Henk Sepers

Alpe d'HuZes 2020

My Activity Tracking

15,636
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Uit ervaring weet ik het belang van onderzoek naar genezing van kanker. Als doelgroep zet ik mij daar graag voor in in de hoop dat uiteindelijk kanker een chronische ziekte wordt waaraan niemand meer dood gaat.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Brief aan mijn echtgenote

Lieve Jennie,

De ontlading na een week vol spanning in aanloop naar de uitslag van mijn PSA-waarde is enorm. Het blijven spannende etappes in de R4TM! Nooit is van te voren ook maar enigszins te voorspellen wat het gaat worden. Zet de dalende lijn door, blijft de waarde stabiel of in het ergste geval tekent een stijging zich af. Als wielrenner rijd ik liever berg op dan af. Vind ik het prachtig op grote hoogte over een bergkam te rijden. Geheel in tegenstelling met het verloop van de PSA-waarde. Een daling, hoe gering ook, is het beste. Een vlakke uitslag mag saai zijn. Stijgt de waarde zeg me dan dat het niet zo is. Voor de vierde maal op rij gaat de waarde omlaag. De ontlading is dan ook erg groot. Niet alleen bij mij. Zeker zo groot is dat bij jou het geval. De dagen voor het bezoek aan mijn ploegarts voel je, je sterk. Sowieso ben jij mijn steun en toeverlaat in alles. Als dan het ook voor jou heugelijke nieuws daar is lijkt zowel bij mij maar zeker bij jou iets te knappen. Of zoals je tijdens een fietstocht over de Holterberg zegt: 'Fijn dat we weer samen fietsen, de ontlading is zo groot dat ik mij futloos voel. Futloos alsof ik de hele dag op bed kan blijven liggen. Net als toen met Ard.' Je verwijst naar 8 maart 2016. Ard hoorde toen van zijn specialist dat de acht chemokuren goed hun werk hadden gedaan. Ook toen knapte er als het ware iets in je. Was je weerstand gebroken. Drie weken daarna ben je ziek thuis geweest voor je weer de energie had aan het werk te gaan. Zo voel je, je na de voor ons gunstige uitslag ook. En ik, ik had daar helemaal geen oog voor. Dat je inmiddels al drie jaar met pensioen bent en niet aan het werk hoeft mag voor mij geen excuus zijn je gemoedstoestand niet op te merken. Gelukkig zeg je, terwijl wij over de Holterberg fietsen, wat je gevoelens zijn. De ontlading, overgeven aan het moment, samen fietsen. Samen doorfietsen verbindt, ook als ontlading.

Liefs,

Henk.

Bidon

Mijn racefiets biedt plaats aan twee bidons. De ene gebruik ik vooral voor materiaal voor het depanneren, als het nodig mocht zijn, van mijn tweewielers in de R4TM! Gelukkig heb ik de inhoud van deze bidon niet of nauwelijks nodig. Bidon nummer twee heeft een heel andere vulling. Een vulling waarmee ik mijn R4TM! vol kan houden. Een vulling waarmee ik erg ver kom. Voor vertrek van elke etappe laat ik deze bidon vol met water lopen. In het water gaan onder andere de volgende ingrediënten: acceptatie, ijzer, wilskracht, veerkracht, geestdrift en doorzettingsvermogen. Het luistert nogal nauw de juiste verhouding te vinden. Immers afhankelijk van mijn gemoedstoestand en zwaarte van de etappe heb ik de ene keer meer van een bepaald ingrediënt nodig dan de andere keer. Acceptatie is een belangrijk ingrediënt dat in de basis niet mag ontbreken. Acceptatie, het loslaten van verzet, zonder dat het gelatenheid is. De situatie waarin ik verkeer kan ik niet veranderen. Acceptatie helpt mij mijzelf te veranderen en daarmee met de situatie om te gaan. Voor vertrek gaat ongeacht het traject van de etappe steevast acceptatie in de bidon.

Tochten over kasseien, hoge bergtoppen, diepe dalen en in zware stormen vereisen een andere cocktail in de bidon. Een sapje dat in geen enkele sportvoeding hoe goed ik ook zoek is te vinden. Het is het sapje waar gelletjes en energierepen niet aan kunnen tippen. Als u mijn eerste boek 'Fietsen als reddingsboei' in een leven met prostaatkanker hebt gelezen weet u hoe belangrijk doorfietsen in een leven met prostaatkanker voor mij is. Net zo belangrijk is het luisteren naar mijn lichaam en de samenstelling van het sapje in de bidon. Na vier en half jaar R4TM! heb ik langzamerhand de ideale mix gevonden voor weer een tocht. Het enige dat ik dan nog moet doen is de bidon goed schudden zodat de ingrediënten 'familie maken'. Daarna kan ik er weer volop tegen aan. Valt het even tegen dan neem ik wat van het goedje tot mij en het asfalt zoeft als het ware vanzelf onder de wielen door. Ook als ik niet op de fiets zit heeft deze mix zijn waarde voor mij bewezen. In dat geval lurk ik ook aan mijn bidon.

Brief aan mijn kleinzoon

Lieve Fabrice,

Badend in het zweet wordt opa Henk wakker. Door mijn hoofd voortdurend de gedachte aan de steeds dichterbij komende datum van 4 juni. Donderdag 4 juni de dag dat opa Alpe d'HuZes (AD6) gaat beleven. Met team Kanker Helpen Genezen (KHG) reist opa een paar dagen eerder af om te acclimatiseren. Helaas mist opa daardoor je tweede verjaardag grote vriend van mij. Hopelijk neem je het opa niet kwalijk. Met mijn deelname aan AD6 hoopt opa met nog 4.999 andere fietsers enorm veel geld op te halen. Geld dat nodig is om onderzoek naar kanker en de genezing daarvan mogelijk te maken. Opa weet uit ervaring hoe belangrijk dat is. Door onderzoek dat jaren geleden is gedaan is je oom Ard sinds kort genezen van kanker. Opa hoopt van ganser harte dat wanneer je deze brief kunt lezen je tegen opa kunt zeggen: "Ik heb een stoere opa. Hij heeft meegedaan aan AD6". De prostaatkanker van opa is niet te genezen. Maar wie weet Fabrice vinden ze daar binnenkort iets voor uit. In ieder geval hebben ze dankzij onderzoek al zoveel medicijnen uitgevonden dat de kanker bij opa geen doodvonnis is. Chronisch, ja dat wel maar daar hebben heel veel mensen mee te maken. Als ik deze brief aan je schrijf en naar je foto kijk ben jij gelukkig lekker onbevangen. Ook daarom gaat opa meedoen aan AD6. Zodat jij en jouw generatie en iedereen na jouw generatie onbevangen kan blijven. Op je verjaardag gaan wij beeldbellen want goed doel of niet ik wil je wel even spreken en zien op die heugelijke dag.

Opa ziet enorm op tegen die week Fabrice. Het missen van je verjaardag, een paar dagen ronddolen in een omgeving waar het alleen om kanker draait en dan de klim. Hoewel de klim van de berg misschien nog wel het meest ontspannende moment van de week gaat worden. Opa heeft ontzaggelijk veel respect voor een berg van welk kaliber dan ook. Col du RISO telde in 2016 maar liefst 25 bochten (bestralingen). Daarbij vergeleken vallen de 21 bochten van AD6 mentaal in het niet. Op 4 juni kan ik als veelfietser doen waar ik goed in ben: fietsen! Gelukkig weet opa die week in juni zich omringd door heel veel lieve mensen van team KHG en net als tijdens de beklimming van Col du RISO door een schare fans langs de weg die opa naar boven schreeuwen. Oma Jennie is 4 juni bij je om op te passen. Vanaf de top van de berg gaan wij met elkaar beeldbellen. De R4TM! van opa heeft soms een hoge prijs maar is het, lieve Fabrice, ook op je verjaardag zeker waard.

Liefs van opa Henk. 

Hoog in de heldere lucht

Dag pa,

Vandaag was ik eigenlijk wel heel dicht bij je. Nee, ik had geen bijna doodervaring, gelukkig niet. Ik vond het wel passend in aanloop naar mijn deelname aan Alpe d'HuZes op mijn tacx naar een hoogte van zo'n 1.800 meter te fietsen. Al is het virtueel, een training is het wel. Zo kom ik een stukje dichterbij je hoog in de heldere lucht. Onderweg had ik alle tijd van de wereld want zo rap ging het niet, om aan je te denken. Om waarom ik aan Alpe d'HuZes mee doe. Hoe jij op 65-jarige leeftijd longkanker kreeg. Het was voor het eerst dat ons gezin met kanker en de vreselijke gevolgen werd geconfronteerd. Je werd genezen verklaard om vijf jaar later op je zeventigste aan uitzaaiingen op je lever te sterven. Over de datum in 2015 waarop wij hoorden dat Ard lymfeklierkanker had, de gevolgen, zijn behandeling. Zijn arts in het ziekenhuis in Rotterdam is uiterst tevreden. Zegt dat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken. Maandag weer met hem voor de halfjaarlijkse controle naar het hospitaal. De arts mag dan nog zo tevreden zijn, spannend blijft het wel.

Pa, dat zijn de gedachten onderweg, dat is waarom ik iets ga fietsen wat ik eigenlijk niet wilde. Bij de zoveelste haarspeldbocht, komt er dan geen einde aan, denk ik aan mijn situatie. Straks voor het echie op 4 juni 2020, is het al ruim vier jaar dat ik met de diagnose prostaatkanker leef. Van te genezen naar niet te genezen. Onderzoek naar de behandeling van kanker kost enorm veel geld, geld dat ik met het fietsen bijeen hoop te trappen in een etappe in mijn R4TM! waarvan ik tot voor kort heb gezegd die niet te zullen fietsen. Inmiddels weet ik beter. Zo pa, ploeter ik naar boven. Richting de heldere lucht. Op de top van Alpe d'Huez stap ik af breng een groet aan je, denk aan Ard en pink een traantje weg. Geen mens die het ziet. Dag pa het was fijn even bij je in de buurt te zijn.

Groeten uit Okkenbroek.

Henk

Thank you to my Sponsors

16

Anonymous

Winkelwagenmuntje haan

100

Theo en Hanneke Overduin

Te laat voor Anton Nab, maar oh openlijk op tijd voor heel veel goede en noodzakelijke onderzoeksprojecten!

20

Monique Kortenhorst

Ik heb de 10 euro toch maar verdubbeld voor de munt van de koe

106

Hanneke en Theo Overduin

Voor Herman Veldwachter komt dit "Hermannetje" te laat. Maar hopelijk niet voor velen, die in de (nabije) toekomst ook door deze ongelofelijk wrede K-ziekte worden getroffen! Adieu Herman, A Dieu!

10

Jan Verberk

Keep up the good work !!

66

Hans Boom

Veel succes Henk en als je nog speciale training nodig hebt, je weet me te vinden

5

Henk Sepers

Verjaarsdonatie.

12

Anonymous

Winter-inloop Okkenbroek

13

Jolanda Hoornenborg

Succes Henk!Respect!

26

joey blokland blokland

Heel veel succes en plezier vriend jullie kunnen het mijn steun heb je

15

Fietsen als Reddingsboei

Opnieuw een boek verkocht voor AD6!

250

Theo Overduin

Ha Henk, Je hebt de lat met jouw streefbedrag wel echt lekker hoog gelegd, zeg! Dat past wel helemaal bij jou. Bij deze een eerste zetje in de rug. Zet 'm op, ga zo door en houd altijd goede moed. Uit ervaring weet ik hoe bijzonder Ad6 is en kan zijn. We houden contact. Hartelijke groet, Theo Overduin.

75

Anonymous

Henk, namens bestuur Herensociteit dank voor de presentatie en succes met Alpe d'HuZes

1.532

Henk Sepers

Sponsorloop Okkenbroek II

26

Anonymous

Succes en dat het bedrag en liever daarboven uitkomt.

100

Gerrit

Hulp is hard nodig en alle bijdragen helpen. Heel veel succes Henk en geniet van je werk op Mallorca! Tot gauw en groeten aan Jennie.

305

Fietsen als reddingsboei

Donatie uit netto opbrengst van 'Fietsen als reddingsboei'

26

Jetse Scholma

Ha Henk! Veel succes op je weg naar de top! Zonnige groeten en tot snel, Jetse

10

Anonymous

Henk, veel succes! Blijven trappen!

20

Henk Sepers

Een spontane donatie ontvangen zonder poespas

30

Bike-cave on Tour

26

H.W. Bronsvoort

Henk we denken aan jou, succes gewenst. Henk en Toos

10

M. Berman

Heel veel succes!

170

Anonymous

945

Henk Sepers

Sponsorloop Okkenbroek I

5

Theo Overduin

Verkoop LP (dubbelalbum Elvis Presley) voor dit goede doel! Alle kleine beetjes helpen.......

50

Grace Eilander

Jij inspireert mij! Dank je wel daarvoor!

5

Henk Sepers

Sponsorloop Okkenbroek III

66

Roy en Gonnie

Henk, wat goed dat je meedoet, we hebben veel bewondering voor hoe je (jullie) met je ziekte omgaan. Ook hopen we nooit in je schoenen te moeten staan, vandaar dat we natuurlijk een handje helpen. Lieve groeten van ons.

26

Anonymous

55

Theo Overduin

Hoi Henk, met dit kleine tussentijdse Hermannetje (= zetje in de rug) helpen wij jou precies over de helft van je streefbedrag heen! Groetjes en tot morgenavond.....

19

Fietsen als Reddingsboei

Royalties jan 2020 ontvangen voor Fietsen als reddingsboei!

20

Andre te Pas

Goed bezig Henk en veel succes met het fietsen op de Alpe d'Huez! Gr Andre...

20

Van Bruggen

Hoi Henk, We helpen je uiteraard graag met een (kleine) donatie. Veel succes met de voorbereidingen en uiteraard op de dag zelf. Alvast fijne feestdagen gewenst! Groet, Hendrik en Nadine

10

Fietsen als Reddingsboei

Netto opbrengst verkoop van een boek. R4TM!

26

Anonymous

26

henk&jannie Sepers

Neef. Heel veel mooie en soms moeizame kilometers toegewenst. groetjes henk&jannie

15

Marian Jansen

Henk, jij weet hoe belangrijk onderzoek voor kanker is. Jij bent een kanjer dat jij meedoet aan de AD6 om zo ook geld in te zamelen voor onderzoek voor je medemensen. Groeten Marian Jansen

26

Lucas Janssen

Henk, heel veel succes bij de voorbereidingen! Je bent een topper! Grt, Lucas

10

Anita Van Buuren

Winkelwagenmuntje 🍀🍀🍀🍀

10

Bike-cave on Tour

Opbrengst nog voor de tour is begonnen!

10

Bram Muijtjens

Henk, succes en gaat je zeker lukken !!!!!

110

Matlogco CL Overige Goederen

Namens al je collega's van het Cluster Overige Goederen heel veel succes gewenst Henk!

10

Anonymous

20

Harrie Brattinga

Henk, heel veel succes en geniet ervan.

10

Grace En Conrad

Lieve Henk, Alle bewondering voor jou doorzettingsvermogen!!! Liefs Conrad en Grace

100

Anonymous

Een goed trainingskamp op Mallorca gewenst!

26

Anonymous

Henk, ik heb respect voor je strijd.

33

vintage 26

go for it

1

Theo Overduin

Tussentijdse afronding op een mooi bedrag! Nog slechts € 501,- te gaan. Gaat je gemakkelijk lukken in de nog resterende 3 maanden. Groetjes, Theo.

Show more

Select a Christmas decoration