Godelieve Verberk

Alpe d'HuZes 2020

My Activity Tracking

0
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Op vrijdag 14 november 2014 stond mijn wereld even stil. Die dag hoorden we dat mijn jongste zus Geneviève galwegkanker had. De prognose die zij kreeg was slecht: 9 maanden tot een jaar zou ze nog te leven hebben. Ik kon het me niet voorstellen dat mijn zus, de vrouw van Marc en de moeder van Jaap en Eva er niet meer zou zijn. We waren in- en in-verdrietig.

Wat we destijds zo hard wensten maar wat een onmogelijkheid leek, gebeurde toch: de prognose kwam niet uit. De afgelopen jaren waren bij tijden pittig en zwaar maar dankzij de kennis en kunde van haar geweldige artsen in het Amsterdamse VUmc en zeker ook door haar enorme doorzettingsvermogen en levenskracht is Geneviève er nog steeds. We zijn daar allemaal zo dankbaar voor.

Juni 2019 maakte mijn zus Geneviève een afspraak met haar vriendin Ellen. Ze spraken af dat ze in 2020 samen deel zouden nemen aan Alpe d’HuZes, dat ze samen op 4 juni 2020 op de Alp zouden staan. Op dat moment waren ze beiden volop bezig met chemobehandelingen waarvan ze wisten dat deze niet meer genezend maar hopelijk wel levensverlengend zouden zijn. Ze wisten allebei dat de kans dat ze sámen op de Alp zouden staan niet groot was. Dat maakte hun voornemen niet minder sterk. Het gaf hen kracht en ze hadden er samen plezier om.

Ellen, de vrouw van Arnold en de moeder van Chantal en Anouk, is op woensdag 16 oktober overleden aan de gevolgen van borstkanker. Drie weken eerder vierde ze haar 56ste verjaardag.

Voor Geneviève keerde het tij. Ze kreeg in het VUmc de gelegenheid mee te doen aan een onderzoek waarin gekeken wordt naar de resultaten van de nanoknife-behandeling op galwegkanker. Door dat onderzoek en de behandeling heeft zij extra levenstijd gekregen.

De afgelopen jaren ben ik veel bij mijn zus geweest. Ik heb vaak naast haar ziekenhuisbed gestaan en me heel machteloos gevoeld. Maar nu ga ik mijn machteloosheid omzetten in kracht. Ik ga donderdag 4 juni, de dag van Alpe d’HuZes, de strijd aan met de legendarische Alpe d’Huez.

Ik loop voor mijzelf, om mijn machteloosheid om te zetten in kracht, maar vooral loop ik voor alle mensen die te maken hebben of hebben gehad met deze nare ziekte. In het bijzonder neem ik in mijn gedachten mee naar de top: Ellen, Geneviève, Caroline die vorig jaar het spannende behandeltraject door moest maken, Judith die nu het hele proces van behandelingen ondergaat en mijn lieve vriendin Suzan die op 23 juni 2016 is overleden aan de gevolgen van borstkanker. Bij mijn beklimmingen van de Alp zal ik een voorbeeld nemen aan de kracht van deze sterke en dappere vrouwen.

Ik loop de Alpe d'Huez met BIG Challenge. BIG Challenge wordt gevormd door een grote groep mensen uit de agrarische sector die zich keihard inzetten om een einde te maken aan de pijn en verdriet die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Jaarlijks beklimmen zo'n 200 fietsers en lopers van BIG Challenge zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar preventie en behandeling van kanker.

Ellen was een BIG Challenger in hart en nieren. Werkzaam in de agrarische sector was Ellen trots op die sector. Trots op wat deze sector in saamhorigheid voor elkaar kreeg tijdens Alpe d’HuZes. Geneviève is al jaren werkzaam als vrijwilliger voor BIG Challenge. Zij interviewt deelnemers en legt hun krachtige en vaak aangrijpende motivatieverhalen vast. Het is voor mij dan ook een uitgemaakte zaak dat ik samen met mijn maatjes van het team ‘Ellen onze topper’ met BIG Challenge de strijd met de Alp aan ga.

Ik heb van dichtbij ervaren hoe belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar preventie en behandeling van kanker is en hoe belangrijk het is dat daar geld voor beschikbaar is. Dankzij wetenschappelijk onderzoek heeft Ellen langer geleefd en dankzij wetenschappelijk onderzoek heeft mijn zus extra levenstijd gekregen.  

Mijn voornemen is dan ook zo veel mogelijk geld voor onderzoek naar preventie en behandeling van kanker bij elkaar te lopen op donderdag 4 juni. Minimaal 5000 euro is mijn streven, maar liefst natuurlijk meer. Helpen jullie me daarbij mee? Elke euro telt. Doneren kan via de button op deze pagina. Ik ben jullie dankbaar voor jullie donaties.

My Updates

10-11-2019: De kop is er af

Op 2 november schreef ik me in als BIG Challenge-deelnemer aan Alpe d’HuZes. Een week later heb ik al 1700 euro aan donaties mogen ontvangen. Donaties die voor 100% ten goede komen aan onderzoek naar preventie en behandeling van kanker. Hartelijk dank aan alle gulle gevers. De kop is er af, maar ik ga natuurlijk door om mijn streefbedrag te halen. Wil je me verder helpen richting mijn streefbedrag? Dan kan dat via een donatie op deze pagina. Elke euro telt!

Gisteren onder een heerlijk herfstzonnetje heb ik de eerste training met hoogtemeters na mijn inschrijving gedaan: ruim 9 kilometer en 160 hoogtemeters. De training is gestart: ik heb zin in het vervolg!

Thank you to my Sponsors

50

Dorine Van der Bruggen

Zet m op!!!

26

Rianne Reek

Super, lief vriendinnetje 💕

26

Marion van der Laan-Staps

Heel veel succes!

16

Pauline

Veel succes! 💪

26

Anneke Von Heijden

Succes Go, dit gaat je lukken!!!

26

Monique Maarsseveen

Natuurlijk steun ik dit initiatief ! Hoe meer onderzoek , des te meer mensen kunnen geholpen worden . Succes !!

26

Anonymous

56

Ans de Goffau

Veel succes kanjer!

56

Dorien Brunt

Lieve Godelieve, zet hem op! Hoogtemeters tellen dubbel. Veel succes

26

Rita van Luttikhuizen

💪😘

15

Esther Van Eersel

Lieve Godelieve. Wat geweldig dat je dit gaat doen. Heel veel succes!

20

Angelique Senders

Trots op je!!! Liefs Angelique

20

Mariette

Liefs van Mariette. X

26

John Nissen

Héél veel succes!

20

Jessica en DirkJan Vissinga

Veel succes! Goed dat je dit doet!

56

Luuk Liersen

Heel veel succes , Go !!

100

Marc en Geneviève

De kop is er af! Superfijn dat je meegaat in ons BIG Challenge team Ellen onze Topper. Veel succes.

26

C Janssen van den Akker

Godelieve. Super dat je dit doet.

26

Anonymous

25

Anonymous

Hey Godelieve, Wat een mooi initiatief! We wensen je heel veel succes🍀 Liefs Ferry en Marjoletta

25

Anonymous

Liefs van ons!

26

Christel Gijsbers

Zettum op Godelieve! Superknap- en lief en een hele prestatie die je gaat neerzetten! Liefs Christel

10

Annette Leijten

Heel veel succes Godelieve, het is een byzonder goed doel. Zelf heb ik dit jaar meegedaan aan Swim against Cancer, het geeft veel dankbaarheid en (sportieve) voldoening om dit soort evenementen meeste mogen doen.

400

Ieteke Schouten

26

Suzanne Klarenbeek

Heel veel succes! Het is altijd een mooi initiatief en ik hoop dat het jullie in de toekomst veel moois brengt.

50

Danielle Hulshof

Lieve Godelieve, Wat goed dat je op deze manier gaat helpen. Ben al super trots

26

Annemarie en Rob Van de Lisdonk

Beste Godelieve Geweldig dat je samen met genevieve de top gaat beklimmen. Geweldig dat jullie dit voornemen kunnen maken na 5 jaar vd diagnose. Door de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar kanker is dit o.a mogelijk. Wij wensen jullie heel veel succes

100

Bert Schouten

Voor mijn topper!

45

Thijs

Zet m op!

20

Mark Grijsbach

Wat goed en lief van je dat je mee de berg op gaat. Klasse hoor!

10

Sjani Gelderman

Heel veel succes

25

Marie-Cecile Verspeek

Wat mooi dat je dit gaat doen om je machteloosheid om te zetten in hulp. Je bent een kanjer.

106

Pieternel Kranendonk-Koster

Samen naar de top! Hoe bijzonder zal dat zijn en hoe graag had ik de kans gehad dat met en voor Marjolijn ook te willen doen. In gedachte ga ik met jullie mee. Succes en liefs.

15

Miranda Mion

26

Hanne Oosterveer

Liefs!

56

Anonymous

16

Esther Hagen

Super goed, veel succes met de voorbereidingen

56

Domien Verschuuren

Heel veel succes! Veel liefs x

16

Anneke Verlinden

Heel veel succes.

100

Annie en Frans Olieslagers

Wat een geweldig inniestatief van jou Godelieve wij wensen je veel succes

56

Anonymous

Echt top dat je dit doet Godelieve! Heel veel succes!!

26

Ria Bakarbessy

Geweldig dat je dit doet, heel veel succes.

100

Sjaak en Anne-Mathee Vreeburg

Voor een derde Topper!!!!

Show more