Jelmer Brinkman

Heeft deelgenomen in vorige edities

My Activity Tracking

3,245
kms

My target 3000kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. Wil jij mij steunen?

Mijn vader ging in 2018 een gevecht aan met deze verschrikkelijke ziekte. Sommige gevechten zijn gewoonweg niet te winnen...

Ik wil het gevecht met de Alpe d'Huez aangaan en deze berg 6 keer bedwingen om te laten zien dan andere gevechten wel te winnen zijn!

 

ENG

I participate in Alpe d'HuZes because I believe that we can work together on a world where you no longer need to die of cancer. Do you want to support me?

My father started to fight in 2018 this terrible disease. Some battles are simply not possible to win...

I want to fight the Alpe d'Huez and conquer this mountain 6 times to show that other battles can be won!

 

DEU

Ich nehme an Alpe d'HuZes teil, weil ich glaube, dass wir in einer Welt leben können, in der man nicht mehr an Krebs stirbt. Willst du mich unterstützen?

Mein Vater hat sich 2018 mit dieser schrecklichen Krankheit gestritten. Manche Kämpfe können einfach nicht gewonnen werden...

Ich möchte die Alpe d'Huez bekämpfen und diesen Berg 6 Mal bezwingen, um zu zeigen, dass andere Kämpfe gewonnen werden können!

My Updates

Hoog donatiebedrag of samen doneren? Dan is er meer mogelijk!

Het loopt al storm!

Ik had niet verwacht binnen 24uur al bijna de helft van het minimale streefbedrag van 2500€ te hebben behaald! Daarom heb ik het streefbedrag verhoogd naar 6000€, 1000€ per beklimming, dat moet lukken toch?!

Hulde aan jullie, mijn trouwe donateurs! Nu zelf nog 6x die berg opknallen!

Er is een mogelijkheid om nog meer uit jullie donatie te halen door  samen een hoger bedrag te doneren en dan bijvoorbeeld een logo op het shirt of op mijn actiepagina te laten zetten, zie de foto voor alle mogelijkheden.

Alvast bedankt! Ik ga weer trainen...

 

Spinning around the world

Hier volgt een overzicht van mijn wisselende trainingslocaties over de hele wereld!

Thuis in Lent!

Spinning around the world

Bangkok

Spinning around the world

Varadero, Cuba

Spinning around the world

Punta Cana, Dominican Republic

Spinning around the world

Cancun, Mexico

Tijd voor een update!

Inmiddels al iets meer dan 6 weken geleden heb ik me ingeschreven voor de mooie uitdaging om 6 keer de Alpe d'Huez te bedwingen. Tijd voor een update!

In eerste instantie leek mij de grootste uitdaging om het streefbedrag van minimaal 2500€ te halen. Dat bleek als snel gemakkelijker dan gedacht en daarom heb ik toen het bedrag al snel verhoogd naar 6000€. Té hoog gegegrepen en onhaalbaar? Misschien wel, maar toch vind ik dat je altijd moet proberen het maximale er uit te halen. De strijd tegen kanker is ook nog lang, maar zeker haalbaar! Al zijn het voor een patiënt maar een paar maanden of jaren die door de juiste behandeling gewonnen kunnen worden om nog alles uit het leven te halen wat er in zit. Opgeven is geen optie, elke euro telt!

Allemaal nogmaals bedankt voor de mooie reacties! Vooral de steun van vrienden en (oud-)collega's van vervlogen tijden hebben me positief verrast. Toch mooi om op deze manier weer even in contact te komen; uit het oog is toch niet altijd uit het hart! 

De training verloopt voorspoedig! Thuis al menig uurtje zittem zweten op de Tacx en op werktripjes 'Spinning around the world' is er altijd wel ergens een fiets te vinden in een fitnessruimte of iets wat ervoor doorgaat. De eerste echte buiten kilometers waren een verademing! Heerlijk die voorjaarszon in de winter! Nog een lange weg te gaan, maar als ik heb er vertrouwen in dat het goed komt!

Volgende week hoogtestage in de Alpen. Makkelijke hoogtemeters: met lift omhoog en met snowboard naar beneden!

 

Volg verdere updates op mijn persoonlijke pagina, ook (extra) donaties zijn uiteraard nog van harte welkom:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/jelmerbrinkman

Spinning around the world

Puerto Plata, Dominican Republic

Nog 6 weken te gaan!

Op de dag nauwkeurig, nog 6 weken te gaan! Tijd voor een update, veel gebeurd de laatste weken…

Eind maart, begin april zal altijd een vreemde periode blijven. Eind maart de 'verjaardag' van mijn vader, kort daarop zijn sterfdag begin april en 11 april het vieren van het nieuwe leven! 

Op 11 april is er een nieuw bijzonder hoofdstuk aan ons leven toegevoegd. Twee weken eerder dan uitgerekend is onze zoon Pieter ter wereld gekomen! Hij wilde niet wachten tot zijn vader terug was van zijn laatste vlucht, dus ik zat nog op Barbados... Het was helaas niet meer mogelijk om op tijd terug te komen om fysiek bij de bevalling aanwezig te zijn. Daar moesten we ons snel bij neerleggen en met alle moderne hulpmiddelen kon ik per telefoon en WhatsApp toch nog enigszins bij de bevalling ‘aanwezig’ zijn. Twintig uur na zijn geboorte kon ik het wonder eindelijk echt bewonderen. Mooi wonder, wondermooi!

De eerste dagen thuis begreep ik des temeer wat Joop Zoetemelk bedoelde met zijn beroemde uitspraak: “De Tour win je in bed”. Gebroken nachten zijn niet goed voor de benen! Noodgedwongen een kleine trainingspauze ingelast. Tussendoor af en toe een uurtje op de Tacx, meer zat er niet in. Gelukkig hebben wij inmiddels onze draai al redelijk gevonden en kunnen de benen ook weer draaien! Met dit mooie voorjaarsweer alweer een paar mooie rondes buiten gemaakt om het kilometertotaal en de hoogtemeters een beetje op te schroeven.

 

Tijd voor de tussenstanden:

Afstand: 1500km, precies de helft van de gestreefde 3000km. Met nog exact 6 weken te gaan, nog 250km per week, kleine 36km per dag.

Donaties: 3961€, bijna 2/3 van het streefbedrag van 6000€! Mocht dit doel gehaald worden, dan betekend dat nog een kleine 340€ per week, kleine 50€ per dag.

 

Ik ben heel erg blij met de ongelooflijke steun die ik ervaar door alle donaties en berichtjes, die gaan er uiteindelijk voor zorgen om het ultieme doel mogelijk te maken, 6 keer die Alpe d’Huez op, 6 keer mijn kleine mannetje knuffelen op de top!

Zoals ik eerder al eens schreef, die 6000€ is wellicht te hoog gegrepen, maar toch denk ik dat het niet onmogelijk is! Bij donaties van meer dan 250€ (dat mag individueel, maar ook in groepen) komt een logo naar keuze achterop mijn shirt en onderaan mijn persoonlijke pagina. Misschien ter extra stimulans een actie: Doneer € 106,- en maak kans op kaarten voor de ! Iedereen die tussen 15 en 28 april een bedrag van € 106,- of meer doneert, maakt kans om twee kaarten te winnen voor de Toppers in Concert 2019 (31 mei of 1 juni). Meer info + voorwaarden:

De komende tijd staat het leven vooral in het teken van voeden, luiers verschonen, darmkrampjes wegtroosten, beschuit met muisjes eten en tussendoor nog af en toe een rondje fietsen!

“Parijs is nog ver” aldus Joop.

Eindsprint begonnen!

Met nog 4 dagen te gaan is de eindsprint toch wel echt begonnen!

Inmiddels op de Alpe aangekomen en zo te zien zijn ook hier de voorbereidingen nog in volle gang. Overal zijn vrijwilligers in de weer om tenten op te bouwen, dranghekken te plaatsen en alle deelnemers en andere vrijwilligers te begeleiden. Een (goed) georganiseerde chaos is misschien wel de beste omschrijving!

Vandaag ook de eerste keer dit jaar de Alpe bedwongen in een mooi trainingsritje (zie Strava). Dat viel nog niet mee, dus die 6 keer wordt een echte uitdaging!!! Met name de hoge temperatuur en gebrek aan schaduw maken het extra lastig, maar goed het is geen wedstrijd, boven komen is het doel en dan het liefst 6 keer!

Terugblikkend op afgelopen maanden ben ik toch wel trots op wat ik of eigenlijk wat ik samen met jullie bereikt heb, al bijna 5000€ voor het KWF! Applaus voor jullie zelf ?.

Wat betreft mijn eigen voorbereiding, had misschien beter gekund en met name het jonge vaderschap heeft ook wel zijn tol geëist. Maar het kleine ventje het is het allemaal waard! Toch ook hier wanneer ik de ‘Spinning around the world’ kilometers op de verschillende ‘binnen fietsen’ erbij optel bijna mijn doel van 3000km bereikt.

Een hoogtepunt wat betreft donaties is toch wel de bijdrage van mijn broer Gijs. Nadat onze vader overleed heeft hij zijn racefiets overgenomen en daardoor werd zijn eigen fiets overbodig. Ik hielp hem om deze via marktplaats te verkopen en vroeg hem om een kleine courtage als donatie. Toen ik zijn bijdrage zag schrok ik wel een beetje. Ik dacht dat hij zich vertypt had en daardoor een bedrag met een nulletje te veel had gedoneerd. Ik belde hem meteen om nog te proberen dit recht te zetten, maar dit bleek geheel zijn bedoeling te zijn geweest. Hij is hiermee mijn hoofdsponsor en ik sprakeloos…

En nog steeds ben ik geroerd over hoeveel mensen zoveel aan dit mooie doel bijdragen. Bijna iedereen heeft zelf of in zijn of haar directe omgeving helaas kennis gemaakt met deze verschrikkelijke ziekte. Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven 43.000 mensen aan kanker. Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatiënt zijn heel hard nodig. Alpe d'HuZes is opgericht met als doel om de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken. 

De eindsprint is nu echt begonnen! Nogmaals bedankt aan iedereen die al gedoneerd heeft! Wie nog een duit in het zakje wil doen; ja het kan nog! Doe dat dan ruim voor 6 juni 19:30 want op dit tijdstip wordt het eindbedrag bekend gemaakt.

Ik zal de komende dagen nog van een paar mooie trainingsritjes in de Alpen genieten voordat het echte afzien op donderdag gaat beginnen.

Alles uiteraard te volgen via Strava.

Op donderdag ook live via de website www.opgevenisgeenoptie.nl of via de Alpe d’HuZes App.

 

Thank you to my Sponsors

10

Sophie van Dijk

Veel succes!

10

Anonymous

26

Eduard van Hoboken

Ik ben op voorhand al trots op je deelname. Veel succes !

21

Peter Bouwman

Succes jongen!!

50

Siebren en Heleen

Respect als je 6x redt! Binnenkort trainen op de Oude Holle!

106

Anonymous

Jelmer; bij deze een donatie als herinnering aan je vader

21

Sietze Rauch

Zet 'm op buur!

100

Els

Heel veel succes!

66

Ben Streek

21

Khoa

‘t Wordt mooi Baas! We drinken er op na een bijzonder en speciale dag!

5

Helen Verhoef

Succes!

21

Just Ossendorp

????

21

Niek Kokhuis

Brinkman, wel omhoog vliegen he?!

20

Benjamin en Benine Warmer

Go go go go go go je kan het!!!

50

Jan Hoogstad

126

Pieter en Hanna

In de lucht, thuis of op een berg.... jij bent ALTIJD onze held! ❤

20

Joyce Groenestein IJsselstijn

Heel veel succes!

50

Koen

Succes gozert!

26

Martijn Prins

Succes neef

30

Remko Kockelkoren

Succes!

10

Anonymous

26

Lilian Klomp-Maat

Succes!!

21

Laura & Rachel

Succes Kanjer!!

66

Stefan

Success!

3

Anonymous

Heel veel succes

50

Joan Barneveld

15

Jambalaya

Succes Jelmer!

26

Bram Slütter

Zet hem op!

21

Anonymous

Succes Brinkman!

21

Jan-Jaap Brand

21

S.J.IJsselstijn

Succes kerel!!

26

Body-Motion, yoga & mindfulness

Prachtig!! Zet ‘m op!!!

30

Erik P.

5 euro per goal van dat k cluppie van je ?. Toch van harte. Speak soon.

26

Elize Schipper

26

Jamie Tillmann

GO JELMER!! The flying dutchman

15

LBB, oud-collega Piet

Sportief doel, Jelmer. Onlangs vernam ik het slechte nieuws. Toi toi toi met je voorbereidingen.

21

Bastiaan Kok

Mooi Jelmer. Veel succes. Ik train een keer met je mee!

420

Gijsbert Brinkman

Voor papa

21

Inge

Succes!!! ?

50

Thomas Mattousch

Zo lang de ketting strak staat ga je vooruit. Zet hem op.

10

Britt

Heel veel succes!

66

Klaas Bakker

26

Ard ten Hoff

Go brinkman. The only way is up. 6x dan ?

5

Anonymous

Beste Jelmer, Goed dat je meedoet aan dit mooie initiatief. Succes met het fietsen! Wout (vriend van Gijs)

20

Anonymous

12

Liesbeth Sanderse

Alle reden tot beklimming... Succes Jelmer??

26

Peter Brummelhuis

Succes

10

Kosse Dasselaar

10

Jannet

Veel succes, Jelmer. Ik wens je alle kracht en sterkte toe!

106

Beiko Maas

Succes Brinkie!

300

Anonymous

Per keer dat je de top bereikt doneer ik 50,- euro.

15

Marinus Hendriks

Goed bezig kerel. ??

126

beaux-parents

Je zal je conditie nodig hebben, na al die korte nachten. Succes as pappa!

66

Anonymous

Succes!!

26

Lars Van Rozen

Succes, kerel. Waanzinnig goede inspanning en tribute!!

75

Henk & Sjoukje Barneveld

Geweldig Jelmer <3

100

Tjark de Waard

Mooi Brinkman, zet hem op. Zeker rondje Nijmegen in het voorjaar.

20

Anonymous

10

Michael van Vliet

21

Sigrid

Succes jelmer!!

26

Anonymous

Hi Jelmer, btje aan de late kant maar zag pas net je bericht voorbij komen op FB. Heel mooi dat je dit doet, respect! En ook nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Groetjes, Annefrid

25

Frank Toering

Jelmer, top wat je doet. Succes en aanpakken die berg. Gr Frank

20

Mara Brück

21

Laurens Kappelle

Mooi werk Brinkman, veel succes!

5

Kalle Majoor

Heel veel succes!

126

Hugo Touw

Goed bezig Brinkman! Ik steun je!

40

Harmen Broekate

Topper!

26

Peter Reinerink

Hup!

50

Wouter Hoek

Jo gassie, alles wel? Super dat je meedoet! Met je vader in gedachten door prachtige natuur op weg naar een grensverleggend doel. Zowieso klasse. Tijdens de Mont Ventoux deed je koffiemolent-verzet het niet meer en toen kwam je zelfs boven! Dat belooft nog wat. Succes man, ook met trainen in het vlakke NL! Groet, Wouter

26

Carsten Treur

Bijzonder en goed initiatief. Veel succes!

30

Norbert Hoefnagels

Klasse, Brinkman! Veel succes!

26

Mark Boom

Succes Jelmer!

10

Doortje Rijpma

Heel veel succes!

10

Saskia Verbaarschot

Zet em op, Jelmer! Super dat je dit doet.

25

Tom Winkel

Ha Jelmer, Ik hoop dat de beklimmingen je hetzelfde (en meer) geven als dat het voor mij vorig jaar heeft opgeleverd. Wat ongelofelijk goed dat je je hiervoor ingaat zetten. Zet hem op op die berg! Groet, Tom Winkel

15

willeke kieft

Jelmer, wat een geweldig mooi initiatief! en een hele goede stok achter de deur om veel buitenlucht in te gaan en te bewegen. Heel veel succes met jouw gevecht, deze ga jij zeker winnen, helemaal als er op de top zo'n lieve vrouw en ongetwijfeld lief mannetje op je staan te wachten. Zet m op! groet willeke

66

Hans De Graaf

Mooi en goed werk Brinkman!!

15

olivier uittenbogaard

succes Jelmer en ook met ja pa natuurlijk!

66

Thomas Van Hartskaml

Zet’m op Brinkie!

21

Maaike

Succes buurman!

8

Josien ?

Josien heeft aardbeien uit eigen tuin verkocht! Opbrengst €8,02. Ze is zo trots op je! ?????????‍♂️

66

Daniel Bach

Go Jelmer! ???

25

Emiel Ten Have

S6 brink!

25

Erik

Goed werk Brinkman! Succes met het trainen!

10

Ties

5

I.D.J. Schröder

30

Thomas Gorter

Mooi initiatief, veel succes Brinkman!

30

Maarten Heinemann

Om Gijsbert te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de LSVb doen wij hierbij een donatie aan de fietstocht van zijn broer in de strijd tegen kanker.

26

Niels Bax

Ha Jelmer zet m op! Super tof dat je dit gaat doen, heel veel succes morgen

25

Arnold Prakken

Succes, kerel! Grtz. Arnold

15

Michael Severs

Wegblijven van dat buitenblad, je bent al stoer genoeg zo en je moet het wel halen ?

250

SunExpress Deutschland GmbH

30

Jeroen De vries

Good luck! Mooie uitdaging!

26

Tim Besseling

Mooi dat je dit onderneemt Brinkie! Zet hem op!

21

Katelijne

Succes.

50

Lucas Verlare

Succes gozert!

21

Anne Hendriks

Gaaf! Heel veel succes buurman ?

21

Bart Vos

Succes gozer!!

50

Frank Hoexum

Succes man!!!

15

Kevin Willems

Succes Jambalaya!

20

Iris Hoogstad

Zet m op, trainingsritjes gaan zn werk doen!

40

Rooie

66

Yde Engelsma

21

Thomas de de Wijkerslooth

Succes Brinky!!

26

Marsia Verkleij

heel veel succes..... met de gedachten aan alle die je helaas moet missen trap je vast zo naar boven. liefs vanuit Hazerswoude.

15

Justin Ingelse

Klasbak!

66

Christian Spillekom

Succes Jelmer! Knappe prestatie!

30

Anonymous

Succes Jelmer!

21

Anonymous

150

Willemse

15

Anonymous

Dear Jelmer, thank u for ur hard work and time u contribute to achieve such a great goal!!

21

Frank Vermeer

Mooi Brinkie!

26

Arjan van Tilborg

Super Jelmer, knallen!

25

Marcel Floris

Jelmer heel veel succes met de voorbereiding en geniet ervan. (Cargill)

20

Ellemieke en Maarten Labordus-Visser

30

Cambrinus

66

Joop WR Metz

Succes jonguh!

26

Geert Ensing

Jelmer, zet m op!

26

Martin Memelink

Ik ben collega van Gijsbert en hoorde van je actie. Het is een mooie sportieve uitdaging en wens je veel succes en plezier.

11

Pascal Jonker

Zet hem op!!

15

Harm De Jong

66

Anonymous

6

Lip

Succes Brinkman!

10

Mariske en Robin

Goed initiatief. Succes Jelmer!

21

Maarten Gerdes

Wat een mooie uitdaging Brinkie! Meteen weer goede herinneringen aan camping Le Colporteur!

237

Vincent Loeff, David van Oldenborgh, Koen Eppink

Klasse dat je dit doet Jelmer. Namens ons nog een bijdrage om een mooi resultaat neer te zetten! Veel succes, Namens de JL

26

Michael Schwidder

Veel succes vriend. Mooi dat je dit doet!

50

Jikke

10

Renske Willems

26

René Warmer

Succes gewenst vanuit Leiden

21

Winnie Schouten

20

Anja IJsselstijn

Zet hem op. Je kan het!!

60

Frank Van Maanen

Voor onze vaders. Bedankt en succes Jelmer!

26

Jordi El Niño Polla

zet m op, ouwe

179

Anonymous

26

Douwe

Zet hem op Jelmer!!

126

Frans Dijkstra

25

Maite Harting

Super knap van je Jelman ;), heel veel respect! Je vader kijkt vast vanaf zn wolkje vol trots naar je!

10

Rieke Verlare

Zet ‘m op!

25

Hylke Wieringa

Succes Brinkman!

30

Roeland Kraan

15

Björn

20

Frank

30

Stephan Hendriksen

34

Twatstra

Burgertje van Twatstra!

10

Marion Verkade

Mooi dat je dit doet! Succes.

21

Anonymous

Good luck Brinki

50

Vincent Verstappen

Hatseflats! Je eerste donatie!

26

Lex Sietses

21

Joep

Succes buurman!

6

Wouter Cliteur

While reading your story from SunConnect I was moved by your motivation and devotion. Since every Euro counts I hereby donate €1 for every time you beat the mountain. Heel veel succes!

30

Stijn Bodde

Ik vond 1x de Alpe al wel zwaar genoeg. 6x = Respect! Succes Jelmer.

Show more