Carla Tielen

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

88.00

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

56

My Activity Tracking

27,001
kms

My target 1kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Natuurlijk doe ik mee om geld voor het kankerfonds op te halen! Dus ik zou het fijn vinden als je mij een bijdrage geeft om mijn doel te halen!

Waarom ik dat doe? Dat heeft meerdere oorzaken.

- Mijn vader is gestorven aan prostaatkanker (tenminste daar is het mee begonnen)

- Mijn vriendin van eind vorige eeuw aan de gevolgen van uitgezaaide borstkanker

- Mijn partner Jan 7 jaar geleden aan alvleesklierkanker

- Mijn zwager 3 jaar geleden. Ook aan alvleesklierkanker

- Mijn broer heeft vorig jaar een soort van bloedkanker gehad en nu is het weer spannend...

- Hiernaast heb ik zelf ook wel in mijn piepzak gezeten in de vorige eeuw omdat ik een tumor in mijn blaas had, waarvan door de uroloog gezegd werd dat er een begin van kwaadaardigheid in zat.
Na mijn laatste controle (gedurende 6 jaar controle gehad) zei hij dat het goedaardig was geweest... 

- De stichting 2Climb2Raise heeft ten doel om mensen die kanker (hebben gehad) en om een of andere reden wel die top willen bereiken, maar dat niet op eigen kracht kunne, mee te nemen op de tandem. 
Dat vind ik zo een mooi streven, om ook DIRECT iemand te kunne helpen, dat was waarom ik vorig jaar voor het eerst mee ben gegaan.

Op de foto zie je met welk team ik heb gefietst. Als begeleider van het team met Miranda. Die niet alleen borstkanker had gehad, maar ook nog een herseninfarct vlak voor de beklimming van de Alpe. Dan zie je waar we toe in staat zijn met 2Climb2Raise. Ook zij heeft de top gehaald! Met vereende krachten en enige creativiteit van de begeleiding.

Dit jaar heb ik een nieuwe missie.

Dat is om samen met mijn vriendin Marion de top te halen! Zij gaat bij mij achter op de tandem en samen gaan we die klus klaren. Zodat zij echt een punt kan zetten achter een zeer ellendige periode in haar leven. 

Ook nu zal het waarschijnlijk weer een zeer enerverende beklimming en reis worden. Wel weet ik nu beter wat me te wachten staat voor wat betreft de sfeer op de berg. Die is ongelooflijk! Ik heb het ervaren als een grote berg vol met liefde voor de medemens.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen verhaal.

Marion en ik gaan daar een nieuw hoofdstuk aan! Met van te voren al een aantal trainingen, want we hebben geen van beiden ooit op een tandem gefietst! Dus die zijn wel nodig! ;-)

Al mijn dierbaren hadden misschien/waarschijnlijk langer kunnen leven als er meer onderzoek naar kanker was geweest. In ieder geval weet ik het zeker voor Jan. We hadden zelf ook onderzoek op internet gedaan en er was voor  hem een (nog niet geheel goedgekeurd, maar ook niet echt expirimenteel) behandeling waardoor hij langer en met meer comfort had kunnen leven. Na veel gesoebat was zijn internist akkoord om hem die behandeling te geven. Helaas was dat te laat voor hem. Doordat de kanker hem al te ver had 'aangevreten' was hij niet meer fit genoeg om de behandeling te ondergaan..

Dus voor meer en beter onderzoek is erg veel geld nodig. Want zonder geld kan er geen onderzoek plaats vinden. Voor alle mensen die nu kanker hebben of nog kanker krijgen zou het fijn zijn, als er meer onderzoek is geweest zodat er meer en/of betere behandelmethoden zijn.

Hierdoor zou ik het heel fijn vinden als je mee helpt om meer kankeronderzoek te kunnen uitvoeren. Dat kan door een donatie op mijn pagina.

Alsvast heeeeel hartelijk dank!

Liefs, Carla

My Updates

De laatste training

Ja, gisteren de laatste training gehad in Limburg.
Ik heb gemerkt dat het echt een pak van mijn hart is, dat ik als begeleider mee kan. Ik was een stuk rustiger. 
Het was een mooie dag. 
En met Raymond en Marion op de tandem gaat het ook helemaal goed komen! 
We gaan er voor!
Samen zijn we een sterk team: Marion, Raymond, Elly en ik! 
Nog twee weken! Dan zitten we er en donderdag 2 juni is D-day! 
Dat kanker de wereld uit moge! 

Zondag de laatste training

Het heeft even (🥴) geduurd voordat we eindelijk die berg op kunnen! 
Door Corona is er een stagnatie in onze voorbereiding gekomen. 
Niet alle trainingsritten heb ik mee kunnen fietsen: zelf getroffen door Corona en ook een keer door faalangst. 
Daardoor hebben we besloten dat ik niet vóór op de tandem ga zitten. 
Met heel veel pijn in mijn hart heb ik ingezien dat ik het niet aan durf om die tandem te besturen. 😥
Ik had het Marion beloofd en kan deze belofte niet gestand doen. 
Wel veiliger voor ons beiden en nu de kogel door de kerk is, geeft het ook rust. 
Raymond en ik hebben van plaats gewisseld. Ik ga mee als begeleider. 

We gaan er een mooie onvergetelijke prestatie van maken die voor Marion het einde van een k.. periode gaat betekenen. 
Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.

Evenals dat ik jou vraag om een steentje aan het kankerfonds bij te dragen! 
Want: als er meer bekend was geweest, had ik mijn partner Jan, mijn vader, mijn zwager Mart en mijn vriendin Wilma waarschijnlijk langer bij me gehad! Die zijn allen aan kanker overleden. 
Ook mijn broer en de jongste dochter van mijn zus zijn nog volop bezig om hun leven te rekken door die rotziekte. 

Dus: doneer ajb een bedrag aan mij voor meer ontwikkeling in het bestrijden van kanker! 

Bij voorbaat heel veel dank! 😘

De eerste oefening weer.

Gisteren samen met Marion weer een begin gemaakt met fietsen.
Marion had vanwege een operatie al 9 maanden niet op haar fiets gezeten. 
En ik kan ons niet alleen omhoog brengen , we moeten het echt samen doen 🤪

Change of plans

Ik vind het heel, HEEL, HEEL, HEEEEL jammer cry, maar ik MOET realistisch zijn en beseffen dat mijn lijf (op dit moment) niet kan wat ik DOLGRAAG zou willen: in de week voor de Alpe d'HuZes vanuit Nederland er naar toe fietsen via een aantal bergen.... Dat wil zeggen: in 9 dagen de route van de afbeelding fietsen en dan de volgende dag, op maandag 1 juni zorgen dat Marion en ik samen op de tandem ook de berg op komen tijdens de laatste training voor de Alpe d'HuZes!

Om dat te kunnen volbrengen zou ik op dit moment, het is nu begin februari 2020, toch al een kleine 1000 km gefietst moeten hebben en ik heb er iets meer dan 550 gereden. Ik moet het hebben van buiten fietsen, ik heb namelijk geen tacx of iets dergelijks thuis. Aangezien ik voor mijn werk van 06.00 uur tot 19.30 uur elke dag weg ben, nog wat andere verantwoordelijkheden heb die veel tijd opslorpen op het moment en eigenlijk ook mijn studie nog wil afmaken, blijft er niet veel tijd (lees te weining tijd) over om te fietsen om mijn gewenste hoeveelheid trainingsarbeid daarvoor te leveren.

Wat dan wel?

Nou, we hebben de kick-off met 2Climb2Raise gehad. Heel gezellig, informatief en ook verwonderderend: we gaan maar liefst met 13 tandemteams de Alpe d'HuZes fietsen!!! GEweldig toch???

Morgen tijdens de eerste officiele training, tevens laatste binnentraining, kan ik er niet bij zijn. Mijn broer die vorig jaar bloedkanker goed is doorgekomen door 8 chemokuren, heeft daar klaarblijkelijk toch een staartje van meegekregen en afgelopen week is prostaatkanker bij hem geconstateerd. Hij viert zijn en zijn vrouws verjaardag morgen. ik vind echt dat ik dat deze keer voor moet laten gaan en ik heb een goede vervanger in Elly, die samen met Marion naar de training gaat.

Vandaag wel lekker ritje gemaakt op mijn crossfiets (wel op de weg), het viel me niet tegen. Kon het bijbenen ondanks het feit dat ik op de crosser was en de rest op de racefiets en ik de afgelopen 2-3 weken amper een fiets heb aangeraakt.

Gaan we er naar toe fietsen

Zojuist de route die we zouden moeten nemen nagekeken. Het is een eindje fietsen.

Voor een goed doel. Dat dan weer wel. Als al mijn vrienden en familie nou eens 10 ct per gereden km doneren..... (dat mag zelfs 1 cent per kilometer zijn laughing)

Wauw! Dan krijgen we heel wat voor elkaar! samen! Want vele kleintjes maken 1 hele grote. 

1,031.9 kilometers  en in hoogtemeters: +17.770 m / -16.426 m

Dat wil zeggen dat we een lekkere fikse tocht voor de boeg hebben, waarvoor ik me ten dege moet voorbereiden!

Tenslotte fiets ik nog niet zo lang en is mijn record tot nog toe in 1 week: 

539 km en 8,920 hm... (dat moet dus ongeveer verdubbeld worden!!!surprised)

 

Zal ik mijn intentie om vanuit Nederland naar de Alpe te fietsen behalen?

Dit jaar heb ik nu zo een kleine 300 km op de fiets onder de wielen door gehad. Dat zijn er meer dan met de auto wink

Het plan is vorig jaar ontstaan: met een paar man op de fiets vanuit Someren/Mierlo/Geldrop naar ons hotel in de nabijheid van de Alpe d'Huez fietsen.

Een uitdaging waarvan ik dacht: nou dat moet kunnen.

Totdat ik het routeschema onder ogen kreeg! Oef! Dat is absoluut niet de makkelijkste, maar wel een hele mooie weg. Zowat alle bergen die je mee zou kunnen nemen, stonden op de route. In totaal een kleine 1100 km met zowat 20.000 hoogtemeters... De eerste etappe meteen 180 km. 

Een beetje erg ambitieus voor mij... 

Afijn, we hebben er over gesproken en Nico heeft een andere route gemaakt, die toch haalbaar moet zijn. Als ik maar op tijd op een terras of iets dergelijks kan zitten elke dag tongue-out

Maar dat betekent wel dat ik meters moet maken. 

En dadelijk ook in Limburg! Want zonder klimmeters gaat het echt niet lukken. Om al zoveel mogelijk mijn benen te trainen, ben ik veel trappen aan het klimmen. Ik werk namelijk een stukje van huis en ga met de trein, moet 2 keer overstappen. Dan is het trappen lopen in plaats van de roltrap. En op kantoor moet ik naar de 5e etage. Die gaat ook 2 keer per dag met de trap (pauze). Het gaat inmiddels wel steeds makkelijker, die trappen. smile

Woensdag de 22e gaan we spinnen met 2Climb2Raise. Dat wordt mijn eerste 2Climb2Raise training.

Ik zal proberen jullie op de hoogte te houden in dit blog.

Tot schrijfs.

Thank you to my Sponsors

10

Anonymous

Zet m op Carla. Respect voor jou👊🏻

10

Liza Wijker

Geweldig dat je je hiervoor inzet! Zet 'm op en heel veel succes!!

26

Agnes Hinderink

Super stoer dat je dit gaat doen. Hierbij een duwtje in je rug de berg op

26

Carla Tielen

10

Anonymous

Heel veel succes Carla! Mooi dat je dit doet.

26

Clasina

Heel veel succes Carla! Ik vind het geweldig dat je je inzet voor het kankerfonds.

10

lars Stevens

Succes Carla!!!!

26

Manon

Trots op jou!

Show more