Dennis Kolkman

Alpe d'HuZes 2021

My Activity Tracking

5,461
kms

My target 0kms

Raised until 1st October 2020

2881.00

Raised from 1st October 2020

3316.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

La Vie

De naam van het team.
Het Franse woord voor het leven.
Mooier kunnen we in 1 woord niet beschrijven waar we voor staan.
Graag zou ik iedereen die deze ziekte heeft het leven willen geven.
Het leven om te genieten van de dingen.
Geen zorgen maken om de volgende behandeling.
Of wat de dokter nu weer gaat zeggen.
Helaas heb ik te vaak van dichtbij meegemaakt dat mensen waar ik om geef de strijd hebben verloren.
En daar ben ik wel zo klaar mee.
Als ik door het beklimmen van een berg ervoor kan zorgen dat er enorme vooruitgang komt in de bestrijding van de kanker dan doe ik dat graag.
Maaarrrrr.
Dat kan ik niet alleen.
Graag wil ik de hulp van alle kanten door middel van een storting op mijn actiepagina. Of op de actiepagina van het team.
Kleine bedragen, grote bedragen alles mag. Met elke euro ben ik, zijn wij als team La Vie heel erg blij.
Kom op mensen help ons.
Samen kunnen we misschien deze ziekte de wereld uit trappen

Alvast bedankt.

My Updates

we gaan gewoon door

Goedemiddag
Het heeft even geduurd voordat er een bericht kwam vanaf mijn kant. Maar dat wil niet zeggen dat we stil hebben gezeten. Ja de corona heeft er 2020 een zooitje van gemaakt. Maar we zijn volop bezig voor 2021. De trainingen gaan door. Alleen, samen, buiten en nu ook weer binnen. Besloten om ook de sponsoring donatie weer op te gaan pakken. Wat betreft een groot evenement (lees feestavond) liggen de plannen er zeker maar ja wanneer mogen we weer. De donaties blijven gewoon binnen komen dat is fijn om te zien en te merken. Dat doet een mens goed. Bedankt daarvoor. Vanaf vandaag is ook het officiële programma van de organisatie ook van start gegaan. Helaas nog onduidelijk hoe het evenement gaat gebeuren. Maar mooi gaat het worden. Dus de schouders gaan eronder.  Mocht je een leuk idee hebben om het KWF te ondersteunen laat het horen. Door de Corona zijn mensen creatief geworden merk ik dus heb je iets leuks. Kom maar op. Bedankt voor het lezen en tot snel.

"de wei" in of nou ja meer het bos

Hallo allemaal
Hier weer een soort van update over de stand van zaken, het gevoel en de beleving.
Het is inmiddels 1 juni geworden. Een week die DE week had moeten zijn. Helaas door de welbekende redenen is het toch anders dan anders. Gek genoeg voelt het voor mij toch als DE week. Tja ik ga niet naar Frankrijk. Nee ik ben donderdag niet met 5000 personen in alpe d'Huez. Maar toch voelt het als een bijzondere week. Later in dit bericht zal ik terugkomen op mijn ideeën deze week.
Afgelopen weken zijn voor iedereen gek/raar geweest. Sommigen moesten thuis werken, sommigen moesten met extra voorzorgsmaatregelen aan het werk. Voor mij was er in de basis niks bijzonders. Ik mocht gewoon aan het werk. Oke hier en daar een temperatuurcontrole of een lijst invullen. Maar behalve de extra afstand tussen mensen niks echt bijzonders. Dus mijn werkleventje kon gewoon doorgaan. Privéleven was wel wat anders. Niet zomaar even ergens op bezoek. Niet zomaar even een hand of knuffel geven. Het is toch raar als je dat ineens niet meer mag. Maar ja we moeten er allemaal mee dealen  dus doe ik dat ook maar. Wat betreft het fietsen had ik mezelf voorgenomen om wat meer op de fietstrainer te gaan. Dit is ook gelukt. Aan de conditie werken, terug naar de basis. Soms is het saai, soms is het vermoeiend, soms denk je waarom. Maar als ik iets geleerd heb van de Alpe d'Huzes is het doorgaan. De slogan opgeven is geen optie is werkelijk waar het omgaat. Niet zeuren, doorgaan. Niet jammeren, knallen. Oftewel behalve conditie heb ik ook soort van aan mijn discipline gewerkt. Aangezien de maatregelen versoepelt worden heb ik besloten mezelf ook weer los te laten "in de wei". Bij BikeTotaal Wolters in Klarenbeek een schitterende nieuwe blauwe Giant gekocht. zie foto. Bij binnenkomst in de winkel stond deze machine al naar mij te shinen. Glimmend stond hij daar stiekem te roepen. Ik was opslag verkocht. Maar ja schijfremmen, dat is nieuw voor mij. Moet ik dat wel doen?Even een weekje over nadenken. Beetje onderzoek gedaan. Rondgevraagd. En uiteindelijk in de winkel na een gesprek met Andre Wolters, die inmiddels al 9 jaar naar de alpe gaat (als deelnemer en mecanicien) en dus wel weet wat wel en niet kan op de berg, besloten we gaan het doen met remschijven. Week later kon ik hem opkomen halen. Ben zo trots als een pauw. Wat een mooi ding. Inmiddels een rondje ermee gefietst en wat een machine. Wat kan goed materiaal toch een groot verschil maken. Zaterdag 30 mei ook de officiële kleding opgehaald in Culemborg. Ook door de corona-omstandigheden een rare gewaarwording. In de auto aankomen rijden op het terrein. Op een aangewezen plek gaan staan. Kleren worden op de achterbank gelegd en weg kan je weer. Een drive-thru. Noodzakelijk maar absoluut niet leuk, gezellig of speciaal gevoel. Maar ja kan niet anders. We hebben ze in ieder geval. De sponsoren staan er mooi op. Shirt zit lekker. Gewoon een mooi pakkie.
Dan de planning voor donderdag 4 juni. Dit zou de officiële alpe d'Huzes dag 2020 zijn. Dus ik ga fietsen. Ik ga mezelf uitdagen. Ik ga een soort alpe dag ervan maken.Ik ga 4x minimaal 2 uur op de fiets zitten. S'morgens om 430 stap ik op de fietstrainer. En vanaf 730 ga ik 3 rondjes van minimaal 40km buiten doen. Telkens met 1,5 uur pauze er tussen. Dat is het doel. Dat ga ik doen.
Nou kan het natuurlijk zijn dat je door het lezen van dit bericht enthousiast bent geraakt en denkt; Jaaaaaaaa Dennis ik ga een tochtje meedoen met je. (hoeft echt niet alle 3) Dan zeg ik leuk, gezellig. Stuur me dan even een bericht zodat we wat kunnen afspreken.
Denk je; Joh leuk Dennis dat je dat gaat doen maar ik ga niet mee fietsen. Wie weet heb je dan een leuke donatie actie. Bijvoorbeeld per rondje steun je mij voor 5 euro. Of daag je mij uit met een cent per gereden kilometer. Top hartstikke leuk. Neem dan ook contact op. Zodat we dit kunnen bespreken/afspreken.
Wil je gewoon doneren zonder poespas dat mag natuurlijk altijd.

Na donderdag zal ik hier weer bericht tikken met hoe het is gegaan. Hoeveel pijn mij het heeft gedaan. Hoeveel extra dit heeft opgebracht.

I'll keep you posted

Bedankt weer voor het lezen


Een nieuwe start

We leven in gekke tijden.
Door het wegvallen van de Alpe dit jaar;
Doordat een cursus die ik volg geen examenmogelijkheden had;
Doordat er veel gebeurde in mijn priveleven;
Door fantastisch nieuws, goed nieuws, onzeker nieuws wat betreft kanker in mijn omgeving;
Klapte mijn lichamelijke gesteldheid in elkaar;  Geen energie. Futloos. De noodzaak om te "moeten"presteren. Kleine blessures.
Alles kwam er wel uit. 
Dus wat doe je dan? Doorgaan? Want je moet wel op en top zijn volgend jaar.  Extra tijd gekregen om te trainen.
Of luister je naar je lichaam? En ga je op de rem om te herstellen.
Beseffend dat naar je eigen gevoel luisteren altijd het beste is.
Na wat gesprekken gevoerd te hebben.
Na het ontdekken van een podcast. (Sanne van Paassen)
Kwam het luid en duidelijk binnen.
STOP tot hier en nu even niet verder!
Op de rem. Rusten, Rusten en nog eens rusten.
ga terug naar jezelf. Herstel.
2 weken niks gedaan. Relaxen, slapen, ontspannen, beseffen dat het mag en kan.
Na de 2 weken langzaam gaan bedenken hoe en wat nu verder.
Terug naar de basis. Conditie opbouwen. Duurtrainingen doen ipv veel intensieve trainingen.
Maar hoe doe je dat als het niet zeker is of je doordeweeks kan fietsen ivm werk.
Onderzoeken, bedenken, analyseren wat ik denk nodig te hebben.
Conclusie. Een fietstrainer gekocht. Een tacx Booster met een Wahoo speed meter. Waardoor ik er mee op Zwift kan. Een investering maar kan jullie mededelen. Het is mij elke euro waard. Nu savonds als ik thuiskom even een half uurtje of een uurtje op de trainer en het voelt heerlijk.
I am back on track. Langzaam voel ik de conditie weer terug komen. Langzaam kom ik weer beter in mijn vel. Langzaam komt het regelmaat weer terug. 
Studie weer opgepakt.
De fun en flow in wat ik doe komt weer terug.
En nu ga ik ook weer wat meer aan de gang met de Alpe.
Ik heb besloten ook via deze site meer te gaan delen.
Mijn donateurs meer op de hoogte houdend.

Ook al heb ik gezien in mijn omgeving dat de bestrijding van kanker steeds beter gaat.
 WE ZIJN ER NOG NIET!!!!!

Ik ga er weer voor. Helpen jullie mij mee????
Elke euro helpt. Elke donatie helpt.
Samen komen we een heel eind.
Deel dit met vrienden, bekenden, onbekenden. kortom iedereen.
Deel mijn pagina. 

Leuk dat je dit gelezen hebt. En bedankt dat je geïnteresseerd bent.

Tot snel


Doorzetten

Het is zondagmiddag. Na zo'n 25 km fietsen komen Ronald en ik rond 13 uur in Rheden. Op advies van de routescout van ons team, Robbie, zou dit een goede  training zijn voor de alpe d'huzes. Ook wel genoemd de alpe d'posbank. We zijn goed gemutst en hebben er zin in. Ik heb stiekem deze trip al eerder gefietst en weet een beetje wat er gaat komen. Rechtsaf de rozenbos op. Ik zeg nog tegen mijn teammaat; "Ik stop met praten want dit is een vervelende pukkel" We komen op de Holleweg. De weg begint langzaam te stijgen. Ik schakel terug en trap door. Ronald voel ik achter mij afzakken, toch valt de Holleweg weer tegen merk ik. Met een paar oerkreten kom ik boven. Pijn. Hartslag op hol. Lichte verzuringen in de benen. Maar ben boven. Langzaam rol ik naar beneden. Probeer uit te hijgen. Linksaf de beekhuizenseweg op. Ronald haalt me weer in. Ik stop. Stap af. Moet op adem komen. Op dat moment denk ik. Waar ben ik aan begonnen. Waarom? Waarom? Misschien moet ik maar opgeven. 
En dan valt het kwartje. Wat ben je nou aan zeuren Dennis! Ga je nou afhaken omdat je een beetje pijn voelt? Omdat je moet afzien? Man stel je niet aan. Je bent "gezond" in tegenstelling tot mensen die de ziekte hebben. Die hebben pas pijn. Die lijden pas echt.  Die moeten afzien. Dus kom op. Op de fiets. Trap. Trap en trap. Je komt er wel. Je kan fietsen. En je gaat mensen ermee  helpen. Langzaam naar boven zie ik in de verte Ronald staan wachten.  Ik bied mijn excuses aan voor de verloren tijd. We stappen samen op. En beloof mezelf dat ik niet meer ga zeuren. Trappen trappen trappen. Dit is wat ik kan doen! Wat ik wil doen! Wat we gaan doen!

Thank you to my Sponsors

10

Miranda

Heel veel succes💪!!!

43

Ronald Hanneszen

Bieractie team La Vie

20

Sam Rekveldt

Top actie maat! Zet hem op!

20

Erik Vaassen

Echt top van je kerel👍

20

Rene Wansink

Dennis,Ronald en Robbie veel suc6 met het beklimmen van dat bergje de (Alpe d huez)

56

Anonymous

Mooi initiatief vriend!

405

Benefiet(s)avond

Een deel van de opbrengst van de benefietsavond

26

Peter De Vos

Succes jullie kunnen het

26

Natasha Kersbergen

Zet m op! Goed dat je dit initiatief neemt!

52

Robbie Veldwijk

Proost op het leven!

50

Theo en Anneliek

Succes

100

Anonymous

Zet hem op!!!

20

Jan Krol

10

Bjorn Drenth

Succes

25

Berry en Hagar

Zet hem op topper!!

59

Richard en Margaret Oudbier

Hey Dennis ,gored van je Go for it!!!!!!!!!!!

1

Anonymous

23

Fooienpot Rochus

15

Janine Koppe

Trots op jou Dennis! Zet hem op!

106

Henk Vonk

Super dat je dit doet, fantastisch...go for it

10

Doddy&Sylvia Weber

Zet 'm op Dennis&Friends

10

Kim

Kun jij best!!

20

Marloes

Super dit!!! Waanzinnig veel succes👊🏼

60

Arjan en Jolanda Vriend

Dennis, heel veel succes!

10

Berry Kuiper

26

Jeroen Ribbink

Respect!

20

Marcel Smoorenburg

Zet hem op, top👍

20

Erick, Ellen en Jill

Kom op Dennis je kan het!

65

Anonymous

10

Meindert De Haas

Veel succes

26

Anonymous

😎😎hop hop

20

Danny welgraaf

Veel succes Dennis!

25

Jeroen Spa

🚵🏼‍♀️Goed bezig Topper🚵🏼‍♀️ ⛰Heel veel succes 🚴‍♂️

10

Marieke

Kanjer! Super trots!!

500

Micro-Serve

10

Annemiek Koldeweij

25

Hannie

Topper

20

Natalie Hanneszen

Succes mannen, jullie kunnen het, trots op jullie!

15

Jacquelien Kraayenhof

Heel veel succes!! Fantastisch doel.

10

Hans Rouwenhorst

Succes!

10

Patrick Knops

Een klein duwtje in de rug

20

Sjoerd & Karin Kraayenhof

Zet hem op topper!

10

Anonymous

Succes👍👍👍

222

Alpe d’huzes bier actie.

5

Ria Kalsbeek

Succes!!

100

Willie en Klary Kolkman

Succes jongen... zorg dat je de top gaat halen!

50

Adri en Mary Beeuwkes

Dennis, Ik weet vanuit mijn eigen ervaring dat het zwaar is maar zowel Mary als ik weten dat je het kunt. Succes !!!

26

Heidi Luschen

10

Anonymous

Heel veel succes met fietsen Mooi doel!

26

Anonymous

Heel veel succes

25

William en Akkie Klomp

Wij helpen je door de eerste mijlpaal! Wat goed dat je je voor dit doel in wilt zetten. Heel veel succes met trainen. Top! O, nee daar moet je nog naar toe. Een aantal keer....

20

Teun Gorsseling Gorsseling

25

Mark en Carmen Spa

Zet em op!

5

Jimmy Luttikhuizen

15

Gertie en Ans Jochems

Succes!!

15

Simon Oudbier

Respect! Heel veel succes!👍🏻

26

Rob Reef

5

Monique Kleinlooh

Super knap! Go go go!

26

Martijn en Marlies de Harder

Dennis, Wij zijn super trots op jou, klasse dat je dit doet en probeer er ook van te genieten. Groetjes Van ons en uiteraard ook de kinderen

25

Wendy Van den Hazel

Zet m op toppers!

10

Sanne

Je bent een topper! 😘

26

Henk

26

Anonymous

50

Esmatrans Dalfsen Marcel en Esther Dunnewind

Succes met dit geweldige initiatief!

20

Erik de Graaf

10

Hjalmar

Topper! Heel veel succes sterkte en toch ook veel plezier!

10

Frans Baakman

25

Theo en Nicoleta van Maurik

Maar dan wel ook voor de 5e keer omhoog gaan.

10

Ria

Respect Dennis..... Zet hem op!!!!!

10

Willem Veeneman

Succes!!

56

Jurgen Thomassen

20

Angelique De Jong

Zet m op kanjer(s)!

20

Stefan Buurkes

Mooi dat jullie dit doen. Veel succes.

10

Bente

Zet hem op!

10

Elvira de Harder

Succes Den, dit kan jij! 💪🏻

20

Sam Rekveldt

Trots op jullie!

253

Yolanda Copier

25

willy zeyseink

trots op mijn collega s dat ze voor dit zeer belangrijke doel hebben gekozen veel succes in Frankrijk

Show more

Select a Christmas decoration