Fondo en Alpe d'HuZes verlengen succesvolle samenwerking met een extra jaar

Met als doel om de 5.000 sportievelingen voor te bereiden op de unieke uitdaging die Alpe d’HuZes is, kondigen Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU, en Alpe d’HuZes met trots de verlenging van hun partnerschap aan.

De samenwerking tussen Fondo en Alpe d’HuZes werd eind 2022 opgestart en heeft sindsdien voor beide partijen zijn waarde bewezen. Mario van der List, bestuurslid van Alpe d'HuZes: "Het partnerschap met Fondo heeft onze deelnemers een krachtig hulpmiddel geboden om hun voorbereiding op Alpe d'HuZes te optimaliseren. Dit maakte het voor hen mogelijk om meerdere keren de top van de Alpe d’Huez te bereiken. We zijn daarom erg verheugd dat we de succesvolle samenwerking een passend vervolg kunnen geven.”

Alpe d'HuZes is een jaarlijks evenement waarbij deelnemers de uitdaging aangaan om de beroemde Alpe d'Huez te beklimmen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het evenement heeft zichzelf gevestigd als een symbool van vastberadenheid, liefdadigheid en gemeenschap, onder de noemer ‘opgeven is geen optie’. Voorafgaand aan de editie van 2023 konden de deelnemers profiteren van de secuur samengestelde Fondo trainingsprogramma’s, en richting 2024 gaat de samenwerking nog wat verder.

“Het mooie aan Fondo, is dat we verder gaan dan het aanbieden van trainingsprogramma’s. Binnen de app bevindt zich ook een zeer uitgebreide kennisbank met tientallen artikelen die de deelnemers advies bieden als het aankomt op fietskleding, sportvoeding, materiaal, onderhoud, blessures en meer. Zo kunnen we iedere deelnemer aan Alpe d’HuZes toegevoegde waarde bieden, op elk moment van het voorbereidingstraject. We verheugen ons nu al op die ontelbare topprestaties op 6 juni 2024, die wij dan mede hebben mogelijk gemaakt,” aldus Martin Faes, product owner Fondo.

Over Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto‘ opgeven is geen optie’. Het evenement verwelkomt fietsende, hardlopende of wandelende deelnemers, van alle fitnessniveaus en achtergronden. Het enige dat alle deelnemers gemeen hebben is dat ze geloven in een toekomst waarin niemand meer doodgaat aan kanker. Het unieke aan dit event is dat elke gedoneerde euro van de deelnemers rechtstreeks naar onderzoek voor kanker gaat. Daarnaast is iedereen binnen Alpe d’HuZes vrijwilliger. Van RvT, bestuur tot aan iedereen dit aan dit event meewerkt en mogelijk maakt.

Inschrijven voor Alpe d'HuZes: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/
Doneren: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/donate-select

Over Fondo
Het trainingsplatform Fondo is een initiatief van de KNWU en is er voor álle wielrenners, mountainbikers en gravelrijders die een wielerdroom hebben. Zoals het rijden van een lange tocht, het verbeteren van persoonlijke records, het beklimmen van die ene berg of het deelnemen aan toonaangevende wielerevenementen. Het platform is geschikt voor alle niveaus en trainen kan op basis van gevoel, hartslag of vermogen. Gebruikers kunnen aangeven hoe vaak per week ze kunnen en willen trainen, en daarnaast is er de mogelijkheid tot direct contact met de KNWU-coach.

Meer informatie: https://knwufondo.nl/