Jorit Doeswijk

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Updates

De uitdaging is gestart

Op 29 mei 2013 overleed mijn vader na een periode van bijna twee jaar vechten aan de gevolgen van lymfklierkanker. Tot en met het laatst bleef hij vechten en hoop houden op dat laatste redmiddel. Het was hem niet gegund.

Toen ik enkele jaren later een maand na de alpe d'huzes omhoog fietste zag ik ergens op de weg de tekst "Pa, ik mis je!". Dit raakte mij enorm en deed mij beseffen hoe mooi het moet zijn om deel te nemen.

Eindelijk heb ik de beslissing genomen om mijzelf tot het uiterste te laten gaan en ervoor te zorgen dat ik een kleine bijdrage kan leveren voor alle mensen die net als mijn vader hopen op dat laatste redmiddel.

Ik hoop dat jullie met je donatie al de mensen die nu en in de toekomst met deze ziekte in aanraking komen beter af zijn, dan al die mensen die afgelopen decennia de strijd verloren hebben.

 

Het masker

Vandaag was ik op bezoek bij een gezin, waar moeder pas 30 keer bestraald was aan een tumor in haar hoofd. Mevrouw had door al die bestralingen diverse problemen. Maar het grootste probleem blijft de tumor zelf.

Haar verhaal deed mij terugdenken aan de tijd waarin een vriend waar ik mijn hele leven mee heb gevoetbald plotseling een epileptische aanval kreeg. Ook hij had een tumor in zijn hoofd. Meerdere operaties en bestralingen konden hem niet meer redden.

Tijdens het bezoek aan de vrouw moest ik eigenlijk ook een beetje lachen. Ook mijn vader kreeg bestralingen op zijn hoofd. Hij kreeg hiervoor een masker aangemeten. Met het masker leek hij op Hannibal Lector. Hier maakte ik dan grapjes over en daar hebben we regelmatig om gelachen.

Er zijn veel van zulke momenten dat ik iets meemaak en dat ik dan denk aan een kleine mooie herinnering. Zo heeft iedereen zijn mooie herinneringen. Blijf deze momenten koesteren, het maakt het leven zo veel mooier!

Fijne feestdagen

Het is inmiddels midden december, de Sint zit weer lekker in het zonnetje en iedereen maakt zich weer op voor een gezellig kerst en oud en nieuw.

Voor mijn gevoel ben ik op de goede weg met mijn training, al moet ik eind januari onder het mes en kan daardoor zes weken niets doen. Een goede gelegenheid om dan maar even de focus te leggen op aangepaste voeding.

Op het moment dat ik ziekenhuis bezocht was ik even bang dat er iets ernstigs aan de hand was. Plotseling ging het plassen moeiliijk en dan bedenk haal je je toch allemaal gekke dingen in je hoofd.

Gelukkig voor mij valt het allemaal reuze mee en zal na de operatie alles weer beter (moeten) zijn. Ik hoorde helaas ook iemand met een soortgelijk verhaal en daar was het juist foute boel. Dit zet mij weer met beide benen op de grond. 

Pakjesavond is een speciale avond, onze kinderen genieten van al het moois, toch sta ik ook ieder jaar even stil bij iemand die op veel te jonge leeftijd afscheid moest nemen van het leven.

Rond Sinterklaas sprak ik een oude studievriend die al acht jaar 'schoon' is. Hij vertelde dat hij iemand tegenkwam die samen met hem gerevalideerd was en waarbij het weer 'foute boel' was. 

Hoewel voor niemand in het leven zeker is hoe het zal verlopen heb ik echt respect voor eenieder die met deze angst voor een terugkeer leven.

Wat ik vaak mooi vind is dat juist zij veel positiever in het leven staan en genieten van de mooie momenten.

Voor jullie allemaal zal ik mijn stinkende best doen! En hopen dat mijn deelname kan helpen in de zoektocht naar de bestrijding van deze ziekte.

 

Fijne feestdagen allemaal!

Hoop

Ik zit op dit moment lekker in mijn voorbereiding. Gisteren heb ik mijn fiets op maat af laten stellen. Om mijn ambitie om 6 keer boven te komen waar te maken ook goed materiaal aangeschaft.

Toch knaagt er wat onzekerheid. Aanstaande woensdag staat er een operatie voor mij op de planning. Een oude mannen kwaal zorgt ervoor dat ik wat langer en vaker op de wc zit. Na de operatie moet ik zes weken rust houden. Toch is het spannend hoe het herstel gaat verlopen.

Als het goed is is dit voor mij eenmalig en zal het daarna wel weer loslopen. Ik heb echter de afgelopen jaren bij diverse mensen gezien hoeveel impact het heeft om steeds maar weer opnieuw te beginnen aan een behandeling in de hoop op dat ene moment: u bent genezen.

Om deze hoop voor alle mensen nu en in de toekomst waar te kunnen maken vraag ik alle steun.

Thank you to my Sponsors

21

Suzanne van der Horst

Heel veel succes en zet m op!!!! Groetjes suus

50

Esther & Bram Duijvenbode

Heel veel succes!!

25

Mirjam Meeuwissen

Zet m op noep! X

21

Anonymous

Succes ermee Jorrit

10

Niels en Marije Hoogkamer

Succes met de voorbereiding en de beklimmingen. Op naar de 6!

50

Hans Berbee

Gas op die zuigers! Het is Jorit Doeswijk, jalalalalala

10

Wardan Khachaturian

111

Monique Doeswijk

Ik weet dat het je gaat lukken😘

50

Esther & Bram

Buurman, Dit jaar versturen wij geen kerstkaarten, maar doen wij een extra gift voor je sportieve uitdaging. Fijne feestdagen en een gezond 2019

10

Anonymous

Heel mooi dat je dit doet Jorit, respect! Heel veel succes! De achterbuurtjes V, J & C

15

Joris Zoet

Beste Jorrit en teamgenoten, Wat fantastisch dat jullie dit doen. Ook wij hebben helaas met deze rotziekte te maken gehad in ons gezin. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat er onderzoek wordt gedaan, er mensen voor je zijn die steunen en helpen. Daar is geld voor nodig. Wij willen jullie heelveel suc6 wensen. Groet Joris

21

Bart Olde Kalter

25

Jorrit Van Setten

Jor, respect hoe je je verhaal zo neer zet. Ook respect hoe jij je komende periode gaat inspannen om tot een mooi doel te komen. Ga die berg op en geef die ouwe van je een knipoog. Hij zal je vast en zeker steunen ! Groetjes Jor

21

Arjan Doeswijk

Zet hem op broer. Ook ik mis Pa nog vaak.

50

Anne Boswald

Top dat je dit doet! Voor het doel waar jij het voordoet maar net zoveel voor jouw persoonlijk streven in gedachten en verbondenheid aan je pa. Ik heb zo ontzettende bewondering voor de manier waarop jouw vader omging met zijn ziekte en dat hij ondanks tot het einde momenten van intens genieten had. Het leven is kostbaar en kwetsbaar. Liefde is eeuwige kracht.

25

Rens & Danja

👍

25

Bob & Monique

Super dat je dit doet! Heel veel succes!!

25

Madelon Vries

50

Hans vd Sloot

25

judith en bart swinkels

zet m op man! je vader zal er zeker trots op zijn geweest!

25

Miranda Verhagen

Topper ben je toch ook dat je dit doet...Uiteraard sponsor ik je, ook met jullie geweldige pa in mijn gedachten. Zal hem nooit vergeten. Zet m op Jorit. Liets, Miranda

Show more