Pim Meeth

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

Na 6x fietsend de 'Hollandse Berg' op 1 dag in 2012 te hebben beklommen ga ik op 6 juni 2019 een nieuwe poging wagen!

In 2012 heb ik mij succesvol voor dit prachtige evenement ingezet door bijna 7.000,00 euro sponsorgeld op te halen en 6x die schitterende berg Alpe d'Huez op 1 dag te beklimmen. Ik deed dit als inzet voor en ode aan al diegenen die destijds getroffen waren door de ziekte kanker maar zeker ook voor mijn aan prostaatkanker op veel te jonge leeftijd overleden vader. Een vader aan wie ik prachtige fietsherinneringen over heb gehouden...ja, we fietsten samen in de jaren '80 ook de Alpe d'Huez op...

Naief als ik in 2012 en de jaren erna wellicht was ging ik er stiekem vanuit dat Alpe d'HuZes zichzelf gaandeweg 'overbodig' zou maken. Immers: we hoopten en gingen er toch een beetje vanuit dat 'we' de ziekte kanker spoedig zouden verslaan en dat niemand dus meer zou overlijden aan deze aandoening.

Inmiddels een paar jaar ouder (en wijzer) weet ik helaas wel beter...naast hart- en vaatziekten staat kanker met stip op '1': niet alleen in Nederland maar in vele landen en werelddelen en ja, dus ook in ieders eigen familie- en vriendenkring: enkele maanden geleden werd ik opgeschrikt door het onheilspellende nieuws dat bij een dierbaar familielid van mij, toevallig ook generatiegenote, borstkanker is gediagnosticeerd. Dit feit deed mij beseffen dat mijn hernieuwde inzet in 2019 voor Alpe d'HuZes een absolute must is. Ik doe opnieuw mee aan deze emotionele en sportieve happening omdat ik diep in mijn hart geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. 

Daarom onderschrijf ik het motto van de Stichting Alpe d'HuZes voor deze editie:

                     Niemand meer dood aan kanker, dat wil jij toch ook?                                        

                                             Steun mij en doneer!

My Updates

De eerste blog van editie 2019....

Tja...daar ben ik dan weer na ruim 6 jaar 'afwezigheid'...Immers in juni 2012 deed ik dus voor het eerst mee aan Alpe d'HuZes, inderdaad een life changing experience.....Ik heb werkelijk genoten dat jaar want alles zat mee: het was fantastisch weer die 7e juni 2012; ik was in staat om op 1 dag 6x naar boven te fietsen; had dat jaar heel veel sponsorgeld opgehaald en last maar zeker not least: op de koersdag was Wendy erbij om mij aan te moedigen. Fantastisch om dit samen mee te maken! 

Op 1 van de laatste dagen kwam ik in contact met de organisatie en na wat enthousiasmerende gesprekken over alle ins en outs van Alpe d'HuZes was ik, voor ik er erg in had, vrijwilliger! De 2 jaar erna in 2013 en 2014 was ik onderdeel van het Team Communicatie en hield mij, tezamen met een club andere enthousiastelingen, bezig met alles wat met communicatie en organisatie in het Frans te maken had. Denk hierbij o.a. aan contacten met de diverse burgemeesters van de Franse dorpen rondom de berg maar ook afspraken met de locale autoriteiten over het gebruik en afzetting van diverse wegen maar vooral ook veel interviews houden met de Franse pers die massaal op het evenement afkwam. Dat wilden ze toch wel eens zien: een stelletje van die knotsgekke Hollanders die allerlei markante outfitten maar vooral toch in Koningsdag-oranje outfitten een waar Hollands volksfeest in den vreemde optuigden! 1 van de absolute hoogtepunten die ik mocht beleven was het houden van een kort interview met niemand minder dan Bernard Hinault en Joop Zoetemelk, ooit sportieve rivalen tijdens de koersjaren maar nu gebroederlijk bij elkaar staand tijdens een ontbijtsessie met de pers voorafgaand aan de koersdag. Een ervaring om nooit te vergeten! 

Tja... na zo iets moois te mogen beleven als vrijwilliger deed ik het de jaren erna rustiger aan...want vergeet niet: onderdeel zijn van de organisatie van Alpe d'Huzes betekent heel veel tijd en energie steken in een nobel evenement met als ultiem doel en motto: 'niemand meer dood aan kanker', een streven waar ik alleen maar achter kan staan maar waarvan de realiteit helaas gebiedt te zeggen dat we dit streven tot op heden nog niet hebben kunnen realiseren....

Sportkeuring en 1e deelnemersbijeenkomst op 18 oktober 2018

Deelname aan Alpe d'HuZes vergt een enorme inspanning en is uiterst belastend voor het lichaam, zeker als je zoals ik stiekem toch de wens hebt om 6x naar boven te gaan en vooral....als je inmiddels 50 bent.....verplicht is het niet vanuit de organisatie Alpe d'HuZes maar het wordt om meerdere redenen sterk aanbevolen: een uitgebreide sportkeuring. Die heb ik onlangs ondergaan en ik werd gedurende een aantal uren onderworpen aan allerlei onderzoeken en een inspanningstest. Conclusie is dat mijn lichamelijke gesteldheid, zoals het er nu naar uitziet, in orde is :) Wel zijn er een paar kleine aandachtspuntjes waaronder bijvoorbeeld het gaan trainen met een hartslagmeter. Dit heeft diverse voordelen zoals het bepalen van mijn zogenaamde 'omslagpunt' en het meer gericht werken aan het verhogen van mijn algemene uithoudingsvermogen. Al met al een plezierige en leerzame keuring! 

Bijna tegelijkertijd vond de 1e landelijke bijeenkomst van Alpe d'HuZes plaats en wel in Nieuwegein. Er waren diverse gastsprekers, een plenaire sessie met algemene informatie over het evenement en diverse workshops (bijvoorbeeld fietsonderhoud; voeding; algehele voorbereiding etc.). Wat mij ook dit keer is opgevallen (heb het in 2012 ook al een aantal x meegemaakt) is de enorme 'drive' van alle (potentiele) deelnemers, aanhang en alle vrijwilligers om van de koersdag in juni een succes te maken. Uiteraard waren ook Maarten Peters en Margriet Eshuijs weer van de partij met o.a. hun prachtige, speciaal voor Alpe d'HuZes geschreven lied 'Dichter bij de Hemel kom ik niet'. Zeker aan te bevelen om dit eens op You Tube te zien en beluisteren; ik weet zeker dat er rillingen en kippenvel bij je opkomen....zo mooi! 

Thank you to my Sponsors

25

Jill Snoeren

Fantastisch wat je gaat doen pim, heel veel succes!

15

Carolina van den Berg

10

Pieter Nederlof

Veel succes Pim. Zet hem op!

100

Martijn, Renske, Anniek en Floor Bakker

Pim, wat geweldig dat je deze sportieve uitdagi g weer aangaat.... We wensen je heel veel succes.

66

Paul en Laura van Bronswijk

25

Anonymous

10

Jeroen Kalf

Go fot it Pim! Mooi doel, 6x naar boven!

100

van Bronswijk

Mooi doel, veel succes Pim🚴🏼‍♀️

25

Jeroen van der Horst

5

Evert-Jan Hulsbergen

Fantastisch intitiatief Pim! Ik wens je heel veel succes met je actie. Met vriendelijke groet, Evert-Jan

26

Davy Topee

Succes Pim

15

Monique Hovius

Pim, ik vind het heel erg knap en goed dat je dit gaat doen. Heel veel succes!!

100

Jurgen, Annette en Lars

Pim, heel veel succes! Knap dat je dit weer gaat doen!

10

Bastiaan, Mascha, Allysa-Lynn en Roan

Lieve Pim, je bent een bikkel!! En nu weet ik ook hoe het komt dat je altijd zo veel sneller bent op de fiets, zelfs met Emma achterop... en ik zonder kids ... gna, gna!! Super dat je dit doet!!

15

Tom en Yvonne Janswn

Heel veel succes en grote klasse voor je inzet!!

66

Mark

Succes Pim! Ik hoop dat ik je in de toekomst inderdaad niet meer hoef te sponsoren.

200

Ans Wester

Veel succes Pim, dit doel ga je halen!

20

Arine Jobse

Pim, heel veel succes!

21

Hanna Van den Berg

Suc6!

10

Maria Cabral

Jeetje collega, veel respect heb ik voor jouw inzet in deze weer. Hopelijk zijn zulke acties hierdoor niet meernodig in de toekomst. 👊🏾🙌🏾

1

Anonymous

26

P Cok

Hey Pim, hele goede actie! Zet hem op. Hartelijke groet, Philip

15

Marlies KEN

Keep on moving: veel succes en plezier Pim.

100

Chantal Bergman

26

Frank en Helen

Succes!!

10

Esther van der Ploeg-Overpelt

Heeeeeeeel veel succes Pim !!!!!! Esther X

50

Eddie Zwart

Heel veel succes met het fietsen voor het goede doel.

20

Roba el Sayed

Succes Pim!

10

Peter de Loos

success!

26

Anonymous

5

Moeder van Nora

Veel succes!

10

Merel Vestering

Heel veel succes!

75

Robert, Annelies, Tijn en Jesper Boot

Ha Pim, Heel veel succes namens ons viertjes!! Zet m op!

26

Eelco

100

Familie Demmers

Beste Pim, heel veel succes! We staan achter je en hopen dat je dit belangrijke doel gaat halen! Zet hem op!

15

Bart-Jan van Hienen

Heel veel succes toegewenst!

25

Tinie Plantinga

Geweldig dat je meedoet, Pim. Heel veel succes!!

26

Roeland Heuff

20

Daphny Gaal

Veel succes Pim👍

10

Vincent de Bruijne

Heel veel succes!

56

Frank de Rooij

Super gaaf om er bij te zijn Pim! Hierbij een extra steuntje in je rug en uiteraard daarmee ook in de strijd tegen kanker! Mooi en goed evenement. Gaat een mooie aflevering worden! Succes donderdag :)

30

Harry de Bruijn

Succes Pim! 5 euro voor elke beklimming, dus ik ga er vanuit dat je die 6x haalt!

26

Anonymous

Go for it!!

50

Wendy Simonis

Zet’m op neef.

50

Driek Hartman

56

Henk en Teuni Bakker

Pim jij kan het! onze auto haalde het niet.

2

Anonymous

2

Rik Bos

Succes!!

25

Edwin van Loopik

Succes!

20

Bianca

Heel veel succes Pim!

10

Anja Kragten

Go Pim Go !!

10

Anonymous

Geweldig dat je dit gaat doen Pim, ik wens je heel veel succes en hoop dat je een mooi bedrag gaat ophalen! Groetjes Chantal Krijnen

100

Anonymous

Succes Pim!

26

Paul en Yolanda de Vries-van Baak

Klasse Pim en heel veel succes gewenst! Groetjes, Paul en Yolanda

26

Sebastiaan Van Breukelen

Heel veel succes Pim. Stoer dat je dit doet!

106

Hijne bouw BV

Pim, succes en zet hem op

10

Anonymous

In één woord Top !!

106

Anonymous

25

Diana Bloemink

Heel veel succes!

10

Petra van der Werf

25

Anja

Fantastisch Pim dat je meedoet, voor zo’n enorm belangrijk doel! Wens je heel veel succes op 6 juni!! 👍we duimen mee.

10

Fam Egberts

Een doel met een droom..dat zijn de beste! Succes Pim!

10

MARCIA HAND

heel veel succes!!!!!!!!!

15

Miriam Hoekstra

Zet m op kanjer en vlieg naar boven!! Zal aan je denken!

100

Mark Wester

Pim, ontzettend mooi dat je het gaat doen. En nu die ziekte zo dicht bij is gekomen is het meer dan nodig. Succes.

21

Anouk Luten

10

Anonymous

Veel succes!

30

Martine

De Alpe d'Huez je gaat hem weer bedwingen. Op naar de top in je geliefde Frankrijk. Heel veel succes.

10

Anonymous

25

Sven Van Tent

10

Ruben Schrijver

Mooi initiatief. Heel veel succes!

20

Jan Dorman

Heel veel succes Pim!!!

15

Willem Bloem

Geweldig dat je dit doet Pim! En voor zo'n goed doel. Heel veel succes toegewenst!

10

Rob Van den Akker

Veel succes

21

Rick Wester

Super Pim, gaaf dat je dit weer gaat doen!

375

De Rhijnsburgertjes

Heel veel succes Pim! We weten waar je het voor doet! We zijn trots op je!!

10

Astrid Kreijger

Succes met de voorbereidingen, Pim! Heel mooi dat je dit doet!

26

Bart Dirks

Respect dat je dit doet Pim!

100

ICBS Het Koraal

Wat een prachtig initiatief, heel veel succes!

26

Anouk Lohuis

Veel succes, Pim!

20

Annemarie

Heel veel succes!!

50

Tjeerd Huberts

Trots op je neef, dat je dit weer doet! Hoop dat het wederom een super succes mag worden en dat dit soort acties niet meer nodig hoeven te zijn.

56

EJ Jansen

Heel veel succes Pim! Top dat je dit doet!

21

Emma Meeth

Lieve papa, ik vind je een topper dat je dit doet en ik ben trots op je! Daarom deze donatie die ik zelf verdiend heb met mijn heitje voor een karweitje. Liefs van Emma

10

Maureen

Heel veel succes Pim!!!!!!

60

cora en klaas wester

stimulans ook voor jou! Een 10-tje voor elke keer. Je redt 't !

26

Alexander van Eek

Heel veel succes!

5

Ursula Koopmeiners

Heel veel succes voor een goede zaak!!

26

hanny van der voort-buma

succes en ga ervoor , groetjes hanny

26

Martineke

Geweldig dat je weer gaat Pim! Toitoitoi!

15

Dennis, Pascale, Jesse en Lotte Tuinstra

Top dat je dit doet! Heel veel succes!

10

Amira Cerimovic

50

Anonymous

Succes Pim!

26

Niels Dijk

Klasse Pim - heel veel succes!!

20

Rob Velt

Veel succes

10

Johan Veenstra

Zet em op en ‘enjoy the ride(s)’

10

Anonymous

65

Robbert, Renée, Robin en Rens

Nog heel even en dan ‘mag’ je. Je doelbedrag is bereikt!!

126

Esther en Anton Boot

Pim, Succes! We gaan dus wel uit van 126 bochten ......... ;-)

56

Kitty Meeth

Ha broer! Goed initiatief! Steunen we graag! Succes en gaat je vast weer lukken, 6x! Zet 'm op, groetjes

50

Wil Meeth

Heel veel sterkte Wat een prestatie. Top man.

26

Jan Demmers

Geweldig initiatief, veel succes gewenst!!!

25

Bob van Bronswijk

Veel succes met je nieuwe poging en met de actie!

10

Rosanne Brakkee

10

Tom Meeth

Even een kleine bijdrage van mij

26

Mark Nijman

Succes Pim!

5

Ernie Panagulakos-de Boer

Heel veel succes Pim!

56

Eric Otter

zoals beloofd. succes Pim

10

Astrid Montijn-Eissen

Met mijn bijdrage fiets je ook een beetje voor mijn veels te jong overleden lieve vriendin Linda. Dank je wel en toi toi toi!

26

Anonymous

100

Yvonne Franschman-Meeth

Top Pim ik neem mijn petje voor je af.

126

Peter Visser

Beste Pim. Ik herinner me jouw prestatie in 2012 nog heel goed. Ook in onze omgeving zijn er in die tussentijd een aantal dierbaren aan ons ontvallen. Reden genoeg om je ook dit jaar weer te steunen in de strijd tegen deze vreselijke ziekte. 126 bochten!!! Ik hoop dat het je dit jaar weer lukt. Wij zijn nu al trots op je Pim!!!! Heel veel succes met de voorbereiding voor deze monsterklim.

26

Wilco Kotrotsos

Hi Pim, veel succes!

15

Jacob van den Berg

Topper!!

15

Ellen B

Zet ‘m op Pim en enorm veel succes!!

25

Sylvia Nielen

10

Simone

Heel veel succes Pim!!!!

26

Albert Zuijdwegt

26

Ralph Müller

Succes Pim!

50

Anonymous

Succes Pim!

21

Esther Mulder

Enorm veel bewondering voor jou! En wat onmetelijk geweldig dat je dit doet👍🏼

350

Henk en Adri van der Ree

Zet 'm op kanjer! We zijn trots op je! Succes met het behalen van je mooie doel!

250

Rabobank, LPG NL&A

Beste Pim, ontzettend mooi gebaar en initiatief om mee te doen. Chapeau! We gaan voor "growing a better world together". Heel veel succes!

150

Familie Huberts

Super Pim dat je wderom ‘onze’ Hollandse berg gaat beklimmen in juni. Petje af. Succes!

10

Cindy Huijsman

Beste Pim. Ik wens je heel veel succes.

15

Patrick Pouleijn

Hi Pim, Mooi initiatief. Heel veel sterkte. Groeten Patrick Pouleijn

16

Christiaan Ravensbergen

20

Rien Reijnders

Pim, veel succes, we duimen voor je

15

Barry Miriam en Dewi Offenberg

Succes..... en knallen maar!!!

100

Tegeloutlet Zaandam

Van harte gefeliciteerd Pim en veel succes

15

ralph Oomsen

Show more