het team, dat is ook gaaf. 

Toch had ik even de tijd nodig om de knoop door te hakken (en thuis af te stemmen...). In die tijd heb ik vooral aan mensen gedacht die nu ziek zijn, beter zijn geworden of er niet meer zijn. Zo heb ik aan mijn opa gedacht die is overleden aan kanker. Als ik aan hem denk, denk ik vooral aan de momenten dat hij niet ziek was. De afgelopen weken heb ik ook voor het eerst in tijden gedacht aan hem toen hij ziek was en hoeveel indruk dat eigenlijk heeft gemaakt. Door de berg op de fietsen krijg ik hem niet terug en worden mensen niet ineens beter, maar het voelt goed om een steentje bij te dragen aan onderzoek om de ziekte steeds beter te bestrijden.

Helpen jullie ons mee? Elk steentje is er één.

 

 

 

My Updates

Training gestart!

Op de website heb ik ingevuld dat ik drie keer de berg op wil fietsen. Hoe ik daar bij kom? Geen idee eerlijk gezegd, want meer dan een veredelde heuvel heb ik nooit beklommen. Ik weet wel dat mijn bourgondische inslag en huidige gewicht het niet makkelijker maakt. Als iemand van 70 kilo al duizenden calorieren verbrand om meerdere keren bovenop te komen kan ik mijn borst nat maken.

Onderdeel van de uitdaging is voor mij dan ook om fitter te worden dan ooit. Ik ga proberen om elke week 3 keer te fietsen en te blijven voetballen. Daarnaast drink ik vanaf 1 januari geen bier meer totdat de beklimmingen achter de rug zijn. Ook wil ik gezonder gaan eten en dat blijven volhouden.   Of het in juni dan 2,3 of 4 keer wordt ben ik nu niet zo mee bezig.

Gisteren de eerste 30 kilometer in de vrieskou gemaakt. Het was heerlijk om te fietsen met een doel. De benen moeten duidelijk nog ontwaken uit de winterslaap, dat komt vast goed de komende weken. Vandaag even bijkomen en volgende week op naar de volgende ritten!

De 1e 200 kilometers zitten erop!

Met de feestdagen achter de rug is het tijd om de training echt op te gaan pakken. Inmiddels heb ik 200 kilometer getraind. De bedoeling is om er elke week minstens 100 aan toe te voegen. Eén van de manieren om dat voor elkaar te krijgen met de combi werk/gezin is om de racefiets één dag in de week weer te gebruiken naar het werk in Utrecht. En met uitzichten zoals op de foto is dat geen straf.

Ook de 1e biervrije week zit erop. De spa rood smaakte prima op het voetbalveld :) 

Thank you to my Sponsors

50

Anonymous

Is er nog iemand die niet zelf of van dichtbij meegemaakt heeft wat voor verschrikkelijke ziekte kanker is...daarom is nog meer onderzoek zo hard nodig. Super dat je dit doet!! Succes!!

21

Patricia Versluis

Hey topper, heel veel succes met de voorbereidingen!

21

Fenne Harrewijn

Echt gaaf dat je meedoet Niels! Heel veel succes!

5

Bassie

Je eerste donatie, lekker van de 0 af😉 suc6 maatje 😘

21

Marrij Nobel

Heel veel succes!

21

Martsen Visser

Hoe dan ook een klasse prestatie.. Ik kijk er naar uit om samen te trainen!

21

Ralf Verkerk

Kom op broertje! Ontzettend trots dat je dit doet.

21

Renee

Super! 🌹 Dat gaat je zeker lukken maar ik vind het al geweldig dat je het doet.

300

Bierstop weddenschap!

Gaaf Niels dat je de uitdaging aan gaat! Je weet waarvoor je het doet. Uit ervaring weet ik dat die bierstop je minstens zoveel moeite gaat kosten.

21

Fam van der Wal Van der Wal

10

Marit Ellen

Stoer! Zet ‘m op!!!

Show more