Tony van Dijk

Heeft deelgenomen in vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Kanker beïnvloed het leven van velen, zo ook het mijne. Toen ik 16 was overleed mijn vader na een jarenlange strijd te hebben verloren. Het is moeilijk geweest om daarmee om te leren gaan.

In mijn omgeving zie ik veel mensen eenzelfde strijd leveren, niet alleen tegen de ziekte maar ook tegen het gevoel van onmacht, oneerlijkheid en wanhoop. Soms met een goed einde, soms met een zwaar gemis als afloop. Mensen die uitgeblust zijn en moeite hebben met genieten, en dat jarenlang. 

Ondertussen zie ik ook mijn peettante, wie nog maar een paar weken te leven had na het vaststellen van de vele tumoren, die door een nieuwe behandeling na ruim 1,5 jaar nog steeds van haar gezin kan genieten. Dit geeft de zware strijd ook een gevoel van dankbaarheid voor iedere extra dag, van hoop dat we als familie en vrienden nog veel leuke en mooie momenten samen mogen beleven. 

Door geld in te zamelen voor nieuwe onderzoeken hoop ik dat voor velen de dagen van verdriet en wanhoop dagen van geluk en dankbaarheid zullen worden. Om dit te kunnen bereiken hoop ik op jullie bijdrage, financieel voor het onderzoek en in enthousiasme door mijn trainingen te volgen via deze pagina of via Strava (Tony van Dijk).  

Tijdens de komende trainingen en de uiteindelijke beproeving zijn een aantal dierbaren die het gevecht tegen kanker niet hebben gewonnen extra in mijn gedachten aanwezig: 

papa (Jan), mijn schoonmoeder (Annelies), ome Kees, Frank en Patrick. 

My Updates

De eerste week

Jeetje, bedankt voor alle mooie reacties en support! Toen ik me een week geleden inschreef had ik niet verwacht zoveel posititeit te mogen ontvangen, ik geniet er echt van. Het initiële streefbedrag was al binnen een dag bereikt (zo super snel!) dus heb ik lat iets hoger gelegd voor de komende tijd.
Vorige week was ook de tijd voor de eerste trainingsuren voor de Alpe d'HuZes, waarbij ik 92 km en 3.480 hoogtemeters heb afgelegd.  

De Sakura boom

Inmiddels zijn we weer een paar weken en een aardig aantal intensieve trainingen verder. Ik krijg nu al vaak de vraag hoe het gaat met mijn trainingen, ook al duurt het nog maanden tot de grote dag van 6 juni. Het is heel fijn dat zoveel mensen geinteresseerd zijn en zoals men inmiddels al heeft ervaren praat ik er graag over. Maar de weg naar 6 juni gaat natuurlijk niet alleen om het trainen, dus wil ik een emotioneel, intens maar ook mooi moment dat ik gisteren met mijn schoonfamilie heb mogen meemaken ook met jullie delen. 

Gisteren hadden wij met een select gezelschap afgesproken om, een jaar na het overlijden van mijn schoonmoeder, een Sakura boom in de tuin te planten en haar as uit te strooien bij de wortels. Het was voor ons allemaal een moment om even bewust in het 'nu' te leven. Om je gevoelens echt te ervaren en ze niet voor elkaar te verbergen. Even geen escape voor de emoties in werk, studie, muziek, sporten of vrienden. Er waren tranen van verdiet om het gemis, een hand op een schouder om te steunen en een knik met het hoofd of een kneep van een hand om de dankbaarheid voor elkaars aanwezigheid te tonen. Woorden die hardop werden uitgesproken om ze te kunnen delen, woorden in gedachten voor jezelf. Na het uitstrooien van de as heeft ieder nog even tijd genomen voor eigen herinneringen en gedachten, waarna een mooie samenwerking ontstond om de as en de kluit van de boom te bedekken met zand en graszoden. 

Het fysieke werk was ook een welkome manier om wat bij te komen, want hierna was het de beurt aan gezelligheid. Allemaal aanschuiven rond de tafel om te genieten van zelfgemaakte lasagnes en zelf gebrouwen honingbiertjes met honing uit de eigen achtertuin, van een warme kop thee of een verfrissende cocktail. Het was fijn om samen te genieten en te lachen. 

De boom zelf is prachtig. Ik ben heel benieuwd naar het voorjaar, wanneer de boom een volle roze bloesem zal tentoonstellen. Dat zal een plaatje zijn vanuit de keuken, waar je rustig een bakje koffie zet, of vanaf de eettafel waar we traditiegetrouw tijdens de feestdagen met zijn allen van een uitgebreide maaltijd genieten. En natuurlijk vanaf het terras, de plaats om in de warmere maanden te lachen tijdens een BBQ met een biertje of een gin tonic, en in de avonduren verhalen en ervaringen te vertellen rond de vuurkorf. 

Ik hoop dat de boom, zeker wanneer hij zo mooi in bloei staat, ons rust brengt. Want we moeten allemaal door met het leven, maar het is zeker net zo belangrijk om af en toe even stil te staan. 

Thank you to my Sponsors

50

Vriendinnetjes van Zurrik

Geweldig, veel succes!

1.000

Jan Steyvers

Top iniatief, heel veel succes!!

25

Carla en Olaf Narski

Mooi gebaar! En nu samen met Tom die berg op!

50

Esmee Tielemans

Love you! X

10

Martine Braams

Heel veel succes!

126

Annelies

Trots op jou! Heel veel succes en plezier met dit mooie evenement.

10

Casper Breukelman

126

Beukers Autoschade B.V.

Succes, maak er wat moois van, maar geniet er ook van. Dat niet vergeten. Het is mooi en voor een heel goed doel.

50

Tom Scheepers

Heel mooi dat je dit gaat doen! Een mooi eerbetoon aan alle mensen die strijden of hebben gestreden tegen deze vreselijke ziekte, maar ook de mensen die door de onderzoeken het geluk hebben om nog te kunnen genieten van een prachtig leven! We zien elkaar boven op de berg!

21

Anonymous

21

Esther Steyvers

Top Tony! Heel veel succes!

10

Janske

Go for it Tony! Heel veel kudo's dat je dit doet!

40

Anonymous

10

Heather MacDuff

Heel veel succes en plezier ermee

50

agnes Backus-Evers

15

Rick Mesman

Heel veel succes. Zet hem op! Top dat je dit doet.

66

Martien Tielemans

Succes!

25

Eline Verwielen

21

Rick en Lieke

Geweldig dat je dit doet Tony, veel succes!

10

Pien van Hout

Toon, supergoed bezig! Mijn steun heb je :)

21

Claudia

Zet ‘m op!

15

Yvonne Mesman

Tony, top dat je dit gaat doen alle kijken vanboven met je mee. Topper!

15

Frank & corriene van Ham

Je bent een topper ! Veel succes

15

Bart en Kalliopi

Heel mooi dat je dit gaat doen. Veel succes toon!

8

Marco Jansen

Tony, super!

21

Anonymous

Mooi initiatief Toon! En ik denk ook fijn dat je zo iets kunt betekenen en kunt doen aan dat gevoel van onmacht. Succes met de voorbereiding!

100

Anja en Sjef Hegge

Geweldig!!

21

Ad en Wil

Geweldig dat je dit doet!

126

Inpijn-Blokpoel ingenieurs

Zet 'm op!!

21

Elke Hegge

Go Tony!!

206

Elkie van Dijk

Fijn dat jij je inzet om op deze manier geld op te halen voor kankeronderzoek! Trots op je inzet en doorzettingsvermogen!

21

Danielle & Chung

Wat geweldig dat je je hiervoor inzet, heel veel succes!

126

Het Avontuur Kinderopvang

Heel veel succes met dit mooie initiatief!

21

Hannah Keeman

Geweldig dat je dit doet!

21

Jon Meerbeek

Respect! Succes met de training en op de dag zelf. Ik zal je volgen.

50

Frans van Dijk

Goed idee !

21

Leonie en Tim Vermans

Heel mooi dat je dit doet!!! En heel veel succes met de voorbereiding!

50

Koen Juffermans

Heel heel succes met dit geweldige gebaar toontje! Dat wordt zeker 12x op en neer.

50

Ruud en Chantal

Hee maatje.. Super dat je dit gaat doen, We weten zeker dat jij de top haalt. Succes met de voorbereidingen.

21

Gieris

You go!

50

Jacqueline en Hubert

Super, Tony, we wensen je heel veel succes!

500

Trea Steyvers

Top Tony, geweldig dat je dit doet en geniet van je uitdaging!

Show more