Astrid van Nuland

Alpe d'HuZes 2022

My Activity Tracking

15
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

In augustus 2018 kregen wij te horen dat John darmkanker heeft met uitzaaiingen in de lever (met een zeer kleine kans op genezing-stadium 4). Ons leven stond plotseling compleet op zijn kop. Na intensieve chemo behandelingen, darm -en lever operatie is het vanaf mei 2019 even goed gegaan. Vanaf juni 2020 kwam er weer een uitzaaiing terug in de lever. Daarna zijn ook de verdachte plekken in de longen die vanaf het begin “verdacht’ waren gaan groeien. We hoopten steeds tegen beter weten in dat dit iets anders zou zijn maar helaas ook uitzaaiingen.

Waar we altijd al bang voor waren werd in mei 2021 bevestigd door de arts: Genezing is niet meer mogelijk. En daar sta je dan samen met al je emoties. En nu....... opgeven is geen optie. Maar dat is toch heel lastig om die Mindset weer op te pakken.  Ik dacht gelijk aan wat de arts vanaf het begin af aan al zei: "De kankercellen zijn nog altijd vele malen slimmer dan de mens". Ontzettend frustrerend voor de artsen lijkt mij.

We beseffen heel goed dat er momenteel al veel meer behandelingen beschikbaar zijn dankzij de vele kankeronderzoeken die mogelijk zijn gemaakt door donaties. Met name behandelmethodes zijn verbeterd. Maar helaas kunnen ze nog steeds niet voorkomen dat uitzaaiingen steeds maar weer terugkeren. We proberen toch te blijven hopen op een wonder.

Daarom lopen wij mee met de Alpe d’HuZes op 2 juni 2022 om nog meer geld op te halen voor nog veel meer kankeronderzoeken, het verbeteren van de behandelmethodes en om uiteindelijk deze ziekte te bestrijden.

We hopen dat jullie ons hiermee willen steunen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor je donatie.

John en Astrid

Kijk voor meer informatie over Alpe d'HuZes: 

www.opgevenisgeenoptie.nl

My Updates

ALPE D’HUZES VERPLAATST NAAR 2 JUNI 2022

In 2022 verwacht de organisatie alsnog een jubileumeditie te organiseren, ín Frankrijk.

ALPE D’HUZES VERPLAATST NAAR SEPTEMBER 2021

De 15e editie van Alpe d’HuZes, die op donderdag 3 juni zou plaatsvinden, wordt verplaatst naar september 2021. Begin april wordt besloten of Alpe d’HuZes later dit jaar in Frankrijk kan doorgaan of dat een speciale Alpe d’HuZes-dag in Nederland georganiseerd kan worden.

“Dat Alpe d’HuZes dit jaar niet op de traditionele eerste donderdag in juni kan plaatsvinden, zal geen grote verrassing zijn. Juni komt simpelweg te vroeg”, aldus George Coppens, interim-voorzitter van Alpe d’HuZes. “Wij richten onze hoop en energie op september. Dat alle anti-coronamaatregelen en het vaccineren voldoende effect hebben om onze samenleving te openen en evenementen weer verantwoord zijn.”

De afgelopen maanden zijn diverse scenario’s uitgebreid onderzocht, maar de anti-coronamaatregelen en onzekerheden maken het onmogelijk om in juni een veilig en verantwoord evenement te organiseren – in Frankrijk en in Nederland.

Echter, er is een grote behoefte aan het evenement in Frankrijk op een manier zoals deelnemers en hun supporters, vrijwilligers en sponsoren graag zien en Alpe d’HuZes willen beleven. Daarom onderzoeken we of het alsnog, eenmalig, in september mogelijk is; of dat we een alternatief evenement in Nederland kunnen organiseren.

Zoals iedereen zich kan voorstellen, is het organiseren van Alpe d’HuZes een gigantische operatie. Een verschuiving van een paar maanden heeft al enorme consequenties. De komende weken gaat Alpe d’HuZes daarom de mogelijkheden voor een evenement in september in groter detail na. Begin april volgt de beslissing en informatie over de richting: Frankrijk of Nederland.

En waarom dan nu dit bericht en over een maand uitsluitsel? Omdat we de duidelijkheid willen bieden die we kunnen bieden. Maar ook omdat we met iedereen het onmogelijke mogelijk willen blijven maken. Omdat zolang 1 op de 3 Nederlanders kanker krijgt, onderzoek nog hard nodig is en opgeven geen optie mag zijn. Omdat met de lente zonniger tijden in aantocht zijn, waarin we vol energie weer in beweging kunnen komen – hoe uitdagend soms ook – en samen belangrijk kankeronderzoek mogelijk blijven maken!


Op naar Alpe d'HuZes 2021

Vandaag ingeschreven voor Alpe d'HuZes 2021. We gaan ervoor!
 In wat voor vorm het doorgaat is nog niet bekend maar we hopen dat we in 2021 dan eindelijk de berg mogen gaan beklimmen.  We zijn weer gestart met trainen. 
Helaas hebben we weer ervaren hoe belangrijk kankeronderzoek is. Een paar dagen na het overlijden van mijn vader op 15 juni jl. kregen we te horen dat er bij John weer een nieuwe uitzaaiing in zijn lever was gevonden. Dat was een zware teleurstelling. Gelukkig had de arts gelijk een behandelplan klaar. Hij is 3x bestraalt met een nieuwe techniek; MRI-Linac. Ook wel genoemd; opereren zonder snijden. Het apparaat heeft goed zijn werk gedaan want op 1 oktober kregen we te horen dat de uitzaaiing weer weg was. Dus voor nu weer "geluk". In januari weer terug voor de volgende controle en hopen we opnieuw op veel "geluk". 
We zijn dankbaar met de nieuwe technieken die er zijn om uitzaaiingen te behandelen. Maar helaas is het nog niet mogelijk om deze te voorkomen. Deze onzekerheid maakt het dagelijks zwaar. Het zou heel mooi zijn als er met hulp van alle donaties hier iets op gevonden wordt. 

4 juni 2020

Alpe d'HuZes special edition op 4 juni 2020 wordt een virtueel evenement. Deze dag staat in het teken van Herdenken, Herinneren, Strijden, Onderzoeken, Het leven vieren, Samen klimmen.;

04.30 uur Startschot serenadetour; Duizenden kaarsen branden
07.30 uur Serenade voor mensen die te jong zijn doodgegaan aan kanker
10.00 uur Serenade voor patienten die al jaren vrijwilliger zijn bij Alpe d'HuZes
12.30 uur Serenade voor de onderzoekers die hun werk doen met geld van Alpe d'HuZes
14.45 uur Serenade om het leven te vieren met patienten, nabestaanden, deelnemers, vrijwilligers, sponsors, donateurs, mini-autoconcert
19.00 uur Virtuele saamhorigheidsklim thuis en toch samen
20.00 uur Finish; Samen het Alpe d'HuZes lied zingen

Gedurende de hele dag worden er deelnemers thuis geintervieuwd en wordt dit live uitgezonden.
Ook in huize van Nuland komen ze  langs. Dit zal om 17.30 uur te zien zijn.


Pomp je fietsband op bij Fietsplus Rini

Vandaag een nieuwe actie gestart.
Bij Fietsplus Rini in Nistelrode kun je gratis je fietsband oppompen.
Vanaf vandaag mag u hiervoor een vrije gift doneren voor Alpe d'HuZes.

Alvast bedankt,
John en Astrid

Alpe d'HuZes verplaatst naar 2020

Vanwege de corona-crisis is de jubileumeditie van de Alpe d’HuZes verplaatst naar 3 juni 2021.

We willen jullie laten weten dat uw donatie gewoon mee gaat naar volgend jaar en komt nog steeds voor 100% ten goede aan KWF.

Natuurlijk gaan we dan ook weer door met de kaarsenactie.

Bedankt voor jullie steun tot nu toe…… jullie horen nog van ons!

Let goed op elkaar in deze bizarre tijd.

Liefs,

John en Astrid

 

 

Mooi oefenrondje

Vandaag een mooi oefenrondje Nisseroi/Maashorst gewandeld.

Kaarsenactie 2020

Duizenden kaarsen verlichten de berg ook dit jaar tijdens de Alpe d’HuZes op 4 juni 2020. Al deze kaarsjes bevatten persoonlijke boodschappen en branden de hele koers dag voor onze dierbaren. Elk kaarsje is een lichtje en vertegenwoordigt een dierbare die tegen kanker vecht, ervan genezen is of dierbare die eraan overleden zijn.

Normaal zijn deze kaarsjes alleen verkrijgbaar voor de deelnemers en in de koers week op de Alpe.  Wij willen graag een lichtje laten stralen voor zoveel mogelijk dierbaren.

Voor €5,00 kunt u bij ons een etiket kopen. Als je deze tijdig besteld zorgen wij ervoor dat je het etiket zelf kunt voorzien van een persoonlijke tekst of je levert de tekst bij ons aan. Je kunt zelfs aangeven in welke bocht je de kaars wil laten branden gedurende de koersdag.

De etiketten nemen wij mee naar Frankrijk. Wij zullen dan samen met ons Team Kanker.nl de etiketten op de kaarsen plakken en ervoor zorgdragen dat deze kaarsen voor jullie dierbaren zullen branden op 4 juni 2020.

Bestel de etiketten voor 15 april via:

Mail: fam.vannuland11@gmail.com

Het mooie van deze actie is dat de brandveilige kaarsen gesponsord zijn door het bedrijf BOLSIUS. Dit betekend dat het bedrag voor de gekochten kaarsen volledig gedoneerd wordt aan KWF.

 

Lees ook ons artikel in de Mooi Bernheze krant van woensdag 4 maart:

https://demooibernhezekrant.nl/shared/content/bernheze/magazines/2073/1MBK_1MBK-P03_200304_1.jpg

Feiten over kanker

In Nederland krijgen 12 mensen per uur kanker. Dat zijn ruim 105.000 mensen per jaar. Eén op de drie mensen krijgt het. Dat zou jij dus kunnen zijn, of je ouders, je broer of zus, je echtgenoot of je kinderen. Mannen iets vaker dan vrouwen. 90 procent van de mensen die kanker krijgen, is 50 jaar of ouder. De vijfjaarsoverleving is gemiddeld 65 procent. Dit varieert sterk per soort kanker.

Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken. Niemand meer dood aan kanker. Dat wil jij toch ook?

Met sportieve groet,

Team kanker.nl

 

Nieuwsbrief: Tussenstand: €2.596.767

 

Vandaag de laatste nieuwsbrief van 2019 voor alle Alpe d'HuZes deelnemers ontvangen. 

Al een hele mooie tussenstand dus wil dit toch ff delen met jullie: 

Op naar de top in 2020
We zijn er stil van ... al bijna 4500 toppers hebben zich ingeschreven voor de vijftiende editie van Alpe d’HuZes. Dat zijn er ruim 1600 meer dan vorig jaar rond deze tijd. Waarschijnlijk hebben we half januari het maximale aantal deelnemers bereikt. En dan sluit de inschrijving.

En ook mooi: dankzij al die deelnemers en vrijwilligers hebben we nu al ruim twee en een half miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Ook al veel meer dan vorige jaren! Dankjewel. Ga vooral door! Opgeven is geen optie.

Hier lees je dit bericht online:

https://mailchi.mp/alpe-dhuzes.nl/op-naar-de-top-in-2020?e=92356ca735

 

 

1e bijeenkomst Team Kanker.nl

Vandaag de eerste bijeenkomst gehad met ons Team Kanker.nl

 

De meeste van het team lopen of fietsen al wat jaren de berg op dus veel ervaringen uitgewisseld. Indrukwekkend om de motivatie te horen van iedereen waarom ze meelopen. 

Heb inmiddels wel begrepen dat we toch nog wel wat moeten trainen voordat we de berg op kunnen. De dagelijkse rondjes met Bobby zijn toch niet voldoende. Dus binnenkort toch maar eens de 7 heuvelenweg op om te kijken hoe het met onze conditie gesteld is.

 

 

Thank you to my Sponsors

10

Mj Van Homelen

15

Frando Vd Pas

Succes

66

Koen, Jolanda, Tim, Roy en Ingrid

Astrid heeft zich afgelopen jaar helemaal weggecijferd maar dat zal haar niet weerhouden om deze uitnodiging aan te gaan. Succes samen met John.

26

Hélène van Asseldonk

10

Charlotte S

Succes!!

10

Doriet

Veel succes🍀

26

Jolan en Mieke

Knap van jullie. Dit gaat jullie weer lukken!💪

66

Astrid Nuland

Op naar 4 juni 2020!

26

inge de laat

Go Go Go! Zet m op kanjers!!

50

Marcel van de Akker

Succes

20

Mark Richardson

100

Minke&Andre namens Nine Vorstenbosch

Dankzij de selectie van het goede doel van Nine

26

Myon

Lieve Astrid en John, jullie zijn toppers!! Veel succes!! X

26

Dianne Herckenrath

Zet m op Astrid! Go go go!!

100

Anoniem

heel veel succes. Trots op jullie dat jullie dit gaan doen.

5

Familie Tijssen

Veel succes! (Familie van Ingrid)

50

René en Desiree van Roosmalen

succes Astrid! je bent een topper

26

Ron en Silvia

26

Neeltje Van de Laar

Succes!!🍀

15

Erik en Marleen Verkuijlen

Wat een goed initiatief! Veel succes!

10

Gitty

Succes Astrid en John!

20

Inge Vd Goor

Succes🍀

10

Yvon Van Dreumel

Heel mooi streven van jullie. Zet m op💪

15

Marc

Super initiatief! Heel veel success...

26

John van Nuland

Wij gaan het samen doen 💪

50

Anonymous

Knap hoor, succes !!

26

Martijn van der Burgt

Lieve Astrid en John, super stoer! Heel veel succes en een dikke kus van ons vieren! Martijn, Annelies, Tim & Luuk

5

Kristel Van Dijk

Succes🍀

30

Jill Abe Mels

Namens Jill Abe en Mels

15

Jannie

Heel veel succes!

10

Anonymous

Heel veel succes 💪🏻🍀

10

Rabin Mohunlol

Stoer van je Rooie bos. Succes

25

Anonymous

Heel veel sterkte en succes!!!! Zet m op!!!

66

Anonymous

Zet m op. We zijn trots op jullie

50

Praktijk voor Pedagogiek en Psychologie Tijchon

Wij fietsen in gedachten mee. 🍀

26

Franca Van Rooij

26

Laura Van Hassel

Zet hem op kanjers

66

Karin van der Lee

Stoer dat je meedoet. Zet ‘m op!

5

René Van den Akker

Heel veel succes.

15

Jan

Succes ermee!

125

Yvonne van de Ven & Sima Europe

Namens Yvonne van de Ven & Sima Europe succes !

26

Monique Smits

Astrid heel veel succes! Trots op jou!! 😘 Pierre en monique Smits

10

Wendy Potjes

Wat een top team samen. Heel veel succes!💪

26

Annemarie van Rijbroek

Wat goed en knap hoor!! Heel veel succes met de voorbereidingen!! Zet hem op!! Ook voor John....super hoor!!!

26

Ronnie Van der Lee

Knap Astrid zet hem op

26

Sjan Tijchon

Heel veel succes.

15

Anonymous

Succes voor jullie allemaal

10

Nancy van Zantvoort

Top dat jullie dat samen doen!! Heel veel succes.

5

Patrick van Bergen

Succes met dit goede inititief!

10

Janneke Van Kuppeveld

Lieve Stridje, mooi initiatief! Veel succes x

100

Minke en Andre

Super dat jullie dit doen! Heel veel succes en jullie gaat het zeker halen. X

26

Paul Sommers

66

Eric Donkers

Hoi Astrid en John, heel veel succes! Groeten Esther en Eric

66

Timo Hoogeboom

Succes en sterkte Astrid

8

Anonymous

Heel veel Suc6 met deze uitdaging.

15

Bart, Sandra, Guusje en Neeltje

Succes Astrid!🍀

50

Maybo

Zet hem op lieve Astrid en John 💪!

15

Aty van Hoorn

Zet 'm op. Succes met alle voorbereidingen. En vooral genieten van de mooie en bijzondere momenten!!

15

Nine Van Nuland

Ik ben super trots op jullie!! Success😘

106

Sjoerd en Eefke

Astrid en John, wat ontzettend knap dat jullie dit samen gaan doen en wij steunen jullie zeker, zet hem op!

26

Marjan

Lieve astrid en John, Zet hem op💪Geweldig dat jullie dit samen kunnen gaan doen. We volgen jullie graag😘ton marjan teun freek hanne en Ties

50

Wim en Mariet van Nuland

Astrid en John veel succes met het mooie doel dat jullie voor ogen hebben. Wij zijn supertrots.

26

Hanan Spierings

Ik ben trots op je !!!

26

Marion en Jheroen Van Roosmalen

Kanjers! Heel veel succes! X

50

Joan schilderwerken

Top idee,zet hem op kanjers👊

25

Jeanne Romijnders

5

Hanita Van Rosmalen

Heel veel succes!!!

500

Reinier van Liempd

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een bedrag te doneren aan goede doelen die ons aan het hart liggen. Dit is er zeker een van! Succes!

26

Marielle van Asseldonk

Wauw, wat mooi en stoer dat jullie dit samen doen, samen sterk 💪🏻🍀 Heel veel succes Astrid en John❤️❤️

26

Rik en Janneke van Boxmeer vd Broek

Nu al trots op jullie❣️❣️ Jullie kunnen dit samen🍀🍀

26

Antonet Van Gaal

Succes gewenst John & Astrid 💪

26

Klasse-RT

🍀Opgeven is zeker geen optie!🧡

20

Anonymous

Heel veel succes met deze uitdaging !!

26

Edwin en Betty

Wat een TOPPERS zijn jullie! Just do iT !!🍀🍀🍀🍀X

26

Inge Van der Burgt

Wat fantastisch dat jullie dit gaan doen! In gedachte ben ik bij jullie die dag! X

26

Willeke Rijkers

Wat een mooie uitdaging en een prachtig doel. Heel veel succes! ♥️

20

Mirjam Vande Wetering

26

Arjan en Marielle

Trots op jullie! 😊 Yess you can 💪

26

Petra

🙏🍀🙏

26

Cora van de Sande

Astrid, wat mooi en dapper dat je gaat meedoen! Houd vertrouwen; respect voor jullie allemaal!

26

Eric en Michela Van de vVen

Mooi initiatief ! Veel succes en alle beterschap van de wereld gewenst 👍🏼👍🏼Toi Toi

26

Ron en Angela Van Roosmalen

Succes. En het gaat je lukken

26

Mariska Langenhuizen

Succes Astrid !

18

Anonymous

Hoi Astrid, natuurlijk heel veel succes met alle voorbereidingen... fijn dat je dit kunt en wilt doen, ze mogen super trots zijn op jou als vrouw en moeder. Ga er voor!!!

206

Installatiebedrijf van der Pas

Heel veel succes!! Groetjes Frank en Cindy

26

Anonymous

Zet hem op Astrid en John!

10

Joep van Nuland

Van jullie beste zoon

26

Anonymous

20

Anja van Rooij

Ik bewonder jullie! Succes met trainen

75

TEJO - Dé Kapper

Heel veel succes. Team TEJO

26

Peter en Karin, Lars Van Kaauwen

🍀🍀💪🏻Heel veel succes...💪🏻

20

Christien & Erik van der Wielen

Wauw super knap dat jullie dit samen gaan doen 💪het gaat jullie lukken 🍀🍀 heel veel succes 😘

26

Lars Ganzewinkel

Veeeeeeel succes!!!

10

Martijn Schoenmakers

Heel veel Succes en zet 'n op!!

15

Patrick Pol

Veel succes!

15

Yolanda

Heel veel succes met alles!!!

10

Lysanne K

Succes!!

15

Karin Timmers

Zet ‘m op toppers!

50

Wilfred en Marianne Van Doorn

Zet 'm op!! Jullie kunnen dit samen.

50

Martien en Dinie

Astrid en John wat super knap! Heel veel succes met de voorbereidingen en geniet ervan als je de berg op gaat!!

26

Meggy en Florith

Lieve Astrid, Heel veel succes en sterkte met het behalen van dit mooie doel! You can do it! 💪 Liefs Meggy en Florith

10

Anonymous

50

Anne van den Heuvel

Lieve Astrid, Wat ben je toch een super fijne collega! Ik ben heel trots op jou dat je deze uitdaging aangaat, samen met jouw John! Veel liefs Anne

66

Joost van der Lee

Succes kanjers super knap !!

66

Broekoe

Heel veel succes

26

Lianda

Knap dat jullie meedoen. Ik weet zeker dat het jullie gaat lukken! Zet hem op 💪

26

Alice Elschot

Altijd als sterke vrouw achter John, respect voor jou!!

10

Anonymous

Heel veel succes alvast! Wat knap dat jullie dit doen!!

10

Astrid Smits

Super initiatief! Mooi doel! Wij wensen jullie heel veel succes. 💪🏻❤

26

Clazien

10

Toos Fleuren

Heel veel succes samen.

15

Leandra De Vocht

Super goed initiatief!! Jullie kunnen het!

16

Wendy Van Sleeuwen

Heel veel succes!!

26

Leo en Saskia

Veel succes xxx

26

Jan Kappers

Wat goed! Succes!

26

Anonymous

26

Theo

26

Heidi Wijdeven

Samen🙏😇💪🍀

15

Judith van den Born

50

Fam Van Bommel

John en Stridje, Super! Heel véél succes! En alle geluk van de hele wereld voor jullie gezin!!! De Bommeltje xxx

26

Marielle Bokmans

SUPER! 💪🏻

250

Anonymous

66

Crisjan en Inez van Kessel -vd Lee

Hé kanjers, zo trots op jullie! Ook dit gaan jullie samen doen, sterk team! Succes! X

6

Myon

Voor de speciale kaars van 04-06-2020...

26

Anonymous

10

Rob en Anita Vos

Wat leuk datje dit gaat doen! Veel succes en doe de groeten aan John. Het gaat toch wel goed met hem? Gr Rob en Anita en Lynn en Fem

66

Patrick en Ingrid Van der Lee

Van dichtbij maken wij mee wat deze ziekte met iemand doet. Met John zelf, met jou Astrid, jullie kinderen. Maar ook met de ouders van beide kanten en ook zeker met ons. Dit moet gestopt worden. Jullie verdienen alle steun. Xxx

26

Jacky Delissen

26

Frank en Bianca Donkers

Succes!

15

Anonymous

Geweldig dat je deze uitdaging aangaat. Heel veel succes

26

Sjanneke Meulepas

Veel succes zet hem op!!

26

Anonymous

Heeeeel veeeel succes!! Wij staan achter jullie!!!

26

Janneke Sterken

Super dat je dit gaan doen Astrid!

10

Dayenne en sjoerd

Jullie zijn toppers

26

Peter Van der Burgt

Goei werk jongens , succes en ook een beetje genieten hè!

26

Robert Van den Akker

Heel veel succes!! 💪

10

Lonne

Goed bezig toppers! Zet m op!

20

Willy Schoonenberg

Succes

50

Rob en Christel

26

Anonymous

Geweldig dat jullie dit samen doen.

15

Rowie

Heel veel succes!!

66

Anonymous

26

Youri & Bregje

Stridje en John, zet hem op!! Strijden op de flanken van de Alpe en voor John zijn gezondheid!

26

Gerda van der Lee

Succes

50

Marlie & Bernd

Superstoer Astrid, zet hem op voor dit belangrijke doel!

11

Aukje van de Wijdeven

26

Brigitte van Brakel

Zet 'm op! Wens jullie alle geluk!

Show more