Erik Racké

Alpe d'HuZes 2021

My Activity Tracking

7,517
kms

My target 0kms

Raised until 1st October 2020

288.00

Raised from 1st October 2020

836.90

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.  Om hier een steentje aan bij te dragen vraag ik ook dit keer om uw/jouw steun.

Op 4 juni 2020 ga ik voor de vierde keer mee doen aan Alpe d'HuZes. In 2016 en 2018 als deelnemer en in 2019 als vrijwilliger en deelnemer Alpe d'HuZus.

Ik ben trots dat drie! kleinkinderen mee de berg op gaan fietsen. Zij zijn zo gemotiveerd om mee te helpen om geld op te halen en de berg op te fietsen. Mijn kleindochter is 7, mijn kleinzoons zijn dan 9 en 10. Zo veel enthousiasme, daar word je als opa heel blij van. Lucas van 10 gaat al voor de tweede keer en wil twee keer de berg op fietsen. De eerste keer met mij als het nog donker is. 

In Nederland krijgen 12 mensen per uur de diagnose kanker. Kankeronderzoek blijft dus heel hard nodig. Gelukkig worden er vorderingen gemaakt, maar we zijn er nog lang niet.

Binnen ons gezin en familie hebben ook wij helaas afscheid moeten nemen van dierbaren. Wij dragen ze in ons hart.

Alvast hartelijk dank voor je donatie!

Erik

 

NB. Kijk ook op mijn blog hieronder. 

My Updates

Supermotivatie (26 december 2019)

Mijn eerste vrouw Karin overleed in 2001 na negen jaar ziekte op 45 jarige leeftijd aan borstkanker. Voor mijn vier kinderen en voor mij waren dat bijzonder heftige jaren. De kinderen zaten allemaal nog op de basisschool toen Karin ziek werd. Karin was een bijzonder moedige vrouw die er tot op het laatst voor de kinderen en voor mij geweest is. Die moed heeft zij overgedragen op haar kinderen. Haar ziekte heeft veel van haar gevraagd en ook van ons allemaal. De operatie, de hormoontherapie, de chemotherapieën en de bestralingen waren zwaar.

Toch was het niet allemaal kommer en kwel. Samen hebben we geprobeerd er al die jaren het beste van te maken en wonderwel lukte dat ook. En soms lukte dat helemaal niet, omdat we verstikt werden van angst en verdriet. We hebben intensieve jaren gehad waarin ons gezin heel hecht is geworden. Soms zelfs zo hecht dat er geen ruimte was voor anderen om binnen onze cirkel te komen.

Het verdriet na Karins overlijden was groot. Wij zaten allemaal met ons verdriet en onze vragen. En dan is het een uitdaging om elkaar te begrijpen en vast te houden. Maar we hebben elkaar vastgehouden en zijn verder gegaan. Voor mijzelf gold dat ik eerst ruimte in mijn hart moest vinden om opnieuw geluk te ervaren. Dat dit is gebeurd, is iets om dankbaar voor te zijn. In 2013 ben ik getrouwd met mijn huidige vrouw Diny. De moeder van Karin was samen met mijn zoon getuige op ons huwelijk. Dat was heel bijzonder en deed mij heel veel.

 Nu na al die jaren is dit hechte gezin uitgegroeid tot een grote familie, waarbij partners zijn gevonden en kinderen zijn geboren. Enkele familieleden zijn in 2014 begonnen om mee te gaan doen aan Alpe d’HuZes. Het is een gebeurtenis die je helpt om je verdriet te verwerken, waar wildvreemde mensen je begrijpen en je niets hoeft uit te leggen. Dat helpt echt!

In verschillende samenstellingen heeft ons team vier keer eerder meegedaan. Ons nichtje heeft meerdere jaren verschillende keren de berg op gelopen, ter nagedachtenis aan haar broer die op 21 jarige leeftijd overleed en ook een familievriendin liep in 2018 de berg op voor haar ouders en broer. In 2020 gaan we opnieuw als familieteam, waaraan niet alleen kinderen en schoonkinderen mee doen, maar nu ook drie kleinkinderen! Het positieve Alpe d’HuZesvirus heeft ook hen gegrepen. Nadat Lucas (toen 8) in 2018 voor de eerste keer mee deed, willen dit keer ook zijn neefje (in 2020 9) en zijn zusje (7) fietsend de berg op. Lucas wil volgend keer tweemaal de berg beklimmen. De eerste keer samen met opa ’s morgens vroeg langs alle kaarsen.

Ons team heet Team Up. ‘Up’ is datgene dat we doen. We kunnen niet anders dan ‘Up’, we willen niet opgeven. Het maakt mij trots om deelgenoot te zijn van zo’n supergemotiveerd familieteam.

Natuurlijk nemen wij onze geliefden, vrienden en kennissen, straks symbolisch mee de berg op, maar we gaan vooral de berg op voor de generatie van straks. Omdat we echt willen dat er straks geen mensen meer dood hoeven te gaan aan kanker en veel angst en verdriet bespaard blijft

Nog meer kleinkinderen! (9 december 2019)

Ook Lucas en Lisa gaan fietsen! Wat een kanjers. 

Jonge deelnemer bij Team Up (november 2019)

Wat een mens trots maakt, is als je kleinzoon mee gaat doen aan Alpe d'HuZes. Kleinzoon Boris gaat in 2020 mee doen. Super!

Thank you to my Sponsors

10

Alpe d'HuZes loterij

opbrengst Alpe d'HuZes loterij 2021

15

Leo Verhoef

215

Erik Racké

Statiegeld Boni

40

José van den Hamer

26

Anonymous

25

Anonymous

106

Diny

Succes met de voorbereiding en op 4 juni 2020!

10

Frits Stoffels

50

Djoke

Veel succes met de alternatieve uitdaging 💪 En hopelijk krijg je nog veel donaties binnen 👍

274

Boni Supermarkt

Statiegeldactie

40

Erik Racké

Boni statiegeld

26

Bram en Anne-Marie Oudshoorn

Supermensen ♥️

Show more

Select a Christmas decoration