Bart Dirkx

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker en mocht je getroffen worden door kanker,  je een betere kwaliteit van leven kunt hebben!

Wil jij mij steunen?

In november 2015 werd bij mijn lieve vrouw borstkanker geconstateerd met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Een spannende tijd volgde van controles waarbij gekeken werd of de kanker niet in de longen of lever zat. Deze onzekere periode heeft op mij een enorme impact gehad. Gelukkig was op dat moment verder alles schoon. Chemo, bestralingen en een borstsparende operatie volgde en in juli 2016 werd zij 'vrij verklaard' van borstkanker. 

Helaas zit borstkanker in de familie van mijn vrouw. Haar oma, haar tante van 62 jaar (meer een zus van haar en kind van onze familie) zijn eraan overleden. Ook haar zus heeft uitgezaaide borstkanker en strijdt voor haar leven. Daarnaast is een nicht van de kant van haar vader momenteel belast met borstkanker waaraan ze wordt behandeld.

Ik werk momenteel als Klachtenfunctionaris/juridisch adviseur bij Bevolkingsonderzoek Zuid waar getracht wordt door vroegtijdige opsporing van kanker, dat mensen eerder behandeld kunnen worden en een betere prognose hebben voor genezing/overleving. Ook op die manier wordt geprobeerd die vreselijke ziekte niet de momenteel voornaamste oorzaak in Nederland te laten zijn van sterfte.

Mijn intrinsieke motivatie voor deelname aan dit mooie evenement is dan ook mega groot. Ik hoop dat jullie dit initiatief met een bijdrage willen steunen. Als lid van team Kankernl zal ik jullie niet teleurstellen en hoop deze eerste keer dat ik meedoe, minimaal 3 keer de berg op- en af te gaan.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!!

Groet,

Bart

My Updates

18 november eerste Alpe d'HuZes dag

Zondag 18 november 2018 was ik op de eerste Alpe d'HuZesdag in Nieuwegein.

Ik was er al voor 'gewaarschuwd' maar het is dus echt zo alsof je in een warm bad terecht komt: vriendelijke ontvangst door tal van vrijwilligers, mooie motiverende toespraken en prachtige livemuziek in combinatie met indrukwekkende beelden op een groot scherm; workshops over fietstraining en fondsen/donaties werven. En niet te vergeten, het gevoel van samen gaan voor het doel door de aandachtig luisterende deelnemers en hun aanhang.

Ook heb ik voor de eerste keer in mijn leven, wielrenkleding aangehad om te passen. Deze hilarische gebeurtenis wil ik jullie dan ook niet onthouden (zie foto).

Nog 192 dagen om mij vooral fysiek voor te bereiden op de berg.

Ter info: mocht je me willen sponsoren of wilt doneren, kun je een logo krijgen van je bedrijf/organisatie die zichtbaar achterop mijn rug te vinden is.

Sterfte aan kanker is in Nederland stuk hoger

Deze alarmerende kop stond gisteren in het Brabants Dagblad.

Dit is in vergelijking met andere Europese landen. Bij iets meer dan 30 procent van de Nederlanders die overlijden, is kanker de doodsoorzaak.

Het EU-gemiddelde is net iets meer dan 25 procent. Dit zijn sterftecijfers uit 2015 van Eurostat. Het Integraal Kankercentrum Nederland geeft aan dat in Nederland in vergelijking met andere landen, relatief veel vrouwen overlijden aan kanker, vooral aan long, borst- en darmkanker.

Opnieuw word ik en hopelijk jullie ook, bevestigd in de noodzaak van meer onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van kanker,  met als doel dat er (minder) mensen komen te overlijden en dat het een uiteindelijk een 'gewone' draaglijke ziekte mag worden.

Alvast bedankt voor jullie donatie(s).

 

even een update

Vandaag mijn fiets zo licht mogelijk gemaakt voor de klim.

Ook een brief aan mijn netwerk verzonden om - mocht men het nog niet weten - bekend te maken wat mijn grote doel is in 2019.

Tot volgende update!

Bedankt aardige collega's !!!!

Tijdens het eindejaarsdiner op mijn werk van vrijdag 14 december heb ik zeepjes van Happy Soaps die door Petra zijn gemaakt aangeboden. Daarna hebben de zeepjes nog een kleine week op de locatie in Eindhoven en Maastricht gestaan.

De aandacht voor het evenement Alpe d'HuZes 2019 en mijn deelname daaraan heeft - tot nu toe - een donatiebedrag van € 150,20  opgeleverd.

Ontzettend bedankt daarvoor collega's!!!!

Even een update

22 december begonnen met mijn eerste fietstraining met bestemming Vught. Ca. 30 km.

30 december tweede fietstraining naar Loon op Zand en via De Moer weer terug. Ca. 25 km.

1 januari gefietst naar Den Bosch. Ca. 40 km.

5 januari naar Esbeek (met tussenstop 'In de Bokkerijder', zie gallerij foto) en via Poppel weer terug. Zie foto in de gallerij dat ik net terug ben. Ca. 70 km.

6 januari naar Breda. Tussenstop in Park achter het station (zie foto). Ca. 60 km.

Kortom al heel wat kilometers in de benen, zo'n 225 km in 2 weken tijd. Het gaat verassend goed moet ik zeggen. Heelijk om te doen en alles voor het Goede Doel.

Over de helft!!

Ik ben jullie donateurs oprecht heel erg dankbaar. Vandaag kan ik melden dat ik over de helft van het streefbedrag van € 2500,- zit.

Ik ben apetrots op jullie allen!!

Bart

7e update

Degene die al mijn updates tot nu toe gelezen heeft, weet dat dit mijn 7e update is.

Gisteren naar mijn werk in Eindhoven gefietst. Even het bekende tussendoortje meegepikt (zie foto gallerij) en op de terugweg gigantisch verkeerd en dus enorm omgereden. Ruim 90 km afgelegd in ruim 5 uur. Wind en regen getrotseerd. Heerlijk was het!

Vandaag wat rustiger aan. Misschien even op de fiets naar de Mediamarkt voor de aanschaf van een fietscomputer en anders op de hometrainer thuis kilometers in de benen krijgen.

8e update

Vandaag. zondag 27 januari, ben ik naar Heeswijk-Dinther gereden, op bezoek bij mijn lieve Tante Tonny. Was erg gezellig.

Over 60 km (heen en terug) ruim 3 uur gedaan. Koude wind en regen deerden me niet. Wel ga ik waterdichte kleding aanschaffen.

Volgende halte nog onbekend? Amsterdam zit wel in de planning?

9e update en Wereldkankerdag

Beste mensen,

Gisterenochtend bij Pelikaan Health Center zo'n 40 km gefietst op de hometrainer en daarna nog een circuitje gedaan. 's Middags samen met Petra naar de stad gefietst en daar bij Decatlon fietskleding aangeschaft voor meer bescherming tegen kou en regen.

Vandaag is het Wereldkankerdag. Op deze speciale dag wordt er in het bijzonder stilgestaan bij de impact dat kanker heeft op de persoon die daarmee te maken krijgt en zijn/haar omgeving.

Wat zou het mooi zijn om op deze dag - daarna kan natuurlijk ook - een donatie te doen of te sponsoren.

Op mijn pagina zie je hoe je dat kunt doen. Degenen die dat al gedaan hebben kan ik niet genoeg daarvoor bedanken. Voor diegene die dat overwegen te doen: misschien worden jullie nu overgehaald om een bijdrage te leveren aan de kankerbestrijding. Daarvoor bedank ik jullie alvast hartelijk.

10e Update: groeten uit Zaltbommel en omgeving

Na een 10 dagen niet te kunnen fietsen na een spuit in mijn knie, ben ik gisteren weer op de fiets geklommen en ruim 80 km gefietst.

Naar Zaltbommel waar ik nog niet eerder kwam maar wel heel veel keren met de auto op de A2 langs ben gereden. Prachtige oude binnenstad en gezellige winkelstraten. Terug langs de Waaldijk, Zullichem, Heusden, Waalwijk en terug naar huis.

De 'teller' staat op € 1826,00. Al een mooi bedrag waar ik heel dankbaar voor ben. Het streven is echter om € 2500,00 binnen te halen voor het goede doel van de KWF kankerbestrijding (en liefst nog meer).

Wie heeft er nog een bijdrage voor over?! Sponors zijn ook van harte welkom met naamsbekendheid als tegenprestatie.

Tot de volgende update!

Thank you to my Sponsors

25

Ernest Kneepkens

Veel succes Bart,

25

Jeanet Kaashoek

66

Marcel Duysens

Het gaat je zeker lukken , Bart! Sportman in hart en nieren. Go for it!

5

Koningin Emmastraat 16

21

Hanneke Klosters

Super knap van je,Bart. Een oefentocht naar Langenboom met een lunch heb ik voor je in de aanbieding. Lieve groet Hanneke

99

Anonymous

3

Glenn Op den Kamp

5

Truus Dorgelo

66

Kirsten

21

Anonymous

Super dat je meedoet Bart. Succes!!

10

Margo mallens

10

Estell

Heel mooi gebaar. Zet ‘m op je kunt het!!

21

Fons de Wolff

Laat ff weten hoe ik het bedrag moet overmaken. Vell succes met de voorbereidingen. Als je Jan,Jan, Hans of Jos tegenkomt: doe ze de groeten 😉.

10

Esther Roumen

Heel veel succes!

10

Chajah Laros

Heel goed van je, Bart! Zet hem op.

25

Leen Lobbezoo

Mooie uitdaging bart, ik weet zeker dat de berg 3x beklimmen jou gaat lukken. Groetjes Leen, Diana en Anouk

10

Ruud

Zet hem op Bart. Mooi initiatief.

50

Joost en Michelle Van Lith

Dikke knuffel voor jou!!

30

Anonymous

15

Margo Mingels

Succes Bart 👍🏻

63

Hanke

Geweldig doel, Bart, in elke bocht sta ik je aan te moedigen in gedachten! Het gaat je lukken.

20

Jolise van Boxmeer

10

Geert Joosten

4

Anonymous

Contant opgehaald

21

Nel Gelderblom

Hoi Bart, zet ‘m op!! Veel succes!! Groet Nel

126

ACT!

Top van je Bart. Redenen zat om te doneren. Van onderzoek, via emotionele betrokkenheid tot motivering voor jou. Loodzwaar wordt het. Opgeven wil je. Maar je doet het niet. We spreken gauw. Gr. Hans

30

Maaike Dirkx

Lieve Bart, Wat een mooi initiatief. Dat is al veel waard. Ook al maak je het niet af Bart... het is gewoon al super gaaf dat je deze mijlpaal wil bereiken. Ik ben harstikke trots op je dat je dit doet voor je lieve Petra en haar family. Veel succes

100

Bernd Peter Fredriks

Veel plezier met de training en succes bij de beklimmingen. Petje af!

50

Maaike Dirkx

Lieve Bart, ik steun je met heel mijn hart. Je zusje. xxx

5

Anonymous

Mooi initiatief; veel succes!

15

Petra Mevissen

Goede actie Bart, heel veel succes!

21

Geesje

Veel succes met trainen! Je kunt het!

21

Phil van der Lof

NEVERNEVERNEVER GIVEUP IAM TORO

10

Helene Kok

Je kunt het. Een prachtig doel.

21

ingrid beerens

Top bart, zet hem op!

10

BOZ

5

Irma Vd Berg

Heel veel plezier en succez

10

Anonymous

Hoi Bart, super knap van jou! Ik hoop ook zo met je mee dat de wereld ooit vrij zou zijn van kanker. Zet 'm op en blijf genieten en oefenen van je oefentochtjes :-) en vergeet niet een keer te fietsen achter het bureau op het werk ;-). Groetjes, Wendy

15

Chiel en Bianca

Een heel mooi initiatief, Bart. En dat gaat jouw lukken. Alvast heel veel succes met alle voorbereidingen.

100

Joop en Toos

Zet 'm op Bart.

150

Hildebrand Hamberg

26

Bevolkingsonderzoek Zuid

Contante betaling zeepjes van Happy Soap door collega's

100

WeComSol - Huib Dankers

Beste Bart, Heel veel succes met deze mooie klim! Een prachtig initiatief waar ik financieel graag een steentje aan bij wil dragen. Gegroet, Huib Dankers

10

Truus Dorgelo

100

E.M. Fredriks

Goed oefenen :-)

124

ACT!

Integraal en wederkerig de berg op en af:)

21

frans schoenmakers

zet m op Bart je kunt het

50

Bart Dirkx

10

M. van Oosterhout

veel succes buurman

50

Annelies Stoutjesdijk

Ga ervoor , je bent nu al een kanjer omdat je dit gaat doen !

15

Anonymous

21

Cilia en Leo

Hi Bart, Veel bewondering voor je intiatief!

5

Sebastiaan Mutsaards

10

Chloé

Mooie uitdaging, succes!

10

Anonymous

Veel succes Bart, ilse

15

Charlotte Hamberg

Wat goed van je, Bart!

Show more