Micha Verhage

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik ben Micha Verhage, 18 jaar en zit in het orientatiejaar KMAR – ROC van Amsterdam. Ik mag mij inzetten als vrijwilliger bij de Alpe ‘d HuZes 2019 en niet zonder reden..

Mijn oom, Maus, kreeg een zeldzame vorm van kinderkanker op 16 jarige leeftijd. Met veel positiviteit heeft hij al het mogelijke (uit) geprobeerd om beter te worden. Ik was nog heel jong toen hij overleed, hij is 31 jaar geworden. Mijn oma Tinek is 4 jaar geleden overleden aan eierstokkanker. Ze was erfelijk belast met het BRCA 1 gen waardoor je een grote kans hebt op het krijgen van borst en/of eierstokkanker. Heel veel familieleden zijn daardoor ook onderzocht waarbij veel (helaas) ook met een erfelijke belasting BRCA 1. Gelukkig kan dit in deze tijd onderzocht worden zodat je preventief kunt zorgen om niet ziek te worden.

Er is heel veel geld nodig voor het onderzoeken om kanker te voorkomen, nieuwe medicijnen en het geven van goede behandelingen. Ik wil heel graag mee helpen om hier zo veel mogelijk geld voor in te zamelen en tijdens de Alp 'd HuZes de mensen te helpen die zich  hiervoor inzetten.

Op 5 juni 2019 zal ik speciaal voor mijn oom Maus en oma Tinek de Alp ‘d Hues beklimmen. Zij zijn er niet meer maar er zijn nog heel veel mensen die aan het strijden zijn tegen deze vreselijke ziekte.

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer dood gaat aan kanker, wil jij mij steunen?

Alvast bedankt! Micha

My Updates

Tot nu toe

Lieve mensen, 

Mijn berichten die ik krijg en alle support is echt overweldigend. Ik had nooit gedacht dat ik in zo een korte tijd al zo veel geld op zou halen, en mijn streefbedrag binnen no-time had. Ondanks dat ik het streefbedrag heb gehaald ga ik natuurlijk door met het ophalen van zoveel mogelijk geld. Ik wil iedereen bedanken voor jullie donatie en ik zal jullie op de hoogte houden van alle acties vanuit school en de voorbereidingen naar de Alpe d'HuZes. 

 

Iedereen nogmaals bedankt!

 

Micha 

Filmpje

Hallo allemaal,

Als jullie onderstaande link plakken in jullie zoekbalk,

dan krijgen jullie een idee hoe de reis (vanuit mijn opleiding) vorig jaar was!

Het duurt nog even, maar ik heb er in ieder geval al heel veel zin in smile 

https://youtu.be/Ov1Wgwy9Rag

 

Groeten Micha

 

De datum komt in zicht!

Hallo allemaal,

Hier weer een update van mij. De datum komt in zicht! Vrijdag 31 mei vertrek ik om 17.00 naar de Alp 'd Huez. In de afgelopen weken heb ik tosti's (op school) gebakken en verkocht. De polsbandjes met de tekst 'opgeven is geen optie' zijn vooral door mijn neven en nichten gekocht tijdens de familiedag!  Op koningsdag waren er ook gulle gevers! Bedankt iedereen die gesponsord heeft. Mijn trainingen heb ik op school/bivak gehad, dus dat komt wel goed.

Volgende week krijg ik meer informatie wat ik allemaal ga doen, ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte.

 

Groeten Micha

 

 

Onderweg naar de Alp 'd Huez!

Hallo allemaal,

Ik ben vertrokken naar de Alp 'd Huez! De bus vertrok ruim een uur later maar ik ben onderweg. Ik heb een druk rooster, zo help ik bij ontbijt en lunch, evenementen zaal, winkel, de finisch en het eindfeest. Ik zal jullie zo veel mogelijk op de hoogte houden. Ik heb er veel zin in!

 

Groeten Micha

3 Dagen op de Alpe

Ik ben zaterdag rond 10:00 aangekomen en de reis was eigenlijk wel prima te doen. Ik heb de groep een beetje leren kennen en zijn allemaal prima mensen. De zaterdag dat ik aan was gekomen had ik geen (werk) dienst, dus moesten we wat verzinnen om te doen... Ik heb toen een berg beklommen en ben ongeveer 400 meter in de hoogte gestegen (zie foto’s). Zondag was de openingsavond dus eigenlijk een soort introductie waarom we hier nou eigenlijk zijn en met wat voor doel. Ook werden er best wel emotionele liedjes gezongen en veel foto’s laten zien. Dus na het emotionele gedoe van de groep gingen we naar een kroeg, hier is zeker gelachen en zijn zeker wat drankjes gedronken. Vandaag (maandag) was het wat minder weer maar nog steeds niks te klagen. We zijn bij elkaar gekomen om spelletjes te spelen en even te relaxen. In de avond was er de bestedingsavond, tijdens deze avond had ik dienst dus moest mensen verwijzen waar ze naartoe moesten en helpen de weg te wijzen. Verder had ik de avond wel helemaal mee gekregen en was erg interessant. Ze geven het geld bijvoorbeeld uit aan jonge onderzoekers die leergierig zijn en zo meer over kanker te weten kunnen komen. Ook geven ze uit aan het zogenaamde ‘Hermannetje’ dit is het laatste duwtje in de rug voor een onderzoek om het beter te laten voorlopen en het sneller te laten gaan. Als laatste geven ze het uit aan nieuwe oplossingen, voordat ze het geld gaan geven aan een nieuwe oplossing, word het eerst helemaal onderzocht door experts of het wel slim of helpt om in een oplossing te investeren dus het word echt 100% en professioneel gebruikt. Voor tot nu mijn blog. Micha 👌🏽

Weer thuis, bedankt allemaal!

Ik ben zaterdag om 23:15 teruggekomen van de Alpe D’Huzes. Er waren erg veel verschillende avonden in de evenementenzaal met waarom de mensen er precies waren, waar het geld naartoe gaat en verschillende verhalen over mensen die aan het strijden zijn, genezen zijn of uitbehandeld zijn. Het was me zeker echt een levenservaring, soms was het emotioneel en dat is daar heel begrijpelijk. Ik heb veel beveiligingsdiensten gedraaid en heb dat geen een keer met tegenzin gedaan. Op dinsdag heb ik met de groep de Alp'd Huez opgelopen, het was warm weer. In elke bocht (21 totaal)hingen spandoeken met mooie teksten en soms ontroerend. Het ging goed, met elkaar zijn we de finisch over gegaan. Mijn moeder en Erica stonden ons aan te moedigen. Ik heb ze net niet op de berg in kunnen halen.Op de koersdag zelf begon mij dienst om 4:00 s’nachts. De fietsers en lopers mochten om 4:30 beginnen, de eerste fietser was er rond 5:30. Het was mistig en koud. De eerste dienst van mij zou duren tot 11:00, verder moest ik blijven helpen op de dag zelf want het was nou eenmaal echt heel erg druk. De mensen over de finish kwamen met veel emotie over de streep en het was een hele happening. Er stonden erg veel mensen aan te moedigen en mensen dingen uit te delen ( komkommer, mueslireep ). Iedereen leek die dag met elkaar verbonden te zijn. Toen de laatste mensen over de finish waren om 19:00 ongeveer werd er al meteen gefeest door iedereen. Het grote eindfeest zou pas de volgende dag plaatsvinden. Het eindbedrag werd bekend gemaakt en we hadden met ze allen 11,8 miljoen euro opgehaald, ook mede dankzij jullie donaties!!! Het is al ruim een half miljoen meer dan vorig jaar en er zal nog meer bijkomen. Dit is al een hele prestatie opzich! De volgende dag was het voor de school meer op het opruimen van de appartementen gericht. Ook hadden mensen nog dienst bij het eindfeest en overdag. Ik had dienst van 21:00 tot 1:00 bij het eindfeest. Er stond een hele grote cateringstent en er was aardig wat alcohol gedronken, maarja bier drinken voor het goede doel wie wilt dat nou niet ? Toch verliep de avond heel rustig. Alles ging goed en we konden ons opmaken voor de busreis van 13 uur. Om 8:15 was de kamercontrole en alles was goed, rond 9:30 vertrok de bus, het was een lange busreis vooral omdat de busreis ook overdag was dus slapen zat er niet echt in... 

Ik wil iedereen die mij gesteund heeft en gedoneerd hebt heel erg bedanken! Ik heb heel veel lieve berichtjes ontvangen en hoop dat jullie het leuk vonden om via mij er een beetje bij te zijn! Ik raad iedereen echt aan om er een keertje bij te zijn want het is echt onbeschrijfelijk mooi...

 

bedankt allemaal!

 

Thank you to my Sponsors

10

Marijn van ‘t Wout

Lekker bezig bro. Veel liefs en succes van je maat❤️

5

Astrid

Succes

10

Sonja Aartman

Wat een goed initiatief Micha! Ik wens je succes en mooie momenten. 🍀

21

Jeannet Bader

Wat een mooi initiatief , dat is een donatie waard!

21

Kees & Jessica Turk

Wat ontzettend goed van je Micha!! We zijn trots op je dat je dit gaat doen! Topper ben je!

5

Peter Van Harten

Elke cent telt voor deze held! Grote respect voor je man! Laat die berg een poepie ruiken!

10

Renata Haring

Beste Micha we hebben elkaar niet gezien op de berg, maar ik jouw moeder wel. Ik hoop dat je een fijne week gehad hebt, net als ik!

10

Anonymous

10

Elma Van Vliet

Heel veel succes en wat goed van je!

21

Erik kok Kok

Succes kerel, goeie zaak!!

50

Wessel van ‘t Wout

Heel gaaf dat je dit gaat doen! Succes en knallen daarzo 🤜

21

Michiel Ubink

Succes!

21

Dizzy Soederhuizen

1

Marit a neef

Je kan t !!!!!

25

Erica van der Meer

Micha, heel mooi omschreven en het gaat je zeker lukken. We zien elkaar boven op de berg.

66

Cees en Therese Ubink

Hi Micha. We gaan je volgen. Heel mooi dat je je hiervoor inzet . Cees en therese

10

Mieke Nieuwenhuijzen

Goed bezig Micha👍

10

Anonymous

He kanjer super en succes.

15

Nel Den Haan

Micha succes,je bent een KANJER.

1

Ritchie hier een euro Sondervan

💪

5

Sid Leliveld

Mooi doel hoor. Zet 'm op straks!

25

Tonny van Tol

wij weten waarvoor je t doet

50

Lida en Kees Vijfhuizen

Bonjour Micha, trots op jou! Je bent welkom bij ons in Frankrijk als je wilt overnachten! Succes!!! Kees en Lida

5

Eva Van Klaveren

Goed bezig mich!

21

Homefront?

Onze allerliefste in gedachte💖 En voor iedereen die aan het strijden is! Lieverd ,succes met de voorbereidingen en verdere acties, gaat je lukken💪! Tot boven op de berg❤! X

50

E Verhage vd willik

Heel veel succes, je kan het kanjer zet hem op

21

Jackie Van Kuijk

Heel veel succes neefje!

21

Anonymous

Succes neef ,goede actie.

4

Rody Rademaker

Succes Bro!

15

Liesbeth en Paul Verlaan

20

Yolanda Jansen

Wat een gave actie Micha!! Heel veel succes!! Ik stuur de link door naar al mijn contacten!

21

Annie Van Kuijk

21

Wendy Zwirs

Wat super goed van je, Micha!! Zet hem op!! Lieve groeten van de overburen.

21

Opa Bert

Zet 'm op Micha. Ik ben trots op je, je kan het! Grtn van Opa

15

Simone Egberts

Zet 'm op Mich we zullen je volgen !! 💪💙👍😘 Groetjes Sjaak &Simone Dean en James

10

A Verhage

Heel veel succes Micha

21

Jeanine Ubink

Super Mich, we gaan je volgen! X Jeanine en Marcel

26

Marja De Roos

20

Kees en Tiny Mul

Maus en oma Tienek zullen hardstikke blij en trots op je/ jullie zijn!! liefs van Kees en Tineke Mul (vrienden van Oma Tienek en opa Bert)

21

Rebekka van Leeuwen

goodluckkkk :)

10

Jos en Jolanda

Top Mich.....bikkel ben je 😊

20

Kelly Nieuwenhuijzen

Wauw wat super goed zeg! Heeel veel succes!

21

Charlie & Donate

Ha Topper! Succes met je beklimming en begeleiding op de Alp d’HuZes

21

Gejo Van Lammeren

Ga ervoor. Top Micha

21

Lianne Van Capel

Goed doel! Succes mich

5

Lilian Kraaij

Heel veel succes Micha. Ik ben een oud collega van je moeder. Heel veel succes!

21

Anonymous

Voor tante Tinie, Maurice, Ome Cor, Mijn moeder enz enz

40

Anonymous

Geweldig Micha,bijdrage voor je fantastische hulp/inspanning en doorzetting voir deze vreselijke ziekte!

5

Beauswart

Good luck brother

10

Nathalie Bosman

Heel veel succes!!!!

50

Jeanne Valentijn

Succes mooi dat je dit doet mooie motivatie

100

Arjan Van den Hooren

Hoi Micha wat fantastisch dat jij dit gaat doen Echt top!! succes maatje!!!!!!

21

Klaas De groot

21

Caroline & family

Nu al ontzettend trots op jou Mich!! Zet ‘m op, je kan ‘t lieverd, dikke x van ons 5💋👊🏻🤟🏻❤️

21

Henny en Natasja En meiden

Zet m op Micha!!

21

René van Wijk

10

Irma goudkuil

Mooi omschreven Micha!! Succes!

10

Nienke Bader

Moppie

1

aylaaaaaaaa coole biiitchhhh

ewa niffaaaau

5

Hennie de la Rie

Heel veel succes Micha, je bent een Kanjer

21

Pascal Koster

Micha, heel veel succes met het beklimmen van de Alp’d Hues.

20

Barry en Riet Van de Haven

Succes Micha van Barry en Riet

15

Thijs De Groot

Succes topper!!

15

Dennes Kuijf

Doe je best en veel succes!

10

Cisca Sassen

Succes Micha en heel veel succes.

10

Nadine Bosman

5

Wilco

Ik ben wilco

50

Marian en Herman Ubink

Zet hem op Micha !!

Show more