Henryc van Dongen

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

3812.15

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

1347.66

My Activity Tracking

8,363
kms

My target 0kms

We zijn 10 jaar onderweg.

In mijn tiende jaar naar Alpe d'HuZes kennen jullie mijn redenen om mee te doen. Ik wil je het dan ook besparen om nog eens mijn enorm lange motivatie te lezen, een motivatie die als maar groter en langer wordt. Ik blijf mensen tegen komen die ook met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben. Ik zou je kunnen vertellen dat ik al sinds 2011 naar de Alp ga en de vriend waarmee en waarvoor ik altijd ga vorig jaar is overleden. Ik zou nogmaals kunnen vertellen dat hij mij heeft leren doorzetten en doorbijten. Ik zou kunnen vertellen dat hij mij heeft geleerd dat opgeven geen optie is. Ook zou ik kunnen vertellen dat we met het team uit het kleine Chaam al ruim drie honderd duizend euro bij elkaar hebben gefietst de afgelopen jaren. En ik zou je weer kunnen vertellen dat kanker een leefbare ziekte moet worden, maar dit alles weet je nu onderhand wel en ik wil nu eigenlijk iets anders vertellen. 

Het afgelopen jaar was weer een prachtige editie van Alpe d'HuZes. Ik heb de berg 5 keer op de fiets beklommen en 1 keer hardlopend. Ik heb die editie meer dan ooit zoveel gedacht aan de eerste keer dat we daar waren, samen met John. Het was dus een prachtige Alpe d'HuZes. We kwamen laat thuis en hebben toen onze racefietsen in de schuur gezet, iets wat ik normaal nooit doe. Precies die nacht is er bij ons ingebroken en zijn al onze racefietsen en mountainbikes en nog veel meer weg gehaald. De fietsen die voor mij zoveel betekenden, gewoon weg gehaald. Ik was boos, verdrietig, ontroostbaar, maar bovenal ontzettend teleurgesteld. Teleurgesteld in mensen. Ik kwam net van een plek ergens in de Franse Alpen waar iedereen met elkaar om gaat zoals dat in een ideale wereld zou moeten zijn. En dan wordt je zo verschrikkelijk hard met je voeten terug op de grond gezet als zoiets gebeurt. Ik kon gewoon niet geloven dat er mensen op deze aarde zijn die zoiets doen. Ik was het vertrouwen kwijt. In alles en iedereen. Ik wist niet meer waarom ik mensen zou moeten vertouwen. Ik was bang als ik 's nachts alleen thuis kwam. Het was alsof ik ineens besefte dat je niet alleen kanker in je lichaam kunt hebben, maar ook in de maatschappij.

Enkele maanden geleden gebeurde er echter iets wat ik nooit had durven en kunnen dromen. Er stond iemand bij ons in de keuken met twee gloednieuwe racefietsen. Hij vertelde niet in wiens naam hij deze mooie snelheidsduivels kwam brengen. Hij vertelde dat er iemand bij hem in de zaak was geweest die het blijkbaar erg goed met ons voor had en dat die persoon voor ons deze fietsen wilde betalen. Ik kon er geen woorden voor vinden en nog steeds niet eigenlijk. Ik heb een half uur voor me uit staan te staren en alleen maar nadenken wie zoiets gedaan zou kunnen hebben. Ik geloofde gewoon niet dat er iemand zou zijn die ons twee racefietsen zou gunnen, omdat die persoon vindt dat Anne en ik die verdienen. Ik kon en kan er gewoon niet aan uit. Maar waar een half jaar geleden mijn vertrouwen in de mensheid was gestorven, was het nu weer helemaal terug opgebloeid. Ik kon maar niet stoppen met denken, gelukkig zijn er ook nog goede mensen op deze wereld. Maar er is natuurlijk een verschil tussen goede mensen en mensen die twee racefietsen kopen omdat ze vinden dat wij dat verdienen. Ik had in 4 maanden tijd kennis gemaakt met, wat mij betreft, de twee uitersten in deze wereld.

Na de diefstal bij ons dacht ik echt 'barst allemaal met je Alpe d'HuZes'.

Waarom zou ik weer een half jaar alle moeite van de wereld doen om een paar duizend euro bij elkaar te werken en zes keer die berg op te stampen. Ons zelf helemaal kapot werken om te proberen de wereld een beetje beter te maken, voor een ander, terwijl er aan de andere kant mensen bestaan die zich gedragen als de kanker van de samenleving en zulke onmenselijke dingen doen. Ik kon me er niet meer toe zetten. Echter werd mijn vertrouwen in mensen weer terug gewonnen en ik dacht ja ik ga juist weer meedoen. Ik moet nu weer meedoen. Ik dacht aan wat John zou zeggen. Opgeven is geen optie. Laat je niet zomaar aan de kant beuken door een paar van die slechte cellen. Laat die kanker niet overwinnen, maar vecht er tegen. Put er juist kracht uit. En dat is wat ik wil gaan doen. Ik wil heel graag weer mee gaan doen aan Alpe d'HuZes, omdat ik denk dat er met mij nog heel veel mensen zijn die vinden dat kanker de wereld uit moet, dat niemand meer dood mag gaan aan kanker. Ik strijd hier al jaren voor, ik heb al zoveel geld opgehaald, er worden geen stappen gezet, maar sprongen. Wij hebben met z'n allen er voor gezorgd dat er medicijnen zijn dat er al een heleboel mensen kunnen leven met kanker. Ik ga me niet aan de kant laten zetten door een paar slechten in ons land. We gaan er dit jaar weer een pracht jaar van maken en ik hoop daar weer een ongelooflijke bijdrage aan te mogen leveren.

John blijft voor altijd in mijn gedachten. Ik denk bijna iedere dag wel een keer aan John. Aan hoe hij was, aan wat hij zou doen, aan wat hij zou denken en zeggen. Hij was een tweede vader voor mij. Hij heeft me dingen geleerd die ik altijd zal onthouden. Ik mis hem zo vaak. En heel veel mensen missen hun dierbaren door die verschikkelijke ziekte. Ik ga dit jaar strijden voor een wereld zonder kanker. John gaf nooit op en dat ga ik ook niet doen. 

Thank you to my Sponsors

5

Anonymous

Kaarsje voor Maria

33

Henk van eijbergen

Je bent een topper met een goed hart.. en bij deze mooi de 5000 binnen gehaald

26

Linda Winkels

Succes !!

50

Jacqueline van Dongen

Henryc, jij gaat het doen, we denken aan jouw dierbaren en die van ons❤️

550

CPM Rijvers

Laatste storting voor 2020

500

Clasien Rijvers

Opbrengst fietsen

25

Lucien, Annemarie, Emma & Hugo Brouwers

Hey Henryc, Zet hem op!!! Groeten Lucien Annemarie Emma en Hugo

10

liesbeth reniers

Henryc succes deze dagen

625

Clasien Rijvers

Laatste storting fietsverkoop 2021

10

Carel Martens

Succes jongen met dit mooie initiatief! Voor hoeveel beklimmingen gaan jullie?

25

Mariëlle Wouters

Henryc, ik ben al jaren trots op jou en volg je met grote bewondering. You van do this! 👊 Heel veel succes en geniet ervan! 🍀

667

Natuurlijktomaat.nl

Zet hem op Kanjer!! Tuurlijk is deze donatie voor heel het team want jullie zijn allemaal Kanjers die ook in de jaren dat jullie niet naar Frankrijk gingen altijd dit doel bleven steunen. Opgeven is geen optie!!

10

Helma Goos

Super Henyc, veel succes

3

Marieke Dekkers

25

Bart Cornelissen

Zet m op! Onder andere voor ons pa!

300

Clasien Rijvers

verkoop fietsjes

1

Anonymous

25

Ad van Loon

vijf kaarsen voor op de berg

20

Daniëlle Goos

Zet ‘m op Henryc en familie! Het is fantastisch wat jullie doen!!

10

Anonymous

Succes Henryc, eindelijk mag het! Maak er iets moois en onvergetelijks van.

20

Lisa Evi Erma Frans van der Steen - Hoebergen

Heel veel succes topper!! Ook voor jullie hele team 💪🍀🚴 Groetjes uit Megen

26

Ellen Cornelissen

Top Henryc

50

Maria & Gerard Menting

Heel veel succes weer met dit geweldige initiatief!

20

Nick en Sophie

Zet ‘m op lieve Henryc en Anne, jullie zijn toppers 💪🏻

50

Harm Aerts

Succes en zet hem op!

25

Anonymous

25

Alex en Petra Welten

Heel veel succes Henryc, petje af!

20

Lisa Evi Erma Frans van der Steen Hoebergen

Deze is voor Anne: go girl!! Toppertje 😀💪🍀😘

16

Anne en Anne

Anne en Anne (A x 2 ) hebben samen statiegeldflessen verzameld voor het goede doel! #spelenopwoensdagmiddag

26

Marcel Heythuyzen

Heel veel succes maar ook plezier op de Alpe d HuZes!

150

Joep en Carien

Jullie zijn al lang binnen, maar doneren kan altijd toch nog. Goed gedaan familie Ulicoten!

10

Anonymous

26

Anonymous

Top Henryc dat je al zoveel jaren meedoet, zet 'm op!!

300

Clasien Rijvers

Verkoop fietsjes

5

Ine Ultee

1.000

Clasien Rijvers

Verkoop fietsjes

25

Emi Vd Ouweland

john, always on my mind💙 zet hem op!!

350

Clasien Rijvers

verkoop fietsjes

10

Evalien Kohler

Succes Henryc, je bent een topper!

10

Dina en Jos Verheijen

Veel succes toegewenst 🚴 💪

10

Benthe Hoppenbrouwers

Heel veel succes allemaal! (Groetjes aan Anne van Benthe;))

5

Aukje Vromans

Je kan het kanjer!! Zet hem op!

26

mark goos

succes en een kaarsje voor onze stan

25

Voskuil

Beste Henryc maar ook adri ank en Anne jullie zijn toppers 💪🏻💪🏻👍👍. Heb heel veel bewondering hoe jullie dit ieder jaar doen. Echt geweldig .

5

Hilda Aerts

5

Anne Broeders

Hoi Anne, Heel veel succes! Gr Anne

Show more