Gerwald van de Munt

Alpe d'HuZes 2022

My Activity Tracking

6,042
kms

My target 2500kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Hallo! Met Gerwald. Ik doe dit jaar mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. 

Wil je mij sponsoren? Elke euro van mijn sponsorgeld komt direct en voor 100% ten goede aan kankeronderzoek. Alpe d’HuZes heeft geen overheadkosten, personeel of eigen kantoor. Ik heb zelf inschrijfgeld betaald, daarvan worden de organisatiekosten betaald.

De aanleiding voor mijn deelname is een recent geconstateerde hersentumor bij mijn schoonzus. Samen met mijn zwagers en anderen willen we deze sportieve prestatie neerzetten om íets te kunnen doen tegen deze afschuwelijke ziekte. 

Alvast heel erg bedankt voor je donatie!

 

My Updates

Lekker aan het trainen

Update! Met inmiddels een leuke som aan sponsorbedragen binnen (dank!) heb ik ook de eerste wielrenkilometers in de benen.

En als je zo'n racefiets dan ook echt gaat gebruiken, kom je erachter dat 'ie best wat beter kan hier en daar. Na de eerste langere rit heb ik de zitpositie redelijk rigoreus aangepast. Het zadel wat lager en verder naar voren, een kortere stuurpen, het stuur wat omhoog gekanteld en de remmen wat dichterbij. En ja, nu zit 'ie me lekker. 

Fietsen deed ik al veel; een keer per week zat ik wel op de mountainbike op een van de routes op de Utrechtse Heuvelrug. Maar omdat de zitpositie en houding (en dus ook de spieren die je gebruikt bij het fietsen) op de racefiets echt anders zijn dan op de mountainbike, ben ik de afstanden en het tempo rustig aan het opbouwen. Gelukkig werkt het weer een beetje mee!

Met de Lekdijk om de hoek heb ik in ieder geval een mooie omgeving om aan m'n fietsskills te werken. Ik ben nog aan het zoeken naar een berg in de nabije omgeving om aan m'n hoogtemeters te werken. Nog niet tegengekomen onderweg.

Ga je 'm echt op die fiets doen?

Al een jaar of anderhalf staat er een prachtige Koga Miyata Granracer uit 1995 in mijn kantoor. Zes jaar geleden kocht ik de fiets van Jan. Jan werd te oud voor de racefiets en deed 'm van de hand voor een mooi bedrag. Inclusief z'n fietspomp met drukmeter.

Ik heb de fiets in 2014 volledig uit elkaar gehaald en met deels nieuwe onderdelen weer opgebouwd. In totaal heb ik er misschien honderd kilometer mee gefietst: ik ben eigenlijk niet zo'n wielrenner. De pomp gebruik ik overigens wel veel. 

Ik vind het een prachtige fiets: een van de laatste topmodellen van Koga Miyata met een stalen frame. Daarna kwamen de aluminium frames in zwang. Dikke buizen, niet zo rank als deze. Maar waar er bij de échte oldtimers geschakeld wordt met de buiscommandeurs op het frame, heeft deze als een van de eerste comfortabele stuurschakeling. Het San Marco zadel met geperforeerd wit leer en gouden zadelrails maakt 'm af. 

En als die fiets dan in je kantoor staat denk je af en toe toch: eigenlijk zonde dat 'ie niet gebruikt wordt. Welnu, dit lijkt me toch een mooie gelegenheid. 
 

Thank you to my Sponsors

64

Anonymous

Succes pik!

66

Anonymous

Zet ‘m op!

26

Janneke Bisschop

Een mooi project. Zet m op. Succes voor heel het team .

50

Double You Media

Mooi dat je dit gaat doen, heel veel succes!

26

Esther

Succes!

15

Anonymous

100

Anonymous

26

Ria Van de Munt

Heel knap dat jullie dit gaan doen.

10

Familie den Besten

Klein zetje in de rug

25

Dick en Elly Van de Lagemaat

Sterkte met alle zorgen en succes met trainen. Hele bijzondere ervaring om dit mee te maken op de Alp!

26

T.w Van de Munt

Succes!

66

Frank en Lianne Vervoorn

Good luck mannen!

20

Sander en Sonja Meirink

Wij wensen je heel veel succes met deze mooie en bijzondere actie.

26

Evelien Ariëns

Geweldig dat je deze prestatie voor het goede doel aan gaat op je prachtige oldtimer👍🏻 Veel plezier en succes!

44

Heleen

Zet ‘ m op Gerwald. Het Instituut staat achter je!

200

Anonymous

succes

50

Rick

Dank fietsenmaker! 👍🏻

26

Fransie

66

Caspar en Marina Dik

Mooi om elkaar te ondersteunen in moeilijke tijden! Zo'n Alpe event en de voorbereiding daarop, samen met een hecht team en achterban , is waardevol. Succes Gerwald en team!!

26

W V Leijenhorst

Succes💪

66

Anonymous

Wat mooi om samen iets te kunnen doen. Veel succes!

30

Eva Van den Berg

10

Elselinde Bosch

Heel erg bedankt voor het maken van m'n fiets en heeeel veel succes met het rijden van de alpe d'huzes! Ik heb er respect voor.

106

Vincent Optiek

Zet hem op, schele!

450

Wim en Saskia

Suc6 Gerwald!

26

Anonymous

SucZes Gerwald!

10

Anonymous

Suczeven!!

250

H&J

Héél veel succes Gerwald & TeamJoanne!

26

H Hazeleger

Succes Henk en Betty

30

Anonymous

20

Hennie Reemst

26

Sebas Dubbeldam

Onze dank is weer groot!

250

Label Vier

We wilden hier een slechte grap plaatsen maar willen jullie vooral heel veel succes wensen. Eén tip, niet te vroeg peaken! Eric & Vincent

68

Gerhard en Mendy van Deuveren

Succes Gerwald!

106

Jan van Ravenhorst

Succes Gerwald

250

vanmenno

10

Gerda de Groot

succes!!

10

Karin Blankestijn

Heel knap , veel succes !

10

Anonymous

Show more