DONATIEWERVING

Top 5 Donatiewerving Tips

1. Doneer aan jezelf

Waarom zou je niet het goede voorbeeld geven en een donatie aan jezelf doen om je streefbedrag voor Alpe d’HuZes een vliegende start te geven?

Onderzoek toont aan dat mensen die starten met een ’gulle donatie’, voordat ze hun vrienden en familie vragen om hen te steunen, meer inzamelen. Bovendien, welke donatie je ook doet, je hebt meer kans dat je vrienden en familie hetzelfde bedrag of meer doneren.
Dus als jezelf zelf 26 euro doneert, zal je netwerk dit voorbeeld volgen. Dit maakt het een stuk makkelijker om je streefbedrag te bereiken!

2. Personaliseer je actiepagina

Er is veel onderzoek gedaan naar hoe je je actiepagina kunt optimaliseren om donaties aan te trekken. Geloof het of niet, als je een foto van jezelf uploadt en je een persoonlijke reden deelt, is de kans veel groter dat je supporters je iets geven als je ze daarom vraagt.

Als je van tijd tot tijd je actiepagina bijwerkt, trekt dat ook nog meer donaties aan. En vergeet niet iedereen te bedanken die doneert, zowel op je actiepagina als op je socials.

3. Wees niet bang om te delen

Dus je hebt je actiepagina bijgewerkt met een foto en je persoonlijke reden om mee te doen. Dan is het nu tijd om je vrienden, familie en sociale netwerk om hulp te vragen om je streefbedrag te bereiken.

Stuur de link naar je actiepagina naar iedereen gebruik Whatsapp, e-mail, sms, sociale media en de goede oude mond-tot-mondreclame om het woord te verspreiden. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om je streefbedrag te bereiken.

Soms duurt het even en moet je het nóg een keer vragen omdat ze de eerste keer misschien afgeleid waren. Houd ze sowieso op de hoogte.

4. Doe iets waar je van houdt

Alpe d’HuZes-deelnemers hebben allerlei supermanieren om geld in te zamelen om hun streefbedrag te halen.
Er zijn deelnemers die hun volledige streefbedrag ophalen met het verkopen van chocoladerepen, wijn, drop o.i.d. Anderen roepen de steun in van het bedrijf waarvoor ze werken of krijgen donaties van hun professionele netwerk en klanten.

Je kunt je streefbedrag op heel veel manieren bij elkaar krijgen, doe het op jouw manier.
Zoek iets waar je van houdt en moedig anderen aan om het samen met jou te doen – voor een donatie! Dat kan een wijnproeverij zijn, een speurtocht of een quizavond, maar wat het ook is, we kunnen je helpen met tips en suggesties. Gewoon vragen en bekijk ook de Facebookpagina deelnemersacties.

5. Bedank je donateurs

Het is heel belangrijk om al je donateurs te bedanken. Mensen bedanken voor hun donaties moet op tijd, persoonlijk en gepast zijn.

Bedank iemand altijd binnen 48 uur na ontvangst van een donatie. Bedank ze eerst op je actiepagina door te reageren op hun de donatie. Probeer ze dan daarna een whatsappje, e-mail of een sms te sturen.

Gebruik ten slotte je socials om mensen te bedanken om zo publiekelijk hun vriendelijkheid en vrijgevigheid te erkennen.

TEGENPRESTATIE VOOR JE DONATEUR

Heb je een donateur die 250 euro of meer doneert, dan zijn er mogelijkheden om je donateur een tegenprestatie te geven. Raadpleeg de tabel ‘Donatiemogelijkheden’.

Hebben jij of jouw donateur andere ideeën dan in de tabel zijn genoemd? Stuur dan een e-mail naar sponsoring@alpe-dhuzes.nl.

Op zoek naar meer ideeën?

ABC donatiewerving acties

ABC donatiewerving acties

View Download
TOOLKIT

TOOLKIT

View Download
Je streefbedrag behalen

Je streefbedrag behalen

View Download