Govert Sweep

Alpe d'HuZes 2023

AMOUNT RAISED

5000.00

DONEER & HELP MEE AAN EEN GEZONDE WERELD!

Ik doe in 2023 mee aan Alpe d’HuZes BIG CHALLENGE omdat ik geloof in een gezondere en gelukkigere wereld dan die we nu hebben. Die fijne wereld begint bij onszelf. Of dat nu begint bij gezond leven, groei in onderzoek/wetenschap of een combinatie daarvan... we kunnen er altijd een steentje aan bijdragen.

In mijn leven heb ik, misschien net als jij, mensen verloren aan kanker. In sommige gevallen lijkt het er op alsof de persoon in kwestie niets eens veel invloed heeft gehad. Dat frustreert. Waar komt kanker vandaan? Wat kunnen wij er zelf tegen doen? En als er kanker wordt gediagnostiseerd, wat is dan de beste behandeling? Antwoorden op deze vragen komen vrij door onderzoek naar deze ziekte. 


Toen ik heel spontaan op een doordeweekse maandagochtend in oktober werd gevraagd of mee te doen zei ik direct ja. Het waren boeren uit het Land van Cuijk die mij vroegen onder de vlag van 'BIG Challenge, farmers against cancer'. Een beetje impulsief, want ik heb nul ervaring en ik ben niet voorbereid. Maar goed; dat heeft iemand die te horen krijgt kanker te hebben ook niet toch? Dan ga je van de ene op de ander dag een traject in en staat je leven op z'n kop. Alles heeft dan te maken met jezelf sterk maken tegen iets wat ontzettend zwaar is. Ik wil mijn strijd naar de top van de berg niet vergelijken met een ziekte, want die pijn ken ik niet. Maar dat het zwaar gaat worden en ik heel veel moet gaan trainen om dit te gaan halen is een feit. 

Waarom doe ik het?

Om via mensen zoals jij, al is het €1, het bedrag van €5000 te bereiken. Jullie kunnen vanuit jullie comfortabele bank een bedrag storten, dan ga ik die berg op. Doen we het volgend jaar andersom. Goede deal? Het volledige (100%) bedrag gaat naar kankeronderzoek. 


Daarnaast hou ik gewoonweg van uitdagingen en het stappen uit mijn comfortzone. Niet omdat dit soort uitdagingen perse zo leuk zijn, maar het gevoel als het lukt... onbeschrijflijk is.


Alvast bedankt. Mocht je geen geld hebben of willen doneren, zou het delen van de link naar mijn pagina al enorm helpen. Iedere euro is ontzettend waardevol. Op naar een gezonde wereld met controle over kanker.

  My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Dieren knuffelen voor het goede doel

Zondag 30 april organiseert avonturier en Youtuber Govert Sweep op belevingsboerderij HARM’s Hoeve een BIG Challenge dag, farmers against cancer. Meet en greet Govert op de boerderij, kom kalfjes en lammetjes voeren en knuffelen voor het goede doel.  

 

Govert Sweep fietst met BIG Challenge, farmers against cancer, op 1 juni de Alpe d’HuZes en wil zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF voor meer onderzoek naar kanker.  

Farmers are cool 
Zondag 30 april zijn er leuke activiteiten op de boerderij en kun je alles te weten komen over het boerenleven. Boerenkraampjes, grote tractoren, springkussens, dieren om te knuffelen en te voeren en natuurlijk is Govert Sweep op de boerderij om samen op de foto te gaan of een praatje te maken. Youtuber Govert is bekend van NPO Checkpoint Basecamp en natuurlijk van zijn avontuurlijke reizen. Regionale boeren van Rijk van Nijmegen – en Land van Cuijk Boert Bewust slaan de handen ineen om geld op te halen voor het KWF. 

De dag wordt helemaal compleet door allerlei activiteiten in het heuse Stro-Theater. Het toneel voor zowel  Govert om zijn fans te ontmoeten, maar ook de plek waar boer Pierre een snelcursus ‘Boeren’ zal geven. Tussendoor zijn er verschillende loterijrondes met  leuke prijzen voor groot en klein. Lokale sponsoren maken deze dag mede mogelijk.  

Iedere euro telt 
De toegang is gratis. Om zoveel mogelijk geld om te halen, zullen er voor sommige activiteiten een bijdrage van 1 euro worden gevraagd. Het is natuurlijk ook mogelijk om geld te doneren of om een cool farmers T-shirt te kopen voor het goede doel. 'In mijn leven heb ik, misschien net als bijna iedereen, mensen verloren aan kanker. In sommige gevallen lijkt het er op alsof de persoon in kwestie niets eens veel invloed heeft gehad. Dat frustreert. Waar komt kanker vandaan? Wat kunnen wij er zelf tegen doen? En als er kanker wordt gediagnostiseerd, wat is dan de beste behandeling? Antwoorden op deze vragen komen vrij door onderzoek naar deze ziekte en daar draag ik graag mijn steentje aan bij, zegt Govert Sweep.   

BIG Challenge  
Als BIG Challenge, farmers against cancer, doet de agri- en foodsector met een groot aantal teams mee met het jaarlijkse evenement Alpe d'HuZes; met de fiets of te voet de Franse berg Alpe d'Huez bedwingen. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen de deelnemers op één dag tot wel zes keer de legendarische Alpe. Ze zetten zich daarmee keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Govert Sweep is de uitdaging aangegaan en fietst op 1 juli de berg op, samen met team pluimvee van BIG Challenge.  

Zondag 30 april van 10 tot 18 uur 
Wil jij jouw steentje bijdragen op deze bijzondere dag en Govert in het echt ontmoeten? Kom dan samen met je vrienden, ouders, opa, oma of buren op 30 april naar belevenisboerderij HARM's Hoeve, Westerkanaaldijk 5 in Malden. Lukt het niet om te komen? Je kunt doneren op Goverts actiepagina: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/GovertSweep17233. Elke euro gaat  
100 % naar KWF. 
 

Dank!

Beste donateurs /vrienden,

We zitten binnen een aantal dagen al op 10% van het streefbedrag van €5000! Wauw. Daar ben ik heel blij mee, maar alle mensen/instanties die onderzoek doen naar kanker waarschijnlijk nog blijer!  

Vele malen dank! 

Govert

Thank you to my supporters

66

Annemiek Simons

Hi Govert, zet um op. Ik doe het je niet na maar doneer graag. Ik denk dat jij dit zeker kan. Je bent een positief en goed mens.

10

Caroline Van Der Linden-pop

Heel veel succes gewenst !

26

Anonymous

Veel succes Govert, met fietsen. Liefs, Anna

26

Anonymous

Heel veel succes!

5

Anonymous

10

Anonymous

Groetjes Seb

26

Bart Koolen

Succes zet hem op

353.80

Lonneke Stuivenvolt

Zet em op Govert!! We vonden het leuk om je te ontmoeten. Groetjes Timme, Thijmen en Jim

15

Els Sweep

Succes xx

15

Charlotte Sweep

66

Anonymous

Lieve Goof Heel veel succes met deze mooie actie. Xxx pap en mam

10

Jasper

10

Angel Akkermans

26

Douwe

Dit kan jij 💪🏻

26

Christian

Lekker bezig! Succes ook de rest van het team. :)

700

Harm's Hoeve

Begin van een mooie goede doelen dag!

66

Anonymous

Succes met trainen en mooi dat je dit hele goede doel steunt!! Ik denk op dit moment ook speciaal aan iemand.

10

Harm Gijben

Heel veel succes met fietsen. Je kan het

10

Anonymous

Eindelijk jou ontmoet wat een eer

10

Roy Sneekes

15

Edwin, Monique, Willem En Siem

Govert, veel succes! Het gaat je zeker lukken. Het is een heel goed doel. Helaas heb ik zelf wel ervaring met deze ziekte. Ik hoop dat ze met meer onderzoek behandelingen en medicijnen kunnen vinden met minder bijwerkingen en meer kans op genezing.

26

René En Petri

Govert, heel veel succes!

5

Linda Van Komen-kramer

Succes! Dit gaat je ook lukken! 💪

10

Babs ?

66

Anonymous

Weer top bezig.

5

Caroline Vd Linden

Voor het aantal volgers valt het bedrag van nu wel tegen. 2e keer dat we wat doneren. Succes voor het restant en zet 'm op. Respect dat je dit doet. Caroline en Renee van der Linden Ouders van Louella

100

Govert Sweep

26

Anonymous

Succes goofie

11.55

Tijn.v

Hier is mijn donatie hoop dat we de 5k halen maar we gaan voor meer succes 🍀 en top dat jij je hier voor in zet

1.8k

Harm's Hoeve

Bijdrage Big Challenge dag 30 april - doel van € 5000 bereikt! Veel succes op 1 juni!

20

Gaby En Milo

Heel veel succes! Liefs Gaby en Milo

20

Daisy

Succes Govert!

26

Alice Kroeze

Govert, wat goed dat je dit doet! Heel veel succes!

10

Anonymous

Groetjes Sem

10

Bob Lamers

Moi bandje

15

Fenna Bruijsten

Donatie voor de pet! En een mooi begin voor de komende actie!

5

Quinten

Suc 6 kerel het gaat je lukken! 😜🥋⛰️

1,000

Anoniem

5

Anonymous

3

Ramon Verheul

Zet hem op je kan het en hoop dat er weer goede onderzoeken en behandelingen kunnen komen!

5

Anonymous

26

Thijmen Nabuurs

Succes maat!

26

Anonymous

Heel veel succes bigdoggg!

30

Frida Sweep

Van Oma Veel succes, zie dat je kilometers maakt

5

Romy Ruitenbeek

Hup Govert!!! Je kan het!!! 1,2,3 CROISSANT!!! X Romy

3

Lian Van Hoof

Super trots op jou govert dat je dit doet je kan dit topper ben je en zul je altijd blijven 👍👍👍🌹🌹

106

Maike Eckhart

2.50

Anonymous

10

Peter Van Daalen

Succes 🚲

106

Jasper Van Den Boogaard

5

Ruben Toebosch

10

Said Moujahid

Thnx voor het shirtje gr Nouri

My Activity: Fietsen