Bart Dirkx

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker en mocht je getroffen worden door kanker,  je een betere kwaliteit van leven kunt hebben!

Wil jij mij steunen?

In november 2015 werd bij mijn lieve vrouw borstkanker geconstateerd met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Een spannende tijd volgde van controles waarbij gekeken werd of de kanker niet in de longen of lever zat. Deze onzekere periode heeft op mij een enorme impact gehad. Gelukkig was op dat moment verder alles schoon. Chemo, bestralingen en een borstsparende operatie volgde en in juli 2016 werd zij 'vrij verklaard' van borstkanker. 

Helaas zit borstkanker in de familie van mijn vrouw. Haar oma, haar tante van 62 jaar (meer een zus van haar en kind van onze familie) zijn eraan overleden. Ook haar zus heeft uitgezaaide borstkanker en strijdt voor haar leven. Daarnaast is een nicht van de kant van haar vader momenteel belast met borstkanker waaraan ze wordt behandeld.

Ik werk momenteel als Klachtenfunctionaris/juridisch adviseur bij Bevolkingsonderzoek Zuid waar getracht wordt door vroegtijdige opsporing van kanker, dat mensen eerder behandeld kunnen worden en een betere prognose hebben voor genezing/overleving. Ook op die manier wordt geprobeerd die vreselijke ziekte niet de momenteel voornaamste oorzaak in Nederland te laten zijn van sterfte.

Mijn intrinsieke motivatie voor deelname aan dit mooie evenement is dan ook mega groot. Ik hoop dat jullie dit initiatief met een bijdrage willen steunen. Als lid van team Kankernl zal ik jullie niet teleurstellen en hoop deze eerste keer dat ik meedoe, minimaal 3 keer de berg op- en af te gaan.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!!

Groet,

Bart

My Updates

18 november eerste Alpe d'HuZes dag

Zondag 18 november 2018 was ik op de eerste Alpe d'HuZesdag in Nieuwegein.

Ik was er al voor 'gewaarschuwd' maar het is dus echt zo alsof je in een warm bad terecht komt: vriendelijke ontvangst door tal van vrijwilligers, mooie motiverende toespraken en prachtige livemuziek in combinatie met indrukwekkende beelden op een groot scherm; workshops over fietstraining en fondsen/donaties werven. En niet te vergeten, het gevoel van samen gaan voor het doel door de aandachtig luisterende deelnemers en hun aanhang.

Ook heb ik voor de eerste keer in mijn leven, wielrenkleding aangehad om te passen. Deze hilarische gebeurtenis wil ik jullie dan ook niet onthouden (zie foto).

Nog 192 dagen om mij vooral fysiek voor te bereiden op de berg.

Ter info: mocht je me willen sponsoren of wilt doneren, kun je een logo krijgen van je bedrijf/organisatie die zichtbaar achterop mijn rug te vinden is.

Sterfte aan kanker is in Nederland stuk hoger

Deze alarmerende kop stond gisteren in het Brabants Dagblad.

Dit is in vergelijking met andere Europese landen. Bij iets meer dan 30 procent van de Nederlanders die overlijden, is kanker de doodsoorzaak.

Het EU-gemiddelde is net iets meer dan 25 procent. Dit zijn sterftecijfers uit 2015 van Eurostat. Het Integraal Kankercentrum Nederland geeft aan dat in Nederland in vergelijking met andere landen, relatief veel vrouwen overlijden aan kanker, vooral aan long, borst- en darmkanker.

Opnieuw word ik en hopelijk jullie ook, bevestigd in de noodzaak van meer onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van kanker,  met als doel dat er (minder) mensen komen te overlijden en dat het een uiteindelijk een 'gewone' draaglijke ziekte mag worden.

Alvast bedankt voor jullie donatie(s).

 

even een update

Vandaag mijn fiets zo licht mogelijk gemaakt voor de klim.

Ook een brief aan mijn netwerk verzonden om - mocht men het nog niet weten - bekend te maken wat mijn grote doel is in 2019.

Tot volgende update!

Thank you to my Sponsors

50

Annelies Stoutjesdijk

Ga ervoor , je bent nu al een kanjer omdat je dit gaat doen !

21

Cilia En Leo

Hi Bart, Veel bewondering voor je intiatief!

21

Ingrid Beerens

Top bart, zet hem op!

10

Chloé

Mooie uitdaging, succes!

10

Geert Joosten

21

Nel Gelderblom

Hoi Bart, zet ‘m op!! Veel succes!! Groet Nel

66

Marcel Duysens

Het gaat je zeker lukken , Bart! Sportman in hart en nieren. Go for it!

15

Chiel En Bianca

Een heel mooi initiatief, Bart. En dat gaat jouw lukken. Alvast heel veel succes met alle voorbereidingen.

10

Anonymous

Veel succes Bart, ilse

25

Ernest Kneepkens

Veel succes Bart,

15

Charlotte Hamberg

Wat goed van je, Bart!

126

Hans Pollen

Top van je Bart. Redenen zat om te doneren. Van onderzoek, via emotionele betrokkenheid tot motivering voor jou. Loodzwaar wordt het. Opgeven wil je. Maar je doet het niet. We spreken gauw. Gr. Hans

10

Helene Kok

Je kunt het. Een prachtig doel.

10

Chajah Laros

Heel goed van je, Bart! Zet hem op.

50

Bart Dirkx

Show more