Herman Otten

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

1630.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Nadat eerst in juli 2012 bij mijn schoonvader uitgezaaide darmkanker was vastgesteld, werd in oktober 2012 bij mij blaaskanker vastgesteld, dezelfde vorm van kanker die mijn vader ruim 30 jaar geleden fataal werd. (Bizar detail: Mijn vader overleefde TBC toen dat (jaren vijftig van de vorige eeuw) nog een dodelijke ziekte was en hij  overleed uiteindelijk aan blaaskanker; terwijl ik diezelfde vorm van blaaskanker tot nu toe overleefd heb dankzij een behandeling met TBC-bacillen). De blaas ziet er tegenwoordig weer 100% gezond uit. 

Ook met mijn schoonvader gaat het gelukkig ondanks enkele malen een kleine recidive goed.

Helaas kreeg ook mijn zus enkele jaren geleden de diagnose kanker. Het bleek een hele nare vorm van borstkanker, die op scans en MRI's pas zichtbaar wordt als het te laat is. Helaas hebben chemo's, operaties, hormoonkuur en bestralingen niet het gewenste effect gehad en zitten er nu veel uitzaaiingen in de rugwervels. Inmiddels is zij uitbehandeld thuis en bezig met het laatste stukje van haar leven. 

Daarnaast ook in de achterliggende jaren veel te vroeg afscheid moeten nemen van veel strijdmakkertjes en lotgenoten, waaronder ook leden van team kanker.nl bij eerdere edities van Alpe d'HuZes.

In 2014 heb ik voor het eerst meegedaan aan Alpe d'HuZes als individuele deelnemer. In de daarop volgende jaren als teamcaptain met een of twee teams van kanker.nl. Daarna heb ik in 2023 het stokje overgedragen en ga ik ook in 2024 weer de berg op als deelnemer van team kanker.nl. 

Als ervaringsdeskundige die de verschillen kan zien tussen de behandeling van mijn vader en mijn eigen succesvolle behandeling, weet ik dat het geld wat voor onderzoek, maar ook voor een platform als kanker.nl wordt ingezameld, goed besteed wordt.

Al met al ook dit jaar weer reden genoeg voor mij om weer de berg op te gaan. Om angst om te zetten in hoop en onmacht om te zetten in kracht. En natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor betere snellere toegang voor iedereen. Toegang tot behandelingen gebaseerd op de allerbeste en tijdige diagnostiek. Het blijft hard nodig! 

Doe daarom ook mee en steun mijn actie!

Dank!

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

5 keer deelnemer

My Updates

Kanker.nl, de ad6-podcast

Kanker heeft nooit kerstvakantie of een vrije dag. Dagelijks leven veel mensen met kanker; patiënten, dierbaren, artsen, verzorgers. Voor iedereen die te maken heeft met kanker is er Kanker.nl.

Kanker.nl is een centraal online platform in Nederland over kanker.

In deze Alpe d'HuZes podcast aflevering zitten Peter Heine en Herman Otten aan de keukentafel om te vertellen over dit belangrijke informatieve platform.

Uiteraard komt de relatie met Alpe d’HuZes aan bod en vertellen de heren over hun persoonlijke ervaringen met het evenement.

De podcast is te beluisteren op onze website of via Spotify of Deezer. 
https://www.opgevenisgeenoptie.nl/de-alpe-d-huzes-podcast
Wil jij geen podcast nieuws missen volg dan de Alpe d'HuZes social media of zet je notificaties aan.

hashtag#ad6

Liesbeth

Mijn lieve zus Liesbeth is er niet meer.
Voor de online rouwkaart zie: https://youtube.com/shorts/JZTb6p-Cm74

De kop is er af

De kop is er af en de eerste donaties zijn binnen. Allereerst dan ook heel veel dank aan de vroege vogels die gelijk al hun portemonnee getrokken hebben om te doneren. Top! Ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden van de aanloop naar die week in Le Bourg d'Oisans van Trudy en mij en de rest van ons team, Team kanker.nl.

Kanker.nl is het centrale online platform in Nederland met informatie over kanker. Het platform kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: (ex-)patiënten en hun naasten en nabestaanden. Zij kunnen het platform bezoeken en eventueel ook deelnemer worden. Inmiddels telt kanker.nl ruim 1 miljoen bezoeken per maand, 30.000 deelnemers en zo'n 1.350 bloggers. 

Op kanker.nl is betrouwbare informatie te vinden: over kanker, de gevolgen van de ziekte en andere dingen waar mensen met kanker mee te maken kunnen krijgen. Op het platform kunnen mensen ook deelnemer worden en hun ervaringen delen met anderen. Daarnaast biedt kanker.nl hulp & ondersteuning: bijvoorbeeld door direct contact met professionals via de telefoon, e-mail of de chat en tools om zelf aan de slag te gaan. 

Deze combinatie van diensten helpt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten meer grip te krijgen op hun situatie en afgewogen keuzes te maken. Dit kan de kwaliteit van leven en de samenwerking met de behandelaars verbeteren. 

Het platform kanker.nl bestaat sinds juni 2013. Het is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), en financieel mede mogelijk gemaakt door Alpe d'HuZes. 

Neem er eens een kijkje: https://www.kanker.nl/ of lees mijn blog: https://www.kanker.nl/ervaringen-van-anderen/blogs/blog-van-een-blaaskankerpatient
Thank you to my supporters

20

Marco De Heus
18 May 2024

Heel veel succes 🙏🏻

200

Marian Boelaars
17 May 2024

Heel veel succes topper.🥰

50

Pa En Ma Van Mourik
13 May 2024

Heel veel succes op de Alpe.

26

Anonymous
6 May 2024

zet m op Herman!

26

Roderick Van Den Bergh
26 February 2024

Succes!

500

Herman Otten
12 January 2024

Shirtsponsoring

66

Trudy
24 November 2023

Een steuntje in de rug, voor de beklimming van onze mooie berg...ook in herinnering aan Liesbeth.❤️

10

Anonymous
14 November 2023

20

Anonymous
6 November 2023

Succes

50

Anonymous
4 November 2023

Gecondoleerd met het verlies van Liesbeth. Wens je sterkte en zachtheid voor jouw toch op de alp.

50

Anonymous
4 November 2023

Beste Herman, bewondering voor je inzet

10

Tom En Marlies Klein Gunnewiek
4 November 2023

In nagedachtenis van Liesbeth. Heel veel succes!

50

Myrtha Davina
4 November 2023

Gecondoleerd met je zus Liesbeth en ik wens je veel kracht en sterkte toe.

50

Jan-willem Lammers
4 November 2023

Gecondoleerd met het verlies van Liesbeth. En succes op de Alp.

26

Josina Borgers
25 October 2023

Heel veel succes met de actie en met het beklimmen van de berg op 1 juni 2024. Geweldig dat je dit weer gaat doen, top!! Ben & Josina

26

Marie-jose Eldering
21 October 2023

Heel veel succes 💪🏽

26

Anonymous
16 October 2023

26

Evert Haak
15 October 2023

25

Edwin Woelders
14 October 2023

150

Ron Boelaars
14 October 2023

Hoi Herman, ga er weer voor een mooi doel!

50

Marian Boelaars
14 October 2023

Heel veel succes Herman

10

Anonymous
14 October 2023

5

Jan Ph3j
14 October 2023

Indrukwekkend verhaal Herman, nu wéér met je zus. Succes met je actie en ik ga je weer volgen op de berg! Groet, Jan PH3J.

106

Anonymous
14 October 2023

Veel succes en sterkte. Groetjes Cor

26

Piarella Peralta
14 October 2023

Zet ‘m op lieve Herman!

26

Herman Otten
14 October 2023

My Activity: Wandelen