KWF: ruim 26 miljoen voor 31 nieuwe onderzoeken naar kanker

KWF Kankerbestrijding heeft deze maand de onderzoeken bekendgemaakt die met een financiële toekenning worden ondersteund. Daarvan krijgen vijf projecten geld dat door Alpe d'HuZes is ingezameld.

KWF trekt in totaal ruim 26 miljoen euro uit voor 31 nieuwe onderzoeken die bijdragen aan een beter leven met en na kanker. Het betreft de toekenningen van 5 verschillende financieringsrondes: reguliere onderzoeksprojecten (€13 miljoen, 17 projecten), implementatieprojecten (€3 miljoen, 4 projecten), publiek-private samenwerkingen (€2 miljoen, 5 projecten), onderzoek op het thema Slimme Meettechnologieën (€4,7 miljoen, 4 projecten) en onderzoek op het thema Palliatieve Zorg (€4 miljoen, 1 project).

Financieringspartner Alpe d'HuZes neemt 5 projecten voor haar rekening, waaronder een onderzoek naar een nieuwe behandeling bij eierstokkanker: HIPEC (verwarmde buikspoeling met chemotherapie) in combinatie met PARP-remmers (medicijnen die voorkomen dat kankercellen zichzelf repareren).

“Dankzij de deelnemers van Alpe d'HuZes en al onze andere donateurs kunnen we deze belangrijke investering doen. De urgentie spreekt voor zich: 1 op de 2 Nederlanders krijgt ooit te maken met kanker. Door onderzoek te financieren kunnen we de impact van kanker verkleinen. Voor patiënten, hun naasten en de maatschappij”, aldus Carla van Gils, directeur KWF Kankerbestrijding. Lees meer over de toekenningen op de site van KWF.